Γεια σε ολους ,
και χαιρετιζω το εγχειρημα των Verified.
Μου ζητηθηκε απ το Cvial να καταθεσω την αποψη μου για τα περιστατικα της κλινικης και θα προσπαθησω να το κανω με οσο το δυνατον αντικειμενικο τροπο μπορω.
Οπως γνωστοποιησα και στον Cvial ο χρονος μου αυτο το διαστημα ειναι περιορισμενος λογο φορτου εργασιας
( κι αυτα τα νηματα απαιτουν αρκετο χρονο ) αλλα θα κανω οτι μπορω.....
Πριν ξεκινησουμε να πω ενα μπραβο στον Cvial για τον χρονο που διαθετει γι αυτο το εγχειρημα την ποιοτικη αναλυση του και τις καθαρες φωτογραφιες που μας παρεχει.
Davion λοιπον,
Ενα πολυ δυσκολο περιστατικο το οποιο ειναι γεματο προκλησεις για ασθενη και γιατρο.
Το περιστατικο αγγιζει ευκολα τα ορια του ακαταλληλου για μμ. ( κατ εμε ακαταλληλο )
παχος τριχας 0,048 ( λεπτη )
λογος δοτριας ~ 2.1 ( μικρος )
εκταση δοτριας 200εκ. ( μικρη )
πυκνοτητα δοτριας ~80fu's. ( καλη - το μονο θετικο στοιχειο )
περιορισμος δοτριας λογο ρετρο , η οποια περιοριζει αρκετα κ την occipital k την parietal και καθιστα σχεδον απαγορευτικη την εξαγωγη απ την τεμποραλ - η οποια πρεπει να αφαιρεθει σχεδον εντελως απο δοτρια περιοχη,
οποτε τα 200εκ δεν ειναι καθολου κοντα στον πραγματικο αριθμο διαθεσιμης εκτασης εξαγωγης κατα την γνωμη μου.
Θα ηθελα φωτο απ την δοτρια να δω το αποτυπωμα της εξαγωγης post-op.
να δω απο που παρθηκαν θυλακια και ποσο safe μπορει να ειναι αυτα για το μελλον τους στη ληπτρια αλλα και για το μελλον της δοτριας σαν εικονα....
Θα ηθελα επισης να γνωστοποιηθουν τα εργαλεια εξαγωγης - τοποθετησης.
Λοιπον η κλινικη επελεξε να κανει εξαγωγη θυλακιων με αρκετα μεγαλο λογο 2.84
Ας δουμε λοιπον αυτο το νουμερο.
Ελαχιστο CV = 5.4 ( εδω η κλινικη θα πρεπει να παει με τα ελαχιστα ορια γτ ο ασθενης δεν εχει περιθωρια για κατι καλυτερο λογο των χαρακτηριστικων του)
Αρα 0.048 (παχος ) Χ 42 (θυλακια μ.ο - σε hairline / forelock ) = 2.01
Αρα ο λογος που πρεπει να επιλεχθει για να φτασει το 2.01 σε 5.4 ισουτε με 2.7.
Οποτε πολυ ορθα η κλινικη επελεξε να χρησιμοποιησει λογο 2.84 ενα τσακ παραπανω απ οτι χρειαζοταν ο ασθενης δηλαδη ωστε να καλυψει και καποιες μικρες απωλειες 2-5% φυτρωσης που παντα συμβαινουν.
Το ερωτημα τωρα που ερχεται ειναι το ποια θα ειναι η εικονα της ηδη ταλαιπωρημενης απο ρετρο δοτριας , μετα κι απ την αφαιρεση των θυλακιων ΦΙΛΕΤΑ που αφαιρεθηκαν απ αυτη διοτι αυτα που παραμενουν πισω θα εχουν ακομα μικροτερο μαμισιο λογο μιας και αρκετά απ τα καλυτερα αφαιρεθηκαν , και δε ξερω τι εργαλεια χρησιμοποιηθηκαν για την εξαγωγη των πολυτριχων ( χρειαζονται μεγαλυτερου εμβαδου εργαλεια τα οποια δημιουργουν μεγαλυτερες τρυπες οι οποιες δημιουργουν μεγαλυτερο συνολικο τραυμα και πιθανως μεγαλυτερο σοκ λοςς.
Ολα αυτα ανηκουν στις προκλησεις που ανεφερα εξ αρχης.
Απ την μια ορθως πρεπει να χρησιμοποιησει η κλινικη αυτον τον λογο εξαγωης 2.84
απ την αλλη ομως εχει πισω μια δοτρια που υποφερει και η εξαγωγη τοσο υψηλου λογου και η αφαιρεση των σημαντικοτερων θυλακιων της ειναι ενα βαδισμα πανω σε τεντωμενο σχοινι για την εικονα της δοτριας.
Συμφωνω με Cvial οτι χρειαζεται ληψη φινας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ , αλλιως το περιστατικο ΔΕΝ ειναι καταλληλο για μμ. ( αμφιβαλλω αν ειναι ακομα και με χρηση φινας - θα επρεπε να γινει ληψη 12-18 μηνες και να γινει τοτε το evaluation για το αν μπορει να προχωρησει ή οχι σε μμ )
Το εξελακι μιλαει για 10κ+ θυλακια δοτριας κατι που ειναι αστειο...
Ισως μπορει να κανει μια εκτιμηση ο Cvial που τον ειδε απο κοντα
ωστε να ξερουμε ποσα μπορουν να βγουν συνολικα και συμφωνα με τα 180 εκ ληπτριας να δουμε αν βγαινουν τα νουμερα ( εφ οσων κανει ληψη φινας και εχει σταθεροποιηθει το κροουν και δεν κατεβει κι αλλο κ μεγαλωσει ο αριθμος των 180εκ. ληπτριας )
Τα μαλλια στη φωτο στην μπλε περιοχη μπορουν να δωσουν τρομερη υποστηριξη ηδη , αλλα ακομα καλυτερη εφ οσων χρησιμοποιειται φινα.
Τα μαλλια του κοκκινου κυκλου (κ του μπλε) θα χαθουν οριστικά χωρις χρηση φινας και ολο το πλανο θα ναυαγισει ολοσχερώς...μιας και η εκταση της ληπτριας θα ξεφυγει πολυ απ τα 180εκ.
Θα ηθελα φωτο υψηλου close up της κοκκινης περιοχης να δουμε αν υπαρχει ηδη miniaturization εκει.
** με το ματι μου θεωρω οτι τα διαθεσιμα θυλακια ειναι καπου στα 5000-5500
Εφ οσων θελουμε να αφησουμε μια αξιοπρεπης δοτρια κ πισω κι οχι καμμενη γη.
Οποτε υποθετικος υπολογισμος 5500 δια 180 εκ = 31 θυλακες μ.ο
Εφ οσων στο μπροστα κομματι μπηκαν ~42 τοτε το μιντλ κ κροουν θα εχουν
μ. ορο ~25 (συμφωνα με τη διαθεσιμη δοτρια) για πληρη καλυψη ολης της ληπτριας.
Το CV δλδ του middle /crown θα ειναι περιπου 0.048 χ 25 χ 2.5 ( εβαλα λογο 2.5 γτ αυτο θεωρω σαν μαξ που θα μπορεσει να δωσει η δοτρια - προσωπικα θεωρω οτι θα ειναι πολυ πιο κατω αλλα ας δουμε το καλο σεναριο )
Τοτε το CV ισουτε με 3.
Πολυ μακρυα απο το ελαχιστα αποδεκτο 5.4
4.2% λιγοτερο για την ακριβεια.
Κι αυτο ειναι το καλο σεναριο για λογο , και εφ οσων χρησιμοποιειτε φινα για διατηρηση της ληπτιας στα 180εκ. κ με το ρισκο να εχεις κανει overharvesting την δοτρια περιοχη ή εστω να εχει κακη εικονα σε συνδιασμο με την ρετρο.
Η αποψη μου ειναι οτι δεν μου βγαινουν προσωπικα τα νουμερα ,
κακως μπηκε για ΜΜ ( κατα την δικη μου αισθητικη βεβαια - γιατι ο πελατης μπορει να εχει στο μπροστινο κομμματι μονο μαλλι να το αφηνει πολυ μακρυ κ γι αυτον να ειναι ευχαριστημενος με οτι εχει )
ο Cvial που τον ειδε απο κοντα μπορει να με διορθωσει σε τυχον ανακριβειες που μπορει να εχω γραψει λογο του οτι κρινω μεσα απο φωτο κ δεν εχω λαιβ εικονα.
Aναμενω εργαλεια εισαγωγης / εξαγωγης
&αποτυπωμα δοτριας και φωτο της ποστ οπ.
Για να μπορεσουμε να αξιολογησουμε καλυτερα ολα τα παραπανω κατα την εξελιξη του περιστατικου.
Υ.Γ Δεν μου αρεσει που η χερλαιν τοποθετηθηκε τοσο χαμηλα σε ενα τοσο δυσκολο περιστατικο θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον 2 ποντους πιο ψηλα για εξοικονομηση θυλακιων για τα υπολοιπα μερη της ληπτριας που οπως ανεφερα θα ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να εχουν καλη καλυψη κ θα τα εχουν τοσο αναγκη τα γκραφτ που σπαταληθηκαν για να κατεβει εκει η hairline,
κ δεν μου αρεσει που μπηκε για μμ χωρις την χρηση φινας κ την γνωστοποιηση στον ασθενη για το αν ειναι διατεθημενος να την παρει εφ ορου ζωης ή οχι και αν ηταν θετικος τοτε να γινοταν το τελικο evaluation 12 -18 μηνες μετα.
Αυτα για την ωρα !