Eπισκέφτηκα 2 δερματολόγους για φιναστερίδη και μου είπαν "όχι". Ποιά είναι η γνώμη σας για PRP?

MoserGr

Member
Είμαι πάνω από 30 και λαμβάνω μόνο μινοξιδίλη. nw3. Τους ρώτησα για φίνα και μου είπαν και οι 2 να μην ξεκινήσω σε καμιά περίπτωση γιατί δεν έχω μεγάλο θέμα. Δεν μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση όταν τους είπα ότι διαβάζω παντού ότι η φιναστερίδη είναι το φάρμακο για την τριχόπτωση και μάλιστα, ο δεύτερος μου τόνισε ότι μπορεί να έχω ΜΟΝΙΜΟ πρόβλημα στύσης. Μου πρότεινε μινοξ και prp.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
Είμαι πάνω από 30 και λαμβάνω μόνο μινοξιδίλη. nw3. Τους ρώτησα για φίνα και μου είπαν και οι 2 να μην ξεκινήσω σε καμιά περίπτωση γιατί δεν έχω μεγάλο θέμα. Δεν μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση όταν τους είπα ότι διαβάζω παντού ότι η φιναστερίδη είναι το φάρμακο για την τριχόπτωση και μάλιστα, ο δεύτερος μου τόνισε ότι μπορεί να έχω ΜΟΝΙΜΟ πρόβλημα στύσης. Μου πρότεινε μινοξ και prp.
Nα πας σε αλλους 2

kollaps

Active Member
Βάλε καμία φωτογραφία. Όταν λες NW3, δεν έχεις αραίωση crown και middle; Τι σημαίνει "δεν έχεις μεγάλο θέμα", σε εξέτασαν με μικροσκόπιο; Πόσα χρόνια χάνεις μαλλιά; Σε ρώτησαν για κληρονομικότητα;

MoserGr

Member
Συγνώμη,έκανα λάθος Είμαι nw4 . το crown ειναι μια χαρά. Κληρονομικότητα και οι 2 παππούδες είχαν φαλάκρα, πατέρας όχι, θείος ναι.

Χάνω μαλλιά από την εφηβεία, εδώ και πολλά χρόνια Και οι 2 δερματολόγοι τους έκανε εντύπωση που έχω ακόμη τόσα μαλλιά με την τριχόπτωση να έχει ξεκινήσει τόσο νωρίς.

Και οι 2 χρησιμοποίησαν μόνο φακό και τίποτα άλλο. Μου είπαν να μείνω στην μινοξ προς το παρων εφοσον βλέπω καλά αποτελέσματα και ότι δεν αξίζει το ρίσκο για φίνα.

Kostas97

Well-Known Member
1728376473591.png
Οταν φτασεις καπως ετσι μπορεις να ξεκινησεις αγωγη γιατι θα αξιζει το ρισκο.

Για να σου δωσω να καταλαβεις με κατι επικαιρο.
Δεν ξερω αν διαβασες για το νομπελ ιατρικης φετος.
Για το microRNA εδω και καποια χρονια οποιος σπουδασει σχολη που περιεχει μοριακη βιολογια μαθαινει σχεδον 10 σελιδες(π.χ. βιβλιο Cooper).
Μια γνωστη βιολογος που κανει μαθημα σε σχολειο και πηρε πτυχιο το 2008 δεν εμαθε ποτε για αυτο. Εαν της περιεγραφες και τον τροπο δρασης και της ελεγες υπαρχει τετοιο μοριο θα σου ελεγε εισαι τρελος.
Αρα... αν δε διαβαζεις μετα το πτυχιο μενεις εκει που ησουν τελειωνοντας. Οταν οι εξελιξεις τρεχουν καθημερινα.
Αυτα που ακουσες απο τους δερματολογους σου ερχονται και σε αντιθεση με την λογικη... αλλα και με οσα εδω μεσα εχουμε ακουσει απο ειδικους στο θεμα τριχοπτωσης. Κρινε ο ιδιος λοιπον.

Τελευταία επεξεργασία:

MoserGr

Member
Η αλήθεια είναι ότι είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για την φιναστερίδη αλλά όταν διάβασα αυτό το νήμα ξαναμπήκα σε σκέψεις;

tasos33

Well-Known Member
Η αλήθεια είναι ότι είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για την φιναστερίδη αλλά όταν διάβασα αυτό το νήμα ξαναμπήκα σε σκέψεις;

Εχουμε πει, αν μπεις στην διαδικασία να ρωτάς και να διαβάζεις και placebo να σου δώσουν παρενέργειες θα έχεις. Ξεκίνα με 3mg/βδομάδα και ξεχνα το forum.

tasos33

Well-Known Member
Προβολή συνημμένου 65448
Οταν φτασεις καπως ετσι μπορεις να ξεκινησεις αγωγη γιατι θα αξιζει το ρισκο.

Για να σου δωσω να καταλαβεις με κατι επικαιρο.
Δεν ξερω αν διαβασες για το νομπελ ιατρικης φετος.
Για το microRNA εδω και καποια χρονια οποιος σπουδασει σχολη που περιεχει μοριακη βιολογια μαθαινει σχεδον 10 σελιδες(π.χ. βιβλιο Cooper).
Μια γνωστη βιολογος που κανει μαθημα σε σχολειο και πηρε πτυχιο το 2008 δεν εμαθε ποτε για αυτο. Εαν της περιεγραφες και τον τροπο δρασης και της ελεγες υπαρχει τετοιο μοριο θα σου ελεγε εισαι τρελος.
Αρα... αν δε διαβαζεις μετα το πτυχιο μενεις εκει που ησουν τελειωνοντας. Οταν οι εξελιξεις τρεχουν καθημερινα.
Αυτα που ακουσες απο τους δερματολογους σου ερχονται και σε αντιθεση με την λογικη... αλλα και με οσα εδω μεσα εχουμε ακουσει απο ειδικους στο θεμα τριχοπτωσης. Κρινε ο ιδιος λοιπον.
Και οι 2 χρησιμοποίησαν μόνο φακό και τίποτα άλλο......

Kαι κάπου εκεί σταματάς να διαβάζεις..

got2000

Member
Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που ανάλογα με τη βαρύτητά της και την προσωπικότητα του πάσχοντος μπορεί να ενοχλεί κάποιον από καθόλου έως πάρα πολύ. Ίσως να δημιουργεί και λίγο πρόβλημα με τον ήλιο. Ακόμα και η σοβαρή αλωπεκία βέβαια, παρότι ενοχλητική, δεν αποτελεί ίδιας μορφής παραμόρφωση με τη σοβαρή ακμή για παράδειγμα.

Η φιναστερίδη, η μινοξιδίλη κλπ είναι φάρμακα. Τα φάρμακα συνήθως έχουν παρενέργειες, άλλοτε σοβαρές άλλοτε όχι. Είναι επίσης φάρμακα που είναι for life. Η φιναστερίδη συγκεκριμένα, μπορεί να έχει σε σπάνιες περιπτώσεις σοβαρές παρενέργειες, αλλά ακόμα και όταν κλινικά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα, επιλέγεις να παρέμβεις σε ένα σημαντικό ορμονικό σύστημα, με διαφόρων ειδών δράσεις στο σώμα, με στόχο να αντιμετωπίσεις την επίπτωση που έχει στα τριχοθυλάκια του τριχωτού, λόγω ιδιοσυγκρασίας τους. Για να προστατεύσεις λοιπόν τρίχες στο κεφάλι, επεμβαίνεις σε πάνω κάτω όλα τα σύστημα του σώματος, τα οποία βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα σε μια ομοιόσταση. Το ζύγισμα είναι στο δικό σου χέρι. Κανείς δε μπορεί να σου πει κάντο ή μην το κάνεις, καθώς είναι ένα αισθητικό πρόβλημα, και η επιλογή του αν θα ρισκάρεις να προκύψουν προβλήματα που δεν είναι μόνο αισθητικά, αλλά σοβαρότερα, είναι δική σου.

Οι γιατροί που πιέζουν για την χρήση φιναστερίδης συνήθως δεν έχουν και πολλή ιδέα για τον υπόλοιπο οργανισμό και εστιάζουν την προσοχή τους στο τριχωτό. Ένας ηθικός γιατρός σου παρουσιάζει τα δεδομένα ως είναι και αφήνει το ρίσκο πάνω σου. Τα στατιστικά του τύπου 1-3% πιθανότητα δεν καταλαβαίνω γιατί παρουσιάζονται ως "μικρές πιθανότητες". Το 1-3% δεν είναι καθόλου μικρό, και αν όλοι οι άνθρωποι με ανδρογενετική αλωπεκία ξεκινούσαν αύριο φιναστερίδη σε ένα 6μηνο θα είχαμε επιδημια στυτικής δυσλειτουργίας και άλλων προβλημάτων. Αν βέβαια κανείς μεταμόσχευση, ανάλογα τη βαρύτητα της αλωπεκίας, ίσως να πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι για να μην βρεθείς με σοβαρότερο/αφύσικο πρόβλημα στο μέλλον από το να μην το ακουμπούσες καν, να πρέπει να πάρεις αυτό το ρίσκο (δηλαδή μεταμόσχευση και ρίσκο φιναστερίδης ή από του στόματος μινοξιδίλης να πάνε "πακέτο").

Για να καταλήξω, δεν είναι ούτε σωστό το πάρε φιναστεριδη δεν παθαίνεις τίποτα, ούτε ότι μην πάρεις με τίποτα. Είναι επιτρεπτή μια ήπια σύσταση αλλά όχι απόλυτες απόψεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

alex7

Well-Known Member
Εδώ φίλε που μπήκες πρέπει να σε προειδοποεισω ότι το πιο πιθανό είναι να σε πάρουν με τις πέτρες για τις απόψεις σου για την φιναστεριδη αλλά και για την μινοξιδιλη .Δεν απασχολεί κανέναν το γεγονός πχ ότι η πόσιμη μινοξιδιλη προκαλεί ακόμα και αρρυθμίες στην καρδιά με ότι συνεπάγεται αυτό σε κινδύνους !Σημασια για το φόρουμ και για τους γιατρούς που κάνουν μμ έχει να πετύχει απόλυτα το αποτέλεσμα της εμφύτευσης.Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα ή είναι φοβίες και θέλουν ψυχολόγο .

ShadowyFigure

New Member
Mε ενημέρωσαν από κλινική ότι ο ιατρός τους δεν δίνει τίποτα από τα 2. Είναι της λογικής αφήστε τα μαλλιά να πέσουν και κάντε μεταμοσχεύσεις. Ουτε καν μινοξ. Ισχυρίζεται ότι αργα ή γρηγορα η φιναστερίδη και η μινοξ χάνουν την δράση τους. ΄Όπότε αν κάποιος θέλει να μπει σε ρίσκο για να έχει περισσότερο καιρό μαλλιά, τοτε ας ρισκαρει.

Βέβαια εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που παίρνουν χρόνια φιναστερίδη. Για πόσα χρόνια την παίρνουν και αν εχουν παρατηρήσει κάποια απώλεια μαλλιών

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που ανάλογα με τη βαρύτητά της και την προσωπικότητα του πάσχοντος μπορεί να ενοχλεί κάποιον από καθόλου έως πάρα πολύ. Ίσως να δημιουργεί και λίγο πρόβλημα με τον ήλιο. Ακόμα και η σοβαρή αλωπεκία βέβαια, παρότι ενοχλητική, δεν αποτελεί ίδιας μορφής παραμόρφωση με τη σοβαρή ακμή για παράδειγμα.

Η φιναστερίδη, η μινοξιδίλη κλπ είναι φάρμακα. Τα φάρμακα συνήθως έχουν παρενέργειες, άλλοτε σοβαρές άλλοτε όχι. Είναι επίσης φάρμακα που είναι for life. Η φιναστερίδη συγκεκριμένα, μπορεί να έχει σε σπάνιες περιπτώσεις σοβαρές παρενέργειες, αλλά ακόμα και όταν κλινικά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα, επιλέγεις να παρέμβεις σε ένα σημαντικό ορμονικό σύστημα, με διαφόρων ειδών δράσεις στο σώμα, με στόχο να αντιμετωπίσεις την επίπτωση που έχει στα τριχοθυλάκια του τριχωτού, λόγω ιδιοσυγκρασίας τους. Για να προστατεύσεις λοιπόν τρίχες στο κεφάλι, επεμβαίνεις σε πάνω κάτω όλα τα σύστημα του σώματος, τα οποία βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα σε μια ομοιόσταση. Το ζύγισμα είναι στο δικό σου χέρι. Κανείς δε μπορεί να σου πει κάντο ή μην το κάνεις, καθώς είναι ένα αισθητικό πρόβλημα, και η επιλογή του αν θα ρισκάρεις να προκύψουν προβλήματα που δεν είναι μόνο αισθητικά, αλλά σοβαρότερα, είναι δική σου.

Οι γιατροί που πιέζουν για την χρήση φιναστερίδης συνήθως δεν έχουν και πολλή ιδέα για τον υπόλοιπο οργανισμό και εστιάζουν την προσοχή τους στο τριχωτό. Ένας ηθικός γιατρός σου παρουσιάζει τα δεδομένα ως είναι και αφήνει το ρίσκο πάνω σου. Τα στατιστικά του τύπου 1-3% πιθανότητα δεν καταλαβαίνω γιατί παρουσιάζονται ως "μικρές πιθανότητες". Το 1-3% δεν είναι καθόλου μικρό, και αν όλοι οι άνθρωποι με ανδρογενετική αλωπεκία ξεκινούσαν αύριο φιναστερίδη σε ένα 6μηνο θα είχαμε επιδημια στυτικής δυσλειτουργίας και άλλων προβλημάτων. Αν βέβαια κανείς μεταμόσχευση, ανάλογα τη βαρύτητα της αλωπεκίας, ίσως να πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι για να μην βρεθείς με σοβαρότερο/αφύσικο πρόβλημα στο μέλλον από το να μην το ακουμπούσες καν, να πρέπει να πάρεις αυτό το ρίσκο (δηλαδή μεταμόσχευση και ρίσκο φιναστερίδης ή από του στόματος μινοξιδίλης να πάνε "πακέτο").

Για να καταλήξω, δεν είναι ούτε σωστό το πάρε φιναστεριδη δεν παθαίνεις τίποτα, ούτε ότι μην πάρεις με τίποτα. Είναι επιτρεπτή μια ήπια σύσταση αλλά όχι απόλυτες απόψεις.
Η μόνη απόλυτη άποψη είναι η εξής. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χωρίς φίνα δεν υπάρχει σοβαρή λύση για το μαλλί. Από κει και μετά με αυτό το δεδομένο ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του.

Kostas97

Well-Known Member
Mε ενημέρωσαν από κλινική ότι ο ιατρός τους δεν δίνει τίποτα από τα 2. Είναι της λογικής αφήστε τα μαλλιά να πέσουν και κάντε μεταμοσχεύσεις. Ουτε καν μινοξ. Ισχυρίζεται ότι αργα ή γρηγορα η φιναστερίδη και η μινοξ χάνουν την δράση τους. ΄Όπότε αν κάποιος θέλει να μπει σε ρίσκο για να έχει περισσότερο καιρό μαλλιά, τοτε ας ρισκαρει.

Βέβαια εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που παίρνουν χρόνια φιναστερίδη. Για πόσα χρόνια την παίρνουν και αν εχουν παρατηρήσει κάποια απώλεια μαλλιών
Μη κάνεις εκεί μετ... λογικά θα το μετανιώσεις στο μελλον.
Μπορεί να κάνει εξαγωγή και με ταναλιες και μυτοτσιμπιδα κάποιος σαν αυτόν που αναφέρεις.

Αμα πέσουν όλα... από που θα πάρει για να σου βάλει, από αυτά που χει φυτέψει στις γλάστρες του ιατρείου?

got2000

Member
Η μόνη απόλυτη άποψη είναι η εξής. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χωρίς φίνα δεν υπάρχει σοβαρή λύση για το μαλλί. Από κει και μετά με αυτό το δεδομένο ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του.
Εξαρτάται τον βαθμό αλωπεκίας και τους στόχους.

Μην ξαναπατήσεις εκεί.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου μεταμόσχευση = φιναστερίδη, αλλιώς δεν είσαι καλός candidate και χωρίς να κάνεις τίποτα "καραφλιάζεις" με αξιοπρέπεια, αντί να προκαλέσεις σοβαρότερα προβλήματα στον εαυτό σου.
Επίσης αν πρόκειται να πάρεις, είναι καλό να έχει προηγηθεί ένα καλό trial ώστε 1) να δεις αν σου αρκεί το αποτέλεσμα και μήπως δεν χρειάζεσαι καν μεταμόσχευση 2) να δεις αν την ανέχεσαι. Γιατί αν γίνει η μεταμόσχευση, ξεκινήσεις φιναστερίδη και μετά χρειαστεί να την κόψεις λόγω παρενεργειών, έχεις πρόβλημα. Επίσης πάντα υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί να την κόψεις down the road για διάφορους λόγους. Είναι μια ιδιαίτερη δέσμευση, και θέλει σοβαρή συζήτηση και πλάνο. Οι χειρουργοί τριχωτού που την πλασάρουν σαν καραμέλα δεν κάνουν καλό στον ασθενή τους. Πρέπει να έχουμε και στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι, αν και δεν ισχύει για όλους, πρόκειται για γιατρούς που επέλεξαν να ασχοληθούν με την αντιστοιχία των μποτοξ και των υαλουρονικών στους άνδρες. Συνήθως δεν είναι οι φοιτητές / γιατροί που ξενυχτούσαν στις βιβλιοθήκες αλλά αυτοί που κατευθύνθηκαν στα εύκολα φράγκα.

Μια καλή ιδέα για να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις θα ήταν να προσεγγίσεις ένα δερματολόγο που ασχολείται με την παθολογία του τριχωτού αλλά όχι με μεταμοσχεύσεις, να καταλάβεις από αυτόν αν θα ήθελες να προχωρήσεις με φιναστερίδη και αν ναι, να το κάνεις και να αξιολογήσεις σε δεύτερο χρόνο αν χρειάζεσαι μεταμόσχευση.

Τελευταία επεξεργασία:

Wanderer

Active Member
Για ποιό λόγο υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος κάνει μεταμόσχευση χωρίς φιναστερίδη? Έχω κάνει και λαμβάνω μινοξ μόνο και δεν θέλω να ξεκινήσω φινα.

got2000

Member
Για ποιό λόγο υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος κάνει μεταμόσχευση χωρίς φιναστερίδη? Έχω κάνει και λαμβάνω μινοξ μόνο και δεν θέλω να ξεκινήσω φινα.
Γιατί σε αντίθεση με άλλα χειρουργεία αισθητικής φύσης, η ανδρογενετική αλωπεκία είναι προοδευτική και χρειάζεται στρατηγικό πλάνο για το μέλλον, καθώς με τη μεταμόσχευση βελτιώνεις την εικόνα του τριχωτού σε ένα χρονικό στιγμιότυπο. Το πλάνο είναι εξατομικευμένο, και σε πολλές περιπτώσεις η μεταμόσχευση χωρίς προληπτική θεραπεία είναι κακή ιδέα.

Μπλουζα