edyuser1-2η εμφυτευση 3900grafts τυρκαλας starks

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member
Είμαι 36 και παίρνω φίνα 1.25 μγ

Η τιμη ειναι χαμηλη για την ηλικια σου , κυριως της ολικής, της ελευθερης ειναι οκ.
Έχεις γενικα αγχος ? Κοιμασαι καλα ?
Έχεις καποιο συμπτωμα κοπωσης ή οτιδηποτε ? Εισαι αγυμναστος ή λιγο παχουλος ?
Τα παραπάνω Μπορει να δικαιολογησουν λιγο την χαμηλη τεστο.
Κι αν συμβαινουν ισως πρεπει να αλλαξεις τροπο ζωης.

Αν δε τρεχει τπτ απ τα παραπάνω πρεπει να κανεις μια γενικη ορμονολογικη σε εναν ορμονολογο να σου πει τη γνωμη του για τις τιμες που θα δει κ την ορμονολογικη σου ισορροπία.

Το οτι περνεις μονο φινα κ οχι καποιο αλλο φαρμακο που επηρεαζει ορμονες κ συνεχιζεις να εχεις χαμηλη ολικη τεστο προσωπικα δεν μου αρεσει επειδη η φινα την ανεβαζει κιολας , αν διακοψεις δλδ πιθανοτατα θα πεσει κι αλλο.....

Γιατρος δεν ειμαι κ πρεπει να πας σε εναν ορμονολογο αλλα μπορω να σου πω 2 λογια τι πρεπει να τσεκαρεις.

Την LH, αυτη εκκρίνεται απ την υποφυση και προκαλει τους ορχεις να παράγουν τεστο , αν ειναι χαμηλη (κακό) παει να πει οτι εχει θεμα ο αξονας υποφυσης, αν ειναι κανονικη ή υψηλη
( καλό ) παει να πει οτι ο αξονας δουλευει καλα αλλα ισως καπου αλλου γινεται η διαρροή (πιθανως στα γεννητικα οργανα -μεσω καποιου αλλου αξονα)

Την FSH , ειναι παρομοια με τη προηγουμενη κ θα σου δειξει αν υπάρχει καποιο θεμα στον αξονα υποφυση ή γεννητικών οργανων (συνδιαστικα με τις υπολοιπες που θα κανεις )

Προλακτινη
Αν η προλακτινη ειναι αυξημενη καποιες φορες μειωνει την παραγωγη τεστο ,

Οπως κ τις θυροειδικες TSH T3 T4 γιατι αυτες μπορει αν δεν ειναι ρυθμισμενες να επηρεάζουν γενικα τις υπολοιπες.

Ειναι πολλες ακομα αλλα αυτες ειναι καποιες βασικες , που αν δεν έχουν κανενα προβλημα πιθανως δε θα φταίει το ορμονολογικο σου αλλα ο τροπος ζωης σου.

Μετρα επισης τιμες επινεφριδιων και γλυκουρονιδιου της ανδοστενδιονης ξεχασα να σου πω , αυτα ολα μαζι θα σου δωσουν μια πολυ καλη 1η εικονα ( συν οτι αλλες σου πει ο ορμονολογος , αν σου πει )
Για το πως δουλεύει το ορμονολογικο σου και οι αξονες τους που εμπλεκουν την τεστο σου.

Αυτα ελπιζω να βοηθησα....

edyuser1

Active Member
Η τιμη ειναι χαμηλη για την ηλικια σου , κυριως της ολικής, της ελευθερης ειναι οκ.
Έχεις γενικα αγχος ? Κοιμασαι καλα ?
Έχεις καποιο συμπτωμα κοπωσης ή οτιδηποτε ? Εισαι αγυμναστος ή λιγο παχουλος ?
Τα παραπάνω Μπορει να δικαιολογησουν λιγο την χαμηλη τεστο.
Κι αν συμβαινουν ισως πρεπει να αλλαξεις τροπο ζωης.

Αν δε τρεχει τπτ απ τα παραπάνω πρεπει να κανεις μια γενικη ορμονολογικη σε εναν ορμονολογο να σου πει τη γνωμη του για τις τιμες που θα δει κ την ορμονολογικη σου ισορροπία.

Το οτι περνεις μονο φινα κ οχι καποιο αλλο φαρμακο που επηρεαζει ορμονες κ συνεχιζεις να εχεις χαμηλη ολικη τεστο προσωπικα δεν μου αρεσει επειδη η φινα την ανεβαζει κιολας , αν διακοψεις δλδ πιθανοτατα θα πεσει κι αλλο.....

Γιατρος δεν ειμαι κ πρεπει να πας σε εναν ορμονολογο αλλα μπορω να σου πω 2 λογια τι πρεπει να τσεκαρεις.

Την LH, αυτη εκκρίνεται απ την υποφυση και προκαλει τους ορχεις να παράγουν τεστο , αν ειναι χαμηλη (κακό) παει να πει οτι εχει θεμα ο αξονας υποφυσης, αν ειναι κανονικη ή υψηλη
( καλό ) παει να πει οτι ο αξονας δουλευει καλα αλλα ισως καπου αλλου γινεται η διαρροή (πιθανως στα γεννητικα οργανα -μεσω καποιου αλλου αξονα)

Την FSH , ειναι παρομοια με τη προηγουμενη κ θα σου δειξει αν υπάρχει καποιο θεμα στον αξονα υποφυση ή γεννητικών οργανων (συνδιαστικα με τις υπολοιπες που θα κανεις )

Προλακτινη
Αν η προλακτινη ειναι αυξημενη καποιες φορες μειωνει την παραγωγη τεστο ,

Οπως κ τις θυροειδικες TSH T3 T4 γιατι αυτες μπορει αν δεν ειναι ρυθμισμενες να επηρεάζουν γενικα τις υπολοιπες.

Ειναι πολλες ακομα αλλα αυτες ειναι καποιες βασικες , που αν δεν έχουν κανενα προβλημα πιθανως δε θα φταίει το ορμονολογικο σου αλλα ο τροπος ζωης σου.

Μετρα επισης τιμες επινεφριδιων και γλυκουρονιδιου της ανδοστενδιονης ξεχασα να σου πω , αυτα ολα μαζι θα σου δωσουν μια πολυ καλη 1η εικονα ( συν οτι αλλες σου πει ο ορμονολογος , αν σου πει )
Για το πως δουλεύει το ορμονολογικο σου και οι αξονες τους που εμπλεκουν την τεστο σου.

Αυτα ελπιζω να βοηθησα....
σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Να σου πω την αλήθεια λίγο από όλα ιδίως τώρα αυτές τις ημέρες. Άγχος έχω κάθε μέρα λόγου δουλειάς ύπνος πάλι από 5 με 6 ώρες λόγω δουλειάς έχω και αλκοόλ αυτές τις μέρες αλλά θα το έχω υπόψιν τώρα.κανονικα πόσο πρέπει να είναι;

Panos1982

Well-Known Member
Να προσεχεις τον εαυτο σου να κοιμασαι καλύτερα γιατι αν συνεχισεις σε τετοιο μοτιβο το σωμα σου θα λειτουργει σαν πολυ μεγαλυτερο απ την πραγματικη του ηλικια.
Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του δυτικου τροπου ζωης της διατροφής κ σε συνδιασμο με την φτωχεια ειδικα στην Ελλαδα
ολα μαζι συμβαλουν στην γρηγοροτερη φθορα σωματικα και ψυχολογικα.

Περαν απ την αλλαγη στασης ζωης , χρειαζεται καθε χρονο που θα κανεις γενικη εξεταση αιματος να κανεις και μια εξεταση ορμονολογικη να τσεκαρεις και τα ορμονικα σου.

Η τεστο σου θα επρεπε να ειναι πολυ πιο υψηλη εφ οσων κανεις χρηση φινας κι οχι εκει κατω.
Στην θεση σου θα το εψαχνα περαιτέρω γιατι δεν ειναι καλος προαγγελος αυτο το νουμερο κ στο μελλον πιθανως θα συναντησεις προβληματα.

bakalis

New Member
Περαν απ την αλλαγη στασης ζωης , χρειαζεται καθε χρονο που θα κανεις γενικη εξεταση αιματος να κανεις και μια εξεταση ορμονολογικη να τσεκαρεις και τα ορμονικα σου.

Παρόλο που ζητώ απο τον ενδοκρινολόγο μου, εκτεταμένο έλεγχο αυτός γράφει πάντα τα ίδια, φιλικό, βιταμίνες, κρεατινίνες, τρανσαμινάσες, χοληστερόολες κλπ κλπ. Αλλα απο ορμόνες αν δεν κάνω λάθος μόνο του θυρροειδούς (και μια φορά μόνο την τεστοστερόνη).

Χμμ, τι ακριβώς να ζητήσω απο τον ενδοκρινολόγο μου; ή να του πω τσέκαρε με ορμονολογικά;

Τελευταία επεξεργασία:

Panos1982

Well-Known Member
Μπορεις να του πεις να σε τσεκαρει ορμονολογικα , αλλα οι ορμονολογικες δεν ειναι απαραιτητες.
Κανουμε μονο οταν νοιωθουμε καποια συμπτωματα, ή μονο οταν κανουμε χρηση φαρμακων που επηρεάζουν ορμονικο προφιλ οπως π.χ ο φιλος που περνει φιναστεριδη, για να τσεκάρουμε καθε χρονο αν ολα ειναι οκ.
Το ότι ειναι φετος δε σημαινει οτι θα ειναι κ του χρονου ή σε 5 χρονια μιας κ το σωμα αλλαζει συνεχως....
Κ αυτος ειναι ο λογος που πρεπει να γινεται ο ελεγχος.

edyuser1

Active Member
Να προσεχεις τον εαυτο σου να κοιμασαι καλύτερα γιατι αν συνεχισεις σε τετοιο μοτιβο το σωμα σου θα λειτουργει σαν πολυ μεγαλυτερο απ την πραγματικη του ηλικια.
Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του δυτικου τροπου ζωης της διατροφής κ σε συνδιασμο με την φτωχεια ειδικα στην Ελλαδα
ολα μαζι συμβαλουν στην γρηγοροτερη φθορα σωματικα και ψυχολογικα.

Η τεστο σου θα επρεπε να ειναι πολυ πιο υψηλη εφ οσων κανεις χρηση φινας κι οχι εκει κατω.
Στην θεση σου θα το εψαχνα περαιτέρω γιατι δεν ειναι καλος προαγγελος αυτο το νουμερο κ στο μελλον πιθανως θα συναντησεις προβληματα.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε σου εύχομαι να έχετε καλή χρονια

Μπλουζα