Τhink BIG, act BIGGER. My motto.
Η διαφορά ενός μηχανικού από έναν φυσικό ή μαθηματικό δεν έγκειται στις γνώσεις. Πάνω κάτω τα ίδια ξέρουμε. Η διαφορά είναι στο mindset. O μηχανικός μετατρέπει την θεωρία σε πράξη. Αυτό μαθαίνει να κάνει. Όσοι έχουν τελειώσει Πολυτεχνείο καταλαβαίνουν τι εννοώ. Όταν ανέλαβα το 2015 moderator, ο στόχος μου δεν ήταν να γίνω θηριοδαμαστής. Δεν έχει καμία πρακτική αξία. Πρωταρχικός στόχος ήταν (και είναι) η αντικειμενική και ποιοτική παροχή γνώσεων και πληροφοριών στα μέλη έτσι ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Ο επόμενος (και πιο πρακτικός) στόχος ήταν να έρθει στην Ελλάδα ένας από τους τοπ γιατρούς στον κόσμο για consultation. Να μας μάθει τι σημαίνει στρατηγικός σχεδιασμός και πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά το θέμα της ΑΑ. Έγινε 2 φορές. Μια τέλος του 2018, μια πρόσφατα το 2021. 70 μέλη κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι τους και πως μπορούν να το αντιμετωπίσουν με αναλυτικό και ξεκάθαρο τρόπο. Ήταν ένα μίνι άθλος γιατί μην ξεχνάτε ότι ο Lorenzo δεν το έχει ξανακάνει σε άλλη χώρα πλην Ισπανίας. Έγινε όμως δις.
Ο τελικός στόχος (το όνειρο) όμως ήταν να έρθει στην Ελλάδα η τεχνογνωσία της Ισπανικής σχολής στην FUE. Να γίνουν οι επεμβάσεις στην Αθήνα και όπως έγινε και στην Ισπανία, όλο το knowhow στην FUE που ξεκίνησε από τον Lorenzo με τα sharp implanter και τα manual punch και μεταλαμπαδεύτηκε σε Couto, Freitas, Villa, κλπ να μεταφερθεί στην χώρα μας. Μου πήρε 3 χρόνια προσπαθειών αλλά τελικά ευοδώθηκε.
Η Real στο OAKA. Ο τίτλος τα λέει όλα. Όλη η Ισπανική ομάδα (Lorenzo και όλο το team της Ισπανικής κλινικής), η "REAL", 2 εβδομάδες το Φθινόπωρο, μια το Σεπτέμβριο και μια τον Οκτώβριο θα μεταφερθεί στο "ΟΑΚΑ", στην κλινική του Αναστασάκη για να κάνει τις επεμβάσεις.
Εδώ πρέπει να πω 2 λόγια για το προξενιό. Ήταν μια δική μου, τρελή, ιδέα που την δούλευα κάποιους μήνες και την υλοποίησα όταν ήρθε τον Μάιο. Ένας συνδυασμός που βασίστηκε στην τρέλα που έχει για kite, της αγάπης για την χώρα μας, της ευγνωμοσύνης για τα πολλά μέλη που έκαναν μμ στην Ισπανία και φυσικά της θέλησης του να μεταφέρει το knowhow σε έναν Ελληνά γιατρό όπως έκανε στην Ισπανία. Από την άλλη ο γιατρός Αναστασάκης είναι ένας από τους καλύτερους γιατρούς που έχουμε, έχει by far την πιο οργανωμένη και σύγχρονη κλινική στην χώρα με πολλά operating room (απαραίτητη προϋπόθεση από τον Λορένζο για να γίνονται ταυτόχρονα πολλές επεμβάσεις και να έχει νόημα η μεταφορά του team από την Ισπανία), είναι dedicated στον τομέα των μεταμοσχεύσεων με πλούσια δράση σε διεθνείς οργανισμούς, βιβλιογραφικό έργο και το σημαντικότερο: δίψα να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και ειδικά στην FUE σε καινούργια μονοπάτια όπως είναι τα sharp implanters. Είναι προς τιμήν του ότι αποδέχτηκε την πρότασή μου άμεσα με ανοιχτό μυαλό, χωρίς κανένα ίχνος ανταγωνισμού όπως κάνουν όλοι οι παθιασμένοι με αυτό που αγαπούν.
Επί του πρακτέου. Προτεραιότητα για τις επεμβάσεις έχουν τα παιδιά που ήρθαν στο consultation. Ήδη οι ημερομηνίες για το Φθινόπωρο και τις επεμβάσεις στην Αθήνα είναι κλεισμένες. Μην με ρωτάτε για τιμές. Δεν πρόκειται να γίνει καμία κουβέντα όπως έγινε και στα consultation. Όμως. Σε κάθε επίσκεψη του Lorenzo (Σεπτέμβρη και Οκτώβρη) θα γίνουν νέα consultation (πιθανότατα Κυριακή, θα ανακοινώσω εν καιρώ ημερομηνίες). Αυτοί που θα επιλεγούν και θα συμμετέχουν θα αποκτούν (μόνο αυτοί) αυτόματα το δικαίωμα να κάνουν επέμβαση στην Ελλάδα όταν (και άμα) ξαναγίνουν χειρουργεία. Λέω άμα γιατί όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο δεν ξέρεις πως θα πάει. Θέλω να πιστεύω καλά αλλά καλύτερα να κάνουμε ένα βήμα την φορά. Μην ξεχνάμε ότι η κλινική του Λορενζο είναι στην Μαδρίτη, αυτό δεν αλλάζει, στην Ελλάδα έρχεται με κίνητρο τον αέρα και το kite.
Κύριοι, κάπου εδώ τελειώνει το δικό μου όνειρο γιατί πλέον το βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά. Θα παραμείνω θεματοφύλακας κατά τα αρχικά στάδια της υλοποίησης έτσι ώστε να ξεπεράσει τις αρχικές παιδικές ασθένειες και να προχωρήσει προς το μέλλον με επιτυχία.
Σε αυτό το νήμα δεν θέλω μικρότητες, σας παρακαλώ σεβαστείτε αυτό που πάει να γίνει και φερθείτε ανάλογα, είναι για το καλό όλων μας.