Παρόλο που ο προγραμματισμός μου ήταν να επανέλθω στο φόρουμ αρχές Σεπτέμβρη μετά τις διακοπές, κάποια μέλη με ειδοποίησαν για αυτά τα 2 νήματα (Αναστασακης/Αερατος) που όλως τυχαίως εμφανίστηκαν όταν όλος ο κόσμος ξεκουράζεται και φορτίζει μπαταρίες. Κρατάω μόνο το τελευταίο ποστ σαν εισαγωγή.
Πριν 10 μήνες έγραψα ότι δεν θα έχω ενεργό συμμετοχή λόγω ενός έκτακτου, σοβαρού γεγονότος που άλλαξε την καθημερινοτητά μου. Επίσης, δήλωσα ότι θα επανέλθω πλήρως όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν και θα έχω τον απαιτούμενο χρόνο για να γράφω και να απαντώ σε νήματα και pm. Παρόλαυτα παρακολουθούσα σε τακτά χρονικά διαστήματα το φόρουμ και είχα επιφορτίσει και 2 μέλη να με ενοχλήσουν μέσω τηλεφώνου αν κάτι έχριζε άμεσης παρέμβασης. 10 μήνες τώρα δεν είχαμε κανένα σοβαρό περιστατικό που να χρειαζόταν παρέμβαση. Απλά μια νέκρα. Προφανώς τα μέλη που κοπτονται για την απαξίωση του φόρουμ δεν αντιλαμβάνονται ότι η απαξίωση δεν προέρχεται ούτε από τα βρισίδια ούτε από τις διαμάχες. Να θυμίσω ότι πριν γίνω moderator ο τομέας των μμ ήταν χωρίς moderation γα χρόνια (ο GOMI ασχολιόταν μόνο με φάρμακα) και η κατάσταση θύμιζε άγρια δύση, σε μερικές περιπτώσεις, όπως σωστά επισήμανε και ο John_John, πολύ χειρότερα από τα εν λόγω νήματα που διέγραψα. Επίσης η παραπληροφόρηση και τα fake fishing νήματα ήταν ανεξέλεγκτα (πχ. Dimitris από AHC). Αυτή ήταν η πραγματική απαξίωση, το μέσον που πρέπει να είναι πηγή σωστής (ή τουλάχιστον ειλικρινούς πληροφόρησης) να είναι μέσο παραπληροφόρησης και κοροιδίας. Τόσα χρόνια εκτός από ελάχιστα μέλη (πχ. Panos1982) δεν έχω δει καμμιά σοβαρή συνεισφορά από αυτούς που κόπτονται για την "διάλυση".
Από σήμερα λοιπόν επανέρχομαι πλήρως. Πέραν της διαγραφής των νημάτων, από εδώ και στος εξής απαγορεύεται σε όλες τις κλινικές (συμπεριλαμβανομένης της AHC την οποία ευχαριστώ που επιτάχυνε την επάνοδο στο φόρουμ την τελευταία εβδομάδα των διακοπών μου),
1. Να ποστάρουν νήματα εκτός του τομέα που αναφέρεται στην κλινική τους.
2. Να ποσταρουν νήματα που δεν έχουν σχέση με μμ, αποτελέσματα ή κάποια επιστημονική αρθρογραφία.
Σε όλα ανεξαιρέτως τα νήματα, είτε επίσημα, είτε ανεξάρτητα, όλα τα μέλη μπορούν να σχολιάζουν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς (προφανώς χωρίς ύβρεις, κλπ) και φέρουν ακέραιο το βάρος της άποψης τους. Το ίδιο μπορεί να κάνουν και οι κλινικές.
Τελευταία επεξεργασία: