Άκης
Administrator
Η Neotame είναι το νέο "παιδί" των εταιριών και είναι παραπλήσιο της ασπαρτάμης. Δημιούργημα της Monsanto (η Monsanto αναφέρεται και σε αυτό το Ντοκιμαντέρ, αλλά δημιούργησε και την ασπαρτάμη), πήρε την έγκριση από το FDA το 2002.
Πρόκειται για μια ουσία, που πλέον μπαίνει σε όλα όσα καταναλώνουμε, προμαγειρεμένα φαγητά, αναψυκτικά, χυμούς φρούτων, επεξεργασμένα τρόφιμα, ζελατίνες, πουτίγκες, ζελέ, γλυκίσματα και γενικά σε ότι πρέπει να μπει ζάχαρη.
Σε αντίθεση με την ασπαρτάμη, η Neotame αντέχει πολύ περισσότερο σε υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που το κάνει ιδανικό για τις εταιρίες τροφίμων.
Η γλυκαντική της δύναμη είναι από 7.000 έως 13.000 μεγαλύτερη από εκείνη της ζάχαρης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί ο κατασκευαστής να χρησιμοποιήσει λιγότερη ποσότητα, απ'ότι θα χρησιμοποιούσε με άλλη ουσία.
Το FDA δεν απαιτεί από τους κατασκευαστές να αναφέρουν ένα συστατικό, όταν αυτό είναι κάτω του 1% σε μια συσκευασία, έτσι και σε μικρές ποσότητες δεν θα αναφέρεται στο κουτί της συσκευασίας, πράγμα που το κάνει δύσκολο να εντοπιστεί από κάποιον που δεν θέλει να το καταναλώσει.
Επίσης, στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι αναφέρεται και ως "Φυσικά γλυκαντικά" στις συσκευασίες που το περιέχουν.
Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι κάνουν χρήση τεχνικών γλυκαντικών για να μειώσουν το φαινόμενο της παχυσαρκίας, ωστόσο ανεξάρτητες έρευνες αναφέρουν ότι τέτοιου είδους γλυκαντικές ύλες στην ουσία σε παχαίνουν.
Το θέμα είναι κατά πόσο είναι ασφαλές κάποιο τέτοιο προϊόν, μιας και μακροχρόνιες έρευνες και δοκιμές δεν -νομίζω να- υπάρχουν.
Πρόκειται για μια ουσία, που πλέον μπαίνει σε όλα όσα καταναλώνουμε, προμαγειρεμένα φαγητά, αναψυκτικά, χυμούς φρούτων, επεξεργασμένα τρόφιμα, ζελατίνες, πουτίγκες, ζελέ, γλυκίσματα και γενικά σε ότι πρέπει να μπει ζάχαρη.
Σε αντίθεση με την ασπαρτάμη, η Neotame αντέχει πολύ περισσότερο σε υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που το κάνει ιδανικό για τις εταιρίες τροφίμων.
Η γλυκαντική της δύναμη είναι από 7.000 έως 13.000 μεγαλύτερη από εκείνη της ζάχαρης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί ο κατασκευαστής να χρησιμοποιήσει λιγότερη ποσότητα, απ'ότι θα χρησιμοποιούσε με άλλη ουσία.
Το FDA δεν απαιτεί από τους κατασκευαστές να αναφέρουν ένα συστατικό, όταν αυτό είναι κάτω του 1% σε μια συσκευασία, έτσι και σε μικρές ποσότητες δεν θα αναφέρεται στο κουτί της συσκευασίας, πράγμα που το κάνει δύσκολο να εντοπιστεί από κάποιον που δεν θέλει να το καταναλώσει.
Επίσης, στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι αναφέρεται και ως "Φυσικά γλυκαντικά" στις συσκευασίες που το περιέχουν.
Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι κάνουν χρήση τεχνικών γλυκαντικών για να μειώσουν το φαινόμενο της παχυσαρκίας, ωστόσο ανεξάρτητες έρευνες αναφέρουν ότι τέτοιου είδους γλυκαντικές ύλες στην ουσία σε παχαίνουν.
Το θέμα είναι κατά πόσο είναι ασφαλές κάποιο τέτοιο προϊόν, μιας και μακροχρόνιες έρευνες και δοκιμές δεν -νομίζω να- υπάρχουν.