pdg2 απορια

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Γειας... Εχω μια απορια,εφοσον ισχυουν τα παρακατω

Προσταγλανδίνη: Αυτή η ορμόνη φαίνεται -και πιο συγκεκριμένα προσταγλανδίνες της σειράς 2 -πως κρύβεται πίσω από την ρύθμιση του οργανισμού κατά των φλεγμονών και πηγάζει κυρίως μέσα από τα καλά λιπαρά

«Οι προσταγλανδίνες δεν παίζουν ρόλο μόνο στην φλεγμονή αλλά συμβάλλουν και στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη δημιουργία θρόμβων καθώς και στην πήξη των αιμοπεταλίων. Βασικό δομικό υλικών των προσταγλανδινών αποτελούν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα τα οποία και προσλαμβάνουμε από την διατροφή μας. Χαρακτηριστικός είναι ο δομικός ρόλος των Ω –6 λιπαρών οξέων στις προσταγλανδίνες Ι και ΙΙ. Στοχεύστε να συμπεριλαμβάνεται πηγές Ω – λιπαρών οξέων καθημερινά στην διατροφή σας avocado, ολικής αλέσεως δημητριακά, καρύδια, ελαιόλαδο και γενικότερα τα φυτικά έλαια, αυγά.»

:s και στη περιοχη του κεφαλιου ενος ατομου με αλωπεκια υπαρχει "φλεγμονη"..δεν θα επρεπε η pdg2 να βοηθαει?

ευχαριστω

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

rocknrolla είπε:
Testosterone is necessary for the development of male pattern baldness, known as androgenetic alopecia (AGA); yet, the mechanisms for decreased hair growth in this disorder are unclear. We show that prostaglandin D2 synthase (PTGDS) is elevated at the mRNA and protein levels in bald scalp compared to haired scalp of men with AGA. The product of PTGDS enzyme activity, prostaglandin D2 (PGD2), is similarly elevated in bald scalp. During normal follicle cycling in mice, Ptgds and PGD2 levels increase immediately preceding the regression phase, suggesting an inhibitory effect on hair growth. We show that PGD2 inhibits hair growth in explanted human hair follicles and when applied topically to mice. Hair growth inhibition requires the PGD2 receptor G protein (heterotrimeric guanine nucleotide)–coupled receptor 44 (GPR44), but not the PGD2 receptor 1 (PTGDR). Furthermore, we find that a transgenic mouse, K14-Ptgs2, which targets prostaglandin-endoperoxide synthase 2 expression to the skin, demonstrates elevated levels of PGD2 in the skin and develops alopecia, follicular miniaturization, and sebaceous gland hyperplasia, which are all hallmarks of human AGA. These results define PGD2 as an inhibitor of hair growth in AGA and suggest the PGD2-GPR44 pathway as a potential target for treatment.

http://stm.sciencemag.org/content/4/126/126ra34
[/q

χμ...το πρωτο σκελος λεει απλα οτι στο μερος που υπαρχει τριχοπτωση υπαρχουν αυξημενα επιπεδα pdg2 αλλα ξερουμε οτι και εκει που υπαρχει φλεγμονη αυξανοντε τα επιπεδα της.. αλλα ερχεται το δευτερο σκελος του κομματιου και λεει οτι και και σε θυλακες απο εξαγωγη παλι εκανε τα ιδια... δεν ξερω απο τι μια εξηγειται απο την αλλη οχι :-/

Komis

Active Member
Συμφωνα με το αρθρο του Γιωργου Κωτσαρελη,οτι δλδ η προσταgλαγδινη D2 βαζει φρενο στην ωριμανση των τριχοθυλακιων και σταματαει την αναπτυξη νεων τριχων,εκανα σχετικη αναζητηση για να βρω ουσιες που μπορω να χρησιμοποιησω τοπικα για να μπλοκαρω τη δραση αυτης της ουσιας.Αυτο που βρηκα ητανε το φαρμακο Tredaptive του οποιου η λειτουργεια ειναι για παραπλησιο σκοπο αλλα οι παρενεργειες του απειρες.Το φαρμακο αυτο περιεχει νικοτινικό οξύ το οποιο κανει το εξης:"Η έξαψη που προκαλείται από νικοτινικό οξύ θεωρείται ότι οφείλεται στην αποδέσμευση από τα
δερματικά κύτταρα μιας ουσίας που ονομάζεται προσταγλανδίνη D2 (PGD2), η οποία διαστέλλει
(διευρύνει) τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος"Απο οτι καταλαβα αποδεσμευει, δλδ απελευθερωνει απο τα δερματικα κυτταρα τη προσταγλανδινη D2. Στη συνεχεια βρηκα ενα αρθρο το οποιο και εγραφε οτι τα φυκια,το μηλοξιδο,τα λιπαρα οξεα,αν δεν κανω λαθος μια ουσια που περιεχουν τα καρυδια κ.α μπλοκαρουν τη δραση της προσταγλανδινης,

Με αφορμη αυτο το αρθρο εψαξα να βρω που μπορω να βρω ολες αυτες τις ουσιες και να φτιαξω ενα δικο μου σκευασμα.Οπως εχω δηλωσει σε αλλο αρθρο θελω να πειραματιστω με φυτικα-φυσικα προιοντα.Με λιγο ψαξιμο παραγγειλα οτι θεωρησα απαραιτητο και εφτιαξα ενα σκευασμα.Επιπλεον μου εκανε εντυπωση που διαβασα για το μηλοξιδο.Ξανα με λιγο ψαξιμο βρηκα οτι περιεχει νικοτινικό οξύ,δλδ την ιδια ουσια που περιεχει και το Tredaptive,με τη μονη διαφορα οτι εκεινο ητανε γεματο παρενεργειες.Ετσι περα απο το σκευασμα με τα ελαια,βαζω και μηλοξιδο για να μπλοκαρω τις προσταγλανδινες.Το μηλοξιδο καταστρεφει τα βακτηρια και τις φλεγμονες στο θυλακα της τριχας και επισης δημιουργει ουδετερο Ph στο τριχωτο της κεφαλης.

Το μηλο συμφωνα με ερευνες περιεχει την ουσια προκυανδινη,μια ουσια που συμφωνα με ερευνες συμβαλει στην αναπτυξη νεων τριχων.Το ελαιο μηλου το συμπεριελαβα και στο σκευασμα αλλα υπαρχει και στο μηλοξιδο.Συμφωνα με μια φωτογραφια που βρηκα στο google,η προκυανδινη φαινεται να ειναι ποιο αποτελεσματικη απο τη μινοξιδιλη.Κουλο,ξεκουλο αυτο ειδα στη φωτογραφια και το μεταδιδω.Μεταδισω αποσπασμα απο αρθρο:
"οι Ιάπωνες ερευνητές υποστηρίζουν πως το μυστικό για την μείωση της απώλειας των τριχών και της θεραπεία της τριχόπτωσης δεν είναι οι δραστικές χημικές ουσίες ή τα ισχυρά φάρμακα...
η λύση είναι τόσο απλή όσο οι πολυφαινόλες ενός μήλου....
λοιπόν πως τα μήλα βοηθούν τα μαλλιά να αυξηθούν;...
ένα από τα μυστικά τους είναι η εξαιρετικά υψηλή αντιοξειδωτική τους δράση...
στην συμπυκνωμένη τους μορφή οι πολυφαινόλες μέσα στα μήλα έχουν τόσο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καμία σχέση δεν έχουν με τις συνηθισμένες βιταμίνες....
σε ιατρικές μελέτες έχει δειχθεί ότι....
τα συστατικά του μήλου προστατεύουν και διεγείρουν τα θυλάκια της τρίχας.....
δεν τα αφήνουν να συρρικνωθούν και να μαραθούν....
περιορίζουν τις κυτταρικές διεργασίες που προκαλούν την πτώση της τρίχας....
αυξάνουν την παραγωγικότητα των ωοθυλακίων με....
αποτέλεσμα δυνατότερες...μακρύτερες....
παχύτερες τρίχες....και...
το βασικότερο;...καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια.."

Ολα αυτα ειναι θεωρητικα,δεν εχω αποτελεσματα.Εχω μια βδομαδα που εχω αρχισει τη θεραπεια.Αν δω αποτελεσματα φυσικα και θα ενημερωσω καποια στιγμη.Σκοπος μου ειναι να ασχοληθω με φυσικα προιοντα.Περα απο το οτι μπορει να δεις αποτελεσμα βοηθας παραλληλα και τον οργανισμο σου.Θα μου πεις 'εμεις ειμαστε εδω για να βγαλουμε μαλια και οχι να φτιαξουμε την υγεια μας'.Σωστο!
Απλα νευριαζω που δεν βγαζουν ενα φαρμακο χωρις παρενεργειες οι βιομηχανιες.Ισως καποιος πει οτι ειναι αδυνατον να βγει φαρμακο διχως παρενεργειες.Δεν ξερω....Σκεψη μου ειναι οτι οι παρενεργειες οφειλονται στο οτι το σωμα μας δεν δεχεται τις ουσιες που μας πλασαρουν σαν φαρμακα...Ο καθενας ας σχηματησει την δικια του αποψη.Αλλα πρωτα ας σταματησουμε να αναμασαμε παλια τροφη και να τη μεταδιδουμε και στους αλλους.

panoslydios

New Member
φιλε το νικοτινικο οξυ που μιλας πιο πανω ειναι απλως βιταμινη Β,νιασινη...
σε ποσοτητες πιο μεγαλες αν το παρεις ποτε ως συμπληρωμα αισθανεσαι αυτο που λενε
niacin flush...αισθανεσαι μια θερμοτητα δηλαδη στο σωμα σ (και ειδικοτερα στο τριχωτο της κεφαλης....
τωρα αν αποδεσμευει τα τριχιθυλακια απο την pgd2 δεν ξερω ...για να δουμε ειχα ποσταρει μια ερευνα για quercetin...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18223672

''Niacin (7.5 mg per rat, equivalent to a human dose of 1750 mg per 80 kg) maximally increased ear temperature to 1.9+/-0.2 degrees C at 45 min. Quercetin and luteolin (4.3 mg per rat; 1000 mg per human), administered i.p. 45 min prior to niacin, inhibited the niacin effect by 96 and 88%, respectively. Aspirin (1.22 mg per rat; 325 mg per human) inhibited the niacin effect by only 30%. Niacin almost doubled plasma PGD2 and 5-HT, but aspirin reduced only PGD2 by 86%. In contrast, luteolin inhibited both plasma PGD2 and 5-HT levels by 100 and 67%, respectively. CONCLUSIONS AND IMPLICATIONS. Niacin-induced skin temperature increase is associated with PGD2 and 5-HT elevations in rats; luteolin may be a better inhibitor of niacin-induced flush because it blocks the rise in both mediators.

αρα βλακειες: η νιασινη διπλασιασε την pdg2 και πολυ φοβαμαι ειναι ενας απο τους λογους που ενω δν εχω καραφλες περιοχες εχω μικρα κενακια μονο στο πανω μερος του κεφαλιου οπου ειχα αυτο αισθημα θερμοτητας...(επαιρνα 250mg για μεγαλες χρονικες περιοδους)
η ασπιρινη τη μειωσε κατα 86 τοις εκατο
και η quercetin κατα 100 τοις εκατο

crossfire

Well-Known Member
περιμεντε λιγο ρε παιδια.....γιατι ξεκινησα και εγω niacin
κανει τελικα καλο ή χειροτερευει τα μαλλια?

panoslydios

New Member
φιλε crossfire τι εννοεις καλο η κακο?μακαρι ετσι να ταν τα πραγματα...
οπως βλεπεις η νιασινη διπλασιασε την pgd2 που στην ερευνα του κωτσαρελη βρισκεται στα υψη στα καραφλα σημεια...
ομως απο την αλλη η νιασινη υπερανεβαζει το alkaline phosphatase(ALP) κυριο χαρακτηριστικο των derma papillia
που μπορουν να μετατρεψουν τα επιθηλιακα stem cells σε τριχα...
1α,25-dihydroxyvitamin D3 modulates the hair-inductive capacity of dermal papilla cells: therapeutic potential for hair regeneration.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23197867

παιζει πολυ η βιταμινη d3

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Komis

Active Member
rocknrolla είπε:
Η έρευνα στην οποία αναφέρεσαι λέει ότι τα αποτελέσματα του χυμού μήλου ήταν φτωχότερα και από της μινοξιδίλης.

Επίσης το Laropiprant λειτουργεί ανταγωνιστικά με τους DP1 υποδοχείς κι εμάς, σύμφωνα με την έρευνα του Γιώργη, μας νοιάζουν οι DP2.

Εγω δεν ανεφερα κατι για το Laropiprant.Τι φαρμακο το οποιο ανεφερα ειναι το Tredaptive το οποιο και αποτελειται απο νικοτινικό οξύ και λαροπιπράντη.Συμφωνα με το αρθρο το οποιο και παραθετω παρακατω,γραφει το εξης:"Οι δύο δραστικές ουσίες που περιέχει το Tredaptive, το νικοτινικό οξύ και η λαροπιπράντη, έχουν
διαφορετικό τρόπο δράσης.Το νικοτινικό οξύ είναι μια φυσιολογικά παραγόμενη ουσία η οποία χρησιμοποιείται σε μικρές δόσεις
ως βιταμίνη. Σε μεγαλύτερες δόσεις, μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα μέσω ενός μηχανισμού ο
οποίος δεν είναι πλήρως κατανοητός.Η έξαψη που προκαλείται από νικοτινικό οξύ θεωρείται ότι οφείλεται στην αποδέσμευση από τα
δερματικά κύτταρα μιας ουσίας που ονομάζεται προσταγλανδίνη D2 (PGD2), η οποία διαστέλλει
(διευρύνει) τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος"
Αν δεν καταλαβα κατι καλα μπορειτε να με διορθωσετε.
Εμας μας ενδιαφερει το νικοτινικο οξυ και οχι η λαροπιπράντη.
http://www.ema.europa.eu/docs/el_EL/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/human/000889/WC500042217.pdf

Komis

Active Member
To ξερω οτι η λαροπιπράντη περιεχεται στο Tredaptive .Απλα δεν θελησα να ασχοληθω καθολου με τη λαροπιπράντη .Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι η νιασινη.Η νιασινη μπλοκαρει τη δραση της προσταγλανδινης D2.Οποτε αξιζει να ασχοληθουμε με αυτο.Αν καποιος εχει αποψη περι αυτου και μπορει να προσθεσει κατι πανω σε αυτο ας το κανει.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα