Propecia και ύψος ???

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

materiallen

New Member
Τελευταία μου έχει γεννηθει η απορία αν το propecia συνδέεται με το πόσο ψηλός είναι ο καθένας , αν είναι π.χ πιο ψηλός από το μέσο όρο σημαίνει ότι έχει περισσότερα λίτρα αίματος στο σώμα του άρα περισσότερες πιθανότητες να αντέξει την ουσία και να μην εμφανίσει sides .... Αυτό βέβαια είναι μόνο μία θεωρεία , πως όταν καμιά φορά είναι να σου γράψει αντιβίωση ο γιατρός και σε ρωτάει πόσα κιλά είσαι .... Δεν ξέρω άμα είναι λογικό κάτι τετοιο πείτε και εσείς την άποψη σας ! :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Propecia και ύψος ???

Έχει ενδιαφέρον η παρατήρηση σου, εγώ νομίζω ότι έχει να κάνει με τα επίπεδα τις dht που έχει ο κάθε οργανισμός.

LOK

Member

Για το αλκόολ ισχύει σίγουρα, δηλαδή το αλκοτέστ δε σε πιάνει εύκολα αμα είσαι γομάρι... Για τα φάρμακα δεν ξέρω...

Αυτο που λες δεν εχει καμμια απολυτος βαση. Το υψος δεν παιζει κανενα ρολο ουτε στο ποτο ουτε στα φαρμακα ουτε σε τιποτα.

Αυτο που παιζει ρολο στη φινα αν θες να μικρυνεις τις πιθανοτητες να βγαλεις παρενεργειες ειναι το ποσοστο λιπους στο σωμα σου. Στο φορουμ εχουν ολοι παρενεργειες γιατι τρωνε σουβλακια με εξτρα λιγδα στην πιτα στην καθιστικη διαμαρτυρια (sic)

mojo

New Member

Αυτό για το λίπος από που προκύπτει και πώς εξηγείται?

Για αρχη προκυπτει επειδη το λεω εγω ;)

Οι παρενεργειες ειναι πιο πολυ απο την κακη ισορροπια του ratio estrogen\testosterone που γινεται απο το shifting των ορμονων οταν καποιος παρει propecia, και ΟΧΙ τοσο (μαγικη λεξη το τοσο γιατι οι nasty παρενεργειες ειναι απο αυτο που λεω οχι πχ το νερομενο σπερμα που ειναι απο τη μειωση της ΔΗΤ ( αλλα ποιος νοιαζεται γιαυτο ) ) απο την μειωση της DHT.

Οποιος εχει μεγαλο fat% εχει πιο πολλα estrogen στο σωμα του, (για την ακριβεια στρουμπουλουληδες η testo γινεται estrogen στα παχακια σας ;D ) , αρα μεγαλυτερες πιθανοτητες με το shifting να βγει εκτος αποδεκτου ratio...

mojo

New Member

Ε αφού το λες εσύ :-\

Κατάλαβα αυτό που λες, αλλά όλα αυτά δεν είναι κυρίως υποθέσεις? Υπάρχουν hard facts? Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει μελετηθεί επαρκώς ο μηχανισμός δράσης της φιναστερίδης.

Οπως το ενοεις δεν εχει ερευνηθει ο μηχανισμος κανενος φαρμακου. Ολοι οι ανθρωποι εχουν τους ιδιους receptors στο σωμα τους και ομως καποιοι αντιδρουν διαφορετικα γιαυτο και καθε φαρμακο εχει παρενεργειες για ενα μερος των χρηστων τους. Συνηθως οι λογοι των παρενεργειων ειναι γνωστοι (ΚΑΙ στη finasteride ισχυει αυτο και εχει να κανει με τη πρωτογενη της δραση) αυτο ομως οτι ειναι γνωστο, δε σημαινει οτι εχει μελετηθει η ΚΑΘΕ δραση. Εδω ακομα ανακαλυπτουν για την ασπιρινη πραγματα.

Τι συνιστα hard facts κατα την αποψη σου. Οτι και να σου πω θα μου πεις ναι αλλα... Και ενα ενυδριο με πεη να ειχαν σε μοστρα ενα χρηστη φινα και ενα μη τα ιδια θα λεγαμε σε αυτο το φορουμ :p

mojo

New Member

skeptikistis είπε:
Τι συνιστα hard facts κατα την αποψη σου. Οτι και να σου πω θα μου πεις ναι αλλα...
Σαν Σκεπτικιστής κάτι ξέρεις από αυτό...

Εννοώ πχ. group studies με μέτρηση των ορμονικών αλλαγών που θα επιβεβαίωνε (ίσως) πως αυτοί που είδαν αλλαγή στην αναλογία σε βάρος της τεστοστερόνης, εμφανίζουν κάποια συγκεκριμένα sides. Δεν ξέρω όμως αν θα είχε κάποια αξία αυτό.
Τεσπα. Πάω για τρέξιμο τώρα να κάψω λίπος ;D

LOK

Member

Μπράβο skeptikisti, ενδιαφέρον απαντήσεις που μου λύνουν πολλές απορίες... Δηλαδή για να το κάνουμε λιανά..., όποιος έχει λιγότερο λίπος στο σώμα του, δεν τον πιάνει τόσο εύκολα το αλκοόλ και οι παρενέγειες απο τα φάρμακα...?
Οπότε αν σκεφτούμε π.χ. οτι έχουμε 2 άτομα, ο ένας 2,00 μέτρα ύψος και ο άλλος 1,60 ύψος, και είναι και οι 2 γυμνασμένοι με το ίδιο χαμηλό ratio λίπους - ratio estrogen\testosterone (που αντιστοιχεί στα κιλά του καθενός)..., τότε εαν βγούν το βράδυ και πιούν 5-6 ποτά ίδιας μάρκας, ίδιας αναλογίας, απο το ίδιο μπουκάλι..., και καπάκι μόλις βγούν έξω κάνουν αλκοτέστ, θα είναι το ίδιο μεθυσμένοι...?? ::) 8)

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

skeptikistis είπε:
Αυτο που λες δεν εχει καμμια απολυτος βαση. Το υψος δεν παιζει κανενα ρολο ουτε στο ποτο ουτε στα φαρμακα ουτε σε τιποτα.

Για συγκεκριμένα φάρμακα μπορεί, αλλά όχι και για το αλκοολ. Το αλκοολ επηρεάζει με το ποσοστό του που υπάρχει στο αίμα, ένας μεγαλόσομος άνθρωπος δεν θα λάβει το ίδιο ποσοστό στο σώμα του απο έναν μικρότερου αναστήματος καταναλόνοντας την ίδια ποσότητα. Δεν λέω ότι δεν ισχύει αυτό που λές για το λίπος, αλλά για το αλκοολ σίγουρα πέζει ρολο το πόση περιεκτικότητα θα υπάρχει στο αίμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LOK

Member

Fenimore κι εγώ έτσι νόμιζα μέχρι τώρα και μάλιστα έχω ρωτήσει πολλούς αστυνομικούς στα αλκοτέστ...,όλοι μου είπαν οτι παίζει ρόλο το πόσο μεγαλόσωμος είσαι,περιεκτικότητα στο αίμα, αν έχεις φάει καλά πριν και τέτοια... Βέβαια αυτό που λέει ο skeptikistis παίζει μεγάλο ρόλο. Ίσως έτσι να εξηγείτε το γιατί μερικοί μεθάνε πιο εύκολα απο κάτι άλλους πιο 'μικροκαμομένους'...

danceworld_2001

Well-Known Member

Εγω απλά να προσθέσω την ατομική μου εμπειρία... ειμαι 1.90, παίζω μεταξύ 102 - 105 κιλά και δεν είχα ποτέ παρενέργειες απο φίνα ακόμη και σε χρήση 1,67 mg. Χρήστης απο το 2005 με 1 έτος διακοπής, ποσότητες πάντα 1/4 μετά 1/3 μετά 1/5 και τώρα οτι λέω στην υπογραφή μου. Και όταν λέω καμία παρενέργεια το εννοώ.

mojo

New Member

danceworld_2001 είπε:
Εγω απλά να προσθέσω την ατομική μου εμπειρία... ειμαι 1.90, παίζω μεταξύ 102 - 105 κιλά και δεν είχα ποτέ παρενέργειες απο φίνα ακόμη και σε χρήση 1,67 mg. Χρήστης απο το 2005 με 1 έτος διακοπής, ποσότητες πάντα 1/4 μετά 1/3 μετά 1/5 και τώρα οτι λέω στην υπογραφή μου. Και όταν λέω καμία παρενέργεια το εννοώ.
Από λίπος πως πας? Και κάτι ακόμα, με το 1/3 ή το 1/4 είδες θεαματική διαφορά στα μαλλιά σε σχέση με τη στάνταρ δόση?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

LOK είπε:
Fenimore κι εγώ έτσι νόμιζα μέχρι τώρα και μάλιστα έχω ρωτήσει πολλούς αστυνομικούς στα αλκοτέστ...,όλοι μου είπαν οτι παίζει ρόλο το πόσο μεγαλόσωμος είσαι,περιεκτικότητα στο αίμα, αν έχεις φάει καλά πριν και τέτοια... Βέβαια αυτό που λέει ο skeptikistis παίζει μεγάλο ρόλο. Ίσως έτσι να εξηγείτε το γιατί μερικοί μεθάνε πιο εύκολα απο κάτι άλλους πιο 'μικροκαμομένους'...

Ναι, για το αλκοολ παίζουν και άλλα ρόλο, όπως το αν έχεις φάει ή οχι που ανέφερες, καθώς το φαγητό επιβραδύνη την απορόφηση του αλκοολ. Επίσης όσο πιο πολύ πίνει κάποιος τόσο πιο ανθεκτικός γίνεται στο αλκοολ...

Αν εγραψα καπου οτι το βαρος δεν παιζει ρολο στο αλκοολ παρακαλω να γινει παραθεση, αν δεν το εγραψα και εγραψα οτι το υψος δεν παιζει ρολο, παρακαλω να διαβαζουμε προσεχτικοτερα! 8)
Για να σου λυσω την απορια σου και να στο κανω εντελως νια νια δε μιλησα ποτε για αλκοολ και το πως μεταβολιζεται το αλκοολ δεν εχει συναρτηση 1 προς 1 με το πως μεταβολιζεται η φινα. Αλλα enzymes δρουν για να μεταβολισουν τη φινα και αλλα το αλκοολ στο συκωτι. Το πιο κοντινο ειναι ο χυμος του grapefruit στη φινα. googlare το.

Και για να αποδειξω οτι το τοπικ ειναι ατοπο αν ενας ειναι 2μ και 70κιλα "δεν θα τον μετραει" το αλκοολομετρο σε σχεση με εναν που ειναι 1.70 150 κιλα? Αν σου ειπε αυτα ο φιλος σου ο αστυνομος, ειναι καλος μπατσος πες του.

Επισης πρεπει μερικοι να καταλαβαινουν πως γινονται οι συσχετισμοι. Δηλαδη δεν ειναι 1-1 σε καμμια περιπτωση. Το οτι καποιος ειναι χοντρος και δεν εχει παρενεργειες δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει statistical correlation σε αυτο που λεω. Το να εχεις χαμηλο ποσοστο λιπους ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να εμφανισεις παρενεργεια η θα μειωσει το ποσο εντονη θα ειναι. Δεν σημαιενιε οτι ντε και καλα αν εχεις 5% λιπος δεν θα εχεις παρενεργιεα.

materiallen

New Member

Ενδιαφέρουσες παρατηρησης σου σκεπτικιστή .... Αρχίζω και πιάνω το νόημα :-\ Έλεγα και γω μήπως βγάλουμε κανένα καλό που είμαστε 1.95 αλλα furious3

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

skeptikistis είπε:
Αν εγραψα καπου οτι το βαρος δεν παιζει ρολο στο αλκοολ παρακαλω να γινει παραθεση, αν δεν το εγραψα και εγραψα οτι το υψος δεν παιζει ρολο, παρακαλω να διαβαζουμε προσεχτικοτερα! 8)

απάντησες στο "υψος" που αναφέρθηκε ο materialen, με τον όρο "υψος" επεξειγεί ο ίδιος για λίτρα αίματος στον κάθε οργανισμό και συνεπάγετε και ως όρος "σωματότυπος" καθώς σχετίζετε με όλα αυτά.

Για να σου λυσω την απορια σου και να στο κανω εντελως νια νια δε μιλησα ποτε για αλκοολ και το πως μεταβολιζεται το αλκοολ δεν εχει συναρτηση 1 προς 1 με το πως μεταβολιζεται η φινα. Αλλα enzymes δρουν για να μεταβολισουν τη φινα και αλλα το αλκοολ στο συκωτι. Το πιο κοντινο ειναι ο χυμος του grapefruit στη φινα. googlare το.

ούτε εγώ σου είπα ότι ανέλυσες κάτι για το αλκοολ, απλά απάντησα στην φράση σου ότι "το υψος δεν παίζει κανένα ρόλο στο ποτό" και σου εξήγεισα το λόγο που το έκανα πιο πάνω. είπα ότι "Το αλκοολ επηρεάζει με το ποσοστό του που υπάρχει στο αίμα", δεν σου είπα ότι αυτο που λές για το λίπος είναι λάθος.

Και για να αποδειξω οτι το τοπικ ειναι ατοπο αν ενας ειναι 2μ και 70κιλα "δεν θα τον μετραει" το αλκοολομετρο σε σχεση με εναν που ειναι 1.70 150 κιλα? Αν σου ειπε αυτα ο φιλος σου ο αστυνομος, ειναι καλος μπατσος πες του.

καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά είναι πολύ γενικό το παράδειγμα σου. Δεν αποδικνύει κάτι.

ok to δικο μου παραδειγμα με βαρη και υψη ειναι "γενικο". Το δεχομαι για τι ειναι.
Τι ειναι τοτε οι παρατηρησεις "οσο πιο ψηλος ειναι καποιος τοσο πιο λιγο τον πιανουν τα φαρμακα" η οσο πιο "σωματωδης" (τι σημαινει αυτο αληθεια?) εινια καποιος τοσο πιο λιγο μεθαει :chinscratch

Δεν ειδα τον ιδιο σκεπτικισμο απενατι τους. Απενατιας ειδα ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΦΙΛΟΣ μου και η αδερφη της κουλας μου το ειπε, ετσι εινε.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

skeptikistis είπε:
ok to δικο μου παραδειγμα με βαρη και υψη ειναι "γενικο". Το δεχομαι για τι ειναι.
Τι ειναι τοτε οι παρατηρησεις "οσο πιο ψηλος ειναι καποιος τοσο πιο λιγο τον πιανουν τα φαρμακα" η οσο πιο "σωματωδης" (τι σημαινει αυτο αληθεια?) εινια καποιος τοσο πιο λιγο μεθαει :chinscratch

στο είπα πιο πριν, το γράφει και ο φίλος που άρχισε το thread, με το ύψος εννοούσε τα λίτρα αίματος, κι εγώ έτσι όπως το διάβασα συνεπάγετε ότι για να έχεις και περισσότερα λίτρα αίματος θα έχει και μεγαλύτερο σωματότυπο (όχι απαραίτητα χοντρός με λίπος και έτσι). Για το αλκοολ είπα ότι παιζουν πολλά ρόλο, όπως την συχνότητα που πίνει κάποιος και το πόσο ανθεκτικός έγινε στο αλκοολ, και αν έχει φάει ή οχι πριν πιει κτλ.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα