Regaine & μεταμόσχευση μαλλιών

hater_of_baldness

Active Member
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Σε μία εβδομάδα ξεκινάω Regaine 5% αφρό, μιας και προχθές ολοκλήρωσα την πρώτη μου μεταμόσχευση μαλλιών. Χαζεύοντας στο official website του προϊόντος, βρήκα το παρακάτω:

Can I use REGAINE® if I've already had a transplant?
No studies have been conducted to determine the safety and efficacy of REGAINE® for people having had a hair transplant, so, no, we don't recommend it.

http://www.regaine.co.uk/faqs.aspx

Τι γίνεται ρε παιδιά; Η ίδια εταιρία δε συνιστά το προϊόν της στα άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών; Ξέρει κανείς τίποτα περί αυτού; Να αρχίσω να το ξανασκέφτομαι;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Κάποιοι γιατροί μεταμοσχεύσεων μαλλιών συστήνουν τη χρήση minoxidil μετά από μεταμόσχευση, κάποιοι όχι και κάποιοι άλλοι δεν είναι καν σίγουροι (ναι το έχω δει και αυτό το τελευταίο).

Προσωπικά είμαι κατά της minoxidil έτσι και αλλιώς. Πιθανώς όμως αν ήμουν γιατρός μεταμοσχεύσεων μαλλιών να συνιστούσα τη χρήση minoxidil μετά από μια μμ για τον απλούστατο λόγω ότι οι φωτογραφίες 9 μήνες μετά θα ήταν πιο εντυπωσιακές και άρα θα "τσιμπούσε" περισσότερος κόσμος ...

meandros

Member
tropheus είπε:
Κάποιοι γιατροί μεταμοσχεύσεων μαλλιών συστήνουν τη χρήση minoxidil μετά από μεταμόσχευση, κάποιοι όχι και κάποιοι άλλοι δεν είναι καν σίγουροι (ναι το έχω δει και αυτό το τελευταίο).

Προσωπικά είμαι κατά της minoxidil έτσι και αλλιώς. Πιθανώς όμως αν ήμουν γιατρός μεταμοσχεύσεων μαλλιών να συνιστούσα τη χρήση minoxidil μετά από μια μμ για τον απλούστατο λόγω ότι οι φωτογραφίες 9 μήνες μετά θα ήταν πιο εντυπωσιακές και άρα θα "τσιμπούσε" περισσότερος κόσμος ...

tropheus γιατι εισαι κατα της minox?τη θεωρεις αναποτελεσματικη η λογω side effects?

tropheus

Well-Known Member
meandros είπε:
tropheus γιατι εισαι κατα της minox?τη θεωρεις αναποτελεσματικη η λογω side effects?

Το βασικότερο για εμένα είναι ότι με τη minoxidil χάνεις πολύ γρήγορα (συνήθως σε λιγότερο από 2 χρόνια) αυτά που σου δίνει πλουσιοπάροχα τους πρώτους μήνες χρήσης της.
Άσε που σε γεμίζει νερά, μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια και γενικά σε κάνει να δείχνεις ηλικιακά πολύ μεγαλύτερος (για να μην αναφερθώ σε πιο σπάνιες περιπτώσεις που δίνει και πιο σοβαρές παρενέργειες π.χ στηθάγχη, ταχυπαλμίες κτλ).

Όπως έχω πει πολλές φορές η minoxidil είναι το "ὀπλο" των δερματολόγων. Φαντάσου κάποιον που χάνει μαλλάκια. Πηγαίνει (πολύ λογικά) στο δερματολόγο για να τον σώσει από τον εφιάλτη και αυτός του δίνει minoxidil και πολλές φορές και μια τοπική κορτιζόνη. Ο ασθενής βλέπει σε λίγους μήνες το μαλλί να παίρνει τα πάνω του και εκθιάζει τη γιατράρα που του έλυσε το πρόβλημα. Όλο και κάποιους πελάτες θα του στείλει.

Και μη βλέπεις εσένα και εμένα που πιθανώς ξέρουμε τι παίζει... Υπάρχει μεγάλη άγνοια και πολύς ευκολόπιστος κόσμος. Εδώ ο άλλος πηγαίνει και αγοράζει fulfix... ΕΛΕΟΣ δηλαδή !!!

Gio

New Member
Φίλε tropheus εκτιμώ πάρα πολύ τις γνώσεις σου, ωστόσο απο που έβγαλες το συμπέρασμα οτι... χάνεις σε λιγότερο απο 2 χρόνια αυτά που σου έδωσε τους πρώτους μήνες χρήσης της;
Για να γίνω πιο σαφής, ο ρόλος της minox δεν είναι να μας βγάλει νέα μαλλιά! Αυτό που κάνει είναι να ενεργοποιήσει (με περισσότερη αιμάτωση-εξού και η ξηροδερμία πολλές φορές) τους θύλακες που παράγουν λεπτότερες τρίχες, ητοί είναι στην φάση επιρροής απο την DHT. Επαναλαμβάνω όμως, τα μαλλάκια που βγαίνουν δεν είναι "δανεικά" όπως πολλά παλικάρια έχουν αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν αλλά έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά με όλα τα προυπάρχοντα μας.Αναστήθηκαν ναι, δανεικά όχι. Συνεπώς, για κάποιον πάσχοντα οτι είναι να πέσει, θα πέσει χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
Σαφέστατα το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι το ίδιο εντυπωσιακό για όλους μας, αφού τόσο γεννετικά όσο και βιολογικά αν θέλετε κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

Κλείνοντας θα πω οτι οριστική θεραπεία για την ΑΑ ΔΕΝ υπάρχει. Οτιδήποτε αποτελεσματικό σκεύασμα υπάρχει, σκοπό έχει να μας κερδίσει χρόνια κρατώντας ένα μεγάλο ποσοστό των μαλλιών μας και όχι να σταματήσει δια παντός την τριχόπτωση. Πολλοί λένε οτι βαριούνται την ρουτίνα της αγωγής. Και ερωτώ εγω : Είναι πιο χρονοβόρα μια αγωγή απο το πλύνεις τα δόντια σου το πρωί ή να βάλεις ζελέ και να χτενιστείς; Eμένα προσωπικά μου παίρνει 2 λεπτά απο τον χρόνο μου πρωί-βράδυ.

Τώρα, όσον αφορά τις παρενέργειες. Υπάρχουν κάποιοι που παρουσιάζουν τα συμπτώματα που αναφέρει ο φίλος tropheus και υπάρχουν άλλοι που δεν παρουσιάζουν απολύτως τίποτα. Γιατί συμβαίνει αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις ποτέ. Όλα τα πράγματα στην ζωή έχουν και το ανάλογο κόστος αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που δεν είναι της παρούσης.

Όσον αφορά το αν θα πρέπει να την χρησιμοποιήσεις φίλε hater_of_baldness, αλλά και την ερώτηση απο το faq της regaine είναι καθαρά στην δική σου κρίση. Πληροφοριακά πάντως αναφέρουν οτι δεν έχουν γίνει κλινικές μελέτες όσον αφορά την επίδραση στα μεταμοσχευμένα μαλλιά. Λογικό, αφού τα μεταμοσχευμένα στην συντριπτική τους πλειοψηφία μένουν εσαεί στο κεφάλι μας και άρα δεν χρειάζεται η χρήση της minox. Η minox συστήνεται για κάποιους μήνες στην αρχή της μεταμόσχευσης ώστε να βοηθήσουν στο "δέσιμο" των μοσχευμάτων και στην ανάπτυξη των τριχών. Μετά απο 5-6 μήνες μπορείς να την σταματήσεις στο σημείο της μεταμόσχευσης και να την βάζεις μόνο σε άλλα σημεία αραίωσης.

tropheus

Well-Known Member
Gio είπε:
... απο που έβγαλες το συμπέρασμα οτι... χάνεις σε λιγότερο απο 2 χρόνια αυτά που σου έδωσε τους πρώτους μήνες χρήσης της;

Εγώ πάντως ακόμα ψάχνω να βρω άτομο που ενώ ανέβαζε μετά από 5-6 μήνες στα διάφορα forum με χαρά τα αποτελέσματά του από τη χρήση της minoxidil συνέχισε να έχει την ίδια εικόνα (λόγω minoxidil) μετά από 2 χρόνια. Φυσικά και η νόσος εξελίσεται και μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια πιθανώς κάποιος να συνεχίζει να χάνει μαλλάκια αλλά ακόμα και αυτά τα vellus hair που εμφανίζει η minoxidil τους πρώτους μήνες στη συνέχεια χάνονται... Και αρχίζει μετά το παιχνίδι με τα roller για καλύτερη απορρόφηση κλπ. κλπ. Που και πάλι καταλήγει σε φιάσκο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!

Που είσαι αγαπητέ μου φίλε kapa (που έχεις δοκιμάσει τα πάντα τόσα χρόνια) ... :)

Gio είπε:
Για να γίνω πιο σαφής, ο ρόλος της minox δεν είναι να μας βγάλει νέα μαλλιά! Αυτό που κάνει είναι να ενεργοποιήσει (με περισσότερη αιμάτωση-εξού και η ξηροδερμία πολλές φορές) τους θύλακες που παράγουν λεπτότερες τρίχες, ητοί είναι στην φάση επιρροής απο την DHT.

O μηχανισμός δράσης της minoxidil δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος. Σίγουρα όμως δε συσχετίζεται με κάτι τόσο απλό όπως η αιμάτωση. Για το λόγο αυτό έχουν εκπονηθεί δεκάδες μελέτες. Πιθανα σενάρια είναι ο περιορισμός των επιπέδων tgf beta 1-2 παραγόντων το άνοιγμα των καναλιών του καλίου κλπ. κλπ. που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς...

Ήμουνα νιος και γέρασα (στην κυριολεξία) και ακόμα μιλάμε για τη minoxidil... ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ...

kapa

Μέλος του προσωπικού
tropheus είπε:
Που είσαι αγαπητέ μου φίλε kapa (που έχεις δοκιμάσει τα πάντα τόσα χρόνια) ... :)

εδω ειμαι :p
δυστυχως χανουν ολες οι θεραπειες σε αποδοση,οχι μονο η μινοξιδιλη.
χανει και η airol,χανουν οι κορτιζονες,χανουν τα τοπικα pgd2 blocker,χανει και το roller,η astressin δεν χανει κατι γιατι δεν δινει τιποτα ετσι και αλλιως :D
μακαρι η μινοξ να ηταν σε θεση να κρατησει εστω και αυτα τα λιγα χνουδακια,παλι ευχαριστημένος θα ημουν.
εχω παρατηρησει οτι αυτην η πτωση στην αποδοση θεραπειων δεν οφειλεται μονο στην εξελιξη της αλωπεκιας.
δηλαδη αν σταματησει καποιος ενα τοπικο για μεγαλουτσικο χρονικο διαστημα και ξανα ξεκινησει το ιδιο μετα απο 1 η 2 χρονια,θα φτασει σε καλυτερο σημειο απο αυτο που το σταματησε.
να μιλησω με αριθμους να γινει κατανοητο.
εγω ξεκινησα μινοξιδιλη,απο το 20 που θα μπορουσα να φτασω εφτασα στο 10.
μετα την πτωση της εγινε 2,διεκοψα εναν χρονο ξανα ξεκινησα εφτασα στο 6,ξανα ηρθε η πτωση εφτασα στο 2,διεκοψα εναν χρονο,ξανα ξεκινησα εφτασα στο 4 κ.ο.κ.
βεβαια αυτο ησχυει για ολα

athenian

Well-Known Member
Πετάξτε ρε παιδιά τα ρημαδοφαρμακα. Εδώ κάνουμε αγωγές για σοβαρότερα προβλήματα και κοιτάμε πως να τα κόψουμε.

kapa

Μέλος του προσωπικού
athenian είπε:
Πετάξτε ρε παιδιά τα ρημαδοφαρμακα. Εδώ κάνουμε αγωγές για σοβαρότερα προβλήματα και κοιτάμε πως να τα κόψουμε.

η αληθεια ειναι οτι τα φαρμακα εμενα δεν με βοηθησαν καθολου.
η φιναστεριδη μου εβγαλε ολες τις παρενεργειες,η ντουταστεριδη τα ιδια.
το keratene alphactive τα ιδια.
το loniten δεν θελω ουτε να το θυμαμαι.
με την μινοξιδιλη ψαχνω ακομα να βρω τα χνουδακια της.
μια τρυπα στο νερο.

tropheus

Well-Known Member
kapa είπε:
μια τρυπα στο νερο.

Παρόλα αυτά δεν το βάζεις κάτω (και καλά κάνεις).

Ζούμε για μια ελπίδα...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
tropheus είπε:
kapa είπε:
μια τρυπα στο νερο.

Παρόλα αυτά δεν το βάζεις κάτω (και καλά κάνεις).

Ζούμε για μια ελπίδα...
μετραει και το ταξιδι,οχι μονο ο προορισμος.
δηλαδη tropheus αν ξεκινησεις μινοξ μετα απο τοσα χρονια αποχης,θα παρεις στο περιπου το 60% απο τα αρχικα αποτελεσματα.
βεβαια και αυτο θα ειναι για περιορισμενο χρονικο διαστημα,οπως την πρωτη φορα.
σε μια μεταμοσχευμενη περιοχη η μινοξιδιλη βοηθαει να φαινεται πιο φυσικη η τριχα επειδη καλυπτει την βαση της τριχας με χνουδακια,η οποια κανει μπαμ οτι ειναι μεταμοσχευση,τουλαχιστον στο δικο μου ματι

tropheus

Well-Known Member
kapa είπε:
μετραει και το ταξιδι,οχι μονο ο προορισμος.

Σωστόοοος :)

kapa είπε:
δηλαδη tropheus αν ξεκινησεις μινοξ μετα απο τοσα χρονια αποχης,θα παρεις στο περιπου το 60% απο τα αρχικα αποτελεσματα.
βεβαια και αυτο θα ειναι για περιορισμενο χρονικο διαστημα,οπως την πρωτη φορα.

Είμαι που είμαι πουράκλα να βάλω και minox και να γεμίσω νερά και μαύρους κύκλους για να δείχνουν τα μαλλιά μου λίγο καλύτερα και αυτό για λίγους μήνες ... Μπααααααααα

kapa είπε:
σε μια μεταμοσχευμενη περιοχη η μινοξιδιλη βοηθαει να φαινεται πιο φυσικη η τριχα επειδη καλυπτει την βαση της τριχας με χνουδακια,η οποια κανει μπαμ οτι ειναι μεταμοσχευση,τουλαχιστον στο δικο μου ματι

Πολλές φορές βλέπω μμ 8-10-12 μήνες μετά και κάνει μπαμ ότι ένα σημαντικό μέρος της εικόνας είναι αποτέλεσμα της χρήσης της minoxidil.

danceworld_2001

Well-Known Member
Το θεμα ειναι αν εγω ακολουθησω τις οδηγιες του γιατρου και βαλω μινοξ 2% μετα απο 15 μερες, θα κανω καλο η κακο στα μαλλια; Τονιζω 2%!

tropheus

Well-Known Member
danceworld_2001 είπε:
Το θεμα ειναι αν εγω ακολουθησω τις οδηγιες του γιατρου και βαλω μινοξ 2% μετα απο 15 μερες, θα κανω καλο η κακο στα μαλλια; Τονιζω 2%!

Αυτό είναι σίγουρα προσωπική απόφαση.

Η H*C πάντως αν διαβάσεις τις μετεγχειρητικές οδηγίες ΕΔΩ προτείνει τη χρήση minoxidil (Scalp Drops Plus 2%) 1 μήνα μετά τα χειρουργείο.

Εγώ πάντως στη 2η και 3η μμ δεν έβαλα ...

weznem

Well-Known Member
να πω και μια αλλη οπτικη.. οι θεραπειες ως τωρα απλα σου δινουν καποιο διαστημα παραταση..για να αποδεχθεις οτι θα τα χασεις.. εν ολιγοις να αποδεχθεις την εικονα σου.. πολλες φορες πιανω τον εαυτο μου να λεω δεν χαθηκε και ο κοσμος που δεν εχω μαλλια σε κροταφους..ας ειχα το ταδε η το ταδε πραγμα στην ζωη μου..
θελω να πω οτι μπαινουμε στην διαδικασια σιγα σιγα να αντιλαμβανομαστε οτι δεν ειναι το χειροτερο πραγμα του κοσμου και θα προτιμουσαμε αλλα πραγματα πρωτα αν ηταν να διαλεξουμε κατι..
βεβαια δεν εχω φανταστει την εικονα μου ως νοργουντ 3-4 αλλα ποιος ξερει μεχρι τοτε μπορει να το εχω δεχθει..

οποτε το κακο ειναι η επιεθτικη α/α διοιτ αυτοι οι ατυχοι δεν εχουν τον χρονο να προετοιμαστουν οτι θα τα χασουν.. ανεξαρτητα απο την ηλικια(οχι οτι δεν παιζει σημαντικο ρολο)
απλα δυστυχως για εμας,παντα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι υποκειμενικο,δηλαδη αυτο που εχει χτυπησει την θύρα,και οχι αντικειμενικο.. στο ευρος μια ολοκληρης ζωης.. η αν θελετε στο ευρος μια ολοκληρης καραφλης κεφαλής.. :)

Μπλουζα