Topikk ή μινοξιδιλη

laplace

Member
Ναι ξερω οτι ακουγεται αστειος ο τιτλος , αλλα αν ενα ατομο εχει μικρη αραιωση σε συγκεκριμενη περιοχη ΑΞΙΖΕΙ να ψεκαζεσαι καθημερινως με αυτο το φαρμακο ?Κατι που με βαζει σε σκεψεις να το διακοψω ειναι το πρηξιμο στο προσωπο που θα με ενοχλουσε πολυ μιας και εχω μαγουλα(λογω προσωπου) και δε θελω αλλο και απο οτι καταλαβα αυτη η παρενεργεια ειναι κατι που το αποκταμε ΟΛΟΙ και καταλαβα πως ΔΕΝ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΣΑΙ τη μινοξ ετσι απλα .Εδω να πω πως χρησιμοποιω rogaine φοαμ 1 βδομαδα περιπου και cg 5 μηνες χωρις επανεκφυση ή ελαχιστη ,με λιγα λογια εδω και 1 χρονο που παρατηρησα το προβλημα το μαλλι ειναι στασιμο!
Να πω οτι εχω χοντρη σπαστη τριχα και εχω προβλημα στην nw1 ,2 ,3 περιοχη που ομως δε μεγαλωνει και χαλαρα καλυπτεται με τοπικ !
Εδω θελω τη γνωμη μιας και δε θελω να παιζω με φαρμακα το cg ισως το κρατησω λιγο ακομα .Δηλαδη καποιος που δεν εχει επιθετικη τριχοπτωση αξιζει να ασχολειται με τετοιου ειδους θεραπειες .Να πω οτι η κληρονομικοτητα με κατατασει σε nw4 με nw5 μετα τα 30-35 .

Εσεις τι λετε περιμενω απαντηση κυριως απο εμπειροτερα μελη!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Bouklas

Well-Known Member
Από ότι καταλαβαίνω σκέφτεσαι να σταματήσεις την μινοξιδίλη εάν σου πρήξει το πρόσωπο, άρα μέχρι στιγμής δεν έχεις κάτι. Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό από την μινοξιδίλη, ούτε πρηξίματα ούτε μαύρους κύκλους ούτε τίποτα. Αν σου βγάλει παρενέργειες σαν συμβουλή θα σου έλεγα να ξεκινήσεις να αθλείσαι πριν τελικά αποφασίσεις να το σταματήσεις. Εγώ θα τα χρησιμοποιούσα και τα 2.

Briner

Active Member
Αν το πρόβλημα είναι μικρό και καλύπτεται άνετα με το χτένισμα, στη θέση σου δεν θα χρησιμοποιούσα ούτε μινοξιδίλη ούτε Τόπικ. Και τα δυο θα σου δημιουργήσουν εξαρτήσεις.

Αν θα έπρεπε να σου προτείνω κάτι, θα πρότεινα αγωγές που δεν έχουν παρενέργειες και είναι σχετικά αποτελεσματικές στο να περιορίσουν σημαντικά ή και να σταματήσουν εντελώς την τριχόπτωση. Δεν έχει νόημα να βάζεις έναν σωρό σκατά στο κεφάλι σου, με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να καθυστερήσεις όσο πιο πολύ γίνεται το «μοιραίο» κι αυτό είναι αρκετά εφικτό.

Αυτά, χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα «έμπειρο».

danceworld_2001

Well-Known Member
Ούτε εγώ έχω παρενέργειες απο την μινοξ. Έκφυση φίλε μου δεν έχεις αλλά αμα την σταματήσεις ίσως να πάρεις κατηφόρα, μερικές φορές απλά σου κρατάει τα μαλλιά και αυτό ειναι σημαντικό. Αν δεν έχεις παρενέργειες μην την σταματήσεις ειναι η γνώμη μου, μετά ίσως βαράς το κεφάλι σου, το τόπικ ειναι κοροιδία για μένα και ένας έμπειρος ίσως το πάρει πρέφα. 2 φορές σταμάτησα φάρμακα, 1 το 2008 την φινα για 1 χρόνο, και το 2013 για 8 μήνες την μινόξ, και τις 2 φορές η διάθεση μου για πειραματισμό με έφερε πολύ πίσω και μου έδειξε πόσο σημαντικά ειναι, ιδίως σε επιθετικές τριχοπτώσεις. Η τελική επιλογή φυσικά δική σου, τα φάρμακα σίγουρα δεν ειναι καλά, αλλά ειναι αναγκαίο κακό.

Briner

Active Member
Επειδή το Τόπικ το χρησιμοποιώ, έχω μια ένσταση ως προς την «κοροϊδία». Το Τόπικ κάνει δουλειά (αυτή που προορίζεται να κάνει). Είναι ένα καθαρά κοσμητικό προϊόν κι όχι θεραπεία (αν και την επίδραση στην ψυχολογία, θα μπορούσες να την θεωρήσεις κι ως ένα είδος «θεραπείας»). Το βάζω 3 χρόνια τώρα και σε διαβεβαιώ ότι δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανένας, ούτε καν και πολύ κοντινά μου πρόσωπα (κι αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη). Βασικά, ούτε εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να το διακρίνω. Το έχω γράψει κι αλλού, ότι αφήνω ακόμη και να μου χαϊδεύουν τα μαλλιά. Αν το βάζεις με σωστό τρόπο, είναι ασφαλές.

danceworld_2001

Well-Known Member
Κοίταξε, όταν εννοώ κοροιδία εννοώ πως βάζεις κάτι ψεύτικο στο μαλλί σου. Θα μου πεις, και η μινοξ ψεύτικη ειναι, ναι δεν λέω, ψεύτικα τα μαλλιά της αλλά δικά σου, χωρίς έγνοια μήπως σου φύγει κτλ κτλ. Για μένα το μεγάλο της αρνητικό ειναι αυτό ακριβώς, οτι δηλαδή δεν ειναι θεραπεία αλλά συγκάλυψη προβλήματος που συνήθως κλιμακώνεται. Καλύτερα να λύνεις ένα πρόβλημα έστω προσωρινά παρά να το κουκουλώνεις. Το ξέρω πως αν το βάζεις σωστά δύσκολα θα εντοπιστεί, αλλά και πάλι θέλει χρόνο. Πήρα και εγώ λίγο για πλάκα, έβαλα, ωραίο ειναι αλλά κάτι δεν μου πάει καλά. Ασφαλές φυσικά ειναι, απλά δεν ειναι λύση στην τριχόπτωση αλλά καμουφλάζ, και αμα δεν έχεις τριχόπτωση αλλά μια στάσιμη αραίωση, τότε αξίζει, αλλά αν διαρκώς αραιώνεις, τι κάνεις?

Bouklas

Well-Known Member
Έχει δίκιο ο φίλος Dance αν έχεις επιθετική και αραιώνεις γρήγορα το τοππικ δεν θα σου κάνει τίποτα, μιλάω για hairline πίσω μπορείς να κουκουλωθεί το πράγμα, μπροστά όμως με τίποτα! Το έζησα ο ίδιος, πριν διαλυθεί η hairline με βοήθαγε αρκετά άσχετα αν οι κρόταφοι μου ήταν μεγάλοι, μετά από 1 χρόνο χρήσης μπροστά δεν είχα μαλλί να σηκώσω και το τοππικ ήταν απλά μια σκόνη σε άδειο σημείο, μίλαγε μάγκες για τραγική κατάσταση!
Αν δεν έχεις επιθετική, αραιώνεις αργά και το χρησιμοποιείς σωστά για μένα κάνει θαύματα το τοππικ, έκανα βουτιές ακόμα και σε πισίνα, όταν έβγαινα δεν έβλεπες το παραμικρό.

Briner

Active Member
Λοιπόν παιδιά, ξέρετε με ποιο σκεπτικό ξεκίνησα το Τόπικ; Έλεγα προσωρινά να καλύψω το πρόβλημα, δηλαδή για λίγους μήνες, μέχρι να μου δώσει η μινοξιδίλη αποτελέσματα. Τώρα, το σκέπτομαι αυτό και με πιάνουν τα γέλια μ' αυτή την αισιοδοξία και σιγουριά που είχα. Βλέπετε, διάβαζα πολλά για την σχεδόν θαυματουργή μινοξιδίλη.

Η πλάκα είναι ότι τελικά αυτό που κράτησε την «υπόσχεσή» του ήταν το Τόπικ, γιατί η μινοξιδίλη στο τέλος πήρε τον δρόμο για τ' αποδυτήρια.

Όσο για τη hairline, το έχω πει κι εγώ παίδες. Εκεί δεν παίζει καλή μπάλα το Τόπικ, αν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Από πάνω όμως είναι άπαικτο.

Bouklas

Well-Known Member
Έτσι, το τοππικ είναι καταπληκτικό προϊόν για καμουφλάζ, όπου υπάρχει αραίωση αλλα με τρίχες ενδιάμεσα κάνει παπάδες. Για εκείνους όμως που έχουν πρόβλημα στους κροτάφους δυστυχώς σε άδειες περιοχές δεν τους σώζει. :(

Briner

Active Member
Bouklas είπε:
Έτσι, το τοππικ είναι καταπληκτικό προϊόν για καμουφλάζ, όπου υπάρχει αραίωση αλλα με τρίχες ενδιάμεσα κάνει παπάδες. Για εκείνους όμως που έχουν πρόβλημα στους κροτάφους δυστυχώς σε άδειες περιοχές δεν τους σώζει. :(
Όλα έχουν και τα όριά τους αγαπητέ μου...

Να προσθέσω πάντως κάτι άλλο για το Τόπικ: Αξιοποιεί τα μικρά τριχάκια και τα χνουδάκια κι έτσι εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει μαλλί το «δημιουργεί».

cool11 είπε:
Ρε παιδια, τι ακριβως υποτιθεται οτι κανει το τοπικ?
http://www.youtube.com/watch?v=SmMg-X4Hh60

http://www.youtube.com/watch?v=m570_tNcXbM

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Το thread μεταφέρθηκε στην κατηγορία "Γενική συζήτηση για θεραπείες"

Τώρα για την μινοξιδίλη..

Σαν χρήστης 2 ετών αυτής της ουσίας και κάνοντας τον απολογισμό έχω ν πω τα εξής:

Η μινοξ είναι ξελογιάστρα και σε καλομαθαίνει :p Στην αρχή...
Από nw 1,5 - 2 με σχετικά αδύναμες τρίχες σε κάποια σημεία μέσα σε 5 - 6 μήνες πήγα nw σχεδόν 0. Η hairline μου είχε πυκνώσει τόσο και είχε καλύτερο και πιο solid σχήμα από τα 19 μου.. και είμαι 28. Αλλά.. παρενέργειες με το τσουβάλι.. και η αλήθεια είναι σε όσους έδωσε απίστευτα αποτελέσματα σε σημείο να φαίνεται ότι ποτέ δεν υπήρχε κάποιο δείγμα ΑΑ δυστυχώς έδωσε και τις ανάλογες απίστευτες παρενέργειες..

Με την μινοξ φυσικά ξεκίνησα και φινα εννοείται και σε βάθος χρόνου φάνηκε πως η φιναστερίδη (ειδικά σε δόσεις 1,25 - 1,65mg) έκανε περισσότερη δουλειά από την μινοξ αλλά φυσικά χωρίς ψέματα δλδ αυτό το παράλογο κατά την γνώμη μου boost της μινοξ όπου για εμένα ήταν καθαρή παρενέργεια (αφού έβγαλα τρίχες κανονικές σε σημεία στην hairline όπου δεν είχα ποτέ.. ούτε έφηβος..

Για το Toppik δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη "καθαρή" (ακόμα) διότι δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω μέχρι ώρας. Αλλά σκέψου κάτι.. η μινοξ δίνει regrowth η ακόμα διατηρεί μαλλιά.. το toppik καλύπτει αλλά δεν δίνει τίποτα και δεν κρατάει τίποτα, έστω και λίγο.. Εγώ θα έλεγα ότι ο συνδυασμός των 2 είναι ότι καλύτερο ;)

laplace

Member
Το θεμα μου με τη μινοξιδιλη δεν ειναι ακριβως το πρηξιμο και οι μαυροι κυκλοι.Ας πουμε οτι τα αποκταω αυτα και μετα απο τρεξιμο αεροβια νερο κτλ. δεν καταφερνω να απαλαγω απο αυτες τις παρενεργειες και τοτε μιασ και δε τις αποδεχομαι λεω να τη σταματησω .

Αυτο εννοειται πως θα γινει σταδιακα αλλα ποιος μου εγγυαται οτι δε θα χασω και παραπανω μαλλια απο οτι αν δε τη χρησιμοποιουσα ?

Απο οτι καταλαβα η λυση ειναι 2-3 καλες μεταμοσχευσεις και τοπικ!

απλα τωρα που μπορω κανω θεραπειες και εχω ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :)

cool11

Well-Known Member
Δηλαδη το τοπικ ειναι κατι σαν ειδικη 'σκονη' που τη ριχνουμε στο μαλλι για να δειχνει πιο πυκνο/καμουφλαζ?

Chs

Μέλος του προσωπικού
cool11 είπε:
Δηλαδη το τοπικ ειναι κατι σαν ειδικη 'σκονη' που τη ριχνουμε στο μαλλι για να δειχνει πιο πυκνο/καμουφλαζ?

Ναι, αυτό που στην ουσία κάνει το toppik είναι το ότι δίνει "σώμα" και χρώμα στην τρίχα και οπτικά αυξάνει το πάχος της.

endj3

New Member
Παιδια με την χρηση μινοξιδιλης υπαρχει περιπτωση να μην σε πιασει και να γινει χειροτερο το μαλλι απο οτι πριν την ξεκινησεις?Επισης αφρος η υγρο?

Chs

Μέλος του προσωπικού
endj3 είπε:
Παιδια με την χρηση μινοξιδιλης υπαρχει περιπτωση να μην σε πιασει και να γινει χειροτερο το μαλλι απο οτι πριν την ξεκινησεις?Επισης αφρος η υγρο?

H μινοξιδίλη έχει αποδείξει ότι λειτουργεί σχεδόν σε όλους θετικά, σε άλλους περισσότερο σε άλλους λιγότερο, αλλά λειτουργεί. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις βέβαια όπου είτε δεν έκανε κάτι, είτε είδαν χειροτέρευση χωρίς θετικά σημάδια στην πορεία, τέτοιες περιπτώσεις σπανίζουν αρκετά φυσικά, αλλά έχει συμβεί. Για να καταλάβεις στο περίπου είναι ένα ποσοστό που πάει κάπως έτσι: Από τους 100 οι 97 θα δουν θετικά πράγματα από αυτή, το πόσο θετικά και για πόσο σε διάρκεια ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ένα μικρό ποσοστό δεν είδε κάποια αλλαγή, σαν να μην τους έπιασε, και άλλο ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό τους έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

Όσο για το αφρός η υγρό, οι περισσότεροι λένε (προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει) ότι ο αφρός είναι καλύτερος και αισθητικά αλλά και πιο αποδοτικός σε σχέση με την υγρή μινοξιδίλη. Επίσης κάνει και για αυτούς που έχουν ευαισθησία στην pg της υγρής μινοξ και είναι πιο φιλικός με το δέρμα. Πάντως το θέμα είναι ότι και τα 2 λειτουργούν μια χαρά ;)

cradle007

New Member
Εγώ χρησιμοποιώ μια πούδρα η οποία δίνει όγκο στα μαλλιά και η οποία κρατάει το χτένισμα. Με αυτή μπορώ να φιξάρω με τέτοιο τρόπο το μαλλί ώστε να μπορώ να κρύβω τους κροτάφους αλλά και την αραίωση μπροστά.

Τη χρησιμοποιούσα και πριν γίνει έντονο το πρόβλημα της τριχόπτωσης μου επειδή πάντα είχα αραιό μαλλί και επειδή μου άρεσε ο τρόπος που έδινε όγκο (σε αντίθεση με τα ζελέ) και που μου επέτρεπε να κάνω διάφορα χτενίσματα.

Αυτή η πούδρα είναι προϊόν styling και δεν απευθύνεται στους "φαλακρούς" αλλά για κάποιον που είναι στη κλίμακα 2 μπορεί με ένα κατάλληλο κούρεμα να κάνει ωραίο καμουφλάζ.

http://www.youtube.com/watch?v=uM15REpoR8I

Μπλουζα