Kkathi,καλημέρα!!!
Λοιπόν κοίτα... Κατ'αρχήν να τονίσω ότι εγώ έπεσα στα βαριά γρήγορα γιατί όταν ξεκίνησε η τριχόπτωση ήταν μεγάλο ψυχολογικό ζόρι για μένα να αδειάζω το κεφάλι μου στην τουαλέτα!Τώρα το έχω κάπως συνηθίσει να σου πω την αλήθεια... Αραίωση δεν έχω ακόμα ή τουλάχιστον δεν τη βλέπω οπότε δεν μπορώ να σου πω από πλευράς επανέκφυσης τι κάνει η φίνα.Θα σου πω πώς αισθανόμουν όταν την έπαιρνα,τι παρενέργειες είχα και γιατί την έκοψα.Στο δερματολόγο που μου την έδωσε είχα πάει πολύ διαβασμένη κι επίσης έχω σχέση με ιατρικό κλάδο οπότε είχαμε μια αμοιβαία κατανόηση τύπου "κοπελιά τα φαρμάκια που παίρνεις είναι και λίγο με δική σου ευθύνη" ΟΚ?
Τη φίνα την ξεκίνησα μαζί με αντισυλληπτικά και είχα επαναφορά τριχόπτωσης στα κανονικά επίπεδα αλλά δεν μπορώ να την αποδώσω συγκεκριμένα σε κάποιο από τα δύο φάρμακα,δεν μπορώ να το ξεχώρίσω.Κάποια σχέση σίγουρα έχει η φίνα γιατί το μήνα αυτό που την έχω κόψει έχω γ@μηθεί στην τριχόπτωση.
Αυτό που αισθανόμουν όσο καιρό έπαιρνα φίνα ήταν το μαλλί μου πιο δυνατό κι επίσης είχε μακρύνει πιο πολύ κι από πριν να ξεκινήσω να έχω πρόβλημα(πάντα είχα λεπτά μαλλιά που δε μάκραιναν πέρα από τους ώμους)που σημαίνει ότι είχε κάποια εμπλοκή στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής της τρίχας.Από παρενέργειες αυτό που παρατήρησα ήταν μεγάλη πτώση libido( αλλά για αυτό φταίνε και τα αντισυλληπτικά) και συχνοουρία την οποία δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί εμείς τα κοριτσάκια δεν έχουμε προστάτη!!!!!!!Κατά τ'άλλα απολύτως τίποτα και να σου πω την αλήθεια, τη θεωρώ πολύ πιο αθώο φάρμακο από σπιρονολακτόνη που σου πειράζει τους ηλεκτρολύτες.
Οι λόγοι που την έκοψα είναι αφενός ότι είμαι 31ετών και ακόμα δεν έχω παιδιά οπότε η διακοπή αργά ή γρήγορα θα γινόταν για αναπαραγωγικούς λόγους και αφετέρου επειδή είμαι ήδη 2 χρόνια σε θεραπεία με αντισυλλήπτικά,ο γυναικολόγος μου με σκυλόβρισε ότι πρέπει να τα κόψω γιατί μακροχρόνια έχουν παρενέργειες.Οπότε είναι ρίσκο από πλευράς μου να παίρνω φίνα χωρίς αντισυλληπτικά γιατί αν προκύψει κάποια εγκυμοσύνη πας καρφί για έκτρωση κι εγώ δε θέλω(έχω σταθερή σχέση καιρο,πάμε σοβαρά κτλ.)
Να ξέρεις πως οι γιατροί είναι διστακτικοί να τη χορηγήσουν σε γυναίκα λόγω έλλειψεως μακροχρονίων ερευνών κι αν το κάνουν στο χρόνο πάνω θα σε προτρέψουν να την κόψεις,μάλλον από φόβο.Έτσι έκανε ο δικός μου δερματολόγος τουλάχιστον.Αυτά τα ολίγα(!).Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο,είμαι στη διάθεσή σου...
rannia61 είπε:
καλημερα εχω αραιωση μπροστα στην κορυφη φαινεται οταν κανω χωριστρα στη μεση αρκετα θελει μονο στο πλαι η χωριστρα στο μαλλι απλα ξερεισ τι σκεφτομαι οτι βαζουμε δηλητηρια στον οργανισμο μασ με κινδυνο την υγεια σου και το αποτελεσμα ειναι μηδεν αρα τι θεραπεια ειναι αυτη που δεν μπορεισ να γιατρευτεισ και να χειροτερευεισ οσο περνανε τα χρονια αρα ολα ειναι μηδεν στο πηλικον..θα προσπαθησω καποια στιγμη αν μπορεσω να τα κοψω!ξερεισ τιποτα για saw παλμετο δοκιμασα σε καψουλεσ αποτελεσμα μηδεν!
Ότι παίρνουμε θεωρείται συμπτωματική αγωγή όχι θεραπεία.Δεν μπορείς να θεραπεύσεις το dna σου με φάρμακα αλλά μπορείς να καθυστερήσεις ή να σταματήσεις την εξέλιξη μιας ασθένειας.Στην περίπτωσή μας αυτό γίνεται με άγνωστο κόστος γιατί τα φάρμακα είναι ορμονικά σκευάσματα.Το saw palmetto υποτίθεται είναι dht blocker φυτικό,οι απόψεις περί αποτελεσματικότητας διίστανται,εγώ προσωπικά δεν έχω πάρει για να σου πω.