Η φιναστεριδη είναι όντως εγκεκριμένο φάρμακο για την ΑΓΑ. Αλλά το φυλλο οδηγιών που συνοδευει το επίσημο σκευασμα (propesia) . Αναγράφει ηλικιακό όριο τα 42 έτη και εσείς αν θυμάμαι είστε εκτός ορίων. Καθώς και αν είσασταν δείγμα μιας μελέτης θα ανήκετε στο 2-3% . Αφου έχετε παραδεχτεί ότι η χρήση σας προκαλεσε αλλοίωση του σπέρματος (νερομενο σπέρμα). Το ότι δεν σας νοιάζει δεν αφορά την οποία μελέτη.
Άμα το πάμε τυπολατρικά, όπως φαίνεται ότι θες να το πας, έχεις δίκιο ίσως να μην έπρεπε να πάρω καν….. αλλά ακολούθησα την συμβουλή του γιατρού μου και πήρα, και έτσι έσωσα τα (όποια) μαλλιά μου.
Είναι θέμα προσωπικό και προτεραιοτήτων. Αλλά και την πίτα αφάγωτη (να έχουμε μαλλιά δηλαδή) και τον σκύλο χορτάτο (να τα καταφέρουμε μόνο με ευχές) δεν γίνεται στην πραγματική ζωή. Ούτε και στο PlayStation δεν γίνεται…..
Στην ζωή είναι όλα give and take, άμα δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό είτε δεν είσαι διατεθημένος να το κάνεις καλύτερα μην ασχολείσαι με τα μαλλιά σου.
Πιστεύω για άλλο ιατρικό θέμα πολλοί εδώ μέσα που «διυλίζουν τον κώνωπα» για την φιναστεριδη θα έπαιρναν πχ το χαπάκι τους για την χοληστερίνη και όλα καλά και δεν θα ασχολούνταν με τις πιθανές παρενέργειες γιατί η εναλλακτική (έμφραγμα) είναι πολύ χειρότερη. Αλλά είπα και πριν είναι θέμα προσωπικό και προτεραιοτήτων.
Εγώ δεν θέλω (ούτε με ενδιαφέρει) να πείσω κανένα. Δεν έχω μετοχές της Merc και χέστηκα αν αρέσει η άποψη μου ή όχι, το έκανα γιατί βοηθήθηκα από το φορουμ και έχω την ηθική υποχρέωση να καταθέσω και την δική μου εμπειρία ώστε αν κάποιος θέλει να βοηθηθεί και αυτός.