Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

al_gi

Member
καλημερα. σκεφτομαι να δοκιμασω φιναστεριδη και θα ηθελα την βοηθεια σας. θελω να αγορασω το προσκαρ λογω τιμης. χρειαζομαι συνταγη γιατρου? υπαρχει στα φαρμακεια? το φαρμακο και στην Ελλαδα ως προσκαρ το ζηταω? ποσο περιπου βγαινει η τιμη ανα μηνα? ευχαριστω

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Bouklas

Well-Known Member
al_gi είπε:
καλημερα. σκεφτομαι να δοκιμασω φιναστεριδη και θα ηθελα την βοηθεια σας. θελω να αγορασω το προσκαρ λογω τιμης. χρειαζομαι συνταγη γιατρου? υπαρχει στα φαρμακεια? το φαρμακο και στην Ελλαδα ως προσκαρ το ζηταω? ποσο περιπου βγαινει η τιμη ανα μηνα? ευχαριστω

Δεν χρειάζεσαι συνταγή, έχει μέσα 14 χαπάκια των 5mg, κόβοντας το στα 5 δηλαδή 1mg την ημέρα σε βγάζει πάνω από 2 μήνες, ( 2 μήνες και 10 μέρες για την ακρίβεια) η τιμή του είναι 10 ευρώ και το ζητάς στο φαρμακείο κανονικά ως προσκάρ.
Να και μιά φωτογραφία που θα σε βοηθήσει να το κόβεις πιο εύκολα στα 5 κομματια.
http://www.hairsite.com/hair-loss/img/uploaded/1480_image450.jpg

wrongw

New Member
γεια σας παιδιά !!

θέλω να πάρω Proscar με τη λογική να μη μου παίσουν αυτά που έχω (γιατί σαν πολύ αρχίζουν να αραιώνουν σιγά σιγά) αλλά έχω τρεις ερωτήσεις..

όταν ξεκινάς τη θεραπεία αυτό το 1/5 του χαπιού το παίρνεις κάθε μέρα για πάντα ?

από τη στιγμή που κάνεις τη θεραπεία αλκοόλ επιτρέπεται μετά όμως ?

και κάτι τελευταίο ...
για την δουλειά που τι θέλω (δλδ να κρατήσω αυτά που έχω) μπορώ να παίρνω μόνο Proscar η πρέπει να συνδυαστεί με regain καλλίτερα ?

ευχαριστώ !!!

weznem

Well-Known Member
ναι καθε μερα την ιδια ωρα κατα προτιμηση, καλο ειναι να εχουν προηγηθει ορμονικες εξετασεις..

δεν απαγορευεται αλλα δεν ενδείκνυται και η συχνη χρηση αλκοολ ομως...

το ρεγκαιν θα σε βοηθοσε ως προς την επανεκφυση περισσοτερων τριχων για διατηρησει σου αρκει το χαπι.

Μια ενδιαφερουσα παρατηρηση για την ΦΙΝΑ. Οπως λεει και στην υπογραφη κ εχω γραψει σε πολλα ποστς στο φορουμ παιρνω ΦΙΝΑ σχεδον 3,5 χρονια τωρα. Παρενεργειες δεν εχω στο σεξ την επιιθμια στυση κλπ ολα δουλευουν μια χαρα. Η μοναδικη παρενεργεια ειναι οτι εχουν περιοριστει οι πρωινες στυσεις και αντι το πρωι να ειμαι πετρα ειμαι πιο "μαλακος" η κανονικος. Το ειχα συζητησει με το γιατρο μου και μου ειπε οτι δεν ειναι κατι για το οποιο θα πρεπει να ανησυχω μιας και ολα τα υπολοιπα λειτουργουν ρολοι. Χτες λοιπον επειδη ειχα πολλες δουλειες ξεχαστηκα και δεν πηρα το χαπακι της ΦΙΝΑΣ και σημερα το πρωι που ξυπνησα ημουν ΤΕΝΤΑ. Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να εχει σχεση μιας και παρελειψα μονο μια δοση απλα ειναι μια διαπιστωση που την μοιραζομαι μαζι σας.

sakis9282

Member
Δερματολογος μου σύστησε φίνα αλλά για ένα χρόνο μου είπε .Μετά μόνο τη μινοξ κρατάς και βλέπουμε. .Το βρίσκετε λογικό;

krhtikos21

Member
προφανώς όχι.... κατρχάς η φίνα θέλει μήνες να σε πιάσει νομίζω και όταν θα σε πιάσει την κόβεις? απλά αυτος θα σου πρότεινε προπεσια μπας και πάει κανα ταξιδάκι από την μερκ. σ πε και ένα χρόνο μην πάθεις και καμιά ζημια και το έχει και άχτι :p

Chs

Μέλος του προσωπικού
sakis9282 είπε:
Δερματολογος μου σύστησε φίνα αλλά για ένα χρόνο μου είπε .Μετά μόνο τη μινοξ κρατάς και βλέπουμε. .Το βρίσκετε λογικό;

Φίλε sakis9282 τα πράγματα δεν είναι έτσι με τη φίνα..
Για την ακρίβεια είναι μια κίνηση που αν την κάνεις την πας για χρόνια (εφόσον λειτουργεί και δεν έχεις παρενέργειες). Η διακοπή της φιναστερίδης ειδικά μετά από καιρό δεν είναι ότι καλύτερο.. η ουσία αυτή με την πάροδο του χρόνου αυξάνει τους ανδρογονκούς υποδοχείς, με αποτέλεσμα μετά το σταμάτημα της θεραπείας η τριχόπτωση να είναι ακόμη πιο επιθετική από ότι χωρίς την φίνα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που λέμε είναι θεραπεία "εφ' όρου ζωής"

Τώρα για το θέμα "πότε θα αρχίσω να έχω αποτελέσματα", να σου πω πως διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σε κάποιους εμφανή αποτελέσματα άρχισε να δείχνει στο 6μηνο σε άλλους 8μηνο σε άλλους 12μηνο, και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και πάνω από χρόνο, π.χ. 14 - 16 μήνες για να λειτουργήσει στο 100%.

Γνώμη μου, αν δεν έχεις πρόβλημα όπως παρενέργειες κλπ, μην την σταματήσεις μιας που έκανες την αρχή. Είναι ένα φάρμακο που θέλει επιμονή και υπομονή για τα αποτελέσματα του.

Πολύ σωστά φίλε Chs,

Προσθέτοντας και τη δική μου εμπειρία να πω ότι άπαξ και ξεκινήσεις με την ουσία και σε πηγαίνει καλά, καλό είναι να τη κρατήσεις. Έκανα το λάθος και τη σταμάτησα για κανά χρόνο περίπου και δυστυχώς έχασα πολλά από αυτά που είχα επιτύχει. Με πήγαινε πάρα πολύ καλά για κάποια χρόνια, ήμουν και νεότερος τότε και δούλευε ικανοποιητικά, όμως λίγο καιρό αφότου τη σταμάτησα είδα ότι έχανα έδαφος και μάλιστα γρήγορα. Οι τρίχες άρχισαν να λεπταίνουν ενώ έχανα παράλληλα και σε πυκνότητα. Αυτά ισχύουν για τη δική μου περίπτωση, προφανώς το γεγονός ότι πέρναγε και η ηλικία μου έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο, όμως τη περίοδο που την έκοψα θυμάμαι χαρακτηριστικά κοίταζα στο καθρέφτη μετά το λούσιμο και με φόβιζε η εικόνα ότι είχα αρχίσει να "αδειάζω". Τη ξεκίνησα πάλι βέβαια, αλλά η επιστροφή δεν μου έδωσε αυτά που έχασα, συν το γεγονός της μειούμενης αποτελεσματικότητας που γίνεται μετά το πέρας των χρόνων.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sakis9282

Member
Δεν ξέρω ρε παιδιά έχω φοβία με τη φινα επειδή παίζει με τις ορμόνες. Το είπα και στο δερματολόγο και είπε αν δεις παρενέργειες σταματάς. Το θέμα είναι οτι κάποιοι λένε ότι στην αρχή είναι φυσιολογικές οι παρενέργειες.Επισης σε μελέτες που διάβασα σε ένα πολύ μικρό ποσοστό και με την διακοπή δεν επανήλθαν πχ στυτικη λειτουργία κτλ.

Την έχω πατήσει ήδη με τη μινοξ.

Πιθανές παρενέργειες φίλε sakis9282 αναφέρονται και στις οδηγίες χρήσης ακόμα και στα παυσίπονα. Εκεί βέβαια συνηθίζουμε και τα παίρνουμε άφοβα..
Δεν γνωρίζω για το πολύ μικρό ποσοστό που έχει μόνιμα προβλήματα και πόσο μόνιμα είναι - και το ιστορικό του καθενός - σαφώς δεν παραβλέπουμε ότι αναφέρονται και αυτές οι λίγες περιπτώσεις. Αλλά ας λάβουμε υπόψη ότι, είναι ένα φάρμακο που κυκλοφορεί ευρέως στην Αμερική με έγκριση ως αγωγή αντιμετώπισης της α/α εδώ και αρκετά χρόνια.
Στη 10 ετή έρευνα σχετικά με τη μακροχρόνια χρήση αναφέρθηκε πως οι 8 στους 10 περίπου ωφελήθηκαν από την ουσία και οι 2 στους 10 ότι χειροτέρεψε η τριχόπτωση τους. Αυτό αξίζει να αναφερθεί σαν γεγονός ότι τελικά περισσότερο ωφελείσαι παρά παθαίνεις μόνιμες ζημιές.

Χωρίς να είναι ειδικός αυτό που θα έκανα, θα έβλεπα αν το σήκωνε ο οργανισμός μου και ανάλογα θα έπραττα. Επίσης θα προσπαθούσα να έρθω σε επαφή με εξειδικευμένους του χώρου (γιατρούς μεταμοσχεύσεων, κλινικές, δερματολόγους κλπ) να πάρω και εκείνων την άποψη, ανθρώπων που αντιμετωπίζουν χρόνια άτομα με α/α. Θα ακούσεις και θα διαβάσεις αρκετά η τελική απόφαση βέβαια είναι δική σου.

Και για να κλείσω να πω ότι προσωπικά παρενέργειες είχα όταν δεν χρησιμοποιούσα το φάρμακο και η τριχόπτωση ήταν αρκετά έντονη..

xk

Active Member
sakis9282 είπε:
Δεν ξέρω ρε παιδιά έχω φοβία με τη φινα επειδή παίζει με τις ορμόνες. Το είπα και στο δερματολόγο και είπε αν δεις παρενέργειες σταματάς. Το θέμα είναι οτι κάποιοι λένε ότι στην αρχή είναι φυσιολογικές οι παρενέργειες.Επισης σε μελέτες που διάβασα σε ένα πολύ μικρό ποσοστό και με την διακοπή δεν επανήλθαν πχ στυτικη λειτουργία κτλ.

Την έχω πατήσει ήδη με τη μινοξ.

φιλε ρισκο ειναι...

εγω πχ δε το πηρα γιατι δε δεχομαι το παραμικρο τσιμπημα στους ορχεις/αραιο σπερμα/οχι καλες στησεις που εχει συμβει στο 98% των χρηστων δε πα να λενε οτι θελουν οι ''επιστημονες''...ουτε δεχομαι να τρεχω καθε μηνα για εξετασεις...οι ''ενοχλησεις'' θα συμβουν σε αλλους μαι φορα σε αλλους περισσοτερες...προσωπικα δε δεχομαι την παραμικρη ενοχληση εκει κατω ουτε λεπτο και για κανεναν ΜΗ σοβαρο λογο...να βγαλω κανα ογκο κα ινα πρεπει να παρω χαπια να τον καταπολεμησω να πω ενταξει...αλλα για τριχοπτωση δεν παιζει,αστα να πεσουν

αλλοι τωρα αντιμετωπιζουν την τριχοπτωση σα καρκινο και ρισκαρουν και νιωθουν καλα μ αυτο...

διαλεγεις ποιος εισαι και προχωρας

anekdihghtos

New Member
Φιλε michael_ts μπορεις να μου δειξεις τη συγκεκριμενα ερευνα πανω στη φινα;ρωταω πληροφοριακα γιατι νομιζα πως οι 2 στους 10 εμειναν χωρις αποτελεσματα,οχι πως χειροτερεψαν με την φινα στο θεμα τριχοπτωση.

crossfire

Well-Known Member
κανενας δεν χειροτερευει εξαιτιας της φινας.
απλα,αν παιρνει φινα και εχει αραιωση,σημαινει οτι εχει τοσο επιθετικη τριχοπτωση που χωρις φινα θα ηταν 10 φορες χειροτερα

anekdihghtos είπε:
Φιλε michael_ts μπορεις να μου δειξεις τη συγκεκριμενα ερευνα πανω στη φινα;ρωταω πληροφοριακα γιατι νομιζα πως οι 2 στους 10 εμειναν χωρις αποτελεσματα,οχι πως χειροτερεψαν με την φινα στο θεμα τριχοπτωση.

Φίλε anekdihghtos,

Finasteride, 1 mg daily administration on male androgenetic alopecia in different age groups: 10-year follow-up

Αντιγράφω από το Discussion, p.460 study της μακρόχρονης χρήσης φιναστερίδης Dermatologic Therapy, Vol. 24, 2011, 455–461
Printed in the United States · All rights reserved

It is interesting to point out that of the 113
patients followed for 10 years, only 14% worsened,
whereas the remaining (86%) had benefits (21%)
from the treatment duration or (65%) persisted in
their improvements.

Προφανώς, μεθερμηνευόμενο το παραπάνω, σημαίνει πως η κατάσταση τους στο θέμα τριχόπτωση χειροτέρεψε (αυτή η λέξη αναφέρεται) παρόλο που κάναν χρήση φιναστερίδης.
Αυτό είναι και αυτονόητο για ορισμένους (συμπεριλαμβανομένου και εμού) που μετά από αρκετά χρόνια, μπορεί να λαμβάνει κάποιος τη προβλεπόμενη δόση ή και λίγο παραπάνω, όμως το φάρμακο χάνει σταδιακά την αποτελεσματικότητα του με αποτέλεσμα να προχωράει η τριχόπτωση. Η γενική εικόνα δηλαδή χειροτερεύει, τώρα αν δεν έκανε καθόλου χρήση φιναστερίδης, θα ήταν θεωρώ πολύ χειρότερα.

sakis9282

Member
Ρώτησα το γιατρό αν έπαιρνα 0.5 ώστε να μην υπάρχει περίπτωση παρενέργειας αλλά μου είπε δε θα είναι αποτελεσματικο σε μισή δόση. Γιατι ρε παιδιά; Απο το τίποτα και μισή δόση δε θα δίνει κάτι;

Ο φίλος πάντως μ'εβαλε σε σκέψεις για το αν αξίζει τελικά το ρίσκο για τα Μαλλιά.Εδω και δύο χρόνια σκέφτομαι να πάρω φινα αλλά δεν το αποφασίζω.Απλως αραιωσα τελευταία και γυρίζει στο μυαλό μου .

anekdihghtos

New Member
Φιλαρακι,ειναι αναλογως και την περιπτωση του καθενος.Απτο τιποτα σιγουρα και το 0.5 θα σε βοηθησει,δεν ειναι αληθεια αυτο που ειπε.Βεβαια αναλογα με το ποσο επιθετικη τριχοπτωση εχεις.Εγω δεν εχω επιθετικη, παιρνω προληπτικα 0.8,δηλ 1/6 11 μηνες τωρα για συντηρηση και ειμαι 2αρι ΝW.Δεν εχω δει sides ως τωρα,μονο θετικα.Θα σου προτεινα και αυτη τη δοση ΑΝ αποφασισεις την ληψη της,η 0.5 και σταδιακο ανεβασμα.Καλη επιτυχια ο,τι κι αν αποφασισεις.

Μπλουζα