Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dlazaros

Well-Known Member
Καλησπέρα παιδιά, το propecia έχει κάποια διαφορά από το proscar; Ή ειναι ακριβώς το ίδιο απλά σε μειωμένη δοσολογία ανά χάπι ;
Το φάρμακο έχει βγει για την θεραπεία του προστάτη και γράφεται από τα συστήματα υγείας σε δόσεις των 5mg (η εταιρεία πληρώνεται την πλήρης τιμή, την συμμετοχή σου και το υπόλοιπο απο το κράτος). Η θεραπεία της καράφλας δεν γράφεται οπότε είπαν να βγάλουν μια έκδοση σε δόση 1mg και για αυτήν τους την εξυπηρέτηση σε χρεώνουν τα 10πλα καθώς δεν υπάρχει κράτος να αρμέξουν...
Οπότε όπως κατάλαβες η απάντηση στο ερώτημα σου είναι ότι είναι το ίδιο.

vagosx

Well-Known Member
Αγαπητέ Cvial θυμάμαι ότι είχε ξεκινήσει ο γιος σου θεραπεία με δόση 4mg ανά μία φορά την εβδομάδα. Θα ήθελα έαν μπορούσες να μας
έκανες ένα μικρό update, θεωρείς ότι είναι σαν
δόση σχεδόν ισοδύναμη του να έπαιρνες 0,5mg ημερησίως. Επίσης πως τον βλέπεις, ανταποκρίνεται καλά;
Σε ευχαριστώ πολύ

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αγαπητέ Cvial θυμάμαι ότι είχε ξεκινήσει ο γιος σου θεραπεία με δόση 4mg ανά μία φορά την εβδομάδα. Θα ήθελα έαν μπορούσες να μας
έκανες ένα μικρό update, θεωρείς ότι είναι σαν
δόση σχεδόν ισοδύναμη του να έπαιρνες 0,5mg ημερησίως. Επίσης πως τον βλέπεις, ανταποκρίνεται καλά;
Σε ευχαριστώ πολύ

Παρόλο που είναι Αμερική και δεν τον βλέπω, 1 φορά τον χρόνο, είναι πλήρως σταθεροποιημένος (μακροσκοπικά). Περισσότερα όταν τον ξαναδώ τον Μάιο. Πρακτικά νομίζω πως ναι είναι ισοδύναμο, με μεγάλο όφέλος την ευκολία χρήσης.

gregkont13

Verified MM member
Παρόλο που είναι Αμερική και δεν τον βλέπω, 1 φορά τον χρόνο, είναι πλήρως σταθεροποιημένος (μακροσκοπικά). Περισσότερα όταν τον ξαναδώ τον Μάιο. Πρακτικά νομίζω πως ναι είναι ισοδύναμο, με μεγάλο όφέλος την ευκολία χρήσης.
άσχετο αλλά σε ποιο state? τρέλα στην αμερική αυτό το καιρό.

vagosx

Well-Known Member
Cvial από ποια ηλικία θεωρείς πως πρέπει να ξεκινά κάποιος, μετά τα 19 ή μετά τα 21;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nine

Active Member
Σχετικά με την τοπική φιναστεριδη χρησιμοποιώ από το 2022 χωρίς καμία βελτίωση.

Αν και hyper responder της τοπικής μινοξιδιλης τα πρώτα χρόνια, πριν 7-8 χρόνια που με γύρισε γρήγορα σε Norwood2 η τοπική φιναστεριδη ήταν πολύ χειρότερη στο πως δούλεψε σε εμένα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Cvial τοπική φίνα θα τη σκεφτόσουνα; Μήπως έχει πέσει στην αντίληψη σου καμία μελέτη ή καμία σοβαρή ιατρική άποψη γενικώς για την αποτελεσματικότητα της και τα τυχόν side effects της;
Όχι καθόλου, είναι πολύ υποδεέστερη. Πιθανώς σε μικρά NW να δουλεύει αλλά εκεί μπορεί να μην χρειάζεσαι και καθόλου. Να μην μιλήσω για την δυσκολία χρήσης που σε αρκετούς σε βάθος χρόνου είναι θέμα.

got2000

Member
Όχι καθόλου, είναι πολύ υποδεέστερη. Πιθανώς σε μικρά NW να δουλεύει αλλά εκεί μπορεί να μην χρειάζεσαι και καθόλου. Να μην μιλήσω για την δυσκολία χρήσης που σε αρκετούς σε βάθος χρόνου είναι θέμα.
Έχεις δει κάποια καλής ποιότητας μελέτη να το αποδεικνύει αυτό; Γιατί οι μεγάλες που έχουν γίνει δείχνουν ισοδυναμία.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οχι, στο τελευταίο FUE workshop το 2022 στην Κωνσταντινούπολη συζητήθηκε το θέμα σε ένα πάνελ που αφορούσε αγωγές και έγινε παρουσιάση μια μελέτης για οραλ/τοπικη από έναν Ιταλό γιατρό. Στην συζήτηση που ακολούθησε οι περισσότεροι γιατροί που πειραματίστηκαν γυρνώντας σταθεροποιημένους ασθενείς με όραλ, διαπίστωσαν μειωμένη αποτελεσματικότητα. Το άκουσα από 4-5, κυρίως Ισπανούς και Αμερικάνους.

got2000

Member
Οχι, στο τελευταίο FUE workshop το 2022 στην Κωνσταντινούπολη συζητήθηκε το θέμα σε ένα πάνελ που αφορούσε αγωγές και έγινε παρουσιάση μια μελέτης για οραλ/τοπικη από έναν Ιταλό γιατρό. Στην συζήτηση που ακολούθησε οι περισσότεροι γιατροί που πειραματίστηκαν γυρνώντας σταθεροποιημένους ασθενείς με όραλ, διαπίστωσαν μειωμένη αποτελεσματικότητα. Το άκουσα από 4-5, κυρίως Ισπανούς και Αμερικάνους.
Σκευάσματα, συγκεντρώσεις, τρόπος εφαρμογής... Δεν παίρνω απόλυτη θέση στο ζήτημα, αλλά έχουν γίνει διπλές τυφλές μελέτες από σοβαρά κέντρα που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά της.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τι να σου πω. Εχω δει και εγώ κάποιες μελέτες. Μεταφέρω απόψεις από γιατρούς από ιατρικό συνέδριο που έχουν πειραματιστεί στο θέμα με ασθενείς τους και μάλιστα για αρκετό διάστημα. Ήταν κάθετοι, δεν είπαν ότι δεν δουλεύει αλλά ειναι υποδεέστερη.

got2000

Member
Τι να σου πω. Εχω δει και εγώ κάποιες μελέτες. Μεταφέρω απόψεις από γιατρούς από ιατρικό συνέδριο που έχουν πειραματιστεί στο θέμα με ασθενείς τους και μάλιστα για αρκετό διάστημα. Ήταν κάθετοι, δεν είπαν ότι δεν δουλεύει αλλά ειναι υποδεέστερη.
Μπορεί να είναι υποδεέστερη (δεν γνωρίζω μελέτη που να το αποδεικνύει, αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν συμβαίνει). Ωστόσο είναι σχετικό και αυτό. Υπάρχει η έννοια step up της αγωγής αλλά επειδή το φάρμακο πήρε έγκριση από το στόμα και όχι τοπικά δεν έχει τεκμηριωθεί όλο αυτό. Για να φέρω παράδειγματα άλλων νοσημάτων, δε θα δώσεις σε έναν ασθενή με ατοπικη δερματίτιδα που ανταποκρίνεται σε τοπικό τακρολιμους ή κορτικοστεροειδή συστηματικό βιολογικό παράγοντα μόνο και μόνο γιατί ειναι πιο αποτελεσματικός. Η αίσθησή μου είναι ότι αν είχε μελετηθεί επαρκώς το θέμα θα υπήρχαν δύο σκευάσματα τοπικής, ένα "ελαφρύ" και ένα "βαρύ" και το χάπι και ο γιατρός βάσει της εμπειρίας του, την ταχύτητα απώλειας, την βαρύτητα και το οικογενειακό ιστορικό θα το εξατομικευε. Αν και ακόμα και με τη μινοξιδιλη που έγινε χαμός με την από του στόματος, μεγάλη μελέτη τον Ιούνιο έδειξε μη ανωτερότητα. Απλά η φίνα είναι αχαρτογραφηρα νερά και χωράνε προσωπικές απόψεις και expert opinions ακόμα.

Μπλουζα