Γκούρας ή Αναστασάκης?

Faidon112

New Member
Ετοιμάζομαι για μεταμόσχευση μαλλιών και εχω καταλήξει ανάμεσα στους 2 αυτούς.
Παλιά άκουγα πως ο Γκούρας είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια λένε ότι ο Αναστασάκης τον έχει ξεπεράσει κατά πολύ.

Θα ήθελα γνώμες από ανθρώπους που έχουν χειρουργηθεί από τον έναν ή τον άλλο.

Οποιαδήποτε πληροφορία θα εκτιμηθεί

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Noname12

Member
Κι εγώ έχω δύο γνωστούς που έχουν κάνει με Γκούρα με πολύ κακό αποτέλεσμα και οι δύο. Γενικά δεν είμαι υπέρ των ανεκδοτολογικών αναφορών γιατί δεν μας λένε πολλά. Ένα, δύο, τρία παραδείγματα που απλά τυχαίνει να τα έχουμε συναντήσει είναι πολύ λίγα. Επιπλέον, ο καθένας έχει υποκειμενικά κριτήρια για το αν είναι ευχαριστημένος από μία μμ. Κάποιος με μία οποιαδήποτε κάλυψη πετάει στα σύννεφα και κάποιος που δεν πήρε το τέλειο density θεωρεί ότι η μμ του ήταν καταστροφή.

Το θέμα για μένα είναι ο μέσος όρος σε έναν μεγάλο αριθμό περιστατικών. Έτσι κρίσιμο είναι πόσες αποτυχίες/επιτυχίες έχει κάποιος σε έναν σημαντικό αριθμό περιστατικών. Αν έχει 5 αποτυχίες σε 100-200 περιστατικά τότε είναι ένα καλό ratio.

Ο Γκούρας έχει πολύ κακό όνομα στο φόρουμ, νομίζω λόγω παλαιότερων τραγικών καταγραφών. Μία καλή ένδειξη είναι τα πόσα before & after έχει κάποιος στο σάιτ του. Στο σάιτ του Γκούρα βλέπω 15 (ελάχιστα αριθμητικά για τον αριθμό των ετών που χειρουργεί και κανένα ιδιαίτερα high NW), τα περισσότερα με διάσημους στους οποίους έχει κάνει κάποιες οριακές εφαρμογές για να εντυπωσιάσει με τα ονόματα. Είναι απλά οκ περιστατικά. Αν αυτά είναι τα καλύτερά του (γιατί προφανώς τα έχει διαλέξει ο ίδιος για να τα προβάλλει), τότε δεν θέλω να φανταστώ πώς είναι τα άσχημά του.

Δεν υπάρχει σύγκριση με Αναστασάκη κατά τη γνώμη μου. Ο τελευταίος έχει 250-300 περιστατικά online με βίντεο, πολλά σε δύσκολες περιπτώσεις με high NW (όχι αμελητέο), μπορείς έτσι να έχεις μια πολύ καλή εικόνα του τι να περιμένεις και έχει 3-4 proper αποτυχίες. Το ratio του στο να σου δώσει ένα solid αποτέλεσμα ειναι κατά τη γνώμη μου από πολύ καλό έως εξαιρετικό. Μπορεί να υπάρχουν κάποια θέματα με το density ή το hairline οκ, αλλά για τη σύγκριση με τον Γκούρα αυτά είναι απόλυτες υποσημειώσεις. Το πρώτο που θέλει κάποιος από μία μμ είναι να φυτρώσουν τα μεταμοσχευμένα μαλλιά σε ένα καλό ποσοστό. Από 'κει και πέρα μπορείς να κοιτάξεις και επιλογές στο εξωτερικό αν θέλεις κάτι πιο sophisticated, ειδικά για hairline, αλλά στο δίλημμα που βάζεις δεν έχω καμιά αμφιβολία ποιος υπερέχει.

Τελευταία επεξεργασία:

Faidon112

New Member
Κι εγώ έχω δύο γνωστούς που έχουν κάνει με Γκούρα με πολύ κακό αποτέλεσμα και οι δύο. Γενικά δεν είμαι υπέρ των ανεκδοτολογικών αναφορών γιατί δεν μας λένε πολλά. Ένα, δύο, τρία παραδείγματα που απλά τυχαίνει να τα έχουμε συναντήσει είναι πολύ λίγα. Επιπλέον, ο καθένας έχει υποκειμενικά κριτήρια για το αν είναι ευχαριστημένος από μία μμ. Κάποιος με μία οποιαδήποτε κάλυψη πετάει στα σύννεφα και κάποιος που δεν πήρε το τέλειο density θεωρεί ότι η μμ του ήταν καταστροφή.

Το θέμα για μένα είναι ο μέσος όρος σε έναν μεγάλο αριθμό περιστατικών. Έτσι κρίσιμο είναι πόσες αποτυχίες/επιτυχίες έχει κάποιος σε έναν σημαντικό αριθμό περιστατικών. Αν έχει 5 αποτυχίες σε 100-200 περιστατικά τότε είναι ένα καλό ratio.

Ο Γκούρας έχει πολύ κακό όνομα στο φόρουμ, νομίζω λόγω παλαιότερων τραγικών καταγραφών. Μία καλή ένδειξη είναι τα πόσα before & after έχει κάποιος στο σάιτ του. Στο σάιτ του Γκούρα βλέπω 15 (ελάχιστα αριθμητικά για τον αριθμό των ετών που χειρουργεί και κανένα ιδιαίτερα high NW), τα περισσότερα με διάσημους στους οποίους έχει κάνει κάποιες οριακές εφαρμογές για να εντυπωσιάσει με τα ονόματα. Είναι απλά οκ περιστατικά. Αν αυτά είναι τα καλύτερά του (γιατί προφανώς τα έχει διαλέξει ο ίδιος για να τα προβάλλει), τότε δεν θέλω να φανταστώ πώς είναι τα άσχημά του.

Δεν υπάρχει σύγκριση με Αναστασάκη κατά τη γνώμη μου. Ο τελευταίος έχει 250-300 περιστατικά online με βίντεο, πολλά σε δύσκολες περιπτώσεις με high NW (όχι αμελητέο), μπορείς έτσι να έχεις μια πολύ καλή εικόνα του τι να περιμένεις και έχει 3-4 proper αποτυχίες. Το ratio του στο να σου δώσει ένα solid αποτέλεσμα ειναι κατά τη γνώμη μου από πολύ καλό έως εξαιρετικό. Μπορεί να υπάρχουν κάποια θέματα με το density ή το hairline οκ, αλλά για τη σύγκριση με τον Γκούρα αυτά είναι απόλυτες υποσημειώσεις. Το πρώτο που θέλει κάποιος από μία μμ είναι να φυτρώσουν τα μεταμοσχευμένα μαλλιά σε ένα καλό ποσοστό. Από 'κει και πέρα μπορείς να κοιτάξεις και επιλογές στο εξωτερικό αν θέλεις κάτι πιο sophisticated, ειδικά για hairline, αλλά στο δίλημμα που βάζεις δεν έχω καμιά αμφιβολία ποιος υπερέχει.
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα λές. Αυτό το οποίο έχω δει είναι πως τα hair line του Αναστασάκη δεν είναι τόσο φυσικά. Είναι πολύ στρογγυλεμενα ενώ του Γκούρα είναι πιο τρίγωνα, που κατά τη γνώμη μου είναι πιο φυσικό για έναν άνθρωπο με τριχόπτωση.

LoverBoy

Well-Known Member
Το ότι ψάχνω να δω ποιος θα μου φτιάξει καλύτερα την καράφλα και να μην γίνω χάλια. Αυτό με έκανε να προβληματιστω
Σε ρώτησα γιατί αν παρακολουθείς το φόρουμ δεν θα είχες τέτοιο διχασμό!Όπως και να έχει υπάρχουν πολλά αποτελέσματα του ενός γιατρού στο φόρουμ που μπορείς να πάρεις μια εικόνα ενώ απο τον άλλο δεν έχουμε υλικό!Καλά κάνεις και ψάχνεις και μπορείς να ψάξεις ακόμα περισσότερο αν θέλεις πριν πάρεις την απόφαση!Αν θες ανέβασε κάποια φώτο να έχουμε μια εικόνα!Ηλικία σου?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Noname12

Member
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα λές. Αυτό το οποίο έχω δει είναι πως τα hair line του Αναστασάκη δεν είναι τόσο φυσικά. Είναι πολύ στρογγυλεμενα ενώ του Γκούρα είναι πιο τρίγωνα, που κατά τη γνώμη μου είναι πιο φυσικό για έναν άνθρωπο με τριχόπτωση.
Ναι, ο Γκούρας (απ' αυτά τα λίγα που βλέπω στο site του) τα παρακάνει συντηρητικά. Όπως το καταλαβαίνω απ' όσα έχω δει χονδρικά υπάρχει το εξής spectrum στο hairline desinging: τρίγωνο hairline (οι κρόταφοι περίπου κενοί, σαν ένα NW3-3.5, εδώ θα έβαζα τον Γκούρα)-rounded (ήπιο temporal recession, NW 2-2.5, εδώ θα έβαζα Αναστασάκη)-ακόμη λιγότερο rounded/προς το ευθύ (επιθετικό hairline, NW 1-1.5 όπως συχνά κάνουν επιδέξια οι Ισπανοί και τελείως ευθύ, οπως κάνουν άτεχνα τα hair mills).

Το τι προτιμάει κανείς έχει να κάνει με τον στόχο του. Μου φαίνεται κάπως κρίμα το να κάνει κάποιος μμ και να επιδιώξει ένα hairline ΝW 3.5 σαν αυτά του Γκούρα. Προσωπικά δεν βρίσκω τα hairlines του Αναστάκη αφύσικα. Πάλι προσωπική γνώμη, στο μέτρο που ένα hairline σε μία μμ μπαίνει ψηλά και είναι σχετικά πυκνό αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπει συνήθως κανείς στην εξέλιξη της ανδρογενετικής αλωπεκίας, αφού η φυσική εξέλιξη είναι να μένει το forelock και να εξαφανίζονται τελείως οι κρόταφοι. Με αυτή την έννοια όλες οι μμ έχουν ένα βαθμό μη φυσικότητας, εκτός αν είσαι χαμηλό NW και μπορείς να αποκαταστήσεις hairline στο αρχικό της ύψος. Αλλά φυσικά συνήθως δεν θέλουμε να μένουμε NW 3-4, έστω κι αν αυτό είναι το απολύτως φυσικό και άρα αν κάποιος πάει να κάνει μμ δεν βλέπω λόγο γιατί να μην πάει για ένα πιο χαμηλό NW.

Φυσικά αυτά εξαρτώνται και από το πόσο προχωρημένη είναι η τριχόπτωσή σου και την ηλικία σου. Ένα hairline desing τύπου Γκούρα (hairline, όχι ο Γκούρας ως επιλογή γιατρού!) ίσως είναι οκ για κάποιον πιο μεγάλο άνδρα, τύπου 55-60+. Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι δεν θα μπορούσες να ζητήσεις ένα πιο conservative hairline από Αναστασάκη, αν αυτό σου αρέσει.

Επαναλαμβάνω πάντως ότι η βασική μου ένσταση με Γκούρα είναι ότι δεν βλέπω καν αξιόλογο αριθμό περιστατικών με επαρκή φύτρωση, δλδ το στοιχειώδες. Btw αν αρχίζεις τώρα την προσπάθεια αντιμετώπισης της τριχόπτωσής σου, η γνώμη μου είναι ότι η αγωγή (fin/dut & min) είναι πιο σημαντική από την μμ την ίδια, γιατί η διάσωση των native hair προέχει.

Τελευταία επεξεργασία:

G.k.s

New Member
Κανένας απ τους 2ο μακριά.
Λοιπόν για Ελλάδα Καλογιάννη αν δεν βαριέστε να πάτε Κύπρο Γεωργίου δεν υπάρχουν άλλες επιλογές τέλος!

G.k.s

New Member
Εχεις κανει Καλογιαννη;
Εγώ πήγα Γεωργίου Καλογιάννη έχουν πάει 2 φίλοι μου ο ένας που έχει κλείσει 6 μήνες το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, δεν το περίμενα είναι η αλήθεια γέμισε φουλ μπροστά δεν είχε τ.π.τ! Στο ραντεβού θα σου φανεί λίγο απότομη και υπερβολική αλλά τελικά κάνει δουλειά, ο Γεωργίου είναι γνωστός για τα αποτελέσματά του και ακριβείς στο τι θα σου κάνει

G.k.s

New Member
Έχω φίλους που έχουν πάει Αναστασακη, Γκουρα, Καλογιάννη και Γεωργίου ρωτήστε να σας πω ξέρω για όλους...

JimKan1

Well-Known Member
Εγώ πήγα Γεωργίου Καλογιάννη έχουν πάει 2 φίλοι μου ο ένας που έχει κλείσει 6 μήνες το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, δεν το περίμενα είναι η αλήθεια γέμισε φουλ μπροστά δεν είχε τ.π.τ! Στο ραντεβού θα σου φανεί λίγο απότομη και υπερβολική αλλά τελικά κάνει δουλειά, ο Γεωργίου είναι γνωστός για τα αποτελέσματά του και ακριβείς στο τι θα σου κάνει
Έχω φίλους που έχουν πάει Αναστασακη, Γκουρα, Καλογιάννη και Γεωργίου ρωτήστε να σας πω ξέρω για όλους...

Για ανεβασε φωτο απο το αποτελεσμα σου απ'τον Γεωργιου αν μπορεις για να δουμε την καλη δουλεια που σου εκανε, εδω στο φορουμ εχει καποια αποτυχημενα αποτελεσματα. Επισης ισχυριζεται οτι φτιαχνει πυκνοτητες 70 τριχοθυλακια/εκατοστο στην χερλαιν.

Εγω εναν που ξερω που πηγε Καλογιαννη εχει μετριο αποτελεσμα και υπαρχει αλλος ενας εδω στο φορουμ που πηρε κακο αποτελεσμα και πηγε Τυρκαλα μετα.

Dimos_

Member
1.Απο που προκύπτει οτι το τριγωνο hairline ειναι πιο φυσικό. Καταρχάς κανει μπαμ οτι ειναι μεταμόσχευση και πιο συγκεκριμένα οτι είναι απ τον Γκούρα.
2.Τα hairline του Αναστασάκη ειναι απόλυτα φυσικά και ειναι απ τους λιγους γιατρους του είδους ο οποίος κατέχει τοσο πολυ το κομματι του σχεδιασμού .

G.k.s

New Member
Θα σας ανεβάσω και δικές μου και του παιδιού από Καλογιάννη αργότερα είμαι έξω τώρα κάντε υπομονή λίγο.... Αλλά να ξέρετε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική δεν μπορεί να έχουν όλοι τα ίδια αποτελέσματα. Εγώ με Γεωργίου είμαι ικανοποιημένος μέχρι εκεί το καλό που έχει είναι ότι ότι σου λέει ότι έβαλε αυτά έβαλε δεν λέει νούμερα έτσι, σε αντίθεση με Καλογιάννη που λέει σε όλους 3000 αν και όπως σας είπα τελικά έκανε δουλίτσα καλή. Τώρα Γκουρας κάτω του μετρίου πολύ παλιακο στιλ και καλή πύκνωση για αναστασακη ούτε απ έξω δεν περνάω

Dimos_

Member
Λ
Κανένας απ τους 2ο μακριά.
Λοιπόν για Ελλάδα Καλογιάννη αν δεν βαριέστε να πάτε Κύπρο Γεωργίου δεν υπάρχουν άλλες επιλογές τέλος!
Να σταματήσουμε να ψάχνουμε και να αγχωνομαστε δηλαδή σε ποιο γιατρό να κάνουμε ΜΜ, βρήκαμε τους δυο τοπ??

Μπλουζα