Γνώμη και συμβουλές για επιλογή κλινικής ΜΜ

pan@

New Member
Καλημέρα, μετά από αρκετή αναζήτηση αλλά και μελέτη στο forum κλίνω προς τις εξής κλινικές! Seneca, HDC, Αναστασάκης . Με τι σειρά θα τις κατατάσσατε? Θα σκεφτόμουν και σοβαρά το ενδεχόμενο να πάω εξωτερικό αλλά οι χρόνοι αναμονής είναι πάρα πολύ μεγάλοι!! θα άξιζε να περιμένω ή να κάνω εδώ? Είδα καλά αποτελέσματα και από τις τρεις αυτές κλινικές! όποιος έχει διάθεση και θέλει να μοιραστεί την γνώμη του θα το εκτιμούσα!! Λιγα στοιχεία για μενα: 42 χρόνων , με ήδη μια μικρής κλίμακας ΜΜ πριν 17 χρόνια περίπου και λαμβανω αγωγη με φιναστεριδη τα τελευταια 10 χρονια περιπου!

Συνημμένα

• IMG_3285.jpeg
    IMG_3285.jpeg
    1.6 MB · Προβολές: 87
  • IMG_3297.jpeg
    IMG_3297.jpeg
    1.8 MB · Προβολές: 83
  • IMG_3293.jpeg
    IMG_3293.jpeg
    1.1 MB · Προβολές: 78
  • IMG_3280.jpeg
    IMG_3280.jpeg
    1.5 MB · Προβολές: 80
  • IMG_3276.jpeg
    IMG_3276.jpeg
    1.1 MB · Προβολές: 84

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλησπέρα και καλωσόρισες φίλε.
Ιδανικότατη ηλικία για ΜΜ, φιναστερίδη στο "οπλοστάσιο" σου, και θεωρώ μπορείς να πας και επιθετικά.
Με μια ΜΜ με 2800-3000 grafts, νομίζω θα κλείσεις οριστικά.
Αν έχεις το budget και εαν δε βιάζεσαι εγώ στη θέση σου ίσως πήγαινα εξωτερικό και Ισπανία μεριά.

pan@

New Member
Καλησπέρα και καλωσόρισες φίλε.
Ιδανικότατη ηλικία για ΜΜ, φιναστερίδη στο "οπλοστάσιο" σου, και θεωρώ μπορείς να πας και επιθετικά.
Με μια ΜΜ με 2800-3000 grafts, νομίζω θα κλείσεις οριστικά.
Αν έχεις το budget και εαν δε βιάζεσαι εγώ στη θέση σου ίσως πήγαινα εξωτερικό και Ισπανία μεριά.

Ναι το σκέφτομαι σοβαρά για εξωτερικό αλλά μιλάμε για 1,5 με 2 χρόνια αναμονή . Απλά και η HDC που κοίταξα έχει περιστατικά με καλά αποτελέσματα. Σε ευχαριστώ!

ManCyprus87

Well-Known Member
Ναι το σκέφτομαι σοβαρά για εξωτερικό αλλά μιλάμε για 1,5 με 2 χρόνια αναμονή . Απλά και η HDC που κοίταξα έχει περιστατικά με καλά αποτελέσματα. Σε ευχαριστώ!
Πιστεύω αξίζει την αναμονή αμα δε βιάζεσαι. Είσαι και σε ιδανική, ώριμη ηλικία γιατί να βιαστείς..
Εγώ θα έκανα και κάποια online consultations και να σύγκρινα τι θα μου λέγανε..

LoverBoy

Well-Known Member
Πιστεύω ότι κ οι 3 κλινικές που αναφέρθηκες είναι τίμιες κ στην περίπτωση σου θα σου δώσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.... Έχεις σούπερ δότρια κ πρόβλημα μόνο Α ζώνη!
Έχεις επισκεφτεί καμία? Δεν είναι κοπος να κλείσεις κάποια ραντεβού σε αυτές κ να πάρεις γνώμες!

TopBoy

Active Member
Ναι το σκέφτομαι σοβαρά για εξωτερικό αλλά μιλάμε για 1,5 με 2 χρόνια αναμονή .
Στο εξωτερικό μπορεις να βρεις κλινικές υψηλού επιπέδου, οπότε θα κοίταζα για εξωτερικό στη θέση σου. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε Ισπανία και Πορτογαλία που μπορεις να πας. Επίσης και αναμονη να έχει μια κλινική όλο και κάποιος ακυρώνει οπότε μπαίνεις πολυ νωρίτερα. Και η αναμονη ειναι καλο σημάδι δείχνει οτι μια κλινική έχει ζητηση και στο εξωτερικό ειναι διεθνώς αναγνωρισμένες.

pan@

New Member
Πιστεύω ότι κ οι 3 κλινικές που αναφέρθηκες είναι τίμιες κ στην περίπτωση σου θα σου δώσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.... Έχεις σούπερ δότρια κ πρόβλημα μόνο Α ζώνη!
Έχεις επισκεφτεί καμία? Δεν είναι κοπος να κλείσεις κάποια ραντεβού σε αυτές κ να πάρεις γνώμες!

Ναι έχω κλείσει ραντεβού να πάω στις δύο που είναι Αθήνα. Στην Κύπρο θα είναι online! Ξέρεις φοβάμαι την λάθος επιλογή και δεν θέλω να κάνω κάτι που ίσως το μετανιώσω όπως την πρώτη μεταμόσχευση . Η οποία φυσικά πήγε καλά (700 gr) αλλά επειδή μου σύστησαν να κόψω τη φιναστερίδη (την οποία είχα ξεκινήσει μετά από σύσταση του δερματολόγου μου τότε ) η τριχόπτωση εξελίχθηκε μετά από 5-6 χρόνια και από τότε φυσικά ακολουθώ αγωγή με συνέπεια και έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση ή καλύτερα επιβραδυνθεί.

ManCyprus87

Well-Known Member
Ναι έχω κλείσει ραντεβού να πάω στις δύο που είναι Αθήνα. Στην Κύπρο θα είναι online! Ξέρεις φοβάμαι την λάθος επιλογή και δεν θέλω να κάνω κάτι που ίσως το μετανιώσω όπως την πρώτη μεταμόσχευση . Η οποία φυσικά πήγε καλά (700 gr) αλλά επειδή μου σύστησαν να κόψω τη φιναστερίδη (την οποία είχα ξεκινήσει μετά από σύσταση του δερματολόγου μου τότε ) η τριχόπτωση εξελίχθηκε μετά από 5-6 χρόνια και από τότε φυσικά ακολουθώ αγωγή με συνέπεια και έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση ή καλύτερα επιβραδυνθεί.
Αν θες πες μας και που έκανες την 1η ΜΜ, και με ποια λογική σου είπαν να κόψεις τη φιναστερίδη..
Η 10χρονη εμπειρία σου με τη φιναστερίδη πώς ήταν;

LoverBoy

Well-Known Member
Πλέον έχουν αλλάξει και εδώ τα πράγματα!Είδαν πως λειτουργούν και οι έξω με αγωγή κτλ και κάνουν παρόμοιες προσεγγίσεις!Καταλαβαίνω αυτό που λες για την λάθος επιλογή για αυτό δεν χρειάζεται να πάρεις κάποια βιαστική απόφαση!Αν έχεις τον χρόνο και το μπάτζετ ψάξε σε Ελλάδα και εξωτερικό και πάρε την απόφαση σου χωρίς άγχος!

pan@

New Member
Στο εξωτερικό μπορεις να βρεις κλινικές υψηλού επιπέδου, οπότε θα κοίταζα για εξωτερικό στη θέση σου. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε Ισπανία και Πορτογαλία που μπορεις να πας. Επίσης και αναμονη να έχει μια κλινική όλο και κάποιος ακυρώνει οπότε μπαίνεις πολυ νωρίτερα. Και η αναμονη ειναι καλο σημάδι δείχνει οτι μια κλινική έχει ζητηση και στο εξωτερικό ειναι διεθνώς αναγνωρισμένες
Ναι έχεις απόλυτο δίκιο.. απλά ενώ τόσα χρόνια ήμουν οκ με την εμφάνιση μου τώρα με έχει πιάσει μια "βιασύνη".. ίσως κρίση ηλικίας τι να πω.. Να σε ρωτήσω κοίταξα στο forum εκεί που γίνεται κουβέντα για μεταμόσχευση και στις παρουσιάσεις αλλά στις κλινικές εξωτερικού μόνο του Lorenzo είδα να έχει αρκετό υλικό (στον οποίο έχω στείλει αίτημα) και πολλές από Τουρκία (που δεν θέλω για διάφορους λόγους) τον Freitas. Σε ποιες άλλες αναφέρεσαι? Σε ποιο σημείο του forum γίνεται αναφορά σε αυτές τις κλινικές? Γενικά ξεψάχνισα το forum αλλά τα λήματα που είναι ανενεργά χρόνια (πριν το 2020) δεν τα κοίταξα. οπότε εαν μπορείς να μου αναφέρεις κάπια ονόματα να τα ψάξω!

Τελευταία επεξεργασία:

pan@

New Member
Αν θες πες μας και που έκανες την 1η ΜΜ, και με ποια λογική σου είπαν να κόψεις τη φιναστερίδη..
Η 10χρονη εμπειρία σου με τη φιναστερίδη πώς ήταν;
Στην DHI (17 χρόνια περίπου). μου είχαν πουλήσει τότε μια βούρτσα λέιζερ κάτι τέτοιο θυμάμαι να χτενίζομαι 10 λεπτά τη μέρα (500 ευρώ το είχα πληρώσει αυτό το gadget!!) Tώρα όσον αφορά τη φιναστερίδη στηνν αρχή θυμάμαι τότε είχα αραιωμένο σπέρμα. Καμία άλλη επιπλοκή και οι εξετάσεις μου μια χαρά πάντα!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

TopBoy

Active Member
Ναι έχεις απόλυτο δίκιο.. απλά ενώ τόσα χρόνια ήμουν οκ με την εμφάνιση μου τώρα με έχει πιάσει μια "βιασύνη".. ίσως κρίση ηλικίας τι να πω.. Να σε ρωτήσω κοίταξα στο forum εκεί που γίνεται κουβέντα για μεταμόσχευση και στις παρουσιάσεις αλλά στις κλινικές εξωτερικού μόνο του Lorenzo είδα να έχει αρκετό υλικό (στον οποίο έχω στείλει αίτημα) και πολλές από Τουρκία (που δεν θέλω για διάφορους λόγους) τον Freitas. Σε ποιες άλλες αναφέρεσαι? Σε ποιο σημείο του forum γίνεται αναφορά σε αυτές τις κλινικές? Γενικά ξεψάχνισα το forum αλλά τα λήματα που είναι ανενεργά χρόνια (πριν το 2020) δεν τα κοίταξα. οπότε εαν μπορείς να μου αναφέρεις κάπια ονόματα να τα ψάξω!
Ισπανία εκτός από Lorenzo, μπορείς να πας στον Freitas, Ximena Vila, Juan Couto, Hans heinicke, Espinosa Custodio, Πορτογαλια Bruno Ferreira και Pinto. Τουρκία στον Dr Pekiner που ειναι και αυτός κορυφαίος γιατρός. Έχουν σε φόρουμ του εξωτερικού πολλά αποτελέσματα.

pan@

New Member
Ισπανία εκτός από Lorenzo, μπορείς να πας στον Freitas, Ximena Vila, Juan Couto, Hans heinicke, Espinosa Custodio, Πορτογαλια Bruno Ferreira και Pinto. Τουρκία στον Dr Pekiner που ειναι και αυτός κορυφαίος γιατρός. Έχουν σε φόρουμ του εξωτερικού πολλά αποτελέσματα.
Σε ευχαριστώ!

kollaps

Active Member
Πιστεύω στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκεις και πιο νωρίς λόγω ακυρώσεων κλπ, αλλά πρέπει να το κυνηγήσεις να μιλήσεις με τους patient coordinators των κλινικών.

Gianney

Well-Known Member
Καλημέρα, μετά από αρκετή αναζήτηση αλλά και μελέτη στο forum κλίνω προς τις εξής κλινικές! Seneca, HDC, Αναστασάκης . Με τι σειρά θα τις κατατάσσατε? Θα σκεφτόμουν και σοβαρά το ενδεχόμενο να πάω εξωτερικό αλλά οι χρόνοι αναμονής είναι πάρα πολύ μεγάλοι!! θα άξιζε να περιμένω ή να κάνω εδώ? Είδα καλά αποτελέσματα και από τις τρεις αυτές κλινικές! όποιος έχει διάθεση και θέλει να μοιραστεί την γνώμη του θα το εκτιμούσα!! Λιγα στοιχεία για μενα: 42 χρόνων , με ήδη μια μικρής κλίμακας ΜΜ πριν 17 χρόνια περίπου και λαμβανω αγωγη με φιναστεριδη τα τελευταια 10 χρονια περιπου!
Με την περίφημη φίνα που βλέπεις λέγονται τόσα εσύ σαν μακροχρόνιος χρήστης τι λες;side effects , εξετάσεις και θετικά; επίσης με μια μεταμόσχευση μαλλιών νομίζω θα γίνεις τζέτ και ούτε θα ασχοληθείς ξανα

pan@

New Member
Με την περίφημη φίνα που βλέπεις λέγονται τόσα εσύ σαν μακροχρόνιος χρήστης τι λες;side effects , εξετάσεις και θετικά; επίσης με μια μεταμόσχευση μαλλιών νομίζω θα γίνεις τζέτ και ούτε θα ασχοληθείς ξανα

Κοιτά με τι φιναστερίδη γίνεται τόσος πολύς ντόρος. Τι να σου πω είναι προσωπικό θέμα στο τέλος. Εάν είναι να την παίρνει κάποιος και να τον ''τρώει'' το άγχος καλύτερα να μην την πάρει. Αλλά όμως να το πάρει κι απόφαση ότι θα αραιώσει και να το αποδεχτεί για να μην έχει ψυχολογικό φορτίο. Εγώ όταν ξεκίνησε η αραίωση μου πριν από 19- 20 χρόνια, ο δερματολόγος μου τότε μου είπε κατηγορηματικά : μινοξιδίλη και οπωσδήποτε φιναστερίδη αλλιώς συμβιβάσου με την ιδέα της αραίωσης και προχώρα τη ζωή σου και περίμενε μέχρι τα 50-55 για να κάνεις μεταμόσχευση ή ότι άλλη θεραπεία μπορεί να έχει βγει. Εγώ ξεκίνησα για δύο χρόνια μέχρι την μεταμόσχευση και με παρότρυνση των εκεί ειδικών σταμάτησα για 5-6 χρόνια και φυσικά προχώρησε η αραίωση. Αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω δεν είχα σημαντικά side effects. αλλά κι ένας φίλος μου που κι αυτός κάνει μακροχρόνια αγωγή με φιναστερίδη ενω τους πρώτους αρκετούς μήνες είχε θέματα με σπέρμα και στύση μετά σταμάτησαν τα side effects .

pan@

New Member
Τώρα κάθομαι και ΄΄μελετάω΄΄όλους αυτούς στο εξωτερικό που μου ανέφερε ο @TopBoy . Όμως θα ήθελα και την άποψη σας για τους εγχώριους (Seneca ΓΓ, Αναστ, Μάρας) είδα κάποια καλά περιστατικά για να είμαι ειλικρινής. Τι να προσέξω και που να δώσω βάση όταν τους συναντήσω αλλά και γενικά στα cons τι θα πρέπει οπωσδήποτε να ρωτάω???

επίσης μια απορία σχετικά με το σχεδιασμό του hairline. εγώ προσωπικά σκέφτομαι να ζητήσω να μην κατέβει σχεδόν καθόλου παρά να κατέβει και να γεμίσει μέχρι εκεί που ήδη υπάρχουν έστω και λίγες τρίχες. Ούτε να κλείσουν πολύ οι κροταφοι γιατί παρατήρησα ότι όταν πάει να γεμίσει επιφάνεια κενή απο τρίχες εκεί είναι πολύ εύκολο να χαθεί η " φυσικότητα " ή τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι εγώ και το αναφέρω γιατί διάβασα από πολλούς ότι ένα συμπαγές hairline είναι σημαντικό έτσι ώστε να θεωρηθεί μια ΜΜ επιτυχημένη.

ManCyprus87

Well-Known Member
Τώρα κάθομαι και ΄΄μελετάω΄΄όλους αυτούς στο εξωτερικό που μου ανέφερε ο @TopBoy . Όμως θα ήθελα και την άποψη σας για τους εγχώριους (Seneca ΓΓ, Αναστ, Μάρας) είδα κάποια καλά περιστατικά για να είμαι ειλικρινής. Τι να προσέξω και που να δώσω βάση όταν τους συναντήσω αλλά και γενικά στα cons τι θα πρέπει οπωσδήποτε να ρωτάω???

επίσης μια απορία σχετικά με το σχεδιασμό του hairline. εγώ προσωπικά σκέφτομαι να ζητήσω να μην κατέβει σχεδόν καθόλου παρά να κατέβει και να γεμίσει μέχρι εκεί που ήδη υπάρχουν έστω και λίγες τρίχες. Ούτε να κλείσουν πολύ οι κροταφοι γιατί παρατήρησα ότι όταν πάει να γεμίσει επιφάνεια κενή απο τρίχες εκεί είναι πολύ εύκολο να χαθεί η " φυσικότητα " ή τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι εγώ και το αναφέρω γιατί διάβασα από πολλούς ότι ένα συμπαγές hairline είναι σημαντικό έτσι ώστε να θεωρηθεί μια ΜΜ επιτυχημένη.
Στα δικά μου μάτια η βαρύτητα μιας ΜΜ αξιολογείται στις 4 κρίσιμες παραμέτρους:
διαχείριση δότριας, φυσικότητα, πυκνότητα, και ομοιογένεια.
Κάποιος που θέλει για παράδειγμα όσο το δυνατό μια ΜΜ με τη μέγιστη δυνατή φυσικότητα και ομοιογένεια, δηλαδή μια ΜΜ που να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή στο κοινό μάτι, νομίζω πρέπει να παίξει προς Ισπανία μεριά και θα έλεγα προς Φρέιτας και Couto.
Εξαρτάται όμως τι θέλεις εσυ και ποια κλινική αρμόζει καλύτερα όχι μόνο στα δικά σου θέλω αλλά και στο δικό σου σενάριο..
Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη κλινική, και νομίζω κανείς δε θα απαντήσει εύκολα "πήγαινε στην τάδε κλινική".

pan@

New Member
Στα δικά μου μάτια η βαρύτητα μιας ΜΜ αξιολογείται στις 4 κρίσιμες παραμέτρους:
διαχείριση δότριας, φυσικότητα, πυκνότητα, και ομοιογένεια.
Κάποιος που θέλει για παράδειγμα όσο το δυνατό μια ΜΜ με τη μέγιστη δυνατή φυσικότητα και ομοιογένεια, δηλαδή μια ΜΜ που να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή στο κοινό μάτι, νομίζω πρέπει να παίξει προς Ισπανία μεριά και θα έλεγα προς Φρέιτας και Couto.
Εξαρτάται όμως τι θέλεις εσυ και ποια κλινική αρμόζει καλύτερα όχι μόνο στα δικά σου θέλω αλλά και στο δικό σου σενάριο..
Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη κλινική, και νομίζω κανείς δε θα απαντήσει εύκολα "πήγαινε στην τάδε κλινική".
Φυσικά και δεν περιμένω να μου πει κάποιος που ακριβώς να πάω. Απλά μαζεύοντας πληροφορίες από διάφορες κλινικές αλλά και απόψεις για τους γιατρούς διαμορφώνει κανείς στο τέλος μια πιο σαφή άποψη για το τι θέλει κι αυτός για το δικό του κεφάλι και έτσι κάνει την επιλογή του! Σε ευχαριστώ

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Δεν ξερω αν εχεις δει υπαρχουν παρομια περιστατικα με το δικο σου απο αυτα που εχω ανεβασει στις παρουσιασεις μεταμοσχευσεων.

Μπλουζα