Για να παρουσιαστεί ο οποιοσδήποτε γιατρός πρέπει και να τον ονοματίσεις. Από την στιγμή που έχεις αμφιβολίες (για να μην πω βεβαιότητα) ότι μπήκαν λιγότερα δήλωσε το ονομά του και κάλεσε τον επισήμως να τοποθετηθεί για να διαφωτίσει και εμάς τους υπόλοιπους. Σίγουρα θα έχει και καλύτερες φώτο.
Γνωρίζω πολύ καλά πως θα το χειριστώ.
Αφήνω και αυτό το υπόμνημα εδώ.
Όταν άρχισα να ενδιαφέρομαι για μεταμόσχευση δεν γνώριζα την ύπαρξη του φόρουμ ούτε ασχολήθηκα όσο θα έπρεπε, δεν έκανα την απαραίτητη «έρευνα αγοράς», δεν ρώτησα και γενικότερα θα έλεγα ότι το άφησα στην τύχη του.!
Αυτή η δυσάρεστη εμπειρία που συνέβη τότε σε εμένα, μου ήταν απρόσμενη, χωρίς να υπάρχει λόγος και ενώ μου είπανε για ρουτίνα μία και έξω αναγκάστηκα να υποβληθώ σε άλλα δυο χειρουργεία και αυτό δεν ήταν επιθυμία μου, δεν είχα τον χρόνο, το μπάτζετ ούτε την διάθεση να το επαναλάβω, άλλωστε με είχε διαβεβαιώσει ξεκάθαρα ότι «έρχεσαι, μπαίνεις, κάνουμε εμφύτευση και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθέις ποτέ ξανά με το θέμα, δεν θα μας ξαναδείς και δεν θα σε ξαναδούμε» με αυτή τη προοπτική πήρα την απόφαση να πω το ναι.
Παρουσιάζοντας την περιπέτεια μου ελπίζω να αφυπνιστούν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν μεταμόσχευση για πρώτη φορά και να είναι πολύ προσεκτικοί, να ψάξουν να ερευνήσουν, να προβληματιστούν και να σκεφτούν πολύ σοβαρά την όποια επιλογή. Αν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας ας αναρωτηθούν αν πρέπει να προχωρήσουν γιατί το ένστικτο είναι αλάνθαστο.!
Αν ο γιατρός τους υποσχεθεί την επιτυχία… να το ζητήσουν γραπτός και να μην αρκεστούν σε προφορικές δηλώσεις ή θαύματα, επίσης καλό θα ήταν πριν μπούνε στο χειρουργείο να γνωρίζουν τι πιθανότητες υπάρχουν να χρειαστεί ενισχυτική -ες συνεδρίες και αν ναι θα πρέπει να γνωρίζουν και τις πιθανές χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν, ακόμα και σε μικρά περιστατικά όπως είχε χαρακτηριστεί το δικό μου (γέμισμα κροτάφων hairline) «Η χαρά του χειρουργού» είχε αποκαλέσει το περιστατικό μου ο γιατρός τότε.
Γενικά να μην απελπίζονται και να δίνουν στον εαυτό τους χρόνο να σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν πάρουν αποφάσεις, αξίζει να θυμόμαστε πως η δότρια δεν είναι ανεξάντλητη και δυστυχώς για κάποιους τα μοσχεύματα που μπορεί να δώσει είναι περιορισμένα και υπερπολύτιμα.!
Αρνητικές εμπειρίες σαν τη δική μου ας γίνουν φάρος που θα φωτίσει το δρόμο σε όποιον ενδιαφέρεται να κάνει το επόμενο βήμα προχωρώντας στην δική του μεταμόσχευση μαλλιών.
Καλό βράδυ στην παρέα.