Είμαι 23 χρονων με επιθετική τριχόπτωση. Ποιο συστημικό να πάρω?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Khal

New Member
Χρειάζομαι ένα συστημικό dht-blocker, να πάρω finasteride η κάτι άλλο όπως keratine?

επίσης αρχίζω με 1mg τι μέρα proscar, η μικρότερη ποσότητα και σταδιακά πάω σε 1 mg?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Γεια σου φιλε khal.

Αρχικα εισαι σιγουρος πως η τριχοπτωση εχει ως αιτιο την α/α? Η τριχοπτωση εχει διαφορες αιτιες, καλο θα ηταν να ανεβασεις καποιες φωτογραφιες σου για να εκτιμιθει το οποιο προβλημα με ακριβεια.
Η γνωμη μου ειναι να αποκλειστει οποιαδηποτε αλλη αιτία περα της α/α και υστερα να προταθουν και απο υπολοιπα μελη γνωμες ως προς την ληψη blockers.
φιλικα
hair_follicle

Khal

New Member
hair_follicle είπε:
Γεια σου φιλε khal.

Αρχικα εισαι σιγουρος πως η τριχοπτωση εχει ως αιτιο την α/α? Η τριχοπτωση εχει διαφορες αιτιες, καλο θα ηταν να ανεβασεις καποιες φωτογραφιες σου για να εκτιμιθει το οποιο προβλημα με ακριβεια.
Η γνωμη μου ειναι να αποκλειστει οποιαδηποτε αλλη αιτία περα της α/α και υστερα να προταθουν και απο υπολοιπα μελη γνωμες ως προς την ληψη blockers.
φιλικα
hair_follicle

Ναι είναι καθαρά male pattern baldness, φαίνεται από το σχήμα και έχω σταδιακή χειροτέρευση από τα 18.

Ο δερματολόγος μου είπε επίσης ότι φαίνεται male pattern baldness και δεν οφείλεται αλλου.

weznem

Well-Known Member
εσυ θα κρινεις.. το κερατιν εχει λιγοτερες παρενεργειες αλλα δεν ειναι τοσο ισχυρο οσο η φινα..
θα κανεις εξετασεις ορμονικες πρωτα να δεις που εισαι..
και θυροειδους.. θα ενημερωθεις καλα πριν το καταπινεις λες και ειναι καραμελιτσα..διοτι μειωνει ορμονες το χαπακι αυτο δεν εινα ζαχαρινη..
και υστερα θα το ξανασκεφτεις παλι,,διοτι η βλαβη στις νευροορμονες που <μπορει> να προκαλει η φινα ακομα και σημερα δυστυχως δεν εχουν ξεκαθαρισει... οποτε σκεψου αν αξιζει

gianniskritikos2

Active Member
φιλε εγω θα σου προτεινω να μην μπλεξεις με φινα μινοξ και οτι αλλο ειναι αν εχεις επιθετικη τριχοπτωση.Η φινα παιζει με τις ορομονες σου... τον αντρισμο σου... το μυαλο σου δεν σουα φινει τιποτα και μακροχρονια μπορει να προκαλεσει μεγαλες βλαβες... εχει παραπολες παρενεργειες οι οποιες δεν αξιζουν.... επισεις με φινα απο οτι λενε ατομα εδω και παλι οταν εχεις πολυ επιθετικη τριχοπτωση μετα απο 5-6 χρονια αρχιζεις παλι αργα αργα να χανεις μαλλια σε 5-6 χρονια και η μινοχ νερο ειναι λογικα αλλα κανεις δεν ξερει.... αλλα οταν μιλαμε για επιθετικη τριχοπτωση απο την στιμγη που χανει η φινα και απο την στιγμη που εχουν επρασει 5-6 χρονια η μινοχ στην επιθετικη ειναι μηδενικο. εγω σου λεω τι εχω στο μυαλο μου ετσι...επισεις δεν ξερεις αν η φινα θα σε πιασει καλα... δηλαδει υπαρχουν αοτμα που ειδαν ρεγκ μονο με φινα αλλοι ειδαν στασιμοτιτα αλλοι ειχαν λιγοτερη τριχοπτωση ειναι τι σε ποιανει... η φινα ειναι μεγαλο ρισκο παρενεργειιων αλλα και αποτελεσματων εγω δεν θα την εβαζα στο στομα μου απο χτες περνουμε φαρμακια σε θεραπιες που περιμεναμε να δουλεψουν και βγαινει η κουβεντα τιποτα δεν ειπαρχει να σταματισει την καραφλα μονο χρονο κερδιζεις και απλα την καθηστερεις.. οταν ομως εισαι σε ενα σημειο με εμφανη αραιωση χωρις να μπορεις να κανεις πολα στο μαλι σου και στο στυλ σου απλα να το εχεις κοντοκουρεμενο και καπως χτενισμενο για να καμουφλαρεις την αραιωση και αργα αργα να τα χανεις αυτο δεν λεγετε εχω μαλλια... αυτο λεγετε εχω φοβια με την καραφλα και απλα καθυστερω τις 5 τριχες να πεσουν για να μην με πουνε καραφλα και καμουφλαρομαι με αυτες τις 5 τριχες.... σορρυ που στα λεω ετσι αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτιτα αν εσενα σου αρεσει να εισαι με την ενοια οπως ειναι τωρα τα μαλλια σου δεν θες ρεγκ μπορεις να κανεις θεραπιες αλλα με ρισκο, αν θες ρεγκ τοτε δεν σωζεσαι γιατι ειναι προσωρινο το ρεγκ... σε ολες τις θεραπιες μονο μεταμοσχευση υπαρχει και προσθετικη... εμενα στο μυαλο μου ειναι η προσθετικη... πιστευω οτι αν μπορεις να αποδεχτεις το προσθετο το αποδεχεσε σαν λυση στην καραφλα... το προτειμω απο μια μεταμοσχευση που ειναι ατελεις να εχει δηλαδει ασχημα σημεια καποιο βαθμο αραιωσης να μην εχει καλυψει μεχρι χαμιλα την hairline και οτι αλλο εχει αφισει και με τον καιρο να τρεμω μην χασω κιαλα μαλλια και πρεπει να κανω κιαλη μεταμοσχευση. εγω ειμαι ενας αποιρος να ξερεις μην δωσεις πολυ βαση σε αυτα που λεω ακου τους υπολυπους απλα ειπα την γνωμη μου και εγω 20 χρονων ειμαι πιτσιρικας ... ξεκινησα μινοχ οσο με κρατισει θα βαλω και κανα ρολλερ κανα βουρτσιμα πειρμενοντας μπας και βγει κατι καινουριο... μολις δω την κατω βολτα εγω σιγκεκριμενα εχω φιγει σε προσθετο δεν θα κατσω να περιμενω να βλεπω τις τριχες να πεφτουν και να μου γαμιεται η ψιχολογια στην ηλικια που ειμαι. σορρυ αν σε στενοχορω δεν εχω τετοιο σκοπο μπορει να σε ποιασει η φινα και να αντεξεις σε καλυτερη κατασταση απο τωρα για 6-7 χρονια αυτο ειναι επιτιχια αν δεν εχεις παρενεργειες και τοτε ισως βγει κατι νεο παντως αμα απο τα 23 περνεις φινα δεν ειναι λυση για ολη σου τη ζωη δοκιμασε φινα αλλα σκεψου το και συνεχισε απο την στιγμη που δεν εχεις παρενεργειες... το κερατινε φιμιζεται οτι ειναι φινα σε μικροτερες δωσεις... και ειναι παναρκιβο. σκεψου και πραξε αναλογος εσυ ξερεις τι ειναι σωστο για σενα ελπιζω να σου δωσουν και αλλοι τα φοτα τους να εχεις και τιποτα θετικοτερο στο μυαλο σου απο την μαυριλα που εβγαλε το ποστ μου :(

καταρχην γιατι τον πιανετε απο τα μουτρα για τη ΦΙΝΑ. Σιγουρα δεν ειναι καραμελα και ενδεχεται να εμφανισει παρενεργειες υπαρχει ομως και ενα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο που δεν εχει εμφανισει. Ειναι οτι πιο ισχυρο υπαρχει αυτη τη στιγμη για τα μαλλια και να επιβραδυνει καποιος την τριχοπτωση του. Ειναι φαρμακο που εχει παρει εγκριση απο το FDA και για μενα θα αξιζε να δοκιμασει. Αυτα που λες οτι μετα απο 5-6 χρονια ισως δεν δουλευει το ιδιο καλα φυσικα και μπορει να συμβει μπορει ομως και οχι και. α τον κρατησει καλα για 8-9-10 χρονια. Για μενα δοκιμαζεις και βλεπεις με τη ΦΙΝΑ. Και κατι αλλο οταν εισαι 23 ειναι πολυ διαφορετικο να χανεος μαλλια απο οταν εισαι 27 η 30. Επισης κατι αλλο με τον καιρο δεν ξερω αμα θα βγει κατι καλυτερο ξερω ομως σιγουρα οτι ολη αυτη η βιομηχανια με τις μμ καλυτερευει περισσοτεροι γιατροι περισσοτερα αποτελεσματα νεες τεχνικες χαμηλοτερες τιμες. Οποτε οσο χρονο κερδιζεις καλο για σενα ειναι. Για μενα ξεκινα με την φινα αν εχεις παρενεργεις σταματας κανε και τις εξετασεις σου συστηματικα και βλεπεις. Εγω ξεκινισα ΦΙΝΑ στα 23 μου χρονια και τωρα ειμαι 26,5 αυτα τα 3,5 χρονια εχω μεινει σταθερος η ισως και ελαχιστα χειροτερα απο οταν ξεκινησα δεν εχω παρενεργειες και δεν ξερω ππτε θα την σταματησω ξερω ομως οτι θα την σταματησω καποια στιγμη. Οπως και να εχει η ΦΙΝΑ μαλλον σιγουρα θα σου επιβραδυνει την τριχοπτωση το για ποσο και σε τι βαθμο αυτο εχει σχεσει με τον οργανισμο σου και απο που "τσιμπησεσ" το γονιδιο για α/α στην οικογενεια σου. Αν διαβασεις σε ξενα φορουμ υπαρχουν ατομα που με τη φινα ειναι σταθεροι εδω και 8-9 χρονια αλλοι λενε οτι χανουν εδαφος με αργο ρυθμο.Πραγματικα μακαρι να μην επρεπε να το παρουμε αυτο το φαρμακο αλλα τουλαχιστον για μενα αξιζει το ρισκο. Και κατι τελευταιο γιατι την τελικη αποφαση θα την παρεις εσυ γιατι κανεις δεν ειναι γιατρος και μονο τις δικες μας σκεψεις λεμε (πριν την παρεις διαβασε καλα το φορουμ και το θεμα για οσους θελουν να παρουν ΠΡΟΣΚΑΡ) ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες οποτε για μενα αν αρχισεις ΦΙΝΑ μεινει μακρια απο το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ και δες σε σενα πως ειναι τα πραγματα. Φιλικα

weznem

Well-Known Member
georgehairs είπε:
καταρχην γιατι τον πιανετε απο τα μουτρα για τη ΦΙΝΑ. Σιγουρα δεν ειναι καραμελα και ενδεχεται να εμφανισει παρενεργειες υπαρχει ομως και ενα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο που δεν εχει εμφανισει. Ειναι οτι πιο ισχυρο υπαρχει αυτη τη στιγμη για τα μαλλια και να επιβραδυνει καποιος την τριχοπτωση του. Ειναι φαρμακο που εχει παρει εγκριση απο το FDA και για μενα θα αξιζε να δοκιμασει. Αυτα που λες οτι μετα απο 5-6 χρονια ισως δεν δουλευει το ιδιο καλα φυσικα και μπορει να συμβει μπορει ομως και οχι και. α τον κρατησει καλα για 8-9-10 χρονια. Για μενα δοκιμαζεις και βλεπεις με τη ΦΙΝΑ. Και κατι αλλο οταν εισαι 23 ειναι πολυ διαφορετικο να χανεος μαλλια απο οταν εισαι 27 η 30. Επισης κατι αλλο με τον καιρο δεν ξερω αμα θα βγει κατι καλυτερο ξερω ομως σιγουρα οτι ολη αυτη η βιομηχανια με τις μμ καλυτερευει περισσοτεροι γιατροι περισσοτερα αποτελεσματα νεες τεχνικες χαμηλοτερες τιμες. Οποτε οσο χρονο κερδιζεις καλο για σενα ειναι. Για μενα ξεκινα με την φινα αν εχεις παρενεργεις σταματας κανε και τις εξετασεις σου συστηματικα και βλεπεις. Εγω ξεκινισα ΦΙΝΑ στα 23 μου χρονια και τωρα ειμαι 26,5 αυτα τα 3,5 χρονια εχω μεινει σταθερος η ισως και ελαχιστα χειροτερα απο οταν ξεκινησα δεν εχω παρενεργειες και δεν ξερω ππτε θα την σταματησω ξερω ομως οτι θα την σταματησω καποια στιγμη.
αφου το μεγαλυτερο ποσοσστο ΔΕΝ εχει εμφανισει παρενεργειες τοτε η συζητηση στερείται σοβαροτητας...κανε ενα γκαλοπ ποσοι πηραν φινα και δεν ειχαν παρενεργειες και μετα ξαναγραψε οτι πριν..
αντιλαμβανομαι οτι οταν την κουμπωνεις θελεις να τα δεις λιγο πιο θετικα,πιο αναλαφρα καπως,θεμιτο και κατανοητο αλλα σε ολα υπαρχουν ορια..
το πιο σημαντικο ειναι ενα τα ερωτηματικα που εχουμε για την επιδραση της στις νευροορμονες αν το ψαξεις λιγο υπαρχουν αρκετες ερευνες....δεν τα ξερουμε ολα ακομα γιαυτο το φαρμακο..και δεν σημαινει τιποτα οτι εχει περασει fda απολυτως ομως..

George3V

Member
weznem είπε:
και δεν σημαινει τιποτα οτι εχει περασει fda απολυτως ομως..

ε ναι αμα δε το εγκρίνει ο κίτσος απ τους αγιους ανάργυρους και η ρούλα απ το παγκράτι δεν πληροί καμία προυπόθεση ασφαλείας.

Καταρχην weznem μην που επιτιθεσαι γιατι θεωρω οτι μεσα σε αυτο το φορουμ εχεις μια πολυ καλη και εμπεριστατωμενη αποψη για το θεμα της τριχοπτωσης. Ειπα απλα και μονο την αποψη μου οπως κανουν ολοι εδω μεσα και προφανως οι αποψεις μας για τη ΦΙΝΑ ειναι αντιθετες κατι που φυσικαι και σεβομαι την αποψη σου. Γκαλοπ φυσικα και δε μπορω να κανω ομως απο τις οποιες ερευνες εχω διαβασει για τις παρενεργειες το ποσοστο για αυτων που πηραν ΦΙΝΑ και εμφανισε παρενεργειες ειναι μικροτερο απο το ποσοστο που ΔΕΝ εμφανισε. Τωρα για το θεμα με τις νευρορμονες ειναι κατι που εχει αρχιζει να παιζει τελευταια αλλα κατι εμπεριστατωμενο και σιγουρο για ζημια δεν εχει βγει και θεωρω οτι ειναι μια γκριζα περιοχη. Σιγουρα στις αποψεις μας υπαρχει μεγαλη δοση υποκειμενικοτητας και ουτε ειπα οτι το φαρμακο αυτο ειναι Αγιο. Αλλα οπως λες οτι ισως το βλεπω εγω καπως θετικα που το κουμπωνω ισως και εσυ να το βλεπεις καπως αρνητικα που δεν το κουμπωνεις. Η φινα ειναι στην αγορα απο το 1997 στην αμερικη δηλαδη 16 χρονια. Οσο για το FDA για μενα ειναι σιγουρα κατι απο το οποιο μπορω να πιαστω.

Φιλικα παντα

weznem είπε:
georgehairs είπε:
καταρχην γιατι τον πιανετε απο τα μουτρα για τη ΦΙΝΑ. Σιγουρα δεν ειναι καραμελα και ενδεχεται να εμφανισει παρενεργειες υπαρχει ομως και ενα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο που δεν εχει εμφανισει. Ειναι οτι πιο ισχυρο υπαρχει αυτη τη στιγμη για τα μαλλια και να επιβραδυνει καποιος την τριχοπτωση του. Ειναι φαρμακο που εχει παρει εγκριση απο το FDA και για μενα θα αξιζε να δοκιμασει. Αυτα που λες οτι μετα απο 5-6 χρονια ισως δεν δουλευει το ιδιο καλα φυσικα και μπορει να συμβει μπορει ομως και οχι και. α τον κρατησει καλα για 8-9-10 χρονια. Για μενα δοκιμαζεις και βλεπεις με τη ΦΙΝΑ. Και κατι αλλο οταν εισαι 23 ειναι πολυ διαφορετικο να χανεος μαλλια απο οταν εισαι 27 η 30. Επισης κατι αλλο με τον καιρο δεν ξερω αμα θα βγει κατι καλυτερο ξερω ομως σιγουρα οτι ολη αυτη η βιομηχανια με τις μμ καλυτερευει περισσοτεροι γιατροι περισσοτερα αποτελεσματα νεες τεχνικες χαμηλοτερες τιμες. Οποτε οσο χρονο κερδιζεις καλο για σενα ειναι. Για μενα ξεκινα με την φινα αν εχεις παρενεργεις σταματας κανε και τις εξετασεις σου συστηματικα και βλεπεις. Εγω ξεκινισα ΦΙΝΑ στα 23 μου χρονια και τωρα ειμαι 26,5 αυτα τα 3,5 χρονια εχω μεινει σταθερος η ισως και ελαχιστα χειροτερα απο οταν ξεκινησα δεν εχω παρενεργειες και δεν ξερω ππτε θα την σταματησω ξερω ομως οτι θα την σταματησω καποια στιγμη.
αφου το μεγαλυτερο ποσοσστο ΔΕΝ εχει εμφανισει παρενεργειες τοτε η συζητηση στερείται σοβαροτητας...κανε ενα γκαλοπ ποσοι πηραν φινα και δεν ειχαν παρενεργειες και μετα ξαναγραψε οτι πριν..
αντιλαμβανομαι οτι οταν την κουμπωνεις θελεις να τα δεις λιγο πιο θετικα,πιο αναλαφρα καπως,θεμιτο και κατανοητο αλλα σε ολα υπαρχουν ορια..
το πιο σημαντικο ειναι ενα τα ερωτηματικα που εχουμε για την επιδραση της στις νευροορμονες αν το ψαξεις λιγο υπαρχουν αρκετες ερευνες....δεν τα ξερουμε ολα ακομα γιαυτο το φαρμακο..και δεν σημαινει τιποτα οτι εχει περασει fda απολυτως ομως..

gianniskritikos2

Active Member
εγω δεν ακουω ερευνες ακουω τα παιδια στο φορου 7στους 10 χριστες φινας ειχαν παρενεργειες μην πω και περισσοτεροι

αλλα και παλι και να μην εχουν παρενεργειες μακροχρονια δεν ξερεις τι θα σου χτιπισει

jimys

Member
ρε παιδια νομιζω οτι τσακωνεστε εδω αδικα , ο παθων δεν μας εχει πει ακριβως nw κλιμακα που ειναι αυτη τη στιγμη , εγω δεν εχω καταλαβει απο που βγαζει το συμπερασμα οτι ειναι επιθετικη!! δεν ειναι η ηλικια ο παραγον της επιθετικης τριχοπτωσης και ειδικα οταν λεει οτι εχει ξεκινησει απ τα 18 του αν ειναι τωρα nw 2-3 οπως εγω που ειμαι 24 δεν ειναι επιθετικη! τουλαχιστον συμφωνα με τους δερματολογους.. αν ηταν επιθετικη τοτε μεσα σε ενα χρονο θα ειχε κατεβει τουλαχιστον μια κλιμακα nw .

Φιλε ανεβασε φωτο με πληρες ιστορικο να βγαλουμε ακρη.,.

Κ εγω ειμαι nw 2 και κατι ψιλα ισως και ειμαι 24 .. παιρνω μινοξ εδω και δυο μηνες και ηδη οι κροταφοι μου αρχιζουν και μαυριζουν.. δεν θα μου λυσει το προβλημα η μινοξ αλλα για αρχη ειναι κατι .. δεν σ προτεινω τη φινα αλλα αν επιμενεις ξεκινα με πολυ μικρη ποσοτητα να δεις πως αντιδραει ο οργανισμος σου.. αλλα αν εισαι μικρη κλιμακα πιστευω οτι με μινοξ και κατι τοπικο θα ηταν καλυτερα για αρχη..!

προσοχη στον ορο επιθετικη.. !

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Khal

New Member
1) Η επίδραση στις νευροορμόνες που λέμε δεν έχω δει κάπου σαφή αποτελέσματα. Το υποθέτουμε αυτό η υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ερευνα?

Δεν υπάρχει στον εγκέφαλο 5αρ2 επομένως δεν υπάρχει θέμα με τις νευροορμόνες.

Κάτι έρευνες αναφερόντουσαν στα επίπεδα ορμονών στο αίμα όχι στον εγκέφαλο.

2) Εξετάσεις αίματος για να τσεκάρω το DHT τι νόημα έχουν?

3) Από ότι έχω διαβάσει η φίνα αυξάνει έμμεσα τα επίπεδα οιστρογόνων πως μπορώ να τα περιορίσω?

gianniskritikos2

Active Member
και εγω αυτο πιστευω αν μπορεις να καθυστερισεις 2 χρονια τα πραγματα μιας και εχεις πιθετικη τριχοπτωση οπως λες ισως βγει κατι και μετα πρατεις αλλιως και ναι υπαρχουν ερευνες για τις νευροορομονες η φινα και δες το και μονος η φινα 15-20 χροναι χρισιμοποιηται για τα μαλλια οσοι την χρισιμοποιουν παραπανω ειναι γεροι που την περνουν για αλλο λογο και μεσα στα 20-30 χρονια τα εχουν τιναξει αρα δεν βλεπουμε τις μακροπροθεσμες παρενεργειες.. ο αλλος και συγκεκριμενα στο φορουμ εδω ... εμεινε αχριστως για παντα απο φινα δεν του ξανασηκωνεται και επαθε ζημια στον προστατη και δεν παραγει ποια δυτ αμα θυμαμαι καλα μπορει να τα λεω και λιγο λαθως αλλα ειναι πολυ επικυνδυνο φαρμακο μπορει να σε τρομαζω αλλα ρε φιλε θα διαλυσεις την υγεια σου για τα μαλλια? αμα εχουν τοση σημασια τα μαλλια για σενα απο το να ριχνεις τονα ντρισμο σου και την υγεια σου και οτι αλλο μπορει να προκαλεσει γυναικομαστιες και χιλια δυο... καλυτερα να βαλεις προσθετο και οι παρενεργειες του οι μονες ειναι να το δεχτεις.. η μια μεταμοσχευση με ρισκο αν θα πετιχει που μαλλον θα πετυχει... ετσι θα εχεις την υγια σου μαλλι μια χαρα με οποια απο τις 2 επιλογες σε βολευει αν το προβλημα δηλαδει σταθεροποιηθει σε χαμιλο nw η μεταμοπσχευση ειναι τελεια λυση αν γινεις N6 τοτε πβαζεις προσθετο σε οτι και να σου κατσει θα εχεις μαλλια... και πολλα μαλιστα χωρις ανχος και θα κανεις την χωαρα σου με μαλουμπα τωρα να κουμπωνεις φινα να γαμιεσαι στον φοβο απο παρενεργειες να φοβασε ποτε θα αρχισει η κατηφορα γιατι δεν κραταει για παντα και να τρεμεις μηπως σε καμια 15ρια χρονια παθεις καμια ζημια... εγω σου λεω το απλο οταν το οποιο συμβαινει και στο γυμναστιριο τα αναβολικα γιατι σε αφινουν αχριστο? ολα ειναι στην συνηθια τοθυ οοργανισμου και πουθενα αλου... λοιπον περνεις τεστοστερονη αναβολικο... το περνεις 10 χρονακια.. ο οργανισμος σου λοιπον αυτα τα 10 χρονια δεν χριαζεται να παραγει τεστο διοτι την περνει ετοιμη ετσι ξεχναει να παραγει τεστο φεβγει απο την λειτουργια τοθ οργανισμου και οταν κοψεις τα αναβολικα τεστοστερονης μενεις με μηδενικη τεστο αρα δεν σου κανει κουκου... τωρα αν περνεις φινα 1-2 χρονια δεν ξεχνας να παραγεις δυτ αλλα αμα την περνει 10 -15 χρονια ασε τι λενε ανατρεψημα και μλκιες αμα την περνεις 15 χρονια και με την λογικη ο οργανισμος κανει αποχη απο την μετατροπη της τεστο σε δυτ και το ποιο λογικο ειναι οταν κοψεις την φινα να μην παραγεις σχεδον καθολου δυτ οπως επαθε και το παιδι που ειπα ποιο πανω και εμεινε αχριστος πολα ακουγονται για την φινα.. οτι μετα απο καιρο σου ριχνει ακομα και την τεστο.. αξηζει να πεζεις λοιπον με τις ορμονες σου και οχι μονο ορμονες οπως τεστο και δυτ αλλα και με του εγγεφαλου σου για τα μαλλια?

αμα εχουν τοση σημασια ειπα τι να κανεις αμα δεν εχουν τοση σημασεια ξουρα.

για μενα εχουν ξουρα δεν ειναι λυση για μενα δεν το αποδεχομαι αλλα δεν θα παρω φινα

krhtikos21

Member
παιδιά να κάνω μία ερώτηση? γτ δε κάνουμε ένα δημοψήφισμα σχετικά με φίνα πόσοι είχανε παρενέργειες και πόσοι όχι? εγώ επειδή ψάχνομαι τελευταία έχω συμπεράνει αν όχι 50-50 το 60% έχει παρενέργειες και το fda λέει για 2 % έχουνε θέμα με στύση και πετάνε και την ζυμοσούλα μ ta placebo.μας δουλεύουνε κανονικότατα γτ γι αυτους δεν υπάρχει ακίνδυνο και και επικίνδυνο υπάρχει συμφέρον ή όχι.

φίλε και εγώ στην ηλικία σου είμαι και έχω βασανιστεί πάααρα πολύ από όλο αυτό.κάνε αρχικά μια συντηρητική θεραπεία για μένα και μετά άρχισε να ψάχνεις τι δότρια έχεις και τι προοπτικές να μαζέψεις λεφτά για αξιοπρεπή μεταμόσχευση.είναι το ιδανικό για μένα.πολύ ακριβό, αλλά αξίζει αν πας κάπου καλά

μην πάιζεις με ορμόνες στα 23 σου.εγώ πιστέυω όλα αυτά σε βάθος χρόνου είναι καταστροφικά.

weznem

Well-Known Member
georgehairs είπε:
Καταρχην weznem μην που επιτιθεσαι γιατι θεωρω οτι μεσα σε αυτο το φορουμ εχεις μια πολυ καλη και εμπεριστατωμενη αποψη για το θεμα της τριχοπτωσης. Ειπα απλα και μονο την αποψη μου οπως κανουν ολοι εδω μεσα και προφανως οι αποψεις μας για τη ΦΙΝΑ ειναι αντιθετες κατι που φυσικαι και σεβομαι την αποψη σου. Γκαλοπ φυσικα και δε μπορω να κανω ομως απο τις οποιες ερευνες εχω διαβασει για τις παρενεργειες το ποσοστο για αυτων που πηραν ΦΙΝΑ και εμφανισε παρενεργειες ειναι μικροτερο απο το ποσοστο που ΔΕΝ εμφανισε. Τωρα για το θεμα με τις νευρορμονες ειναι κατι που εχει αρχιζει να παιζει τελευταια αλλα κατι εμπεριστατωμενο και σιγουρο για ζημια δεν εχει βγει και θεωρω οτι ειναι μια γκριζα περιοχη. Σιγουρα στις αποψεις μας υπαρχει μεγαλη δοση υποκειμενικοτητας και ουτε ειπα οτι το φαρμακο αυτο ειναι Αγιο. Αλλα οπως λες οτι ισως το βλεπω εγω καπως θετικα που το κουμπωνω ισως και εσυ να το βλεπεις καπως αρνητικα που δεν το κουμπωνεις. Η φινα ειναι στην αγορα απο το 1997 στην αμερικη δηλαδη 16 χρονια. Οσο για το FDA για μενα ειναι σιγουρα κατι απο το οποιο μπορω να πιαστω.

Φιλικα παντα

weznem είπε:
georgehairs είπε:

δεν επιτιθεμαι, δεν τονισα το δεν για να δωσω ενταση..τελος παντων αν ενιωσες ετσι ζητω συγνωμη..το θεμα φινα ειναι ευαισθητο..εννοω οτι ειναι σαν σειρηνα λες φινα και γινεται καταιγιδα μηνυματων..και θα καταστρεψουμε ενα θεμα ενος φιλου..παλι..
σεβομαι την γνωμη σου απλα τονισα που με βρισκεις μη συμφωνο.. εδω μεσα ολοι αργα η γρηγορα την σταματησαν.. αλλα η γκριζα περιοχη που σωστα αναφερεις και εσυ ειναι πολυ σημαντικη νομιζω..
και οταν εννοω οτι δεν σημαινει τιποτα ο fda εννοω οτι πολλες φορες τα συμφεροντα κλεινουν πολλα χερια- στοματα-ζωες.... εκτος και αν ολος ο κοσμος μας κινειται γυρω απο τα λεφτα πολλες φορες καταπατωντας πολλα πραγματα και πιστευουμε οτι στον τομεα των φαρμακοβιομηχανιων δεν συμβαινει ποτε..θα ειναι πολυ αφελης σκεψη νομιζω..
και η ασπαρταμη σε πολλες ερευνες δειχνει σοβαρους κινδυνους για τον ανθρωπο αλλα δεν τρεχει τιποτα ακομα υπαρχει σε εμφιαλωμενα νερα αναψυκτικα,φαρμακα κτλ....

Chs

Μέλος του προσωπικού
Ας μην ξεφεύγουμε από τον λόγο ύπαρξης του thread παιδιά.

Πέρα από αυτό θα απαντήσω για κάτι σημαντικό που έχει να κάνει με την φιναστερίδη. Οι περισσότεροι που ξεκινούν φινα και βλέπουν κάποια παρενέργεια την κόβουν με την μια, αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι δεν έδωσαν τον απαιτούμενο χρόνο να δουν αν πράγματι τη σηκώνει το σώμα τους στην πορεία και στα πόσα mg.

Αν το πάμε με γκάλοπ, τα περισσότερα που θα δούμε θα είναι: "Έκανα χρήση 1mg και είδα νερουλό σπέρμα από την πρώτη εβδομάδα και την σταμάτησα"
"Έκανα χρήση έναν μήνα και είδα πτώση λίμπιντο και την έκοψα" κλπ κλπ.

Αυτό που θέλω να πω, πως είναι λογικό 100% από τη στιγμή που πειράζεις ανδρογόνα να γίνει ο οργανισμός σαλάτα, το θέμα είναι αν θα υποχωρήσουν στην πορεία η όχι, καλώς η κακώς αυτό χρειάζεται ένα διάστημα σε άλλους μικρό σε άλλους μεγαλύτερο για να το κρίνουν. Απαιτεί γερό στομάχι και ανοχή μεγάλη για όποιον πάρει την απόφαση σοβαρά, να δει αν μπορεί να την αντέξει η όχι.

Συνεχίστε επί του θέματος / τίτλου αν θέλετε, όποια συζήτηση περι φιναστερίδης και παρενεργειών κλπ μπορεί να συζητηθεί στο ανάλογο thread.

al_gi

Member
χωρις να θελω να ξεφυγουμε παλι απο το θεμα. το γεγονος οτι πολλοι στο φορουμ εχουν sides δεν λεει και κατι. οι περισσοτεροι που παιρνουν φινα δεν ειναι καν στο φορουμ, εχουν αγνοια του οποιου κινδυνου και μονο οσοι αποκτουν sides μπαινουν στο ιντερνετ να ψαχτουν και κατα συνεπεια βρισκουν κ το φορουμ.

προσωπικα θα προτιμουσα πραγματικα να μην εχω ψαχτει τοσο πολυ πανω στο θεμα της φιναστεριδης για να παρω χωρις να περιμενω χιλια κακα και αν τυχαινε κατι, απλα να τη σταματουσα. ακομα δεν εχω παρει αποφαση αν θα παρω φινα τελικα, αλλα πλεον με οτι εχω διαβασει φοβαμαι πως με το που παρω το πρωτο χαπι θα εμφανιστουν τιποτα δρακοι.

εχω επισκεφθει 2 δερματολογους και οι δυο ειπαν πως ηταν ελαχιστες οι φορες που ασθενεις ειχαν παρενεργειες εχω διαβασει χιλιες ερευνες, αλλες λενε ετσι αλλες αλλιως και δεν ξερω τι να πιστεψω. παντως το θεμα με τις βλαβες στο νευρικο συστημα πιστευω πως θα ειχε φανει μετα απο τοσα χρονια που χρησιμοποιειται το φαρμακο.

weznem

Well-Known Member
οποτε καλυτερα η αγνοια να εισαι υποχειριο του καθε ενα γιατρου που θα κανει (ισως) πανω στην υγεια σου ταξιδακια αναψυχης, δωρακια απο τις φαρμακοβιομηχανιες..
πολλες φορες δεν χρειαζεται γνωση ιατρικης εξιδικευμένη για να καταλαβεις 5 πραγματα..
τι κανει η φινα επηρεαζει ορμονες= αλυσιδωτες αλλαγες στον οργανισμο σου..
θεωρεις ψιλοπραγματα ενα ορμονικο φαρμακο.. ο καθενας κανει οτι θελει απλα καλο ειναι να ξυπναμε διοτι ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος ,και μπροστα στο κερδος δεν λογαριαζουν τιποτα,, και μεσα στο παιχνιδι ειναι και οι γιατροι..
η αγνοια των πολλων με 6 ερευνες χρηματοδοτουμενες απο τις φαρμακευτικες με τα αποτελεσματα που θελουν και 7 γιατρους σε ενα πανελ της αμερικης ειναι ικανα να εχουν το αποτελεσμα που θελουν. οπως γινεται με τις στατινες και τα φαρμακα της χοληστερινης που πρεπει να μειωνουμε ................................................... ενα απλο παραδειγμα αποτα εκατομμυρια

crossfire

Well-Known Member
al_gi είπε:
προσωπικα θα προτιμουσα πραγματικα να μην εχω ψαχτει τοσο πολυ πανω στο θεμα της φιναστεριδης για να παρω χωρις να περιμενω χιλια κακα και αν τυχαινε κατι, απλα να τη σταματουσα. ακομα δεν εχω παρει αποφαση αν θα παρω φινα τελικα, αλλα πλεον με οτι εχω διαβασει φοβαμαι πως με το που παρω το πρωτο χαπι θα εμφανιστουν τιποτα δρακοι.

οτι πιο ρεαλιστικο εχει γραφτει σ'αυτο το forum...
Μην ακους κανεναν.....

gianniskritikos2

Active Member
τι καλα δηλαδει μην ακουμε κανεναν πες οτι ενα φαρμακο δηλαδει σε κανει αχριστο 20% και σου βγαζει καρκινο μακροχρονια με μικρες πιθανοτιτες ειναι λοιπον λογικο ενας που ξεκιναει το φαρμακο να προτιμαει την αγνοια? ειναι δυνατον? εσενα αμα σου διναν ενα φαρμακο και παει να σου πει καποιος ε φιλε ξερεις εχει αυτες τις παρενεργειες να ξερεις κατσε να στις πω θα του πεις οχι μην μου πεις παω με την αγνοια μου για να μην εχω ψιχολογικο θεμα ασε με στην τυφλα μου και οτι βγει βγηξε :) ! ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? οταν περνουμε μια αποφαση σοβαρη οπως η φινα πρεπει να εχουμε καλη γνωση πανο στο τι παμε να κανουμε. δεν ειναι καραμελιτσα αμα καποιος στα 20 περνει φινα που ξερεις πως θα ειναι στα 40? τι μπορει να εχει προκαλεσει αυτο? και αν στα 55 βγαλει προβληματα στο μυαλο... χαζεψει παθει αμνισια? ποιος μας το εγγυατε αυτο? καλο ειναι να παμε στα τυφλα? η αληθια ειναι... απο την στιγμη που καποιος δενε χει απρενεργειες αλλα το φαρμακο επιρεαζει τις νευροορμονες ασε τις αλλες ορμονες δεν μπορει να μην εχεις παρενεργειες.. δεν εχεις αμεσες αλλα αργοτερα ξερεις τι θα σου βγει? μιλαμε απο 20 χρονων μεχρι 50 ειναι 30 χροναι 30 χροναι φινα? και πες ακομα και στα 60 να σε βαρεσει 40 χρονια φινα? .... δεν ειναι ολα απλα... δεν ειανι φαρμακο να πεζουμε με αγνοια διοτι θα μας χτυπισει τιποτα αποτομο σε καμια 15ρια χρονια και θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα