Είμαι 23 χρονων με επιθετική τριχόπτωση. Ποιο συστημικό να πάρω?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

krhtikos21

Member
TylerD είπε:
panoslydios είπε:
α) Τα πραγματα δεν ειναι μονο μαυρο και ασπρο σε ενα συστημα.

β) Η μεταμοσχευση μαλλιων δεν ειναι μονο για αισθητικους λογους
εκτος και να πιστευεις οτι το αισθητικο αποτελεσμα ειναι αποκομμενο απο την βελτιωση της ψυχικης υγειας του ατομου.

Ο sfina δεν εισαι?

Τα πράγματα δεν είναι μόνο μαύρο και άσπρο σε ένα σύστημα, αλλά εσείς εδώ μέσα έχετε μια πολύ ξεκάθαρη άποψη μαύρης απόχρωσης εναντίον του ιατροφαρμακευτικού συστήματος. Μήπως να σου συνταγογραφήσουμε και μια μεταμόσχευση για να βελτιωθεί η ψυχική σου υγεία; Κι εφόσον θεωρείς ότι η μεταμόσχευση μαλλιών συμβάλλει τόσο πολύ στην συνολική υγεία ενός ανθρώπου γιατί δεν τα βάζεις με την HDC που χρεώνει τόσα πολλά για μια μεταμόσχευση στερώντας από τη ζωή σου την ηρεμία; Ξέχασες να αναφερθείς στο "οξειδωτικό άγχος" που σου προκαλεί η τριχόπτωση, ένας λόγος παραπάνω για να βάλουμε τη μεταμόσχευση μαλλιών στη λίστα με τις επεμβάσεις που καλύπτουν τα δημόσια ταμεία...

Νέο μέλος είμαι.

ρε φίλε όπως υπερασπίζεσαι την ελεύθερη αγορά μου θυμίζεις λίγο Στουρνάρα :p και φαντάσου δεν είμαι κομμουνιστης ούτε επαναστάτης.
απλά πας να μας βγάλεις ότι merck κάνει αγώνες για την υγεία μας και μεις την απαξιώνουμε οι αδαείς.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
TylerD είπε:
Μα η ελεύθερη αγορά φίλε τροφέα ΕΙΝΑΙ ασύδωτη. Η αρχή του καπιταλισμού είναι ότι η αγορά αυτορυθμίζεται με βάση τον κανόνα προσφοράς-ζήτησης. Εφόσον πχ η HDC δεν έχει κάναν σοβαρό ανταγωνιστή στην Ελλάδα και στην Κύπρο, γιατί να μη σου ζητάει το δεξί σου νεφρό για μια επέμβαση; Αλλιώς τρέχα στις Αμερικές ή όπου αλλού τέλος πάντων μπορεί να έχεις ένα σχετικά ισάξιο, μέτριο δηλαδή, αποτέλεσμα.

Το ότι δεν υπάρχει επαρκής κρατικός παρεμβατισμός στο ιατροφαρμακευτικό σύστημα οφείλεται στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που επιτρέπει αυτού του είδους τα φαινόμενα διαφθοράς. Φυσικά και οποιαδήποτε εταιρία θέλει όλο και περισσότερα κέρδη (δεύτερος νόμος του καπιταλισμού), το θέμα είναι τι περιθώρια δίνει ο κρατικός μηχανισμός ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΩΣ ΜΕΣΑΖΩΝ (βλέπε γιατροί) για τέτοιες καταστάσεις.

Βέβαια η ελεύθερη αγορά δεν πρέπει να είναι ασύδωτη γιατί το "κάνω ότι θέλω και όπως το θέλω" προκειμένου να βγω οφελειμένος, από όποια μεριά και αν προέρχεται, καταλύει βασικές αρχές της δημοκρατίας ...

Γενικά όμως θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε TylerD.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Νομίζω γνωρίζετε το επάγγελμα του Ιατρικού επισκέπτη. Σωστά?
Είναι αυτοί/αυτές που εμφανίζονται ουκ ολίγες φορές με κυριλέ παρουσιαστικό, ταγιεράκι, γραβατούλα κλπ εκεί που είσαι στημένος στο σαλονάκι και περιμένεις την σειρά σου και περνάνε με προτεραιότητα στο γραφείο του Ιατρού.
Έχω 2 φίλους που κάνουν αυτή τη δουλεία και μάλιστα ο ένας είναι γειτονάς μου.
Και οι 2 μου έχουν πει ότι το 90% των ιατρών παίρνουν προμήθεια από τις εταιρείες τους να προωθούν τα φάρμακά τους.
Άντε και να ήμασταν καλοπροαίρετοι και να πούμε πως εφόσον εμένα ο γιατρός μου δίνει ένα καλό φάρμακο, ε, ας βγάλει και αυτό το "φτωχαδάκι" κάτι.
Το θέμα είναι ότι για να πάρουν όση περισσότερη προμήθεια μπορούν, σου πλασάρουν φάρμακα που είτε δεν τα χρειάζεσαι, είτε θα μπορούσες να πάρεις κάτι αντίστοιχο και πιο οικονομικό και με καλύτερα αποτελέσματα.
Η ιατρική ως επιστήμη είναι άκρως απαραίτητη και Θεάρεστη...το πρόβλημα είναι πλέον οι εκπρόσωποί της...
Ενώ, όσον αφορά το θέμα τριχόπτωσης είναι απλά μια τεράστια κερδοφόρα βιομηχανία.

weznem

Well-Known Member
GOMI είπε:
Νομίζω γνωρίζετε το επάγγελμα του Ιατρικού επισκέπτη. Σωστά?
Είναι αυτοί/αυτές που εμφανίζονται ουκ ολίγες φορές με κυριλέ παρουσιαστικό, ταγιεράκι, γραβατούλα κλπ εκεί που είσαι στημένος στο σαλονάκι και περιμένεις την σειρά σου και περνάνε με προτεραιότητα στο γραφείο του Ιατρού.
Έχω 2 φίλους που κάνουν αυτή τη δουλεία και μάλιστα ο ένας είναι γειτονάς μου.
Και οι 2 μου έχουν πει ότι το 90% των ιατρών παίρνουν προμήθεια από τις εταιρείες τους να προωθούν τα φάρμακά τους.
Άντε και να ήμασταν καλοπροαίρετοι και να πούμε πως εφόσον εμένα ο γιατρός μου δίνει ένα καλό φάρμακο, ε, ας βγάλει και αυτό το "φτωχαδάκι" κάτι.
Το θέμα είναι ότι για να πάρουν όση περισσότερη προμήθεια μπορούν, σου πλασάρουν φάρμακα που είτε δεν τα χρειάζεσαι, είτε θα μπορούσες να πάρεις κάτι αντίστοιχο και πιο οικονομικό και με καλύτερα αποτελέσματα.
Η ιατρική ως επιστήμη είναι άκρως απαραίτητη και Θεάρεστη...το πρόβλημα είναι πλέον οι εκπρόσωποί της...
Ενώ, όσον αφορά το θέμα τριχόπτωσης είναι απλά μια τεράστια κερδοφόρα βιομηχανία.
νομιζω κανεις λαθος φιλε gomi, δες τα πρωτα του μηνυματα.. αφου λεει οτι συκοφαντουμε τις φαρμακοβιομηχανιες-γιατρους αδικως..νοιαζονται μονο για το καλο μας... και μετα απο το πιασιμο του ενος πλευρου στον υπνο γυρναμε στο αλλο.. και βλεπουμε στα ονειρα μας τους γιατρους-ερευνητες της merk- phizer κτλ.. με ενα φωτοστεφανο στο κεφαλι να δουλευουν ασταματητα για το καλο της υγειας μας και μονο..

TylerD

New Member
Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να μάθουμε εφόσον οι φίλοι-γνωστοί του gomi γνωρίζουν το βρώμικο παιχνίδι των φαρμακοβιομηχανιών για ποιο λόγο δουλεύουν ως ιατρικοί επισκέπτες. Μάλλον θα έχουν ανάγκη ΤΑ ΛΕΦΤΑ και επειδή δεν μπορούν να βρουν άλλη δουλειά οι καημένοι αναγκάζονται να υποστούν το μαρτύριο... σαν τη ζωή λάσκαρη στον αστερισμό της παρθένου που αναγκάστηκε να γίνει πόρνη για να σώσει τα μάτια του άντρα της.

vag25

Well-Known Member
TylerD είπε:
Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να μάθουμε εφόσον οι φίλοι-γνωστοί του gomi γνωρίζουν το βρώμικο παιχνίδι των φαρμακοβιομηχανιών για ποιο λόγο δουλεύουν ως ιατρικοί επισκέπτες. Μάλλον θα έχουν ανάγκη ΤΑ ΛΕΦΤΑ και επειδή δεν μπορούν να βρουν άλλη δουλειά οι καημένοι αναγκάζονται να υποστούν το μαρτύριο... σαν τη ζωή λάσκαρη στον αστερισμό της παρθένου που αναγκάστηκε να γίνει πόρνη για να σώσει τα μάτια του άντρα της.

Επιλογες ειναι η ζωη φιλε μου.

Καποιοι δεν το βλεπουν μαρτυριο το παραπανω,καποιοι απλα θελουν χρηματα,καποιοι δεν βρισκουν κατι αλλο.
Αυτο που λεει ο gomi ομως ειναι κοινο μυστικο.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
tyler και οι 2 έχουν οικογένεια και ΔΕΝ είναι γιατροί. Το επάγγελμά τους δεν είναι κατακριτέο και καλά κάνουν και ενημερώνονται οι γιατροί για ότι νέο κυκλοφορεί, εκτός των άλλων και μέσω των ιατρικών επισκεπτών.
Το βρώμικο παιχνίδι έχει τελικό αποδέκτη τον γιατρό και μόνο αυτόν. Οι φίλοι μου κάνουν την δουλειά τους, οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν την δουλειά τους, οι γιατροί πάλι έχουν γράψει τον όρκο του Ιπποκράτη εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Εγώ για την υγεία μου δεν πάω ούτε στους φίλους μου, ούτε ευθέως στις φαρμακευτικές, αλλά εμπιστεύομαι και πάω στον γιατρό.
Την ευθύνη για μένα την έχει αυτός και μόνο αυτός.
Δεν θέλω να μπω σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και η γνώμη σου είναι σεβαστή και κατανοητή επίσης. Αλλά θα πρέπει να θεωρηθεί το ίδιο και με όλες τις υπόλοιπες γνώμες σε ένα ελεύθερο φόρουμ.

Το αρχικό θέμα του φίλου εν τω μεταξύ το ξεφτιλίσαμε...

TylerD

New Member
μα γιατί στρογγυλεύεις την καταγγελία σου gomi; Πολύ ωραία αυτά που είπες, τώρα γιατί διευκρινίζεις ότι οι φίλοι σου ΔΕΝ είναι γιατροί (είπε κανείς κάτι τέτοιο; ) κι ότι ο τελικός αποδέκτης είναι ο γιατρός; Αυτό τους κάνει περισσότερο τίμιους; Αναιρεί την ευθύνη τους στην αλυσίδα της διαφθοράς; Δηλαδή αν έγω γίνω έμπορος όπλων ή τέλος πάντων... αναλάβω τα logistics από έμπορο σε τελικό αγοραστή/εγκληματία θεωρούμαι αθώος; Το παράδειγμά μου ήταν προφανές... όλοι για το κέρδος δουλεύουν και κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν, αν κι εφόσον τους το επιτρέπει το κράτος, το πολιτικό σύστημα, κ.λπ. αλλά και η προσωπική τους συνείδηση. Γιατί να είσαι σίγουρος φίλτατε gomi ότι από τη στιγμή που οι φίλοι σου δε βλέπουν κανένα κόλλημα στο επάγγελμα του ιατρικού επισκέπτη, με μεγάλη χαρά θα δέχονταν τις συμφωνίες με τις φαρμακευτικές αν ήταν οι ίδιοι στη θέση των γιατρών.

vag25

Well-Known Member
Μονο που το συστημα απ'οσο γνωριζω δεν τους βλεπει ως διαφθορα τους Ιατρ.Επισκεπτες.
Τους υπολοιπους που αναφερεις ως παραδειγματα διαφθορας τους βλεπει κανονικα.
Υπαρχει αυτη η μικρουλα λεπτομερια...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Tyler και πάλι δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Το όλο θέμα νομίζω ξεκίνησε αναφορικά με την ιατρική επιστήμη. Αν βάλουμε στο παιχνίδι όλους τους άλλους παράγοντες θα μπορούσαμε να μιλάμε μέχρι το πρωί.
Να στο θέσω αλλιώς τότε.
Αν ένας γιατρός γράψει ένα τέτοιο φάρμακο σε κάποιον ασθενή του και τελικά αυτό το φάρμακο αποδειχθεί ότι ήταν λάθος για την πάθησή του ή υπερβολικό και στο τέλος αυτός ο ασθενής καταλήξει.
Η δικαιοσύνη θα κυνηγήσει τους φίλους μου, τις φαρμακευτικές ή τον γιατρό?
Ποιος απ όλους είχε την ευθύνη του ασθενή?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα