Επικίνδυνα συστατικά σε σαμπουάν και άλλα προϊόντα

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Επικίνδυνα συστατικά σε σαμπουάν και άλλα προϊόντα

tatini είπε:
Fenimore, ένα σαμπουάν που πρέπει να καθαρίζει το κεφάλι λογικό είναι να έχει "δυνατά" συστατικά και να μην επιτρέπεται η χρήση του σε καθημερινή βάση. Τα μωρά έχουν μεν ευαίσθητο δέρμα, αλλά οι ανάγκες τους (δεδομένου ότι το δέρμα είναι στα φόρτε του) δεν είναι οι ίδιες με ενός ενήλικα. Δεν θα δεις, φερ'ειπείν, μωρό με λιπαρά μαλλιά ή πιτυρίδα. Ως εκ τούτου, το μόνο που χρειάζονται στην ουσία είναι ένα ήπιο καθαριστικό απλά για να φρεσκάρει το δέρμα και το μαλλί και τίποτα παραπάνω.

Επίσης, αυτό που λέει ο metakis έχει μια βάση, δεδομένου ότι μιλάμε για χημεία και η χημεία έτσι λειτουργεί, βάζεις λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο για να έχεις μια ισορροπία (για να το πω μπακαλίστικα). Και φυσικά παίζει ρόλο και η ποσότητα. Θυμήσου το γνωστό μύθο της Κλεοπάτρας που κάθε μέρα έπινε και μερικές σταγόνες δηλητήριο για να συνηθίσει ο οργανισμός της σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να την δηλητηριάσει... Από εκεί και πέρα, ναι, αν έχεις την επιλογή για κάτι με λιγότερα χημικά να το κάνεις. Αλλά να ξέρεις ότι ακόμη και τα βασισμένα σε φυτικά συστατικά προϊόντα (apivita, body shop, κλπ) έχουν αρκετές από τις "ύποπτες" ουσίες που χρησιμοποιούνται και στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ.

@tatini για τα σαμπουάν άλλο εννοούσα, υπάρχουν και φυτικά / οργανικά σαμπουάν που επιτρέπουν καθημερινή χρήση, σε αντίθεση με αυτά των σουπερ μαρκετ, ο λόγος προφανής, δεν θα κάτσω να το ξαναναλύσω... και για τα μωρά που λες στα λόγια μου έρχεσαι, γιατι δηλαδή τα παιδικά σαμπουάν να είναι πιο ήπεια από αυτά για τους ενήλικους και όχι να υπάρχει ένα ενιαίο που να είναι πολύ ήπειο. Γιατί να χρησιμοποιήσεις το χημικό σαμπουάν? επειδή το δέρμα σου είναι πιο δυνατό από ενός μωρού και δεν θα ερεθιστεί? Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι κατασκευασμένο για να έρχεται σε επαφή με χημικές ύλες. Όλα έχουν ένα μέτρο, και κανείς δεν ξέρει μελλοντικά αν θα υπάρχει κάποια παρενέργεια από την χρήση τους. Γρήγορα - αργά όλα φθήρονται, πχ τον ασβέστη αν τον ακουμπίσεις δεν θα πάθεις τίποτα, αλλά αν το κρατήσεις στα χέρια σου για 10 λεπτά θα σου κάνει πληγές.

Αναλόγως τη χημεία και τι ακριβώς χρησιμοποιείς φίλε μου. Το να συνιθίσει κάτι ο οργανισμός, δεν σημαίνει ότι είναι και το φυσιολογικό. Αν είναι αυτή λογική, τότε να καπνίζουμε πολύ για να κάνουμε τα πνευμόνια μας ανθεκτικά... :down

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tatini

New Member

Και σου ξαναλέω ότι ακόμη και τα σαμπουάν που γράφουν "ιδανικό για καθημερινή χρήση" πολλές φορές περιέχουν αρκετές ουσίες που περιέχουν σαμπουάν για μη καθημερινή χρήση. Τον λόγο των παιδικών σαμπουάν στον εξήγησα και μάλλον δεν τον κατάλαβες... κανείς δε σου απαγορεύει να χρησιμοποιείς παιδικό σαμπουάν -ό,τι καλύτερο- αλλά επειδή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει και κάποιο πρόβλημα με τα μαλλιά του (λιπαρότητα, πιτυρίδα, λεπτά μαλλιά) επιλέγει κάποιο πιο δυνατό και εξειδικευμένο. Για να σ'το πω πρακτικά, αν έχεις λιπαρά μαλλιά πάρε ένα παιδικό σαμπουάν να χρησιμοποιείς, αλλά μην αναρωτιέσαι για ποιο λόγο μια ώρα μετά το μπάνιο το μαλλί σου λαδώνει.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

tatini είπε:
Και σου ξαναλέω ότι ακόμη και τα σαμπουάν που γράφουν "ιδανικό για καθημερινή χρήση" πολλές φορές περιέχουν αρκετές ουσίες που περιέχουν σαμπουάν για μη καθημερινή χρήση. Τον λόγο των παιδικών σαμπουάν στον εξήγησα και μάλλον δεν τον κατάλαβες... κανείς δε σου απαγορεύει να χρησιμοποιείς παιδικό σαμπουάν -ό,τι καλύτερο- αλλά επειδή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει και κάποιο πρόβλημα με τα μαλλιά του (λιπαρότητα, πιτυρίδα, λεπτά μαλλιά) επιλέγει κάποιο πιο δυνατό και εξειδικευμένο. Για να σ'το πω πρακτικά, αν έχεις λιπαρά μαλλιά πάρε ένα παιδικό σαμπουάν να χρησιμοποιείς, αλλά μην αναρωτιέσαι για ποιο λόγο μια ώρα μετά το μπάνιο το μαλλί σου λαδώνει.

φίλε tatini μάλλον εσύ δεν κατάλαβες, δες τι γράφει ο τίτλος του συγκεκριμένου thread, "Επικίνδυνα συστατικά σε σαμπουάν και άλλα προϊόντα" , δεν είναι μόνο τα σαμπουάν, υπάρχουν και αφρόλουτρα, και οδοντόκρεμες, και γενικά προιόντα περιποίησης. Αν διαβάσεις αυτά που γράφω έχω αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι 100% καθαρό. Υπάρχουν όμως προιόντα με πολύ λιγότερα χημικά από αυτά. Αυτό που λές δεν ισχύει για τα σαμπουάν, εκτός από σαμπουάν κετοκοναζόλης, όλα τα άλλα σαμπουάν των σουπερ μαρκετ που έχουν κάποια ειδίκευση (πχ πιτυρίδα) δεν κάνουν απολύτος τίποτα. Και επίσης αν κάποιο σαμπουάν περιέχει πολλά χημικά ναι μεν είναι πιο δυνατό σε καθαρισμό, αλλά το ίδιο καλά θα καθαρίσει και ένα φυτικό/οργανικό (εκτός αν έχεις δοκιμάσει κάποιο προσωπικά και δεν στα καθάρισε). Για τι λιπαρότητα επίσης και προσωπικά στο λέω διότι έχω λιπαρά μαλλιά, παλιότερα χρησιμοποιούσα σαμπουάν με αφριστικά χημικά και "εξιδικευμένα" , και τώρα χρησιμοποιώ φυτικά/οργανικά, ότι και να κάνεις η λιπαρότητα θα ξαναέρθει σε κάποιες ώρες μετά το λούσιμο με οποιοδήποτε σαμπουάν. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι, κουβέντα κάνουμε, απλά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που τα υποστηρίζεις αυτά. Αφού υπάρχει εναλακτική λύση στα προιόντα, δεν χρειάζετε να αγοράζουμε οτι να ναι.

tatini

New Member

Fenimore είπε:
[quote author=tatini link=topic=1941.msg42796#msg42796 date=1291485441]

φίλε tatini μάλλον εσύ δεν κατάλαβες, δες τι γράφει ο τίτλος του συγκεκριμένου thread, "Επικίνδυνα συστατικά σε σαμπουάν και άλλα προϊόντα" , δεν είναι μόνο τα σαμπουάν, υπάρχουν και αφρόλουτρα, και οδοντόκρεμες, και γενικά προιόντα περιποίησης. Αν διαβάσεις αυτά που γράφω έχω αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι 100% καθαρό. Υπάρχουν όμως προιόντα με πολύ λιγότερα χημικά από αυτά. Αυτό που λές δεν ισχύει για τα σαμπουάν, εκτός από σαμπουάν κετοκοναζόλης, όλα τα άλλα σαμπουάν των σουπερ μαρκετ που έχουν κάποια ειδίκευση (πχ πιτυρίδα) δεν κάνουν απολύτος τίποτα. Και επίσης αν κάποιο σαμπουάν περιέχει πολλά χημικά ναι μεν είναι πιο δυνατό σε καθαρισμό, αλλά το ίδιο καλά θα καθαρίσει και ένα φυτικό/οργανικό (εκτός αν έχεις δοκιμάσει κάποιο προσωπικά και δεν στα καθάρισε). Για τι λιπαρότητα επίσης και προσωπικά στο λέω διότι έχω λιπαρά μαλλιά, παλιότερα χρησιμοποιούσα σαμπουάν με αφριστικά χημικά και "εξιδικευμένα" , και τώρα χρησιμοποιώ φυτικά/οργανικά, ότι και να κάνεις η λιπαρότητα θα ξαναέρθει σε κάποιες ώρες μετά το λούσιμο με οποιοδήποτε σαμπουάν. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι, κουβέντα κάνουμε, απλά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που τα υποστηρίζεις αυτά. Αφού υπάρχει εναλακτική λύση στα προιόντα, δεν χρειάζετε να αγοράζουμε οτι να ναι.
[/quote]

Fenimore, συμφωνώ ότι διάλογο κάνουμε, αλλά να καταλαβαινόμαστε. Το ότι αναφέρομαι μόνο στα σαμπουάν και δεν γράφω σαμπουάν/οδοντόκρεμες/αφρόλουτρα/ενυδατικές/τζελ μαλλιών/λοσιόν καθαρισμού/καλλυντικά κ.ο.κ. δε σημαίνει ότι τα ίδια δεν ισχύουν και για τα υπόλοιπα. Συμφωνώ ότι αν έχεις την επιλογή να πάρεις κάτι με λιγότερα "ύποπτα" συστατικά να το πάρεις, αλλά για τρίτη φορά: ακόμη και φυτικά σαμπουάν/σαμπουάν για καθημερινή χρήση περιέχουν αρκετές τέτοιες ουσίες -το SLS συγκεκριμένα για το οποίο έχουμε ανοίξει και θέμα και έτρεξα πανικόβλητος σαν υστερικός να βρω σαμπουάν χωρίς αυτό υπάρχει ακόμη και στα σαμπουάν johnson and johnson. Δεν σου είπα πήγαινε και πάρε σαμπουάν τίγκα στα χημικά, αλλά σαμπουάν χωρίς χημικά, όσο "φυτικό" ή "για καθημερινή χρήση" κι αν είναι, δεν υφίσταται. Ακόμη και το "free SLS" της Foltene που αγόρασα μπορεί να μην έχει SLS αλλά επειδή έκατσα και έψαξα από πλάκα τι περιέχει, βρήκα ότι μια ουσία του θεωρείται σε μεγάλη ποσότητα νευροτοξική. Πανικοβλήθηκα δηλαδή σαν μαλάκας, πήγα να πάρω το "free SLS" και κατέληξα με το νευροτοξικό σαμπουάν.

Ο λόγος που τα "υποστηρίζω" αυτά (αν και δεν μ'αρέσει η λέξη) είναι επειδή πάνω στη φρίκη μας για τα μαλλιά μας κάνουμε σαν υστερικοί με ο,τι ακούσουμε. Δεν διαφωνώ να είμαστε επιφυλακτικοί με ό,τι θέλει ο καθένας να μας πλασάρει, αλλά αν στην τελική τα σαμπουάν των σούπερ ήταν σοβαρή αιτία για τριχόπτωση, όλος ο κόσμος θα ήταν φαλακρός.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

tatini είπε:
Fenimore, συμφωνώ ότι διάλογο κάνουμε, αλλά να καταλαβαινόμαστε. Το ότι αναφέρομαι μόνο στα σαμπουάν και δεν γράφω σαμπουάν/οδοντόκρεμες/αφρόλουτρα/ενυδατικές/τζελ μαλλιών/λοσιόν καθαρισμού/καλλυντικά κ.ο.κ. δε σημαίνει ότι τα ίδια δεν ισχύουν και για τα υπόλοιπα. Συμφωνώ ότι αν έχεις την επιλογή να πάρεις κάτι με λιγότερα "ύποπτα" συστατικά να το πάρεις, αλλά για τρίτη φορά: ακόμη και φυτικά σαμπουάν/σαμπουάν για καθημερινή χρήση περιέχουν αρκετές τέτοιες ουσίες -το SLS συγκεκριμένα για το οποίο έχουμε ανοίξει και θέμα και έτρεξα πανικόβλητος σαν υστερικός να βρω σαμπουάν χωρίς αυτό υπάρχει ακόμη και στα σαμπουάν johnson and johnson. Δεν σου είπα πήγαινε και πάρε σαμπουάν τίγκα στα χημικά, αλλά σαμπουάν χωρίς χημικά, όσο "φυτικό" ή "για καθημερινή χρήση" κι αν είναι, δεν υφίσταται. Ακόμη και το "free SLS" της Foltene που αγόρασα μπορεί να μην έχει SLS αλλά επειδή έκατσα και έψαξα από πλάκα τι περιέχει, βρήκα ότι μια ουσία του θεωρείται σε μεγάλη ποσότητα νευροτοξική. Πανικοβλήθηκα δηλαδή σαν μαλάκας, πήγα να πάρω το "free SLS" και κατέληξα με το νευροτοξικό σαμπουάν.

Ο λόγος που τα "υποστηρίζω" αυτά (αν και δεν μ'αρέσει η λέξη) είναι επειδή πάνω στη φρίκη μας για τα μαλλιά μας κάνουμε σαν υστερικοί με ο,τι ακούσουμε. Δεν διαφωνώ να είμαστε επιφυλακτικοί με ό,τι θέλει ο καθένας να μας πλασάρει, αλλά αν στην τελική τα σαμπουάν των σούπερ ήταν σοβαρή αιτία για τριχόπτωση, όλος ο κόσμος θα ήταν φαλακρός.

κι εγώ σου ανέφερα πιο πάνω ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι 100% καθαρό. πριν ένα χρόνο αν μου έλεγες ότι θα ήμουν σε ένα φορουμ και έκανα τόσους μεγάλους διαλόγους για τα συστατικά των σαμπουάν ειλικρινά θα είχα πεθάνει από τα γέλια. αλλά ψάχνοντας μου καρφόθηκε όλη αυτή η ιδέα και η έρευνα και πιστεψέ με το έχω ψάξει πολύ το συγκεκριμένο θέμα. τα μόνα που πιστεύω ότι είναι περισσότερο "free" στο μαζικό εμπόριο ειναι τα σαμπουάν - αφρόλουτρα της fresh line (σορυ για ακόμη μια φορά για την διαφήμιση!). Στο "μικρό" εμπόριο μπορείς να βρείς σαμπουάν κυρίως (τα περισσότερα σε σαπούνι και όχι υγρό) και σαπούνια για το σώμα από διάφορα ανεξάρτητα ιδιοτικά εργαστήρια που χρησιμοποιούν την κρύο-σαπωνοποίηση. Για το sls που λες, μπορεί όντως να μην επηρεάζει την τριχόπτωση (γι αυτό οφείλετε η DHT!!!) και απ΄ότι κατάλαβα αυτό το συστατικό σου κίνησε την περιέργεια, αλλά όπως διαπίστωσες κι εσύ με αυτό που αγόρασες είδες ότι δεν υπάρχει μόνο το sls. εγώ όμως μιλάω για μακροχρόνιες χρήσης οι οποίες μπορεί να συνεπάγουν διάφορες παρενέργειες. Που ξέρω εγώ ότι ενα χημικό που έχει το τάδε σαμπουάν δεν θα αποροφηθεί απο το δέρμα? τέλος, για να λυθεί το θέμα με τα παιδικά σαμπουάν τα ανέφερα για να δείξω την διαφοροποίηση που έχουν κάνει οι εταιρίες σε αυτά. δηλαδή ότι κάποια είναι πιο δυνατά από άλλα. δεν είπα ΠΟΤΕ ότι τα παιδικά σαμπουάν ειναι ασφαλή. και παιδιά δεν είναι μόνο να μωρά που ανέφερες στο παράδειγμά σου.

tatini

New Member

Αν είναι να περάσουμε σε τέτοιο επίπεδο λογικής, να ζούμε τότε σε μια γυάλα. Να φοράμε μάσκα οξυγόνου γιατί ο αέρας δεν είναι καθαρός -και πού ξέρουμε τι θα μας συμβεί από την μακροχρόνια εισπνοή του; Να πίνουμε και να χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε μπάνιο μόνο εμφιαλωμένο νερό γιατί το νερό της βρύσης όλο και κάτι έχει -και πού ξέρουμε τι θα μας συμβεί από την μακροχρόνια πόση και επαφή του με το δέρμα μας; Να μην κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα γιατί λίγο πολύ είναι μολυσμένη, να μην βγαίνουμε στον ήλιο γιατί έχει καταστραφεί το στρώμα του όζοντος, να κάνουμε αποστείρωση κάθε μέρα στο κρεβάτι μας με ατμό για τα ακάραια, κ.ο.κ.

Πολύ Ευαγγελάτο μου φαίνεται έβλεπες.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

tatini είπε:
Αν είναι να περάσουμε σε τέτοιο επίπεδο λογικής, να ζούμε τότε σε μια γυάλα. Να φοράμε μάσκα οξυγόνου γιατί ο αέρας δεν είναι καθαρός -και πού ξέρουμε τι θα μας συμβεί από την μακροχρόνια εισπνοή του; Να πίνουμε και να χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε μπάνιο μόνο εμφιαλωμένο νερό γιατί το νερό της βρύσης όλο και κάτι έχει -και πού ξέρουμε τι θα μας συμβεί από την μακροχρόνια πόση και επαφή του με το δέρμα μας; Να μην κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα γιατί λίγο πολύ είναι μολυσμένη, να μην βγαίνουμε στον ήλιο γιατί έχει καταστραφεί το στρώμα του όζοντος, να κάνουμε αποστείρωση κάθε μέρα στο κρεβάτι μας με ατμό για τα ακάραια, κ.ο.κ.

Πολύ Ευαγγελάτο μου φαίνεται έβλεπες.

άλλο τα βακτήρια που υπάρχουν στην φύση και άλλο τα πετρελαιο-χημικα-αφριστικα των σαμπουάν - αφρόλουτρων. αλλά εσύ εντάξει, την ξεφτύλισες τελείως την συζήτηση τώρα. κάνε ότι θέλεις. δεν είναι κακό ξέρεις να είμαστε λιγάκοι καχύποπτοι που και που...

tatini

New Member

Η συζήτηση που κάνουμε μου θυμίζει κάτι ηλίθιες και ανούσιες έρευνες σε περιοδικά τύπου Mens Health (σύμφωνα με έρευνα, άτομα που έτρωγαν μια φορά την εβδομάδα σπανάκι και δυο αυγά, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ακμή).

Σόρι κιόλας...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

tatini είπε:
Η συζήτηση που κάνουμε μου θυμίζει κάτι ηλίθιες και ανούσιες έρευνες σε περιοδικά τύπου Mens Health (σύμφωνα με έρευνα, άτομα που έτρωγαν μια φορά την εβδομάδα σπανάκι και δυο αυγά, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ακμή).

Σόρι κιόλας...

δική μας είναι η συζήτηση και δεν έχει να κάνει με το παράδειγμα που λες, άλλο το ένα άλλο το άλλο. εάν δεν το θεωρείς όλο αυτό σημαντικό είναι δικαιωμά σου, αλλά κάποιους άλλους (και δεν είμαι μόνο εγώ) μας ενδιαφέρει...

tatini

New Member

Δηλαδή Fenimore, ευτυχώς υπάρχει και η Fresh Line αλλιώς δε θα ξέραμε με τι να πλυθούμε. Έλεος, δηλαδή...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

tatini είπε:
Δηλαδή Fenimore, ευτυχώς υπάρχει και η Fresh Line αλλιώς δε θα ξέραμε με τι να πλυθούμε. Έλεος, δηλαδή...

φιλαράκι αυτό τα άβαταρ που έχεις σε αντιπροσοπεύει απόλυτα. αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις, αν δεν το κάνεις είδη δηλαδή... μην ανησυχείς, δεν θα πονέσεις καθόλου, σε προστατεύουν τα κενά αέρος (ελπίζω μόνο να μην είναι μολυσμένος ο αέρας που είπες πριν)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tatini

New Member

Δεν νομίζω ότι το φόρουμ σηκώνει προσωπικό τόνο. Δεν με ήξερες κι από εχθές για να μου μιλάς έτσι. Δε σου απαγορεύω να χρησιμοποιείς ή να διαφημίζεις (στο οποίο είσαι πολύ καλός) τη Fresh Line. Συνέχισε να χρησιμοποιείς εσύ τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας και άσε τα δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη να πεθαίνουν επειδή χρησιμοποιούν άλλα προϊόντα. Θα επιβιώσεις μαζί με τις κατσαρίδες.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

tatini είπε:
Δεν νομίζω ότι το φόρουμ σηκώνει προσωπικό τόνο. Δεν με ήξερες κι από εχθές για να μου μιλάς έτσι. Δε σου απαγορεύω να χρησιμοποιείς ή να διαφημίζεις (στο οποίο είσαι πολύ καλός) τη Fresh Line. Συνέχισε να χρησιμοποιείς εσύ τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας και άσε τα δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη να πεθαίνουν επειδή χρησιμοποιούν άλλα προϊόντα. Θα επιβιώσεις μαζί με τις κατσαρίδες.

κοίτα να δεις, εγώ σου μίλησα ευγενικά αλλά εσυ άρχισες της εξυπνάδες σου, έχεις δικαίωμα να διαφωνείς με αυτό που λέω, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κοροιδεύεις ότι λέω, και να υπονοείς ότι κάνω διαφήμιση. Και προσωπικά να σε ήξερα πάλι έτσι θα σου μίλαγα γιατί δεν μ'αρέσει το υφάκι σου και ο τρόπος που εκφράζεσαι, εαν δεν μπορείς να κάνεις διάλογο να μην τον κάνεις καθόλου. Αυτό που κάνω δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος για μένα, μιλάω ως καταναλωτής και μόνο, και δεν αναφέρθηκα ΜΟΝΟ στην συγκεκριμένη εταιρία, αλλά και αλλού, αλλά φαίνεται διαβάζεις ότι σε συμφέρει.

xk

Active Member

...

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    4.5 KB · Προβολές: 10

tatini

New Member

Δεν υπονόησα ότι κάνεις διαφήμιση στη Fresh Line, είπα ευθέως ότι αν δεν υπήρχε η Fresh Line προφανώς (κατ'εσέ) θα είχαμε πρόβλημα γιατί θα ήμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε προϊόντα που χρησιμοποιούνται εκατοντάδες χρόνια πριν την Fresh Line και να ζούμε (κατ' εσέ) με το φόβο ότι κάποια στιγμή θα πάθουμε καρκίνο/ νόσο Πάρκινσον/ whatever. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να πάμε σε εργαστήρι σαπουνιών να αγοράζουμε από εκεί. Και θες να μου πεις ότι αυτός δεν είναι υποχόνδριος τρόπος σκέψης κι ότι αυτά που ανέφερα πριν ήταν παράλογα για ένα τόσο λογικά σκεπτόμενο άτομο όπως εσύ.

Να φανταστώ ότι το σπίτι σου το καθαρίζεις με προϊόντα της Fresh Line για να μην έρχεσαι σε επαφή ή να μην εισπνέεις τα χημικά καθαριστικά του εμπορίου (κι αυτά ύποπτα είναι).

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

tatini είπε:
Δεν υπονόησα ότι κάνεις διαφήμιση στη Fresh Line, είπα ευθέως ότι αν δεν υπήρχε η Fresh Line προφανώς (κατ'εσέ) θα είχαμε πρόβλημα γιατί θα ήμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε προϊόντα που χρησιμοποιούνται εκατοντάδες χρόνια πριν την Fresh Line και να ζούμε (κατ' εσέ) με το φόβο ότι κάποια στιγμή θα πάθουμε καρκίνο/ νόσο Πάρκινσον/ whatever. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να πάμε σε εργαστήρι σαπουνιών να αγοράζουμε από εκεί. Και θες να μου πεις ότι αυτός δεν είναι υποχόνδριος τρόπος σκέψης κι ότι αυτά που ανέφερα πριν ήταν παράλογα για ένα τόσο λογικά σκεπτόμενο άτομο όπως εσύ.

Να φανταστώ ότι το σπίτι σου το καθαρίζεις με προϊόντα της Fresh Line για να μην έρχεσαι σε επαφή ή να μην εισπνέεις τα χημικά καθαριστικά του εμπορίου (κι αυτά ύποπτα είναι).

εγώ σου ανέφερα πηγές όπου μπορείς να προμηθευτείς προιόντα όσο το δυνατόν πιο καθαρά από χημικές ουσίες, τα "εργαστήρια" που ανέφερα είπα ότι εκεί τα φτιάχνουν. Συνήθως τα πουλάνε σε μαγαζάκια με βότανα και έλαια... ή μέσω διαδικτύου για παραγωγούς που δεν έχουν δικό τους μαγαζί ή δεν προμηθεύουν κάποιο. Απορό όμως τι σε έχει πιάσει με την fresh line, φένεται ότι το μόνο πράγμα που είσαι ικανός είναι να κάνεις γελοία μια συζήτηση και τίποτ' άλλο. Και μην βάζεις λόγια που δεν είπα, δεν μίλησα καθόλου για καρκίνους κτλ που αναφέρεις. αλλο να βάζεις κάτι στο πάτωμα του σπιτιού σου, και άλλο στο προσωπό σου. αλλά μάλλον αυτό φτέει στην περιπτωσή σου...

tatini

New Member

Ε, ναι, πλένομαι με χλωρίνη. Μην είσαι όμως ΤΟΣΟ αθώος... ακόμη και η μυρωδιά των καθαριστικών αυτών μπορεί να σου προκαλέσει σημαντικές και ανεπανόρθωτες βλάβες. Ψάξε για φυτικά καθαριστικά να πλένεις τα πλακάκια, μην πάθουν τίποτα τα τριχίδια στα ρουθούνια σου.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

tatini είπε:
Ε, ναι, πλένομαι με χλωρίνη. Μην είσαι όμως ΤΟΣΟ αθώος... ακόμη και η μυρωδιά των καθαριστικών αυτών μπορεί να σου προκαλέσει σημαντικές και ανεπανόρθωτες βλάβες. Ψάξε για φυτικά καθαριστικά να πλένεις τα πλακάκια, μην πάθουν τίποτα τα τριχίδια στα ρουθούνια σου.

τι να σου πω, εσύ ξέρεις, εκτός από το να χτυπάς το άδιο σου κεφάλι στο τοίχο όπως κάνει και το άβαταρ μάλλον μαστουρώνης μυρίζοντας χλωρίνη. Θα το ψάξω για τα φυτικά καθαριστικά πατωμάτων και θα σου δώσω και εσένα για να αρχίσεις αποτοξίνωση.

Μπλουζα