Επιλογη πλανου και κλινικης για την περιπτωση μου!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

piros75

Well-Known Member
Αν έχεις μετρήσει τρίχα (η οποία έχει άλλο πάχος στο τέλος, άλλο στη μέση, άλλο στην άκρη) με μικρόμετρο (έχω μετρήσει πολλές) θα ήξερες ότι τα συνήθη πάχη στους Καυκάσιους παίζουν από 45μ-65μ. Μιλάμε για πραγματική μέτρηση και όχι αυτόματη από ένα μηχάνημα που δεν ξέρεις τι μετράει και που.

Καλημέρα CVIAL, προφανώς και δεν έχω μετρήσει τρίχα με μικροσκόπιο, στερεοσκόπιο ή λειζερ ή με οποιοδήποτε άλλον τρόπο τις μετράνε (υπάρχουν αρκετοί τρόποι από όσο έψαξα).

Αυτό που βλέπω πάντως από την βιβλιογραφία, αλλά και από ένα απλό google search είναι πως το πάχος της ανθρώπινης τρίχας κυμαίνεται από 17-180 μm με σαφείς διαφοροποιήσεις από το σε ποιο σημείο τη μετράς, τη φυλή (καυκάσιος, ασιάτης, κλπ) κ.α. (είμαι διαβασμένος από google που λένε χαχαχαχα)

Μια πηγή με αρκετή βιβλιογραφία για το θέμα είναι και αυτή της wikepedia https://en.wikipedia.org/wiki/Hair's_breadth

οι περισσότερες μελέτες και άρθρα που διάβασα καταλλήγουν στο 70-80 μm ως μέσο πάχος για τους καυκάσιους.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Άσε την βιβλιογραφία. Δεν βγάζεις άκρη. Η πιο δόκιμη μέθοδος είναι με ηλεκτρονικό χειροκίνητο μικρόμετρο και μέτρηση της τρίχας περίπου στην μέση της. Εκεί παίρνεις τα νούμερα που σου γράφω. Τα άλλα είναι απλά γενικές θεωρίες. Αυτά τα προγράμματα που χρησιμοποιούν για αυτά τα ρεπορτ κάνουν ηλεκτρονικές γρήγορες μετρήσεις που είναι εξαιρετικά ανακριβείς και αναξιόπιστες.

Seneca Medical Group

Nikos- Εκπρόσωπος κλινικών Seneca Medical Group
Καλησπέρα σας. Δηλώνω εντυπωσιασμένη για ακόμα μία φορά με τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται εντός του φόρουμ. Αναφορικά με τις μετρήσεις που πραγματοποιούνται σε consultations προφανώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις τόσο, στην ποιότητα, όσο και στα αποτελέσματα και αυτές δεν οφείλονται μόνο στα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται, αλλά και στην εκπαίδευση και εμπειρία της ομάδας. Από μόνα τους τα μηχανήματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εμπειρία, όμως όταν οι μετρήσεις γίνονται με τα κατάλληλα εργαλεία και τον σωστό τρόπο, δίνουν σημαντικές και απαραίτητες πληροφορίες στον ιατρικό team ώστε να προβεί στην ιδανική, κάθε φορά, μεταμόσχευση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες που μπορεί να έχει ή να πρέπει να καλύψει ο ασθενής. Στη Seneca οι μετρήσεις γίνονται με τελευταίας τεχνολογίας στερεοσκόπια, λέιζερ και προγράμματα που έχουν παραχθεί εξειδικευμένα για αυτόν τον σκοπό και βεβαίως οι άνθρωποι που τα χειρίζονται είναι άρτια εκπαιδευμένοι, έμπειροι και έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να ενημερώσουν και να κατευθύνουν τους ασθενείς που μας εμπιστεύονται.

Μπλουζα