Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Έτσι ακριβώς είναι!αυτο που θα πω ειναι προσωπικη γνωμη απο εμενα που εκανα μεταγραφη απο το τσιγαρο λογω προβληματων υγειας που μου προκαλεσε το καπνισμα.
το ατμισμα ειναι η συμαντικοτερη ανακαλυψη που εγινε ποτε!
και αυτο επειδη αφορα την υγεια.
δεν ξερω τι εμπνευση ειχε ερθει στον εφευρετη οτι η εισπνοη γλυκερινης προπυλαινογλυκολης και νικοτινης δινει μια ψευδεσθηση καπνισματος χωρις την πισα που βουλωνει τους πνευμονες.
βλεπω του πνευμονες μου να ανοιγουν συνεχως,η αντοχη μου στο λαχανιασμα πολαπλασιαζεται.προσωπικα βγαζω το καπελο στον εφευρετη.
να ξανα αναφερω οτι εκανα μεταγραφη λογω αποφραξης πνευμονων.
βαδιδω στην διετια σαν ατμιστης,να πω και την αμαρτια μου κανω μισο τσιγαρο την ημερα....
απο ατμισμα πρεπει να ξεπερναω λιγο τα 15 ml την ημερα με 5% νικοτινη μαζι με ενα καπνικο αρωμα
εγω εκανα την μεταγραφη απο αναγκη και οχι απο επιλογη,αν και συνεχιζω να λεω οτι το καπνισμα ειναι ποιο νοστιμο απο το ατμισμα,το ατμισμα παραμενει η συμαντικοτερη ανακαλυψη,γνωμη μου παντα,βλεπω τα αποτελεσματα του πανω μου...Έτσι ακριβώς είναι!
Απορώ πως αντέχεις και βάζεις έστω και αυτό το μισό βρωμοτσίγαρο στο στόμα σου, έχω γίνει αντικαπνιστής όσο δεν πάει, δεν αντέχω ούτε να το μυρίζω και θεωρώ βρωμιάρηδες όσους καπνίζουν.
Είχα παρόμοια εμπειρία από ολική νάρκωση, δεν ήταν καν έτοιμοι δεν είχαν καν οξυγόνο κοντά μου, με άκουσε όλο το νοσοκομείο να κάνω σαν σφαγμένο γουρούνι προσπαθώντας να πάρω ανάσα, λίγο πριν ξεράθω με έβαλαν σε οξυγόνο, έφταιγε το τσιγάρο, όταν έχεις καπνιστή επιβάλεται να μπει σε οξυγόνο μετά από ολική, αυτό ήταν σε κύστη κόκκυγα και ήταν καθαρά λάθος αναισθησιολόγου.εγω εκανα την μεταγραφη απο αναγκη και οχι απο επιλογη,αν και συνεχιζω να λεω οτι το καπνισμα ειναι ποιο νοστιμο απο το ατμισμα,το ατμισμα παραμενει η συμαντικοτερη ανακαλυψη,γνωμη μου παντα,βλεπω τα αποτελεσματα του πανω μου...
θυμαμαι και τα αποτελεσματα του καπνισματος το 2001 οταν εκανα ολικη αναισθησια για αφαιρεση αμυγδαλες,μολις 2 χρονια καπνιστης τοτε..
μολις ξυπνησα απο την αναισθησια οι πνευμονες δεν ξεκινησαν να δουλευουν,εγω χωρις να μπορω να μιλησω ακομα εκανα νοημα τον γιατρο να μου βαλει μασκα οξυγονου,τραυματικη εμειρια,πνιγομουν απο ελειψη ανασας
Φιλε μου, ποσο απλη και ευκολη αποψη. Ποσες φορες εχουμε ακουσει τα ιδια και απο αλλους!Απλός ατμιστής είμαι και εγώ χωρίς νικοτίνη αρκετό καιρό , το πετάω για πλάκα όποτε θέλω.
Οι συμβουλές σου γενικά είναι πολύ σώστες, δεν με γνωρίσεις όμως προσωπικά για να γνωρίζεις με τι δράκους έχω παλέψει επίσης μάλλον δεν έχεις περάσει από κάποιο εθισμό και βλέπεις τα παντα πολύ απλά και σφαιρικά, πίστεψε με μάλλον κανείς δεν θα ήθελε να είναι εθισμένος σε κάτι, προσπάθησε να πείσεις τους μαθητές σου να μην εθιστούν ποτέ, αν εθιστεί κάποιος θέλει πολύ θέληση και δύναμη για να το σταματήσει και τις περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα.Φιλε μου, ποσο απλη και ευκολη αποψη. Ποσες φορες εχουμε ακουσει τα ιδια και απο αλλους!
Εισαι και εσυ απο αυτους που εχουν φτιαξει το παραμυθακι τους....οποτε θελω, το κοβω.
Ποσοι και ποσοι εχουν διατυπωσει την αποψη...ελα, μωρε, 5-6 τσιγαρακια την ημερα...ελα, μωρε, ατμιστης ειμαι, δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην υγεια μου.
Αν ειναι τοσο ευκολο να το κοψεις, γιατι, φιλε μου, δεν το κάνεις και γραφεις για θεωριες συνωμοσιων των καπνοβιομηχανιων;
Μπορεις αραγε να το κοψεις ή μηπως σου εχει γινει εμμονικη συνηθεια;
Γιατι απο μικρη ηλικια εθιστηκες στο τσιγαρο; Γιατι υπεβαλες και συνεχιζεις να υποβαλεις τον εαυτο σου σε τετοια δοκιμασια; Γιατι δε σκεφτηκες το κακο που κανεις στην υγεια σου;
Τωρα αυτο που σε ενδιαφερει ειναι αν το ατμισμα ειναι λιγοτερο βλαβερο απο το καπνισμα. Ομως εκεινο που θα επρεπε πρωτιστως να σε ενδιαφερει, ειναι να κοψεις ολοκληρωτικα τετοιου ειδους βλαβερες συνηθειες.
Αντι να μαθεις να ζεις ελευθερος, απεξαρτημενος απο καθε ειδους εθισμο (καπνισμα,ατμισμα, ποτο κ.α), σε ενδιαφερουν οι θεωριες συνωμοσιας!!!
Αντι να αθλεισαι καθημερινα, να τρεφεσαι υγιεινα, να ζεις ελευθερα, προτιμας να εισαι δεσμιος του καπνου και του ατμου.
Φιλικα, λοιπον, θα κανω αυτο που χρονια τωρα ως καθηγητης (και φανατικος πολεμιος του καπνισματος και του εθισμου σε ουσιες) επισημαινω στους μαθητες-φοιτητες μου....θα σου δωσω μια συμβουλη....
Η ζωη ειναι ωραια μονο οταν εισαι ελευθερος, απαλλαγμενος απο καθε ειδους εξαρτηση. Αν λοιπον θεωρεις οτι ειναι τοσο ευκολο να κοψεις το ατμισμα, κοψτο επιτελους το ρημαδι. Θα κάνεις το καλυτερο δωρο στον εαυτο σου. Και ασε στην ακρη τις συνωμοσιες και τα οικονομικα συμφεροντα.
Φιλικες συμβουλες. Καλη συνεχεια στη ζωη σου.
Φιλε μου, μαλλον δεν καταλαβες οτι οσα γραφω, ταυτιζονται με τις δικες σου αποψεις.Προσπάθησε λοιπόν όσο μπορείς να πείσεις τα παιδάκια μακριά από εθισμους, όταν κάποιος έχει εθιστεί οι προσεγγίσεις σου είναι λάθος, είναι λογική της γιαγιάς μου ,
πριν το διαβασω αυτο νομιζα πως ειμαι μεμονωμενο περιστατικο,δεν το ηξερα πως ολοι οι καπνιστες ηταν στα ιδια χαλια με εμεναΕίχα παρόμοια εμπειρία από ολική νάρκωση, δεν ήταν καν έτοιμοι δεν είχαν καν οξυγόνο κοντά μου, με άκουσε όλο το νοσοκομείο να κάνω σαν σφαγμένο γουρούνι προσπαθώντας να πάρω ανάσα, λίγο πριν ξεράθω με έβαλαν σε οξυγόνο, έφταιγε το τσιγάρο, όταν έχεις καπνιστή επιβάλεται να μπει σε οξυγόνο μετά από ολική, αυτό ήταν σε κύστη κόκκυγα και ήταν καθαρά λάθος αναισθησιολόγου.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Δεν έχει να κάνει με χάλια, όταν είσαι καπνιστής επιβάλλεται η διακοπή του καπνίσματος τουλάχιστον 3 μέρες πριν το χειρουργείο με ολική, φυσικά κανείς δεν τον κάνει, όταν είσαι καπνιστής επιβάλλεται να έχεις οξυγόνο δίπλα σου μετά την ανάνηψη γιατι το φράξιμο είναι σχεδόν δεδομένο. Από τις χειρότερες εμπειρίες μου.πριν το διαβασω αυτο νομιζα πως ειμαι μεμονωμενο περιστατικο,δεν το ηξερα πως ολοι οι καπνιστες ηταν στα ιδια χαλια με εμενα
ειναι αρκετες οι 3 μερες για να υπαρξει διαφορά?Δεν έχει να κάνει με χάλια, όταν είσαι καπνιστής επιβάλλεται η διακοπή του καπνίσματος τουλάχιστον 3 μέρες πριν το χειρουργείο με ολική, φυσικά κανείς δεν τον κάνει, όταν είσαι καπνιστής επιβάλλεται να έχεις οξυγόνο δίπλα σου μετά την ανάνηψη γιατι το φράξιμο είναι σχεδόν δεδομένο. Από τις χειρότερες εμπειρίες μου.
Φιλε μου, ποσο απλη και ευκολη αποψη. Ποσες φορες εχουμε ακουσει τα ιδια και απο αλλους!
Εισαι και εσυ απο αυτους που εχουν φτιαξει το παραμυθακι τους....οποτε θελω, το κοβω.
Ποσοι και ποσοι εχουν διατυπωσει την αποψη...ελα, μωρε, 5-6 τσιγαρακια την ημερα...ελα, μωρε, ατμιστης ειμαι, δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην υγεια μου.
Αν ειναι τοσο ευκολο να το κοψεις, γιατι, φιλε μου, δεν το κάνεις και γραφεις για θεωριες συνωμοσιων των καπνοβιομηχανιων;
Μπορεις αραγε να το κοψεις ή μηπως σου εχει γινει εμμονικη συνηθεια;
Γιατι απο μικρη ηλικια εθιστηκες στο τσιγαρο; Γιατι υπεβαλες και συνεχιζεις να υποβαλεις τον εαυτο σου σε τετοια δοκιμασια; Γιατι δε σκεφτηκες το κακο
Οτι γράφεις με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και το αναλύεις απο τη σωστή βάση .Φιλε μου, μαλλον δεν καταλαβες οτι οσα γραφω, ταυτιζονται με τις δικες σου αποψεις.
Αν και θεωρω, φιλολογος γαρ, οτι χρησιμοποιω σωστα την νεοελληνικη, εντουτοις δεν καταλαβες οτι εχουμε την ιδια αποψη.
Τι εγραψα λοιπον στο προηγουμενο σχολιο μου;
Καθε εθισμος ειναι επικινδυνος. Καθε εξαρτηση απο οποιαδηποτε ουσια σου στερει το αναφαιρετο δικαιωμα της ελευθεριας.
Με οσα αναφερεις στο τελευταιο σου post, επιβεβαιωνεις τα γραφομενα μου. Αναρωτηθηκες γιατι απο τα 14 εθιστηκες σε ουσιες; Συνειδητοποιησες ποσο κακο εκανες στην υγεια σου; Ολες οι περιπετειες υγειας που αναφερεις, δε σε διδαξαν κατι;
Και τωρα εμφανιζεσαι στο forum, για να μας πεισεις οτι το ατμισμα ειναι η μονη λυση! Ενας νεος εθισμος ειναι η μονη λυση απο τι; Απο την ανεγκεφαλη, απερισκεπτη νεανικη επιλογη να εθιστεις στο τσιγαρο.
Και επισης, ετσι απλα και ομορφα, γραφεις...εγω οποτε θελω το κοβω το ατμισμα, δεν ειμαι εξαρτημενος.
Ε, λοιπον, προσωπικα ως "γιαγια", οπως εγραψες, σε συμβουλευσα...κοψτο το ρημαδι, αν θεωρεις οτι ειναι το ευκολο και ασε στην ακρη τις θεωριες συνωμοσιας.
Ελα ομως που (προσωπικη ταπεινη αποψη) οσα γραφεις ειναι μαλλον λογια του αερα. Μηπως τελικα μπορεις να το κοψεις μονο στα λογια; Μηπως τελικα ο εθισμος σου ειναι τετοιος που δε σου το επιτρεπει;
Αυτο ηταν το νοημα του πρωτου σχολιου μου. Ελπιζω τωρα να καταλαβες τι γραφω και τι εννοω;
Και φυσικα θα συνεχισω τον ανελεητο αγωνα μου κατα των ουσιων. Φυσικα θα προσπαθω με ολες μου τις δυναμεις να πεισω τα 14χρονα να μην υποπεσουν στο ιδιο τραγικο σφαλμα που υπεπεσες εσυ στο παρελθον.
Εν κατακλειδι, αν θεωρεις οτι εισαι ικανος να κοψεις τον εθισμο σου, καντο αμεσα. Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα.
ΥΓ Και ειλικρινα δεν καταλαβαινω ολη αυτη την προσπαθεια σου, με συνεχομενα post, να μας πεισεις για τον πολεμο συμφεροντων των καπνοβιομηχανιων και για το γεγονος οτι το ατμισμα ειναι ΔΗΘΕΝ ΕΝΑΣ ΑΝΩΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ. Μηπως τελικα εισαι εμπορος ηλεκρονικου τσιγαρου; Ειναι δυνατον να ισχυριζεσαι οτι δεν εχει αρνητικες συνεπειες στην υγεια; Επειδη εχει λιγοτερες απο το καπνισμα, αυτο το καθιστα ανωδυνο και το εξαγνιζει;
Οχι, φιλε μου,....ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟΙ ΕΘΙΣΜΟΙ. Οσο πιο γρηγορα το αντιληφθεις, τοσο καλυτερα για την υγεια σου. Ασε το κυνηγι μαγισσων και προσπαθησε στην πραξη (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ) να υλοποιησεις τη δηθεν ευκολη λυση, οπως γραφεις, του κοψιματος του ατμισματος.
Φιλικες συμβουλες απο εναν ορκισμενο εχθρο των εξαρτησεων.
Το θεμα ειναι η πρόληψη , αν κάποιος εθιστεί σε ουσίες εξαρτησιογόνες η απεξάρτηση απο αυτές ειναι ένας αγώνας χωρις τέλος .
Πάντα θα ειναι στο μυαλό σου και πάντα θα δινεις τη προσωπική σου μαχη για να κερδισεις.
Δε σημαίνει οτι επειδή εχεις κόψει το τσιγαρο 10 χρονια εχεις καθαρίσει μια για πάντα με αυτο !
Μια συναισθηματική διαταραχή μπορει εύκολα να σε οδηγήσει σε μια τζούρα ,σε ενα τσιγαρο ,και σε ενα πακέτο πιο μετα .
Το καλο κατα τα φαινόμενα με το ηλεκτρονικό ατμισμα ειναι οτι η βλάβη που προκαλεί στην υγεια ειναι σαφώς μικρότερη με τα μεχρι στιγμής στοιχεία .
@tol λες για εθισμό κλπ. Χωρίς καν να διαβάσω πολλά πολλά , εκτός του ότι συνεχώς λες ότι είσαι καθηγητής , και δε καταλαβαίνω το λόγο που το επισημαίνεις σε όλων των ειδών τα ποστ και τα θέματα , ενώ είσαι εθισμένος στη φίνα. Μιλάς για χημειες ενώ βάζεις μέσα σου κάτι αρκετά χημικό . Δε το καταλαβαίνω αυτό . Το είσαι πολέμιος κατά της χημείας ενώ υποστηρίζεις σθεναρά τη φιναστεριδη . Λάθος .Φιλε μου, μαλλον δεν καταλαβες οτι οσα γραφω, ταυτιζονται με τις δικες σου αποψεις.
Αν και θεωρω, φιλολογος γαρ, οτι χρησιμοποιω σωστα την νεοελληνικη, εντουτοις δεν καταλαβες οτι εχουμε την ιδια αποψη.
Τι εγραψα λοιπον στο προηγουμενο σχολιο μου;
Καθε εθισμος ειναι επικινδυνος. Καθε εξαρτηση απο οποιαδηποτε ουσια σου στερει το αναφαιρετο δικαιωμα της ελευθεριας.
Με οσα αναφερεις στο τελευταιο σου post, επιβεβαιωνεις τα γραφομενα μου. Αναρωτηθηκες γιατι απο τα 14 εθιστηκες σε ουσιες; Συνειδητοποιησες ποσο κακο εκανες στην υγεια σου; Ολες οι περιπετειες υγειας που αναφερεις, δε σε διδαξαν κατι;
Και τωρα εμφανιζεσαι στο forum, για να μας πεισεις οτι το ατμισμα ειναι η μονη λυση! Ενας νεος εθισμος ειναι η μονη λυση απο τι; Απο την ανεγκεφαλη, απερισκεπτη νεανικη επιλογη να εθιστεις στο τσιγαρο.
Και επισης, ετσι απλα και ομορφα, γραφεις...εγω οποτε θελω το κοβω το ατμισμα, δεν ειμαι εξαρτημενος.
Ε, λοιπον, προσωπικα ως "γιαγια", οπως εγραψες, σε συμβουλευσα...κοψτο το ρημαδι, αν θεωρεις οτι ειναι το ευκολο και ασε στην ακρη τις θεωριες συνωμοσιας.
Ελα ομως που (προσωπικη ταπεινη αποψη) οσα γραφεις ειναι μαλλον λογια του αερα. Μηπως τελικα μπορεις να το κοψεις μονο στα λογια; Μηπως τελικα ο εθισμος σου ειναι τετοιος που δε σου το επιτρεπει;
Αυτο ηταν το νοημα του πρωτου σχολιου μου. Ελπιζω τωρα να καταλαβες τι γραφω και τι εννοω;
Και φυσικα θα συνεχισω τον ανελεητο αγωνα μου κατα των ουσιων. Φυσικα θα προσπαθω με ολες μου τις δυναμεις να πεισω τα 14χρονα να μην υποπεσουν στο ιδιο τραγικο σφαλμα που υπεπεσες εσυ στο παρελθον.
Εν κατακλειδι, αν θεωρεις οτι εισαι ικανος να κοψεις τον εθισμο σου, καντο αμεσα. Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα.
ΥΓ Και ειλικρινα δεν καταλαβαινω ολη αυτη την προσπαθεια σου, με συνεχομενα post, να μας πεισεις για τον πολεμο συμφεροντων των καπνοβιομηχανιων και για το γεγονος οτι το ατμισμα ειναι ΔΗΘΕΝ ΕΝΑΣ ΑΝΩΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ. Μηπως τελικα εισαι εμπορος ηλεκρονικου τσιγαρου; Ειναι δυνατον να ισχυριζεσαι οτι δεν εχει αρνητικες συνεπειες στην υγεια; Επειδη εχει λιγοτερες απο το καπνισμα, αυτο το καθιστα ανωδυνο και το εξαγνιζει;
Οχι, φιλε μου,....ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟΙ ΕΘΙΣΜΟΙ. Οσο πιο γρηγορα το αντιληφθεις, τοσο καλυτερα για την υγεια σου. Ασε το κυνηγι μαγισσων και προσπαθησε στην πραξη (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ) να υλοποιησεις τη δηθεν ευκολη λυση, οπως γραφεις, του κοψιματος του ατμισματος.
Φιλικες συμβουλες απο εναν ορκισμενο εχθρο των εξαρτησεων.
Φιλε μου, μαλλον διαβαζεις σχολια καποιου αλλου και οχι δικα μου.@tol λες για εθισμό κλπ. Χωρίς καν να διαβάσω πολλά πολλά , εκτός του ότι συνεχώς λες ότι είσαι καθηγητής , και δε καταλαβαίνω το λόγο που το επισημαίνεις σε όλων των ειδών τα ποστ και τα θέματα , ενώ είσαι εθισμένος στη φίνα. Μιλάς για χημειες ενώ βάζεις μέσα σου κάτι αρκετά χημικό . Δε το καταλαβαίνω αυτό . Το είσαι πολέμιος κατά της χημείας ενώ υποστηρίζεις σθεναρά τη φιναστεριδη . Λάθος .
Φιλε konelo, λυπαμαι που θα το πω, αλλά ο δογματισμος σε θεματα που δεν απτονται των γνωσεων και της εμπειριας καποιου, ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα ελαττωματα.Δάσκαλε να σου πω κάτι με το συμπάθειο ;
Για να μπω εδώ σημαίνει ότι με απασχολεί η τριχόπτωση, όσο το ψάχνω για το ηλεκτρονικό τσιγάρο άλλο τόσο το ψάχνω και για θεραπείες τριχόπτωσης, προτιμώ ηλεκτρονικό τσιγάρο με 18αρα νικοτίνη και τέρμα εθισμένος παρά να πάρω φίνα, καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται, έχει βουήξει ο κόσμος, πάει η ανικανότητα σύννεφο ακόμα και μετά από χρόνια διακοπής, τώρα πόσο αξίζει αυτό για τις τρίχες![]()
Αρα εσύ έχεις περάσει από κάπνισμα ;Φιλε konelo, λυπαμαι που θα το πω, αλλά ο δογματισμος σε θεματα που δεν απτονται των γνωσεων και της εμπειριας καποιου, ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα ελαττωματα.