Η Παθογένεια της Ανδρικής Φαλάκρας (και της Ακμής) & οι Λύσεις

pazuzu

New Member
Αν και υποψιάζομαι ότι ο συγγραφέας (ή μεταφραστής, whatever) του άρθρου είναι μέλος του φόρουμ, το μεταφέρω και εδώ, καθότι πιστεύω ότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να συζητηθεί.

Η Παθογένεια της Ανδρικής Φαλάκρας (και της Ακμής) & οι Λύσεις

Η παθογένεια της ανδρικής φαλάκρας (MPB—Male Pattern Baldness) είναι η ίδια με αυτή της ακμής. Το πρώτο βήμα στην ακμή είναι μια πάθηση που ονομάζεται θυλακική υπερκερατινοποίηση ή υπερκεράτωση. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει υπερβολική παραγωγή δέρματος εντός και εκτός των θυλάκων των μαλλιών. Το επόμενο βήμα προκαλείται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος, ακολουθούμενη από εισβολή του βακτηρίου P. Acnes στο τριχοσμηγματογόνο θύλακα, με επακόλουθη φλεγμονή. Συνοψίζοντας, η MPB, όπως και η ακμή, προκαλείται από τέσσερις βασικούς παράγοντες: (1) θυλακική υπερκερατινοποίηση, (2) υπερβολική παραγωγή σμήγματος, (3) P. Acnes και (4) φλεγμονή.1

Ο ελεύθερος IGF-1 (Insulin-like Growth Factor 1/Ινσουλινοειδής Αυξητικός Παράγοντας 1) διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων (κύτταρα του δέρματος κάτω από το τριχωτό της κεφαλής). Καθώς ωριμάζουν τα κερατινοκύτταρα, μεταναστεύουν στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής και γίνονται τα λεγόμενα κερατινωμένα κύτταρα. Αν όλα πάνε καλά, τα κερατινωμένα κύτταρα πέφτουν από το τριχωτό της κεφαλής με μια διαδικασία που ονομάζεται απόπτωση. Η απόπτωση των κερατινωμένων κυττάρων είναι κάτω από την επιρροή της IGFBP-3 (Insulin-Like Growth Factor Binding Protein/Δεσμευτική Πρωτεΐνη του Ινσουλινοειδούς Αυξητικού Παράγοντα 1) και ενδογενών ρετινοειδών. Οι άνδρες με φαλάκρα έχουν περίσσειο ελεύθερο IGF-1 και όχι αρκετή IGFBP-3.2 Το αποτέλεσμα αυτού είναι η υπερκερατινοποίηση· υπερβολική παραγωγή δέρματος και όχι αρκετή απολέπιση δέρματος. Αυτό κάνει το τριχοθυλάκιο να εμποδίζεται από περίσσεια δέρματος. Ο ελεύθερος IGF-1 είναι απαραίτητος για τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων στον άνθρωπο,3 ενώ η υπερβολική IGF-1 οδηγεί σε υπερκεράτωση.4

Η ελεύθερη τεστοστερόνη διεγείρει την παραγωγή σμήγματος, καθώς μετατρέπεται σε DHT (διυδροτεστοστερόνη) εντός των σμηγματογόνων αδένων. Τόσο η ινσουλίνη όσο και ο ελεύθερος IGF-1 δεν διεγείρουν μόνο τη σύνθεση ανδρογόνων από ορχικό ιστό,5,6 αλλά τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και ελεύθερου IGF-1 αναστέλλουν επίσης την παραγωγή SHBG (δεσμευτική σφαιρίνη της ορμόνης του φύλου) από το ήπαρ.7,8 Η SHBG φαίνεται να είναι χαμηλότερη σε άνδρες και γυναίκες με ανδρογόνο αλωπεκία (MPB).9,10,11,12,13 Καθώς ανεβαίνει η SHBG, η ελεύθερη τεστοστερόνη πέφτει. Καθώς πέφτει η ελεύθερη τεστοστερόνη, είναι διαθέσιμη λιγότερη για μετατροπή σε DHT. Με λιγότερη DHT εκδηλώνεται λιγότερη σμηγματογόνος δραστηριότητα.

Μέχρι στιγμής, έχω δείξει ότι η έλλειψη IGFBP-3 (και ο περίσσειος ελεύθερος IGF-1) προκαλεί υπερκερατινοποίηση των θυλάκων των μαλλιών. Και ότι τα χαμηλά επίπεδα SHBG προάγουν υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Στη συνέχεια, αφού συνδυαστούν αυτά τα δύο σενάρια, έχουμε διείσδυση του P.acnes. Βλέπεις, η περίσσεια δέρματος εμποδίζει τώρα όχι μόνο το τριχοθυλάκιο από το να βλαστήσει από το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και τη ροή ή έκκριση του σμήγματος. Κατά συνέπεια, το σμήγμα συσσωρεύεται εντός του τριχοσμηγματογόνου θύλακα. Με αυτό το αναερόβιο περιβάλλον που προκαλείται από την υπερκεράτωση και με όλο αυτό το παγιδευμένο υπερβολικό σμήγμα, η κατάσταση γίνεται το τέλειο γόνιμο έδαφος για ένα βακτήριο που ονομάζεται P.acnes, το οποίο τρέφεται από το παγιδευμένο σμήγμα. Το σώμα είναι έξυπνο και το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει αυτά τα δυσάρεστα πλάσματα και τα επιτίθεται με φλεγμονή.14 Αυτό εξηγεί γιατί το σαμπουάν Nizoral φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο των συμπτωμάτων της ΜΡΒ.15 Το δραστικό συστατικό του Nizoral είναι η κετοκοναζόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει το P.acnes.16

Η λύση σε αυτή τη σειρά συμβάντων είναι προφανώς η μείωση της δραστηριότητας του ελεύθερου IGF-1. Η μείωση του IGF-1 (1) θα μειώσει το λόγο IGF-1:IGFBP-3 και (2) θα αυξήσει την SHBG, αποτρέποντας έτσι την υπερκερατινοποίηση των τριχοθυλάκιων και την υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Η πρόληψη της υπερκεράτωσης και της υπερπαραγωγής σμήγματος θα αποτρέψει την εισβολή του P. Acnes και την επακόλουθη φλεγμονή.

Πως μπορεί κανείς να χαμηλώσει τα επίπεδα ελεύθερου IGF-1; Οι μελέτες έχουν δείξει επανειλλημένως ότι μια vegan δίαιτα προκαλεί τόσο μείωση του IGF-1 όσο και αύξηση της SHBG.17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31

Η αποφυγή των γαλακτοκομικών προϊόντων έχει τεράστια σημασία! Τίποτα δεν αυξάνει την παραγωγή ελεύθερου-IGF-1 περισσότερο από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, κάτι που έχει δειχθεί ξανά και ξανά στην επιστημονική βιβλιογραφία. Και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη το σκοπό του γάλακτος για την τόνωση της ταχείας ανάπτυξης και της ωριμότητας του νεογέννητου. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν επίσης πρόδρομες ουσίες DHT32,33 και ισχυρά οιστρογόνα.34,35,36

Μετά από 30 χρόνια διατροφικού δόγματος, γαβγίζοντας ξανά και ξανά ότι «η δίαιτα δεν έχει καμία σχέση με την ακμή», η πρόσφατη έρευνα έχει αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η δίαιτα επηρεάζει την ακμή και ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι.37,38,39,40,41,42,43,44,45,46 Και δεδομένου ότι η παθολογία της MPB και της ακμής είναι πανομοιότυπη, κάθε είδος δίαιτας που προάγει την ακμή έχει τη δυνατότητα να προάγει και την MPB σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα.

Η υιοθέτηση μιας δίαιτας με βάση το άμυλο, με την προσθήκη λαχανικών και φρούτων, θα σταματήσει την εξέλιξη της MPB ορμονικά. Ωστόσο, είναι απίθανο να ξεφορτωθεί όλη τη θυλακική υπερκερατινοποίηση που έχει ήδη συμβεί με την πάροδο του χρόνου. Για αναστροφή της υπερκεράτωσης, απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής και επανανάπτυξη των χαμένων μαλλιών, προτείνω την τοπική χρήση γλυκολικού οξέος. Το γλυκολικό οξύ κατατάσσεται στα άλφα-υδροξύ οξέα. Τα άλφα-υδροξύ οξέα έχει δειχθεί ότι ελαττώνουν τη συνοχή των κερατινωμένων κυττάρων, προκαλούν απολέπιση και αναστρέφουν την υπερκεράτωση.47 Αυτό θα μπορούσε να προωθήσει την επανανάπτυξη.

Ανακεφαλαιώνοντας: υψηλά επίπεδα ελεύθερου IGF-1 (που προκαλούνται από την κατανάλωση μιας υψηλής σε λιπαρά και πρωτεΐνη Δυτικής δίαιτας) προκαλεί θυλακική υπερκερατινοποίηση και μειορύθμιση της SHBG. Η χαμηλή SHBG συσχετίζεται με το μεταβολικό σύνδρομο48,49,50,51,52 και προάγει υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Το περίσσειο σμήγμα παγιδεύεται, μαζί με το τριχοθυλάκιο, κάτω από την περίσσεια δέρματος (που παράγεται από υπερέκφραση του IGF-1)· αυτό εγείρει το P. Acnes, ένα βακτήριο που τρέφεται με σμήγμα και παράγει φλεγμονή από το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια δίαιτα με βάση το άμυλο, με την προσθήκη λαχανικών και φρούτων, θα μειώσει δραστικά τον IGF-1 και θα αυξήσει την SHBG, αποτρέποντας περαιτέρω εξέλιξη της MPB. Η τοπική χρήση γλυκολικού οξέος μπορεί να αναστρέψει την υπερκεράτωση που έχει ήδη συμβεί και να προωθήσει την επανάπτυξη.

Πηγή: Pathogenesis Of Male Pattern Baldness & The Solutions

http://farfighter.wordpress.com/2013/06/03/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1/

Διαβάστε μετά και αυτό:

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-2610.html

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το γλυκολικό οξύ που αναφέρει, μέσα σε 1 μήνα μου άδειασε σχεδόν το μισό κεφάλι και είδα και έπαθα να τα επαναφέρω...θέλει προσοχή...

pazuzu

New Member
Μήπως χρησιμοποιήσες σε περιεκτικότητα που είναι βλαβερή; Για τα υπόλοιπα τι λες;

Εξετάσεις σωματομεδίνης και σακχάρου έχει κάνει κανείς εδώ μέσα;

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
pazuzu είπε:
Μήπως χρησιμοποιήσες σε περιεκτικότητα που είναι βλαβερή; Για τα υπόλοιπα τι λες;

Εξετάσεις σωματομεδίνης και σακχάρου έχει κάνει κανείς εδώ μέσα;

Είχα ξεκινήσει με 15% και δεν με πολυ έπιανε και μετά το πήγα στο 20% για ένα διάστημα με νορμάλ αποτελέσματα ως προς την απολέπιση και ο χαμός έγινε στο 30% όπου και σταμάτησα. Νομίζω πως για να το επιχειρήσει κάποιος, πρέπει να έχει ξυρίσει το κεφάλι του, διαφορετικά μαζί με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, έφευγαν μαζί και μαλλιά. Το άδειασμα ήταν εμφανή από την ίδια στιγμή. Στο 20% βέβαια δεν είχα πρόβλημα. Αλλά παίζει και ρόλο το πόσο θα το αφήσει κάποιος στο κεφάλι του. Αν το ξεπλύνει στα 10 λεπτά, μικρό το κακό. Εγώ το άφησα μερικές ώρες και έγινε πανικός.

Για σάκχαρο δεν πρόκειται να φανεί τπτ, θέλει ειδικές εξετάσεις αντίστασης της ινσουλίνης οι οποίες είναι ακριβές και εξειδικευμένες. Το προσπάθησα αλλά κανείς γιατρός δεν μου τις έγραφε με φυσιολογικές τιμές σακχάρου.

Για την υπερκεράτωση δεν κατάφερα να βγάλω άκρη, γιατί οι αναφορές σε αυτή είναι διχασμένες όσον αφορά τα μαλλιά της κεφαλής.

Μια εξέταση με πλήρες προφίλ της οικογενείας igf με τις δεσμευτικές του πρωτεΐνες, προφανώς θα είχε ενδιαφέρον όπως λες...

pazuzu

New Member
Για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι: Το άρθρο λέει ότι το πρόβλημα της τριχόπτωσης ξεκινάει από την ινσουλινοαντίσταση που έχουμε όσοι μας πέφτουν τα μαλλιά. Ινσουλινοαντίσταση είναι όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ινσουλίνη που παράγει για να επεξεργαστεί την γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γλυκόζη να συγκεντρώνεται στο αίμα και κατά συνέπεια να παρουσιάζεται το γνωστό σε όλους μας ζάχαρο ή σάκχαρο. Γι' αυτό και ακούγεται ότι η τριχόπτωση, ειδικά σε νεαρές ηλικίες, είναι ένδειξη ινσουλινοαντίστασης ή μεταβολικού συνδρόμου. Καθόλου παραδόξως, από την πλευρά που κληρονόμησα την τριχόπτωση στην οικογένειά μου, υπάρχει ιστορικό διαβήτη.

Αναμεταδίδω και αυτό, με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν υπάρχει η πηγή:

Εάν έχεις αρχίσει να βλέπεις τους άλλους να καθρεφτίζονται στο κρανίο σου, ίσως ήρθε η ώρα εκτός από αμπούλες για την τριχόπτωση να κάνεις εξέταση και για διαβήτη.

Οι νέοι άνδρες που εμφανίζουν απώλεια μαλλιών παρουσιάζουν και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη, σύμφωνα με νέα έρευνα ειδικών του Ινστιτούτου Ενδοκρινολογίας της Πράγας. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος σε περισσότερους από 20 άνδρες και ανακάλυψαν ότι όσοι από τους εθελοντές άρχισαν να εμφανίζουν φαλάκρα πριν από τα 30 έτη τους είχαν και περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάζουν ινσουλινοαντίσταση -πρόδρομη κατάσταση του διαβήτη- σε σύγκριση με όσους είχαν ανέπαφες τις τρίχες του κεφαλιού τους. Εξετάσεις αποκάλυψαν επίσης ότι όσο τα επίπεδα της ορμόνης που ενεργοποιεί τη δημιουργία θυλάκων των τριχών μειώνονταν τόσο αυξανόταν η ινσουλινοαντίσταση, γεγονός που μαρτυρά ότι με την εμφάνιση της κατάστασης είναι πιθανό να συνδέεται κάποια έλλειψη ορμονών. Εάν έχεις αρχίσει να παρουσιάζεις τριχόπτωση στη δεκαετία των 20, μην παραλείψεις να κάνεις ένα τεστ μέτρησης γλυκόζης νηστείας. Τα επίπεδα άνω των 100 mg ανά δεκατόλιτρο μαρτυρούν πρόβλημα.

http://forum.sugarfree.gr/showthread.php/305-T%CF%81%CE%B9%CF%87%CF%8C%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%93%CE%B5%CF%89%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%B1

Αυτό που θέλω να καταλάβω τώρα είναι ο ρόλος της σωματομεδίνης στην ρύθμιση της ινσουλίνης.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17785698

Ισως η λυση ειναι να κραταμε την παραγωγη ινδουλινης χαμηλα τρωγοντας τροφες χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη. Καπου διαβασα πως οταν το ζαχαρο ειναι ανεβασμενο στο αιμα, το συκωτι μπερδευεται και παραγει συνεχως χοληστερολη πουειναι προδρομος της τεστοστερονης. Ολα συνδεονται. Τυχαινει να εχω λιπωδες ηπαρ λογω διατροφης εδω και δυο χρονια. Αν δεν κανω λαθος η κατασταση αυτη συνδεεται με το συνδρομο χ και κατεπεκταση με ινσουλινοαντισταση.

pazuzu

New Member
Γενικά το άρθρο σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σε πρώτη φάση μ'αρέσει η προσέγγιση ότι η τριχόπτωση είναι απλώς ένα σύμπτωμα μιας παθολογικής κατάστασης και ίσως γι'αυτό το λόγο δεν ανταποκρίνεται μακροπρόθεσμα στις όποιες θεραπείες: επειδή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το σύμπτωμα, που είναι η τριχόπτωση, και όχι την αιτία.

Μ'αρέσει επίσης που συγκεντρώνει πολλά πράγματα εκ των οποίων κάποια τα γνωρίζουμε ήδη: το θέμα της απολέπισης, για παράδειγμα, που όντως δίνει αποτελέσματα. Σκεφτείτε: βούρτσισμα, γλυκολικό οξύ, ρόλερ. Βακτηριακή μόλυνση: σαμπουάν κετοκοναζόλης. Φλεγμονή: προσταγλανδίνες, αντιφλεγμονώδη, κ.ο.κ. Το θέμα της διατροφής επίσης.

Για μένα το παιχνίδι παίζεται στους IGF1 και IGF3 πλέον. Θέλω να μάθω περισσότερα και να κανονίσω σύντομα εξετάσεις. Νομίζω ότι αντίστοιχες εξετάσεις είναι καλό να γίνουν από όσα περισσότερα μέλη του φόρουμ για να δούμε τι παίζεται.

Πολλοι λενε οτι οταν εμφανιζεται η φαλακρα σημαινει πως κατι δεν παει καλα στο σωμα. Οταν περνουμε φινα για να μειωσουμε την dht το σωμα προσπαθει να παραγει πιο πολλα ανδρογονα. Ποιος ειναι ομως ο λογος που το σωμα παραγει πολλα ανδρογονα εξαρχης; πιστευω πως η λυση θα ερθει απο μεσα προς τα εξω. Πιστευω πως ακομα και η φινα καταπολεμα το συμπτωμα. Γιαυτο και στην πορεια χανει και δεν προσφερει μονιμη λυση.

pazuzu

New Member
H DHT μπλοκάρει την παραγωγή IGF1 στους θύλακες. Μία εξήγηση για την αποτελεσματικότητα της φιναστερίδης είναι ότι λειτουργεί επειδή μπλοκάρει την DHT και επιτρέπει την ανάπτυξη IGF1.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21839661

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
pazuzu είπε:
Γενικά το άρθρο σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σε πρώτη φάση μ'αρέσει η προσέγγιση ότι η τριχόπτωση είναι απλώς ένα σύμπτωμα μιας παθολογικής κατάστασης και ίσως γι'αυτό το λόγο δεν ανταποκρίνεται μακροπρόθεσμα στις όποιες θεραπείες: επειδή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το σύμπτωμα, που είναι η τριχόπτωση, και όχι την αιτία.

Μ'αρέσει επίσης που συγκεντρώνει πολλά πράγματα εκ των οποίων κάποια τα γνωρίζουμε ήδη: το θέμα της απολέπισης, για παράδειγμα, που όντως δίνει αποτελέσματα. Σκεφτείτε: βούρτσισμα, γλυκολικό οξύ, ρόλερ. Βακτηριακή μόλυνση: σαμπουάν κετοκοναζόλης. Φλεγμονή: προσταγλανδίνες, αντιφλεγμονώδη, κ.ο.κ. Το θέμα της διατροφής επίσης.

Για μένα το παιχνίδι παίζεται στους IGF1 και IGF3 πλέον. Θέλω να μάθω περισσότερα και να κανονίσω σύντομα εξετάσεις. Νομίζω ότι αντίστοιχες εξετάσεις είναι καλό να γίνουν από όσα περισσότερα μέλη του φόρουμ για να δούμε τι παίζεται.

pazuzu, ας πούμε ότι για παράδειγμα κάνεις εξετάσεις και πάρεις πάνω κάτω αυτές τις τιμές που αναφέρονται στο propeciahelp

IGF-1 - 34 range (10-45)

Somatomedine-C(IGF1) 549 range (215-575)
IGFBp-3 5.96 range (1.73-7.48 )
IGFBP-3/IGF1 2.86 range (0-4.5)

Η όλη συζήτηση εδώ
http://www.propeciahelp.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=2779&sid=d517b078ffee3b4f7663eb15fd8e541c&start=20

Μπορούμε να βγάλουμε άκρη? Η αυξητική ορμόνη ίσως είναι η ορμόνη κλειδί για τη φαλάκρα, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από ενέσιμη μορφή για να την αυξήσουμε...

pazuzu

New Member
Gomi, δεν περιμένω η λύση στην τριχόπτωση να είναι τόσο απλή όσο μια δίαιτα. Τα περισσότερα από αυτά που προτείνονται στο άρθρο έχουν δοκιμαστεί, συνήθως όμως μόνα τους ως stand alone θεραπεία ("για να δούμε αν έχει αποτελέσματα και να μην βγάλουμε λανθασμένα συμπεράσματα"), ωστόσο δεν ξέρω αν κάποιος έχει δοκιμάσει τον συνδυασμό σωστής διατροφής, απολέπισης και ρύθμισης των IGF1/IGF3. Επίσης, δεν πιστεύω ότι η θεραπεία θα είναι ίδια ακριβώς για όλους.

Όσο για την αυξητική ορμόνη... δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Εάν αυτή είναι η απάντηση για τη ρύθμιση πρωτίστως του μεταβολισμού μου και κατ' επέκταση την εξάλειψη της τριχόπτωσης, ναι, θα πάρω.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν διαφωνώ και εγώ θέλω να πάρω...και μάλιστα έχω και 2 φίλους γιατρούς, αλλά όταν τους ανοίγω κουβέντα, κλείνουν τ αυτιά τους.
Μόνος μου δεν το ρισκάρω...θέλω αν το κάνω να έχω καλό γιατρό να με παρακολουθεί...
Πιστεύω με αύξηση της GH και με αύξηση των επιπέδων ψευδαργύρου μαζί με την D τα μαλλιά θα κάνουν τρελό μπαμ.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10801966

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15679071

Η διατροφή απλά χρειάζεται να είναι λίγο προσεγμένη. Τα υπόλοιπα όλα θα τα κάνουν τα παραπάνω πιστεύω...

pazuzu

New Member
Δεν είναι απαραίτητο οι γιατροί να είναι φίλοι. Αυτό που θέλουμε είναι να μας κάνουν τη δουλειά.

Τροφέα, τροφέα, είσαι εδώ;

BobMnk

New Member
Δηλαδη τι, η αυξητικη ορμονη οσο περισσοτερη ειναι τοσο εμποδιζει την τριχοπτωση κλπ ? Αυτο σημαινει οτι οι ψηλοι δεν θα πρεπε να αντιμετωπιζουν το προβλημα....

Το ολο θεμα παιζεται γονιδιακα. Θα επρεπε να βαλουμε διπλα διπλα τα DNA ενος φαλακρου και ενος τυπου με γουρουνοτριχα ακομα και στα 60+ του και να συγκρινουμε το τμημα που αφορα τα μαλλια. Καποτε ειχα διαβασει οτι ανακαλυψαν το γονιδιο που ευθυνεται για τη φαλακρα , ισχυει αυτο ? Και αληθεια ειναι μονο ενα ? Δηλαδη αμα δεν το χεις εισαι οκ ? Ή μηπως παιζει ρολο και το τι αλλα γονιδια εχεις που καθοριζουν τι ειδος τριχας εχεις (ισια, κατσαρη, σπαστη) , τι παχος τριχας, πως κατανεμονται στο κεφαλι, ποτε ασπριζουν, αν ασπριζουν , πως πανε οι τουφες κλπ . Νομιζω οτι το θεμα των μαλλιων αφορα πολλα γονιδια

Μοριακη βιολογια επρεπε να σπουδασουμε ρε, θα μαζευομασταν τωρα ολοι εμεις του φορουμ και θα καναμε μελετες μερα νυχτα δικες μας. Ωρες ωρες σκεφτομαι λες να βρουν καποτε καμια γονιδιακη θεραπεια που αντιστρεφουν το προβλημα μετα απο πολλα χρονια και στα 60 μας να τα επαναφερουμε και να παρουμε το αιμα μας πισω ?

Καποτε σε συζητηση ενας φιλος μου ειπε " Ε τα μαλλια πεφτουν γιατι καθως γερναμε ερχεται η φθορα " . Αυτο ομως δεν ισχυει γιατι σε πολλους αρχιζουν και πεφτουν αμεσως μετα την εφηβεια που σε καμια περιπτωση δεν εχεις γερασει.....δεν γινεται αυτος ο μηχανισμος γηρατος να πηγαινει πιο γρηγορα απ τους αλλους που επηρεαζουν πχ τα εσωτερικα σου οργανα ή σε κανουν να βγαζεις ρυτιδες στο προσωπο.....ή μηπως με καποιο τροπο εχουν αυξημενες ταχυτητας γηρατος για το μαλλι μονο ? Και μετα μου ειχε πει " ε τι προσπαθουν να τα σωσουν αμα πεσουν , δεν γινεται να τα θελουμε ολα δικα μας, δεν γινεται να αντιστρεψεις τη φθορα " . Και παλι ομως δεν ισχυει αυτο γιατι οπως ειπα καποιοι φτανουν 60+ με γουρουνοτριχα ενω παραλληλα η φθορα εχει επελθει σε αλλα μερη του οργανισμου τους. Αυτο λοιπον δειχνει οτι το μαλλι κανονικα ΔΕΝ υποκειται σε φθορα....το υγιες γονιδιο εκφραζεται ανεπαφο μια ζωη !

Επισης, καποτε ενας καθηγητης μου ειχε αναφερει οτι αμα ψαξεις βρισκεις επιστημονες που παρανομα σου κανουν γονιδιακη αλλαγη για ερευνητικους λογους, δηλαδη εσυ λες θελω να αλλαξω και αυτοι λενε θελουμε να μαθουμε τι θα γινει και συμφωνεις να συμμετασχεις σ ενα πειραμα.....αν και αυτο μου φαινεται εντελως θεωρια συνωμοσιας

Και τελος, θα πρεπει παλι γονιδιακα να συγκρινουμε το δικο μας DNA με αυτο της κιτρινης φυλης που γενικα εχουν δυνατο μαλλι ( αν και εκει εχουν αρχισει να εμφανιζουν φαλακρες απο τοτε που οι λαοι αναμειχθηκαν περισσοτερο ) , με των Ιαπωνων που εχουν επισης πολυ δυνατο μαλλι και κυριως με των Ινδιανων ( οι τυποι ειναι απιστευτοι μιλαμε για αντρες με μακρια μαλλια σαν 15χρονου κοριτσιου στα βαθεια γηρατεια τους . ψαξτε να δειτε εικονες τους στο ιντερνετ . νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι δεν εχει υπαρξει ουτε ενας ινδιανος στην ιστορια που να χε απωλεια μαλλιου !! ) . Λετε το μυστικο να κρυβεται σ αυτους ?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Bob, ανοίγεις πολλά θέματα και θα μπούμε πάλι σε θεωρίες συνωμοσίας κλπ...Όλα αυτά, εμείς ως απλοί θνητοί, δεν μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας. Θέλει ερευνητική ομάδα, με αυξημένα κονδύλια και μεγάλο αριθμό εθελοντών για να γίνει η έρευνα. Πόσες τέτοιες μελέτες έχουμε δει? Δεν ψάχνουν την αιτία, παρά μόνο κοιτάνε μπας και βρουν κάτι, που θα τους φέρει χρήματα στα ταμεία τους.

Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα εντελώς, θα σταθώ σε αυτό

Καποτε σε συζητηση ενας φιλος μου ειπε " Ε τα μαλλια πεφτουν γιατι καθως γερναμε ερχεται η φθορα " . Αυτο ομως δεν ισχυει γιατι σε πολλους αρχιζουν και πεφτουν αμεσως μετα την εφηβεια που σε καμια περιπτωση δεν εχεις γερασει.

Όσο γερνάμε τα μαλλιά πέφτουν ως φυσιολογική φθορά. Υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια που έχουν μαλλιά και στα 60 τους. Στο σύνολο όμως, τα μαλλιά έχουν λιγοστέψει.
Η αυξητική ορμόνη, λέγεται αλλιώς και ορμόνη της νεότητας.

Αν κάνεις μια έρευνα, θα δεις ότι η αυξητική ορμόνη, μπορεί να αρχίσει να μειώνεται από τα 18 και μέχρι τα 25 να έχει μειωθεί σημαντικά, σε σχέση πάντα με τα αρχικά της επίπεδα. (δίχως ενδιάμεσες παθολογικές αιτίες, φυσιολογικά μειώνεται ανά 7 χρόνια, αρχίζοντας από τα 18 ) Βάλε τώρα και το πόσες κρεπάλες ξεκινάμε όλοι μετά από αυτή την ηλικία, ξενύχτια, σαβουροτροφές, ξίδια κλπ, που όλα αυτά εμποδίζουν την παραγωγή της Α.Ο.

Αν τώρα σε όλο αυτό προσθέσουμε και την αντίσταση στην ινσουλίνη που περνάμε όλοι μα όλοι κατά την είσοδο στην εφηβεία, η οποία ινσουλίνη ανταγωνίζεται την Α.Ο. καταλαβαίνουμε τι ακριβώς γίνεται.

Η φαλάκρα από μερικούς έχει χαρακτηριστεί ως πρώιμη γήρανση. Το γιατί μπορεί να συμβαίνει στο κεφάλι μόνο, είναι μεγάλο θέμα.

Μια σημαντική δράση της GH, είναι η μείωση-έλεγχος του 5ar ενζύμου, το οποίο βρίσκεται παντού, σε ιστούς, συκώτι, δέρμα, προστάτη, κεφάλι κλπ.

Αυτό είναι που κάνει τη ζημιά σε εμάς, ενδεχομένως με ένα προβληματικό (ίσως όπως λένε υποξικό περιβάλλον) στο κεφάλι μας. Ο έλεγχος του igf-1, των λιπιδίων πλάσματος και της λιποπρωτείνης, είναι εξίσου ένας σημαντικός παράγοντας που δρα ευεργετικά η Α.Ο, καθώς υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις για βλάβες στο αγγειακό δίκτυο των φαλακρών.

Human Growth Hormone, however, directly affects the production of the enzyme 5-alpha-reductase. This in turn, reduces the formation of DHT by testosterone. With low levels of DHT in the scalp, hair loss and hair damage is considerably reduced.

Οπότε, αντί να πλακώνεται κάποιος σε φιναστερίδες με τόσες και τόσες παρενέργειες, θα μπορούσε αφού ελέγξει κάποιους δείκτες πριν μέσω εξετάσεων, να καταφύγει σε αύξησή της, επωφελούμενος από τα τόσα και τόσα καλά που έχει, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη και τα αρνητικά της. (ανακοπή, πρόωρος θάνατος κλπ μέσα από ποσοστά αυτά βέβαια και όχι δεδομένα). Εννοείται πως η παρακολούθηση/καθοδήγηση από έμπειρο ιατρό, είναι επιβεβλημένη. Είμαι απόλυτα σίγουρος, πως θεραπεία Α.Ο με σωστά ποσοστά ψευδαργύρου και βιταμίνης D και έλεγχο των οιστρογόνων, είναι απίστευτος συνδυασμός για ανάπτυξη των μαλλιών.

Μερικοί το επιχειρούν ήδη...
http://www.hgh.com.mx/hair_growth.html

zaxas87

Member
δεν το χα σκεφτει ποτε ετσι,λες απλα η τριχοπτωση να ειναι το συμπτωμα και το προβλημα να ειναι αλλου,παιδια επειδη ειμαι 27 και δεν εχω κανει λογω ηλικιας ποτε τετοιου ειδους εξετασεις,τι εξεταση πρεπει να κανεις για ζαχαρο??ειναι συγκεκριμενες??πως τις ζητας και ξερετε αν τις καλυπτουν τα ταμεια ασφαλισης???

dimdan

New Member
Έχει δοκιμάσει κανείς αυτό το dht γιατί κάπου είδα καλά αποτελέσματα
http://www.ebay.co.uk/itm/Natrol-NuHair-DHT-Blocker-for-Men-Women-Step-2-Block-60-Tablets-/230753618283?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item35b9fcc96b

edyuser1

Active Member
η αυξηντικη ορμονη ειναι επικίνδυνη αν υπαρχει προδιαθεση για καρκινο τον αναπτύσει με γρηγορους ρυθμούς.δεν ξερω αν υπαρχει ομως ασφαλης δοση

pazuzu

New Member
zaxas87 είπε:
δεν το χα σκεφτει ποτε ετσι,λες απλα η τριχοπτωση να ειναι το συμπτωμα και το προβλημα να ειναι αλλου,παιδια επειδη ειμαι 27 και δεν εχω κανει λογω ηλικιας ποτε τετοιου ειδους εξετασεις,τι εξεταση πρεπει να κανεις για ζαχαρο??ειναι συγκεκριμενες??πως τις ζητας και ξερετε αν τις καλυπτουν τα ταμεια ασφαλισης???

Δεν ξέρω αν η εξέταση ινσουλίνης μπορεί να δείξει την ύπαρξη ινσουλινοαντίστασης, μπορεί να θέλει ειδική εξέταση. Εξέταση για ινσουλινοαντίσταση, HGH, IFG1, IFG3 μας ενδιαφέρει.

edyuser1 είπε:
η αυξηντικη ορμονη ειναι επικίνδυνη αν υπαρχει προδιαθεση για καρκινο τον αναπτύσει με γρηγορους ρυθμούς.δεν ξερω αν υπαρχει ομως ασφαλης δοση

Ισχύει ότι αν υπάρχει προδιάθεση επιταχύνει την διαδικασία.

BobMnk είπε:
Δηλαδη τι, η αυξητικη ορμονη οσο περισσοτερη ειναι τοσο εμποδιζει την τριχοπτωση κλπ ? Αυτο σημαινει οτι οι ψηλοι δεν θα πρεπε να αντιμετωπιζουν το προβλημα....

Δεν είναι λίγο αστείοι αυτοί οι ισχυρισμοί; Η αυξητική ορμόνη ότι είναι να σου δώσει σε ανάπτυξη (και ύψος) στο δίνει μέχρι το πέρας της εφηβείας, μετά, οπότε και συνήθως εμφανίζεται η τριχόπτωση, κάνει ελεύθερη πτώση.

BobMnk είπε:
Το ολο θεμα παιζεται γονιδιακα.

Δε διαφωνώ, το "γονιδιακά" όμως μεταφράζεται κάπως στο σώμα: σε αυξημένα 5α ένζυμα; σε μείωση της HGH μετά την εφηβεία; σε ανισορροπια IGF1/IGF3;

GOMI είπε:
Αν κάνεις μια έρευνα, θα δεις ότι η αυξητική ορμόνη, μπορεί να αρχίσει να μειώνεται από τα 18 και μέχρι τα 25 να έχει μειωθεί σημαντικά, σε σχέση πάντα με τα αρχικά της επίπεδα. (δίχως ενδιάμεσες παθολογικές αιτίες, φυσιολογικά μειώνεται ανά 7 χρόνια, αρχίζοντας από τα 18 ) Βάλε τώρα και το πόσες κρεπάλες ξεκινάμε όλοι μετά από αυτή την ηλικία, ξενύχτια, σαβουροτροφές, ξίδια κλπ, που όλα αυτά εμποδίζουν την παραγωγή της Α.Ο.

Ίσως μία καλή εξήγηση γιατί η τριχόπτωση δεν εμφανίζεται σε όλους στην ίδια ηλικία. Άλλοι εμφανίζουν στα 18, άλλοι στα 25, άλλοι πολύ αργότερα. Μπορεί λοιπόν αναλόγως των ρυθμών που πέφτει η HGH να πέφτουν και τα μαλλιά, και να χρειάζεται ένα μίνιμουμ από δαύτην στον οργανισμό για να παραμένουν τα μαλλιά υγιή.

zaxas87

Member
πες οτι κανω εξεταση ζαχαρου κ μ βγαινουν τα νουμερα ιδανικα,πρεπει ν το ψαξω παραπανω??πρεπει ν κανω καποια ποιο εξειδικευμενη εξεταση?αυτο δεν το καταλαβα..............υπαρχει εξεταση για ινσουλινοαντισταση???

Μπλουζα