hair_follicle είπε:
GOMI είπε:
Σήμερα, όπως ανέφερα και σε ένα άλλο θέμα, διαβητολόγος δεν παραδεχόταν ότι μπορεί να υπάρχει ινσουλινοαντίσταση δίχως αυξημένα επίπεδα ζαχάρου. Κοιτώντας με μου λέει είσαι λεπτός, οπότε δεν έχεις θέμα.
Ως ενδοκρινολόγος ταυτόχρονα, δεν θεώρησε χαμηλά τα επίπεδα ψευδαργύρου μου και βιταμίνης D και ήταν αρνητικός στο να τα ανεβάσω με συμπλήρωμα.
Αντίθετα μου πρότεινε να πίνω πολύ γάλα.
Απογοήτευση και αηδία
Gomi πραγματικα θα ηθελα να σε εβλεπα να συνομιλεις με τους γιατρους.. σε φανταζομαι να τους αναφερεις ερευνες-στατιστικα στοιχεια και να σου απαντανε με το υφος ξερολα οτι ολα αυτα ειναι βλακειες και δεν ισχυουν, ειδικα δε οταν αναφερεις κατι πιο εξιδικευμενο θεωρω οτι προσβαλονται σκεπτομενοι οτι θιγεται η αυθεντια τους.
Όταν είδε εξετάσεις μου από το 2010 που είχα αρχίσει να ψάχνομαι, γουρλώνει τα μάτια και μου λέει ποιος σου έχει γράψει τέτοιες εξετάσεις?
Της λέω (γυναίκα ήταν) κανείς.
Μου λέει και γιατί σκέφτηκες να κάνεις τέτοιες εξετάσεις? Αυτές δεν τις κάνει κανείς μόνος του. Πρέπει να του τις γράφει γιατρός εφόσον υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Της λέω γιατρέ, επί 1 μήνα έτρεχα παντού για πόνο στο στήθος και αρρυθμίες και μου έκαναν όλου του είδους τις εξετάσεις και μου έλεγαν δεν έχω τπτ.
Τελικά της λέω από τις εξετάσεις που σκέφτηκα να κάνω μόνος μου, υπάρχει πρόβλημα ή δεν υπάρχει?
Χαμηλώνει το ύφος της και μου λέει, υπάρχει...
Το σκέφτεται λίγο και μου λέει θα μπορούσε να έχεις και χαμηλή βιταμίνη D. Βγάζω και της δείχνω εξέταση της D3 μαζί με ψευδάργυρο και με κοιτάει με ειρωνικό χαμόγελο και μου λέει, ήμουν σίγουρη.
Βγάζω την μπλούζα μου να με εξετάσει και μου λέει παίρνεις αναβολικά? Της λέω όχι. Μου λέει σίγουρα? Της λέω ναι.
Κάτι όμως παίρνεις μου λέει. Της λέω κατά καιρούς καμία πρωτείνη και αμινοξέα, όπως και πολυβιταμίνες ανα διαστήματα.
Αυτά μου λέει φταίνε. Δεν το συζητώ, το αφήνω να περάσει έτσι.
Στην πορεία άρχισε να μου λέει με ύφος πως εγώ ως γιατρός, αν μου χαλάσει το αμάξι, δεν μπορώ να το φτιάξω μόνη μου, πρέπει να πάω στον ειδικό. Εσύ γιατί κοιτάς να φτιάξεις πράγματα μόνος σου?
Της λέω ψάχνομαι γιατί κανένας γιατρός δεν κοίταξε εκεί που κοίταξα εγώ. Όλοι το έριχναν στο άγχος. Για κανένα 5λεπτο μίλαγε μόνη της...
Όταν όμως άρχισε να μου γράφει τις εξετάσεις, αφού τις είχε ολοκληρώσει, της λέω γιατρέ, την SHBG να μην την κοιτάξουμε?
Μου λέει, ε ναι, να στην γράψω και αυτή.
Εξέταση PSA της λέω δεν χρειάζεται αν πρόκειται να κάνω θεραπεία με τεστοστερόνη?
Καλό μου λέει είναι να το γνωρίζουμε και αυτό, θα στην γράψω.
Της λέω προλακτίνη? Ε, να στην γράψω και αυτή...
Μετά πιάσαμε την κουβέντα για ινσουλίνες και εκεί τσατίστηκε, ειδικά όταν της ζήτησα να μου γράψει και λεπτίνη πλάσματος, γιατί μου λέει αυτά είναι νεόφερτα πράγματα...
Μην παρεξηγηθώ, δεν το παίζω ξερόλας και εννοείται ότι υπάρχουν πράγματα που χωρίς το γιατρό δεν πρέπει να τα επιχειρούμε μόνοι μας. Αν ήταν έτσι θα κούμπωνα τεστοστερόνες μόνος μου...αλλά από ένα σημείο και μετά, καταλαβαίνεις πως στο σύνολό τους, έχουν μείνει σε ότι έμαθαν στη σχολή και το μόνο τους δόγμα, είναι τα φάρμακα.
Μου λέει να αποφεύγω συμπληρώματα γιατί δεν ξέρω τι έχουν μέσα. Δεν διαφωνώ της λέω, αλλά τα κρέατα που τρώμε, είναι καθαρότερα?
Δεν μιλάει...
Μου λέει για πρωτείνη να πίνεις πολύ γάλα. Της λέω το παστεριωμένο είναι βιοδιαθέσιμο από τον οργανισμό μας?
Μου λέει αυτά που πρέπει να πάρει ο οργανισμός θα τα πάρει...
Τέσπα, πιστεύω πάνω κάτω κατάλαβες πως πήγε η κουβέντα...