Η ζωη με Covid-19

Mizerix

Active Member
Είναι γνωστό ότι το νούμερο είναι το 85% για να μπορέσεις να ξεπεράσεις την παραλλαγή Δ. Ναι το 12% παραπάνω (από το 73%) κάνει την διαφορά. Επίσης σου εξήγησα ότι το εμβολιασμένος δεν λέει όλη την αλήθεια. Έχει σημασία πότε έχεις εμβολιαστεί όπως και πότε έχεις νοσήσει. Οι χώρες που το κατάφεραν το περνάνε ανώδυνα. Εμείς πάλι όχι. Δες και την Πορτογαλία 86% οι εμβολιασμένοι ελάχιστη θανάτοι, απόλυτα συγκρίσιμη χώρα.

Προφανώς έχει να κάνει και με την σύσταση του πληθυσμού, δηλαδή αν είναι γερασμένος ένας πληθυσμός ή όχι. Υπάρχει κάποιου είδους λογική στα ερωτήματα που έθεσα? Εγώ θεωρώ ότι έχουν γίνει πάρα πολλά τραγικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, χωρίς αυτό να αναιρεί ότι ειδικότερα οι άνω των 50 πρέπει να κάνουν με ευλάβεια όλες τις προβλεπόμενες δόσεις εμβολίου στα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι αλλά αγαπητε @CVIAL συγκρίνεις δύο εντελώς διαφορετικά συστηματα και δύο εντελώς διαφορετικές κοινωνίες. Δεν νομίζω για παράδειγμα ότι θα μπορούσε ποτέ να ευδοκιμήσει στο Ισραήλ ολόκληρο οικοσύστημα πλαστών πιστοποιητικών νοσησης (γίνεται χαμός στο Ελλαδιστάν για όποιον δεν το γνωριζει). Επισης δεν θα κατέρρεε ποτέ το σύστημα υγείας του Ισραήλ με τόσο χαμηλα νούμερα διασωληνωμενων. Δεν νομίζω ότι είναι σοφιστειες αυτές. Είναι μια κοινωνική πραγματικότητα που αν δεν την ερμηνευσουμε δεν θα μπορέσουμε και να την διαχειριστούμε.
Σε αυτήν τη μη ανάγνωση στηρίζονταν και υπεραισιοδοξες εκτιμήσεις που λέγανε ότι τον Ιούλιο ξεμπερδεύουμε. Προφανώς στην Ελλάδα δεν αρκεί να πατήσεις ένα κουμπι για να γίνουν πράγματα και αυτό δεν έχει να κάνει με ατομικές ευθύνες μόνο, είναι κάτι το δομικό.
Συγνωμη για το μακροσκελές του μηνυματος

Μην νομίζεις, μεσόγειοι είναι και αυτοί μια από τα ίδια, με μια όμως σημαντική διαφορά. Σε θέματα που αφορούν την επιβίωση του έθνους (το έχουν στο DNA τους) πειθαρχούν. Αυτό τους έσωσε στον COVID. Και το δικό τους σύστημα είχε φτάσει σε κατάρρευση στο 2ο κύμα (είχαν αρχίσει οι νοσηλείες σε σκηνές) αλλά όπως προείπα "αγκάλιασαν" τον εμβολιασμό χωρίς αντιρρήσεις και την γλύτωσαν.

Τον Ιούλιο θα ξεμπερδεύαμε αν δεν υπήρχε η Δ. Το 60-65% δεν φτάνει, θέλει να φτάσεις στο 85% (όπως και στην Πορτογαλία) για να μην υπάρξει θέμα. Δυστυχώς εμείς κάπου εκεί "πλαφονάραμε" αφού ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν θέλει να εμβολιαστεί.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προφανώς έχει να κάνει και με την σύσταση του πληθυσμού, δηλαδή αν είναι γερασμένος ένας πληθυσμός ή όχι. Υπάρχει κάποιου είδους λογική στα ερωτήματα που έθεσα? Εγώ θεωρώ ότι έχουν γίνει πάρα πολλά τραγικά λάθη στο διαχειρισμό της πανδημίας, χωρίς αυτό να αναιρεί ότι ειδικότερα οι άνω των 50 πρέπει να κάνουν με ευλάβεια όλες τις προβλεπόμενες δόσεις εμβολίου στα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Είμαστε ακριβώς το ίδιο και σε πληθυσμο και σε ποσοστό ηλικιωμένων.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Καλήμερα από την Τετάρτη 24-11 βγήκα θετικός στο Covid.
Κυριακή 21-11 είχα τα πρώτα δέκατα άλλα αισθανόμουν καλά δεν έδωσα σημασία πίστευα είναι από την αφόρητη ζέστη που είχα μέσα στο σπίτι από την σόμπα που μου δημιούργησε εξάψεις.
Δευτέρα πήγα δουλειά χωρίς να είχα πυρετό όπως και τρίτη και μόλις γύρισα το βραδάκι άρχισε να ανεβαίνει ως 38,8.
Να πω ότι κάνω 3 rapid test την εβδομάδα σε μικροβιολογικο λόγο τις δουλειάς μου, έδινα σάλιο και πότε δεν έδειχνε κάτι.

Οπότε την τετάρτη αποφάσισα να πάω σε ένα άλλο μικροβιολογικο διπλά στο σπίτι μου για να κάνω ένα μοριακό σαν πιο αξιόπιστο.
Μόλις τους είπα να κάνω μοριακό με ρώτησαν για ποιο λόγο ήθελα να το κάνω.
Τους ανάφερα ότι έχω πυρετό και μου είπαν θα σε κάνουμε rapid.
Τους είπα ότι rapid κάνω ήδη και δεν δείχνει κάτι και μου είπαν από που σου το κάνουν? Με το σάλιο τους είπα.
Μου είπε λάθος από την μύτη θα σου το κάνουμε και θα δείξει 99% αν έχεις κάτι.

Λέω τι να πω εσείς ξέρετε και προχωρήσαμε.
Μόλις πήγα σπίτι μετά από 20 λεπτά μπαίνω στο σύστημα cov.gr και μου βγάζει θετικό το αποτελεσμα.
Πήρα τηλ. στο μικροβιολογικο και όντως μου είπαν είσαι καραθετικοτατος με μεγάλη μετάδοση.

Μου είπαν να κάτσω 10 μέρες σπίτι και να ξανά πάω για ένα τεστ να δούνε που βρίσκομαι.

Πλέον είμαι στις 6 μέρες με τον πυρετό να ανεβαίνωκατεβαίνει και μέσα σε αυτές τις μέρες τις 2 να μην έχω. Πλέον έως δέκατα άλλα χθες έχασα και την όσφρηση μου μόλις ξύπνησα οπού εκεί σιγουρεύτηκα ότι έχω 100% covid.

H μύτη μου είναι ορθάνοιχτη αναπνέω μια χαρά αλλά δεν μυρίζω ούτε την πιο δυνατή κολόνια και απορρυπαντικα όπως και αφρόλουτρα για να μην πω κάτι άλλο. :p

Όποτε με λίγα λογία το περνάω με λίγο πυρετό και χαμένη όσφρηση. Αγόρασα και οξύμετρο και συμβουλευομαι την γιατρό μου και την φαρμακοποιό μου.
Παίρνω και κάποια φάρμακα και βιταμίνες προληπτικά και ήδη νιώθω καλύτερα.

Από που το κόλλησα τώρα:
Δουλεύω στην εστίαση έξω από την πόλη που ζω και όλοι εκεί έχουν αρρωστήσει όλες οι οικογένειες 200+ άτομα όλο αυτό το διάστημα του ενός χρόνου που κορυφώθηκε εδώ και 40 ήμερες και κάποιοι εσπαγαν και την καραντίνα τους. Οπότε συναναστρεφομουν με όλους αυτούς και πάλι άργησα να κολλήσω. Επίσης κόλλησε και ο συνεργάτης μου και όλοι η οικογένεια του. Καθημερινά και διαφορετική οικογένεια τους παίρνει όλους με την σειρά άλλοι πιο βάρια άλλοι πιο ελαφριά.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Σπίτι είχα κάποια self test και εδώ έκανα ένα πείραμα μετά που βγήκα θετικός.

Το πρώτο self που δείχνει θετικός με τις δυο γραμμούλες που κοκκινίζουν το έκανα από την μύτη.
Το δεύτερο το έκανα έτσι στο πουθενά μόνο του και το τρίτο από το σάλιο που δείχνει αρνητικό.
Οπότε τελικά το αξιόπιστο τεστ είναι από την μύτη.
Σίγουρα τα σελφ δεν τα θεωρούμε όμως και τα πιο αξιόπιστα.

260684096_920947195195975_1053415022523737305_n.jpg

oreo

Well-Known Member
Καλήμερα από την Τετάρτη 24-11 βγήκα θετικός στο Covid.
Κυριακή 21-11 είχα τα πρώτα δέκατα άλλα αισθανόμουν καλά δεν έδωσα σημασία πίστευα είναι από την αφόρητη ζέστη που είχα μέσα στο σπίτι από την σόμπα που μου δημιούργησε εξάψεις.
Δευτέρα πήγα δουλειά χωρίς να είχα πυρετό όπως και τρίτη και μόλις γύρισα το βραδάκι άρχισε να ανεβαίνει ως 38,8.
Να πω ότι κάνω 3 rapid test την εβδομάδα σε μικροβιολογικο λόγο τις δουλειάς μου, έδινα σάλιο και πότε δεν έδειχνε κάτι.

Οπότε την τετάρτη αποφάσισα να πάω σε ένα άλλο μικροβιολογικο διπλά στο σπίτι μου για να κάνω ένα μοριακό σαν πιο αξιόπιστο.
Μόλις τους είπα να κάνω μοριακό με ρώτησαν για ποιο λόγο ήθελα να το κάνω.
Τους ανάφερα ότι έχω πυρετό και μου είπαν θα σε κάνουμε rapid.
Τους είπα ότι rapid κάνω ήδη και δεν δείχνει κάτι και μου είπαν από που σου το κάνουν? Με το σάλιο τους είπα.
Μου είπε λάθος από την μύτη θα σου το κάνουμε και θα δείξει 99% αν έχεις κάτι.

Λέω τι να πω εσείς ξέρετε και προχωρήσαμε.
Μόλις πήγα σπίτι μετά από 20 λεπτά μπαίνω στο σύστημα cov.gr και μου βγάζει θετικό το αποτελεσμα.
Πήρα τηλ. στο μικροβιολογικο και όντως μου είπαν είσαι καραθετικοτατος με μεγάλη μετάδοση.

Μου είπαν να κάτσω 10 μέρες σπίτι και να ξανά πάω για ένα τεστ να δούνε που βρίσκομαι.

Πλέον είμαι στις 6 μέρες με τον πυρετό να ανεβαίνωκατεβαίνει και μέσα σε αυτές τις μέρες τις 2 να μην έχω. Πλέον έως δέκατα άλλα χθες έχασα και την όσφρηση μου μόλις ξύπνησα οπού εκεί σιγουρεύτηκα ότι έχω 100% covid.

H μύτη μου είναι ορθάνοιχτη αναπνέω μια χαρά αλλά δεν μυρίζω ούτε την πιο δυνατή κολόνια και απορρυπαντικα όπως και αφρόλουτρα για να μην πω κάτι άλλο. :p

Όποτε με λίγα λογία το περνάω με λίγο πυρετό και χαμένη όσφρηση. Αγόρασα και οξύμετρο και συμβουλευομαι την γιατρό μου και την φαρμακοποιό μου.
Παίρνω και κάποια φάρμακα και βιταμίνες προληπτικά και ήδη νιώθω καλύτερα.

Από που το κόλλησα τώρα:
Δουλεύω στην εστίαση έξω από την πόλη που ζω και όλοι εκεί έχουν αρρωστήσει όλες οι οικογένειες 200+ άτομα όλο αυτό το διάστημα του ενός χρόνου που κορυφώθηκε εδώ και 40 ήμερες και κάποιοι εσπαγαν και την καραντίνα τους. Οπότε συναναστρεφομουν με όλους αυτούς και πάλι άργησα να κολλήσω. Επίσης κόλλησε και ο συνεργάτης μου και όλοι η οικογένεια του. Καθημερινά και διαφορετική οικογένεια τους παίρνει όλους με την σειρά άλλοι πιο βάρια άλλοι πιο ελαφριά.
Δωρεάν ραπιντ σε ανεμβολιαστούς και εμβολιασμένους, έλεγχος για όλους. αυτη η φαρσοκωμωδία πρέπει να σταματήσει. Σύνηθες φαινόμενο οτι τα τεστ μάλλον δείχνουν την θετικότητα σε προχωρημένο στάδιο, οταν εκδηλωθούν εντονότερα τα συμπτώματα. Έδωσαν συγχωροχάρτι στους εμβολιασμένους ως μοχλό πίεσης, αγνοώντας την διασπορά που κάνουν... π.χ Στραβελάκης . Α ρε Γιάννο δεν φαντάζομαι να σέρβιρες την ΑΝΝΑ την ΜΠΟΤΣΟΥ στο μαγαζί :p .
Σιδερένιος, περαστικά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτή η καραμέλα με τους εμβολιασμένους που μεταδίδουν να τελειώνει κάποια στιγμή. Τουλάχιστον μεταξύ ανθρώπων που καταλαβαίνουν από νούμερα. Ακόμα και αν κάποιοι εμβολιασμένοι μεταδίδουν (λογικό), αν το ποσοστό ανοσίας ήταν εκεί που έπρεπε, η καμπύλη μετάδοσης θα έπεφτε γιατί αυτοί που δεν κολλάνε μεταξύ των εμβολιασμένων είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που κολλάνε. Το πρόβλημα της υπερμετάδοσης το έχουν οι ανεμβολίαστοι.

Τελευταία επεξεργασία:

oreo

Well-Known Member
Αυτή η καραμέλα με τους εμβολιασμένους που μεταδίδουν να τελειώνει κάποια στιγμή. Τουλάχιστον μεταξύ ανθρώπων που καταλαβαίνουν από νούμερα. Ακόμα και αν κάποιοι εμβολιασμένοι μεταδίδουν (λογικό), αν το ποσοστό ανοσίας ήταν εκεί που έπρεπε, η καμπύλη μετάδοσης θα έπεφτε γιατί αυτή που δεν κολλάνε μεταξύ των εμβολιασμένων είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που κολλάνε. Το πρόβλημα της υπερμετάδοσης το έχουν οι ανεμβολίαστοι.
Αποκλείστηκαν οι ανεμβολίαστοι απο το socializing , για να δούμε το πείραμα θα πετύχει. Χθές λίγα τα κρούσματα είπαν 6.700 , οφείλεται βέβαια λέει στον μικρό αριθμό τεστ 340 κάτι χιλιάδες. 340.000 !!!!!!!!! Λίγα ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧ έκλαψα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Από την Θεωρία της Ηλιθιότητας:

"Ο ηλίθιος σε αντίθεση με τον μαλάκα φτάνει στο ηλίθιο Κάρμα του με συνεχόμενα μικρά μικρά βήματα. Η θεοποίηση του Ηλίθιου είναι μια διαδικασία επίπονη που κρατάει πολλά χρόνια προκειμένου κάποιος να γίνει πραγματικά ηλίθιος (αντίθετα με τον μαλάκα που ο μαλάκας χαρακτηρίζεται από την ξαφνική έλλειψη βούλησης και απλά παρασύρεται από κάποιο συναίσθημα, όπως για παράδειγμα να κλάσει μια φορά κατά λάθος μέσα στο ασανσέρ)."

Mizerix

Active Member
Περαστικά @John_John1 ! Προφανώς αργά ή γρήγορα ΟΛΟΙ θα κολλήσουμε. Το ζήτημα είναι να μην κολλήσουμε όλοι μαζί προκειμένου όσοι χρειαστούν νοσοκομείο αφενός να μην φρακάρει το σύστημα υγείας, και αφετέρου να έχει καλύτερη περίθαλψη ο ασθενής.

Ερχόμαστε τώρα στις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα στην Όμικρον. Αν ακούσεις λίγο τα κανάλια τους «γνωστούς» τηλεειδικούς θα πιστέψεις τί κακό που μας βρήκε, κι ότι ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική! Κάποια στιγμή τα εμβόλια θα έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα, άρα τί θα κάνουμε? Θα περιμένουμε να βγουν νέα εμβόλια? Κύριοι, όσο δεν φτιάχνουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ηλεκτρονικό φάκελο για τον κάθε ασθενή προκειμένου να γίνεται κατ’ οίκον νοσηλεία στο σπίτι και να παρακολουθείται από γιατρό κλπ και να εξοπλίσουμε το ΕΣΥ όσο καλύτερα μπορούμε (πχ να επαναφέρουμε όσους είναι σε αναστολή με τεστ κάθε μέρα) θα κηνυγάμε την ουρά μας!

Όσο για τα αφηγήματα, «τείχος ανοσίας» κλπ προφανώς καταρρέουν καθώς το εμβόλιο προσφέρει ΑΤΟΜΙΚΗ προστασία! Επίσης αν δεν βγει κανένα εμβόλιο που να παρέχει προστασία 9-10 μήνες τουλάχιστον, δεν βλέπω πολύ σύντομα φως στο τούνελ.

Τελικά οι άλλες χώρες που έχουν πιάσει κάτι 80αρια+ ποσοστό εμβολιασμών η μία μετά την άλλη μπαίνει σε λοκντάουν, ακόμα και η Πορτογαλία επαναφέρει τα ραπιντ τεστ για ΟΛΟΥΣ για να μπει κάποιος σε καφέ-μπαρ-εστιατόριο. Μην δακτυλοδείχνουμε λοιπόν τους Έλληνες ότι κάνουν κάτι διαφορετικό.
Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν ξεμπερδέψει με τον ιό γιατί έχουν τρομερό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας.

oreo

Well-Known Member
Περαστικά @John_John1 ! Προφανώς αργά ή γρήγορα ΟΛΟΙ θα κολλήσουμε. Το ζήτημα είναι να μην κολλήσουμε όλοι μαζί προκειμένου όσοι χρειαστούν νοσοκομείο αφενός να μην φρακάρει το σύστημα υγείας, και αφετέρου να έχει καλύτερη περίθαλψη ο ασθενής.

Ερχόμαστε τώρα στις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα στην Όμικρον. Αν ακούσεις λίγο τα κανάλια τους «γνωστούς» τηλεειδικούς θα πιστέψεις τί κακό που μας βρήκε, κι ότι ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική! Κάποια στιγμή τα εμβόλια θα έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα, άρα τί θα κάνουμε? Θα περιμένουμε να βγουν νέα εμβόλια? Κύριοι, όσο δεν φτιάχνουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ηλεκτρονικό φάκελο για τον κάθε ασθενή προκειμένου να γίνεται κατ’ οίκον νοσηλεία στο σπίτι και να παρακολουθείται από γιατρό κλπ και να εξοπλίσουμε το ΕΣΥ όσο καλύτερα μπορούμε (πχ να επαναφέρουμε όσους είναι σε αναστολή με τεστ κάθε μέρα) θα κηνυγάμε την ουρά μας!

Όσο για τα αφηγήματα, «τείχος ανοσίας» κλπ προφανώς καταρρέουν καθώς το εμβόλιο προσφέρει ΑΤΟΜΙΚΗ προστασία! Επίσης αν δεν βγει κανένα εμβόλιο που να παρέχει προστασία 9-10 μήνες τουλάχιστον, δεν βλέπω πολύ σύντομα φως στο τούνελ.

Τελικά οι άλλες χώρες που έχουν πιάσει κάτι 80αρια+ ποσοστό εμβολιασμών η μία μετά την άλλη μπαίνει σε λοκντάουν, ακόμα και η Πορτογαλία επαναφέρει τα ραπιντ τεστ για ΟΛΟΥΣ για να μπει κάποιος σε καφέ-μπαρ-εστιατόριο. Μην δακτυλοδείχνουμε λοιπόν τους Έλληνες ότι κάνουν κάτι διαφορετικό.
Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν ξεμπερδέψει με τον ιό γιατί έχουν τρομερό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Αν πας και διαβάσεις προς την αρχή του νήματος οι προβλέψεις ήταν οτι Σεπτέμβρη θα πηγαίναμε σούπερ.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει κανείς ?

Mizerix

Active Member
Αν πας και διαβάσεις προς την αρχή του νήματος οι προβλέψεις ήταν οτι Σεπτέμβρη θα πηγαίναμε σούπερ.

Δυστυχώς μας έτυχε η Δ και χρειαζόμασταν ποσοστά εμβολιασμών 85%+. Τώρα αν επικρατήσει η Όμικρον θα μας πουν επειδή είναι πιο μεταδοτική χρειάζεται 100%. Να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή. Αντί να έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και κάποιες ευπαθείς ομάδες, κηνυγούσαν τους φοιτητές και κάτι 15χρονα, αστεία πράγματα δηλαδή.

oreo

Well-Known Member
Δυστυχώς μας έτυχε η Δ και χρειαζόμασταν ποσοστά εμβολιασμών 85%+. Τώρα αν επικρατήσει η Όμικρον θα μας πουν επειδή είναι πιο μεταδοτική χρειάζεται 100%. Να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή. Αντί να έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και κάποιες ευπαθείς ομάδες, κηνυγούσαν τους φοιτητές και κάτι 15χρονα, αστεία πράγματα δηλαδή.
Φίλε λόγω της φύσης της δουλειάς μου δεν εμπιστεύομαι εύκολα κανέναν, και πόσο μάλιστα τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς. Αλλά αυτό το πράγμα που χωρίστηκαν σε 2 στρατόπεδα οι πάντες και πλέον το κριτήριο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι ο εμβολιασμός εμένα με ξεπερνάει. Φτάσαμε στο έθνος που οι διαπροσωπικές σχέσεις οποιουδήποτε επιπέδου, είχαν πάντα την επαφή ως πρωταρχική οδό, να βλέπουμε συγγενή και να αλλάζουμε δρόμο. Να πάνε να γ......ν άπαντες και αυτό είναι το τελευταίο σχολιό μου σε αυτό το νήμα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Ναι η Δ ήθελε μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας αλλά όπως είπαμε το ποσοστό ανο(η)σίας ήταν αρκετά μεγάλο για να το πιάσουμε. Χώρες όπως το Ισραήλ και η Πορτογαλία απέφυγαν έγκαιρα το κύμα της Δ μέσω των εμβολιασμών και της τρίτης δόσης. Για την Ο είναι νωρίς να μιλήσουμε, θα τα πούμε σε 3 εβδομάδες. Μέχρι τότε σταματήστε τις φιλοσοφίες και τις φλυαρίες και ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή. Αντί να έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και κάποιες ευπαθείς ομάδες, κηνυγούσαν τους φοιτητές και κάτι 15χρονα, αστεία πράγματα δηλαδή.

Εννοείς να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε αυτές τις ομάδες?

Μπλουζα