Eμένα αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση,μιας και μέχρι πρότεινος το είχα ακούσει μόνο σε θεωρητικό επίπεδο,
είναι πως γνωστός μου γιατρός,διαγνώστηκε με κορονοιό ενώ είχε κάνει ήδη δύο δόσεις του εμβολίου τουλάχιστον
δύο μήνες πριν εκδηλώσει συμπτώματα.
Ποιο εμβόλιο ακριβώς δεν ξέρω..
Aλγεινή εντύπωση μου προκαλεί και η συνεχής εργαλιοποίηση της πανδημίας από τους πολιτικούς,
πράγμα που δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.
Μένοντας στην πόλη του Oktoberfest,άκουσα τις προάλλες το εξής καταπληκτικό,
ότι δεν πειράζει να μην πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,
γιατί δε μας νοιάζει αν οι πολυεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες κάθε ζυθοποιίας γίνουν δισεκατομμυριούχοι...
μπλα μπλα.....πλουτοκρατία....μπλα μπλα....ολιγοπώλια....μπλα μπλα...
Οι κλασσικές μίζερες θεωρήσεις από τους γνωστούς επαναστάτες του κ...... με τα μηδέν ένσημα.
Η πραγματικότητα είναι πως το Οktoberfest,είναι μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές ατρακτιόν της Ευρώπης
και κατά τη διάρκειά του,τονώνεται σημαντικά η τοπική οικονομία,μιας και το χρήμα έρχεται κυρίως από έξω.
Και δίνει μεροκάματο από τον φοιτητή/ια που θα δουλέψει σερβιτόρος,τους ποδηλάτες-ταξί που μεταφέρουν τουρίστες,μέχρι τα αναρίθμητα airbnb.
Σχεδόν όλη η πόλη επωφελείται,έστω για αυτές τις λίγες εβδομάδες,αλλά άμα ζεις σε παράλληλο σύμπαν που να καταλάβεις..
Μα η αποτελεσματικότητα είναι 90% που σημαίνει 1 στους 10 θα κολλήσει (και ειδικά αν είναι γιατρός και εκτίθεται συνέχεια). Το θέμα δεν είναι μόνο αν θα κολλήσεις αλλά να γλυτώσεις την ΜΕΘ. Εκεί νομίζω ότι μιλάμε για 99.9% αποτελεσματικότητα.