Η ζωη με Covid-19

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μικρότερος κίνδυνος μετάδοσης δεν σημαίνει όχι μετάδοση ..... Η μετάδοση είναι εδώ και ισχύει για όλους ....ο ιός θα κάνει το κύκλο του .... Με τα εμβόλια καταφέρνεις να μειώσεις την μετάδοση κατά 40-60% αν κανεις φαιζερ η άστρα για παράδειγμα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα λοιμοξιολογων της Μελβούρνης.... Ο ιός θα κυκλοφορήσει είτε έτσι είτε η αλλιώς και θα γίνουν μεταλλάξεις ..... Φυσικά και πρέπει να εμβολιαστούν οι ευάλωτοι γιατί το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από το μη εμβολιασμό...μέχρι εκεί όμως ....αυτό απέχει πολύ απ το να επιβάλλεται έμμεσα ή άμεσα να τρυπηθεις..... Κοινωνικός περιορισμός δεν θα υπάρξει αλλά και να προσπαθήσουν να τον επιβάλλουν θα αποτύχει ...το έχουν ξανά προσπαθήσει.... Πάντως για τους τουρίστες δεν μου είπατε τι θα κάνουμε; Καλώς ήρθε το δολάριο η φάση;

Επειδή δεν μπορώ συνέχεια να γράφω και να διορθώνω ανακρίβειες θα γράψω μόνο το εξής, όποιος θέλει το ψάχνει, Ο ΔΟΚΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΩΝ/ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ. Τελεία και παύλα. Είναι βασική αρχή της ανοσιολογιάς. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες της «χαλιμάς» απλά για να πούμε μια διαφορετική γνώμη ή για να υποστηρίξουμε την κοσμοθεωρία μας. Αν θέλετε να μην κάνετε το εμβόλιο πείτε ένα απλό «δεν γουστάρω», το να προσπαθήσετε να το «ντύσετε» με επιστημονική τεκμηρίωση είναι γελοίο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Επισης να πουμε οτι ολοι αυτοι οι ανεμβολιαστοι που αρνουνται τις επιστημονικα τεκμηριωμενες συστασεις για εμβολιασμο, μια χαρα θα μπουκώσουν τις επιστημονικα δημιουργημενες ΜΕΘ για να λάβουν χωρις αντίρρηση την επιστημονικά τεκμηριωμένη περίθαλψη ωστε να γίνουν καλά.

• Like
Reactions: tol

dim d

Well-Known Member
εγω λέω να αφησουμε τον ιο να κανει τον κυκλο του οπως λενε τα παιδια...σαν την βουβωνικη πανωλη ας πουμε. Προτεινω κι συστηματα υγειας τριτοκοσμικα οπου ναι μεν κυκλοφορει απο μαλαρια μεχρι εμπολα αλλα εχουν αυτοδιαθεση του σωματος τους κι οχι εκβιασμο να κανουν εμβολια...

tol

Well-Known Member
Επισης να πουμε οτι ολοι αυτοι οι ανεμβολιαστοι που αρνουνται τις επιστημονικα τεκμηριωμενες συστασεις για εμβολιασμο, μια χαρα θα μπουκώσουν τις επιστημονικα δημιουργημενες ΜΕΘ για να λάβουν χωρις αντίρρηση την επιστημονικά τεκμηριωμένη περίθαλψη ωστε να γίνουν καλά.

Και οχι μονο αυτο, φιλε vag, αλλά, επειδη ειναι και θρασεις, αφου θα γινουν καλα στη ΜΕΘ, θα βγουν εξω και μετα απο λιγες ημερες θα αρχισουν παλι το γνωστο αφηγημα, το γνωστο παραμυθακι.

Θα αρχισουν να βριζουν την εκαστοτε κυβερνηση, να κατηγορουν ως τεμπεληδες τους δημοσιους υπαλληλους (εν προκειμενω τους νοσηλευτες), να βαλουν κατα του δημοσιου συστηματος υγειας, να αναπαραγαγουν θεωριες συνωμοσιας, να μιλουν για ανιδεους και βαλτους ιατρους επιστημονες, να μιλουν για εξωγηινους, για την ελευση του Λεβιαθαν και του Βεελζεβουλ, για τους Νεφελιμ, τους μασονους, την επιπεδη γη...και ολα τα άλλα "περισπούδαστα" που τους "φυτευσαν" στο μυαλο τους χρονια τωρα καποιοι (χωρις ποτέ οι ιδιοι να τα φιλτραρουν κριτικα και λογικα σκεπτομενοι).

Τελευταία επεξεργασία:

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Δεν είναι έτσι. Ο ιος είναι πολύ πιο μεταδοτικός και ως εκ τούτου πιο επικίνδυνος όσον αφορά τους συνολικούς θανάτους και διασωληνώσεις. Αν τον αφήσουν να κάνει τον κύκλο της θα μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες κρούσματα (αλά Ινδία), ανεπάρκεια οξυγόνου σε νοσοκομεία, και χιλιάδες θανάτους. Χώρια την οικονομία. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μια δυτική κοινωνία μπορεί να αντέξει.

Υπάρχουν στοιχεία δηλαδή ότι τα νοσοκομεία, πχ στην Ινδία κατακλύζονται από πρώην υγιείς ανθρώπους μέσης και εφηβικής ηλικίας; ή μήπως αφορά σε ευπαθείς και μεγάλες ηλικιακές ομάδες που είναι ευάλωτες και θα χρειαζόντουσαν έτσι και αλλιώς κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης;
Το πολύ πιο μεταδοτικός δεν συνυφαίνεται με το πιο επικίνδυνος. Είναι ένας ιός γρίπης, SARS, για τον οποίο δεν υπάρχει ανοσία στον ανθρώπινο οργανισμό, αυτή είναι η επικινδυνότητα του. Μπορεί να τον περάσεις από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι βαριά πνευμονία, ότι δηλαδή και με την κοινή εποχιακή γρίπη. Όλοι μας έχουμε περάσει την κοινή γρίπη, έχουμε ανοσία γι' αυτό και εμβολιάζονται μόνο οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι.

bobby

Well-Known Member
Δικαίωμα των "ψεκασμένων" είναι να μην κάνουν το εμβόλιο. Θα υποστούν όμως τους περιορισμούς που επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον (τεστ που θα πληρώνουν οι ίδιοι, καραντίνα, κλπ) αλλιώς ας πάνε να ζήσουν απομονωμένοι σε ένα ερημονήσι. Και η πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Υπάρχουν στοιχεία δηλαδή ότι τα νοσοκομεία, πχ στην Ινδία κατακλύζονται από πρώην υγιείς ανθρώπους μέσης και εφηβικής ηλικίας; ή μήπως αφορά σε ευπαθείς και μεγάλες ηλικιακές ομάδες που είναι ευάλωτες και θα χρειαζόντουσαν έτσι και αλλιώς κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης;
Το πολύ πιο μεταδοτικός δεν συνυφαίνεται με το πιο επικίνδυνος. Είναι ένας ιός γρίπης, SARS, για τον οποίο δεν υπάρχει ανοσία στον ανθρώπινο οργανισμό, αυτή είναι η επικινδυνότητα του. Μπορεί να τον περάσεις από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι βαριά πνευμονία, ότι δηλαδή και με την κοινή εποχιακή γρίπη. Όλοι μας έχουμε περάσει την κοινή γρίπη, έχουμε ανοσία γι' αυτό και εμβολιάζονται μόνο οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι.

Στην ανοσολογία ο πολύ πιο μεταδοτικός είναι χειρότερος από τον πιο θανατηφόρο. Ο λόγος είναι απλός: ακόμα και αν είναι θανατηφόρος 0,2% αν μολύνει (λόγω μεταδοτικότητας) 100.000.000 ανθρώπους θα καταλήξεις με 200.000 νεκρούς οι οποίοι μπορεί και να διπλασιαστούν λόγω αδυναμίας του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στα βασικά (οξυγόνο,κλπ) που θα έσωζαν τους μισούς. Αντίθετα αν ο ιός δεν είναι τόσο μεταδοτικός αλλά πιο θανατηφόρος (ας πούμε 2%) και έχεις 1.000.000 κρούσματα οι νεκροί θα είναι 20.000. Κλασική περίπτωση ο embola με ποσοστό θνησιμότητας 25-90% που σκότωσε παγκόσμια μόνο κάποιες χιλιάδες ανθρώπους.

oreo

Well-Known Member
Βλέπω στήσαμε τον Γιώργο στον τοίχο και του παραδίδουμε μαθήματα ηθικής και χρέους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Απο όσα γράφει, οτι δεν εντάσσεται στην σφαίρα των πεποιθησεών σας απομονώσατε?
Γρήγορα παιδιά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε στα χνάρια της πολυπόθητης ανάπτυξης και ευρωστίας, που κυνηγάμε σαν την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη.
Καλά να είμαστε και τα εμβόλια θα γίνουν, και 3ς και 4ς δόσεις. Μετά ο δρόμος γνωστά περπατημένος, οικονομική κρίση, υπομονή και όλα καλά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Oreo, αυτά που γράφει απαντήθηκαν ένα προς ένα. Όταν διαχέονται λάθος πληροφορίες (όπως έκανε ο συμπαθής Christopher) είναι υποχρέωση να δωθεί μια απάντηση για να ξέρουμε την πραγματικότητα και όχι να ονειροβατούμε με λάθος πληροφορίες. Αυτό είναι και το πρόβλημα με τις συζητήσεις εδώ που αφορούν πολλές φορές και τις μμ. Λάθος υποθέσεις που οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και ενέργειες. Δεν έχω κανένα θέμα με την διαφορετικότητα, έχω θέμα όμως με την διαστρέβλωση της αλήθειας για να υποστηρίξουμε την άποψη μας.

oreo

Well-Known Member
Oreo, αυτά που γράφει απαντήθηκαν ένα προς ένα. Όταν διαχέονται λάθος πληροφορίες (όπως έκανε ο συμπαθής Christopher) είναι υποχρέωση να δωθεί μια απάντηση για να ξέρουμε την πραγματικότητα και όχι να ονειροβατούμε με λάθος πληροφορίες. Αυτό είναι και το πρόβλημα με τις συζητήσεις εδώ που αφορούν πολλές φορές και τις μμ. Λάθος υποθέσεις που οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και ενέργειες. Δεν έχω κανένα θέμα με την διαφορετικότητα, έχω θέμα όμως με την διαστρέβλωση της αλήθειας για να υποστηρίξουμε την άποψη μας.
Κατανοώ και συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις. Ο Γιώργος και ο κάθε Γιώργος που δεν ονειροβατεί αλλά πατάει στην λογική, δεν απαξιώνει την επιστήμη και προφανώς τάσσεται υπερ του εμβολιασμού , ως το μόνο δόκιμο τρόπο αντιμετώπισης μια πανδημίας. Αυτό είναι ξεκαθαρισμένο, period. Μην ξεχνάμε το σημαντικότερο, είναι εμβολιασμένος. Η αμφιβολία είναι αρχή της δημοκρατίας και επ αυτού δεν υπάρχει αντίλογος. Το ηθικά σωστό αν ηταν πραγματικότητα, θα ζούσαμε σε ιδεατή κοινωνία, αλλά αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Ο κίνδυνος χτύπησε την πόρτα μας, πολύ σωστά τα λέει και αυτό αφύπνισε την ανάγκη για επιβίωση, εξού και οι διχογνωμίες.
Ο κόσμος φοβάται, αυτός ο φόβος έχει καλλιεργηθεί απο χίλιες πηγές και δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην τελική, ο χρόνος θα δείξει την αξιοπιστία των αποφάσεων, των εμβολίων, της διαχείρισης που έγινε. Σε 20 χρόνια απο τώρα πιθανόν να δοξάζουμε τον εμβολιασμό, όπως επίσης πιθανόν να καταριόμαστε το οτι δεν δώσαμε περισσότερο χρόνο στην έρευνα, time will tell.
Και επειδή όλοι ενημερωνόμαστε και βγάζουμε τα συμπερασματά μας, αλλά ειδικοί δεν είμαστε και χορεύουμε σε όποιον σκοπό μας χτυπάνε το ντέφι, μας αφιερώνω ένα αγαπημένο μου λατινικό ρητό του Απελλή, αρχαίου ζωγράφου, σε έναν τσαγκάρη που κάλεσε για του πει την γνώμη του για το σανδάλι που ζωγράφισε, αλλά αυτός άρχισε να κρίνει όλο το έργο.
Sutor, ne supra crepidam
Παπουτσή , όχι πιο πάνω απο το σαντάλι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Oreο
Είσαι των καλών τεχνών?
Ο Απελλής?
Δεν τον ξέρω μόνο ο tol μπορεί να τον ήξερε αλλά έγραψες.

bobby

Well-Known Member
Επιστημονική ανάλυση γιατί δεν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο……

ΥΓ: Μην κρίνετε τους φιλάθλους του Θρύλου από την άποψη ενός μεμονωμένου «επιστήμονα». Αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Κατανοώ και συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις. Ο Γιώργος και ο κάθε Γιώργος που δεν ονειροβατεί αλλά πατάει στην λογική, δεν απαξιώνει την επιστήμη και προφανώς τάσσεται υπερ του εμβολιασμού , ως το μόνο δόκιμο τρόπο αντιμετώπισης μια πανδημίας. Αυτό είναι ξεκαθαρισμένο, period. Μην ξεχνάμε το σημαντικότερο, είναι εμβολιασμένος. Η αμφιβολία είναι αρχή της δημοκρατίας και επ αυτού δεν υπάρχει αντίλογος. Το ηθικά σωστό αν ηταν πραγματικότητα, θα ζούσαμε σε ιδεατή κοινωνία, αλλά αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Ο κίνδυνος χτύπησε την πόρτα μας, πολύ σωστά τα λέει και αυτό αφύπνισε την ανάγκη για επιβίωση, εξού και οι διχογνωμίες.
Ο κόσμος φοβάται, αυτός ο φόβος έχει καλλιεργηθεί απο χίλιες πηγές και δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην τελική, ο χρόνος θα δείξει την αξιοπιστία των αποφάσεων, των εμβολίων, της διαχείρισης που έγινε. Σε 20 χρόνια απο τώρα πιθανόν να δοξάζουμε τον εμβολιασμό, όπως επίσης πιθανόν να καταριόμαστε το οτι δεν δώσαμε περισσότερο χρόνο στην έρευνα, time will tell.
Και επειδή όλοι ενημερωνόμαστε και βγάζουμε τα συμπερασματά μας, αλλά ειδικοί δεν είμαστε και χορεύουμε σε όποιον σκοπό μας χτυπάνε το ντέφι, μας αφιερώνω ένα αγαπημένο μου λατινικό ρητό του Απελλή, αρχαίου ζωγράφου, σε έναν τσαγκάρη που κάλεσε για του πει την γνώμη του για το σανδάλι που ζωγράφισε, αλλά αυτός άρχισε να κρίνει όλο το έργο.
Sutor, ne supra crepidam
Παπουτσή , όχι πιο πάνω απο το σαντάλι.

Μα ποιά λογική όταν οι υποθέσεις του είναι λάθος, εδώ έμπλεξε τις αντιβιώσεις με τα εμβόλια, μας είπε ότι οι εμβολιασμένοι ισχυροποιούν τον ιο. Ωραίες οι πλάκες και οι παραβολές αλλά να μένει και κάτι αληθινό στον κόσμο που διαβάζει, τουλάχιστον όποιες αποφάσεις πάρει να τις πάρει με τα σωστά δεδομένα.

oreo

Well-Known Member
Μα ποιά λογική όταν οι υποθέσεις του είναι λάθος, εδώ έμπλεξε τις αντιβιώσεις με τα εμβόλια, μας είπε ότι οι εμβολιασμένοι ισχυροποιούν τον ιο. Ωραίες οι πλάκες και οι παραβολές αλλά να μένει και κάτι αληθινό στον κόσμο που διαβάζει, τουλάχιστον όποιες αποφάσεις πάρει να τις πάρει με τα σωστά δεδομένα.
Εγώ θα πρότεινα να αφήσουμε τον covid και να πιάσουμε τις τρίχες, εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω.

tol

Well-Known Member
Ο κόσμος φοβάται, αυτός ο φόβος έχει καλλιεργηθεί απο χίλιες πηγές και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Φιλε oreo, επειδη (οσο εχω καταλαβει απο τα κατα καιρους γραφομενα σου) σου αρεσει η αρχαιοτητα και οι ρησεις σπουδαιων προσωπικοτητων, θα σου θυμισω μια καιρια φραση απο τον "Επιταφιο" του Περικλη...

Ο εξεχων αυτος πολιτικος ανδρας ειχε πει οτι οι Αθηναιοι υπακουνε στους νομους οχι "δια δεος" (εξαιτιας φοβου), αλλά ενσυνειδητα. Επειδη, απλουστατα, κατανοουσαν οτι οι νομοι ειναι θεματοφυλακες της ελευθεριας.

Πολλοι θεωρουν τους νομους "δυναστες" που περιοριζουν τις ατομικες ελευθεριες. Κι ομως, χωρις τους νομους θα υπηρχε ασυδοσια και καταστρατηγηση των ατομικων ελευθεριων.

Η πεμπτουσια, φιλε μου oreo, ειναι να φθασει ο ανθρωπος στο σημειο να δρα, οχι κινουμενος απο το δεος (φοβο), αλλά ενσυνειδητα. Να καταλαβαινει τι ειναι ηθικα δικαιο και τι οχι. Να πραττει με γνωμονα το κοινο καλο και οχι το ατομικο.

Δυστυχως, οι περισσοτεροι οτιδηποτε κανουν το πραγματοποιουν υπο το κρατος του φοβου.

Πιστευουν στον θεο, επειδη φοβουνται τη μεταθανατια τιμωρια. Υπακουνε στους νομους, επειδη φοβουνται τις κυρωσεις. Δεν αδικουν, επειδη φοβουνται τις επιπτωσεις σε περιπτωση αποκαλυψης της αδικιας....Κανουν το εμβολιο (εν προκειμενω), επειδη φοβουνται για τη ζωη τους.

Προσωπικα, λοιπον, επειδη εχω διατυπωσει τις αποψεις μου τις τελευταιες μερες, θελω να διασαφηνισω καποια πραγματα.

Οταν προτρεπω για εμβολιασμο, οταν κανω λογο για ατομικη υπευθυνοτητα και για υπακοη σε δημοσιους κανονες, δεν αναφερομαι σε ενεργειες υπο την απειλη του φοβου, αλλά για ενσυνειδητες.

Επειδη ο φιλος Γιωργος (ισως κρινοντας εξ ιδιων τα αλλοτρια) εγραψε οτι ολοι εμεις οι εμβολιασμενοι το καναμε για να "προφυλαξουμε τον ποπο μας", να διευκρινισω οτι δεν ειναι παντα ετσι τα πραγματα.

Προσωπικα (οντας πλεον 52 χρονων) εχω ξεπερασει εδω και χρονια καθε ειδους φοβια. Εχω παψει να φοβαμαι για τη ζωη μου, εχω παψει να πιστευω σε μεταθανατιες τιμωριες απο εναν μνησικακο Θεο που δηθεν θα τιμωρει οσους τολμουν να παραβαινουν τις διαταγες του. Εχω παλεψει χρονια και εχω ξεπερασει καθε ειδους φοβια (χαρακτηριστικο παραδειγμα η σταση μου απεναντι στη φιναστεριδη...γελουσα με οσους φοβουνται πιθανες επιπτωσεις στην υγεια τους).

Πλεον, φιλε oreo, οτιδηποτε κανω στη ζωη μου, το πραγματοποιω ενσυνειδητα, με κριτηριο τη λογικη. Δεν αδικω, σεβομαι τον συνανθρωπο, δε βριζω, υπακουω σε δημοσιους κανονες, οχι επειδη φοβαμαι τις κυρωσεις των νομων...οχι επειδη φοβαμαι την τιμωρια του Θεου για τους αμαρτωλους (ο δικος μου Θεος ειναι ανεξικακος. Ποτέ δε θα με τιμωρησει, οτιδηποτε και να κανω στη ζωη μου. Ποτέ δε θα τιμωρησει κανενα παιδι του, επειδη αμαρτησε. Κι ομως, ενω δε φοβαμαι καμια απολυτως τιμωρια, υπακουω σε ολους τους ηθικους κανονες).

Στο θεμα, λοιπον, του εμβολιασμου ειμαι ενθερμος κηρυκας της αναγκαιοτητας του, οχι εξαιτιας του φοβου, αλλά γιατι, απλουστατα, αυτο επιτασσει η κοινη ανθρωπινη λογικη. Η κοινωνικη συμβιωση επιτασσει υπακοη σε κανονες. Η ηθικη και ο ανθρωπισμος επιβαλλει τον αλτρουισμο, τον σεβασμο στον διπλανο μας.

Εκανα το εμβολιο...παροτρυνα αμεσα τη συζυγο...σε λιγες μερες θα παω με τα παιδια μου να εμβολιαστουν...οχι εξαιτιας φοβου. Αυτο μου επιτασσει η συνειδηση και η λογικη μου.

Επιτελους, ας ερθει εκεινη η στιγμη που ολοι μας θα ενεργουμε ηθικα και ενσυνειδητα και οχι σαν κατευθυνομενα πιονια που εξαναγκαζονται απο ποικιλους εξωτερικους παραγοντες.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Συμφωνώ και επαυξάνω Tol. Προσωπικά έχουν κάνει και τα 2 παιδία μου, ενώ δεν θα έπρεπε είναι στα 20+, αλλά για τους λόγους που αναφέρεις έτσι ώστε όλοι να βάλουμε ένα χέρι να τελειώσουμε μια ώρα νωρίτερα.

Kostas97

Well-Known Member
Αυξηση των γυναικειων εμβολιασμων αμεσα προβλεπω!!!

oreo

Well-Known Member
Φιλε oreo, επειδη (οσο εχω καταλαβει απο τα κατα καιρους γραφομενα σου) σου αρεσει η αρχαιοτητα και οι ρησεις σπουδαιων προσωπικοτητων, θα σου θυμισω μια καιρια φραση απο τον "Επιταφιο" του Περικλη...

Ο εξεχων αυτος πολιτικος ανδρας ειχε πει οτι οι Αθηναιοι υπακουνε στους νομους οχι "δια δεος" (εξαιτιας φοβου), αλλά ενσυνειδητα. Επειδη, απλουστατα, κατανοουσαν οτι οι νομοι ειναι θεματοφυλακες της ελευθεριας.

Πολλοι θεωρουν τους νομους "δυναστες" που περιοριζουν τις ατομικες ελευθεριες. Κι ομως, χωρις τους νομους θα υπηρχε ασυδοσια και καταστρατηγηση των ατομικων ελευθεριων.

Η πεμπτουσια, φιλε μου oreo, ειναι να φθασει ο ανθρωπος στο σημειο να δρα, οχι κινουμενος απο το δεος (φοβο), αλλά ενσυνειδητα. Να καταλαβαινει τι ειναι ηθικα δικαιο και τι οχι. Να πραττει με γνωμονα το κοινο καλο και οχι το ατομικο.

Δυστυχως, οι περισσοτεροι οτιδηποτε κανουν το πραγματοποιουν υπο το κρατος του φοβου.

Πιστευουν στον θεο, επειδη φοβουνται τη μεταθανατια τιμωρια. Υπακουνε στους νομους, επειδη φοβουνται τις κυρωσεις. Δεν αδικουν, επειδη φοβουνται τις επιπτωσεις σε περιπτωση αποκαλυψης της αδικιας....Κανουν το εμβολιο (εν προκειμενω), επειδη φοβουνται για τη ζωη τους.

Προσωπικα, λοιπον, επειδη εχω διατυπωσει τις αποψεις μου τις τελευταιες μερες, θελω να διασαφηνισω καποια πραγματα.

Οταν προτρεπω για εμβολιασμο, οταν κανω λογο για ατομικη υπευθυνοτητα και για υπακοη σε δημοσιους κανονες, δεν αναφερομαι σε ενεργειες υπο την απειλη του φοβου, αλλά για ενσυνειδητες.

Επειδη ο φιλος Γιωργος (ισως κρινοντας εξ ιδιων τα αλλοτρια) εγραψε οτι ολοι εμεις οι εμβολιασμενοι το καναμε για να "προφυλαξουμε τον ποπο μας", να διευκρινισω οτι δεν ειναι παντα ετσι τα πραγματα.

Προσωπικα (οντας πλεον 52 χρονων) εχω ξεπερασει εδω και χρονια καθε ειδους φοβια. Εχω παψει να φοβαμαι για τη ζωη μου, εχω παψει να πιστευω σε μεταθανατιες τιμωριες απο εναν μνησικακο Θεο που δηθεν θα τιμωρει οσους τολμουν να παραβαινουν τις διαταγες του. Εχω παλεψει χρονια και εχω ξεπερασει καθε ειδους φοβια (χαρακτηριστικο παραδειγμα η σταση μου απεναντι στη φιναστεριδη...γελουσα με οσους φοβουνται πιθανες επιπτωσεις στην υγεια τους).

Πλεον, φιλε oreo, οτιδηποτε κανω στη ζωη μου, το πραγματοποιω ενσυνειδητα, με κριτηριο τη λογικη. Δεν αδικω, σεβομαι τον συνανθρωπο, δε βριζω, υπακουω σε δημοσιους κανονες, οχι επειδη φοβαμαι τις κυρωσεις των νομων...οχι επειδη φοβαμαι την τιμωρια του Θεου για τους αμαρτωλους (ο δικος μου Θεος ειναι ανεξικακος. Ποτέ δε θα με τιμωρησει, οτιδηποτε και να κανω στη ζωη μου. Ποτέ δε θα τιμωρησει κανενα παιδι του, επειδη αμαρτησε. Κι ομως, ενω δε φοβαμαι καμια απολυτως τιμωρια, υπακουω σε ολους τους ηθικους κανονες).

Στο θεμα, λοιπον, του εμβολιασμου ειμαι ενθερμος κηρυκας της αναγκαιοτητας του, οχι εξαιτιας του φοβου, αλλά γιατι, απλουστατα, αυτο επιτασσει η κοινη ανθρωπινη λογικη. Η κοινωνικη συμβιωση επιτασσει υπακοη σε κανονες. Η ηθικη και ο ανθρωπισμος επιβαλλει τον αλτρουισμο, τον σεβασμο στον διπλανο μας.

Εκανα το εμβολιο...παροτρυνα αμεσα τη συζυγο...σε λιγες μερες θα παω με τα παιδια μου να εμβολιαστουν...οχι εξαιτιας φοβου. Αυτο μου επιτασσει η συνειδηση και η λογικη μου.

Επιτελους, ας ερθει εκεινη η στιγμη που ολοι μας θα ενεργουμε ηθικα και ενσυνειδητα και οχι σαν κατευθυνομενα πιονια που εξαναγκαζονται απο ποικιλους εξωτερικους παραγοντες.
Αγαπητέ tol , πραγματικά απολαμβάνω τον τρόπο γραφής σου

Δάσκαλε απολαμβάνω πραγματικά τον τρόπο γραφής σου και το βαθύτερο νόημα του λόγου σου. Αισθάνομαι οτι σε διακατέχει η ανιδιοτέλεια
που κατ εμέ είναι ύψιστη αρετή, εξού και αντιλαμβάνομαι τι σε ωθεί αρκετές φορές σε παθιασμένο και πύρινο λόγο. Εύχομαι και εγώ να μπορούσαμε όλοι αγόγγυστα, να λειτουργούμε με βάση την ηθική και την εν συνείδηση, αλλά παραφράζοντας το νόημα της τελευταίας σου πρότασης, θα πω οτι σε αυτή την τεράστια σκακιέρα, είμαστε (όχι πάντα) κατευθυνόμενα πιόνια που εξαναγκαζόμαστε απο πολυποίκιλους εξωτερικούς παράγοντες .
Η απαντησή μου στην όλη κατάσταση που κ εμείς σχολιάζουμε, την βρήκα σε ένα άρθρο και με εκφράζει κατα 90%. Θα παραθέσω το link και όποιος θέλει ας κάνει τον κόπο.
Τέλος εύχομαι υγεία και πάντα οι αποφάσεις σου να είναι προιον πυγμής και όχι φόβου.

• Like
Reactions: tol
Μπλουζα