panos_moschato
New Member
Καλησπέρα,
Στα 30 μου ξεκίνησε η τριχόπτωση, και αφού επισκέφθηκα 2-3 δερματολόγους, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ μινοξιδίλη για αρκετό καιρό.
Στην αρχή τη χρησιμοποιούσα περιστασιακά, καθώς δεν έβλεπα το πρόβλημα να εξελίσσεται ραγδαία. Σιγά σιγά όμως συμμορφώθηκα και άρχισα να τη χρησιμοποιώ κάθε βράδυ.
Κάπου στα 41 μου, ξεκίνησε μια περίοδος ήπιας κατάθλιψης λόγω ασθενειών κοντινών μου ανθρώπων (αυτό το αφήνω για πιο μετά).
Στα 42 μου, και ενώ είχα ήδη χάσει αρκετό έδαφος στη μάχη με την τριχόπτωση, υπέστην έμφραγμα.
Ο καρδιολόγος μου ήταν ξεκάθαρος:
"Να κόψεις τη μινοξιδίλη. Είναι γνωστό ότι προκαλεί αρρυθμίες μακροπρόθεσμα."
"Μα την παίρνω τοπικά," του είπα.
"Όταν απορροφάται, περνάει στο σύστημα," μου απάντησε.
Έτσι, έκοψα τη μινοξιδίλη και επικεντρώθηκα στην υγεία μου.
Οι εξετάσεις μου ήταν εξ αρχής πολύ καλές, κάτι που έκανε το έμφραγμα παράξενο, δεδομένου ότι έκανα γυμναστική και δεν είχα ποτέ περιττά κιλά. Σταμάτησα τη γυμναστική μόνο για τον πρώτο μήνα και μετά άρχισα σταδιακά να αυξάνω τη δραστηριότητα και τη συχνότητά μου. Στην προτελευταία μου εξέταση, ο γιατρός μου είπε ότι είμαι καλύτερα από τον μέσο υγιή άνθρωπο καρδιολογικά.
Παρόλα αυτά, από τα 41 μου, η λίμπιντό μου και η ικανότητά μου είτε να ξεκινήσω είτε να ολοκληρώσω μια σεξουαλική επαφή έπεσε κατακόρυφα. Ίσως έφταιγε η καρδιά που με περίμενε στη γωνία, ίσως η κατάθλιψη που με είχε πιάσει.
Πηγαίνοντας σε διάφορους ουρολόγους, όλοι μιλούσαν για κατάθλιψη και μου έδιναν ταδαλαφίλη. Με αυτή όλα λειτουργούσαν όπως έπρεπε, αλλά όταν ερχόταν η στιγμή, η όρεξή μου εξαφανιζόταν στα μισά.
Αποφάσισα να επισκεφθώ έναν ενδοκρινολόγο. Οι εξετάσεις έδειξαν:
Βρίσκομαι σε αυτή τη φάση που φαίνεται στη φωτογραφία.
Και έχουμε και λέμε:
Τι λέτε, ρε παιδιά; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;
Στα 30 μου ξεκίνησε η τριχόπτωση, και αφού επισκέφθηκα 2-3 δερματολόγους, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ μινοξιδίλη για αρκετό καιρό.
Στην αρχή τη χρησιμοποιούσα περιστασιακά, καθώς δεν έβλεπα το πρόβλημα να εξελίσσεται ραγδαία. Σιγά σιγά όμως συμμορφώθηκα και άρχισα να τη χρησιμοποιώ κάθε βράδυ.
Κάπου στα 41 μου, ξεκίνησε μια περίοδος ήπιας κατάθλιψης λόγω ασθενειών κοντινών μου ανθρώπων (αυτό το αφήνω για πιο μετά).
Στα 42 μου, και ενώ είχα ήδη χάσει αρκετό έδαφος στη μάχη με την τριχόπτωση, υπέστην έμφραγμα.
Ο καρδιολόγος μου ήταν ξεκάθαρος:
"Να κόψεις τη μινοξιδίλη. Είναι γνωστό ότι προκαλεί αρρυθμίες μακροπρόθεσμα."
"Μα την παίρνω τοπικά," του είπα.
"Όταν απορροφάται, περνάει στο σύστημα," μου απάντησε.
Έτσι, έκοψα τη μινοξιδίλη και επικεντρώθηκα στην υγεία μου.
Οι εξετάσεις μου ήταν εξ αρχής πολύ καλές, κάτι που έκανε το έμφραγμα παράξενο, δεδομένου ότι έκανα γυμναστική και δεν είχα ποτέ περιττά κιλά. Σταμάτησα τη γυμναστική μόνο για τον πρώτο μήνα και μετά άρχισα σταδιακά να αυξάνω τη δραστηριότητα και τη συχνότητά μου. Στην προτελευταία μου εξέταση, ο γιατρός μου είπε ότι είμαι καλύτερα από τον μέσο υγιή άνθρωπο καρδιολογικά.
Παρόλα αυτά, από τα 41 μου, η λίμπιντό μου και η ικανότητά μου είτε να ξεκινήσω είτε να ολοκληρώσω μια σεξουαλική επαφή έπεσε κατακόρυφα. Ίσως έφταιγε η καρδιά που με περίμενε στη γωνία, ίσως η κατάθλιψη που με είχε πιάσει.
Πηγαίνοντας σε διάφορους ουρολόγους, όλοι μιλούσαν για κατάθλιψη και μου έδιναν ταδαλαφίλη. Με αυτή όλα λειτουργούσαν όπως έπρεπε, αλλά όταν ερχόταν η στιγμή, η όρεξή μου εξαφανιζόταν στα μισά.
Αποφάσισα να επισκεφθώ έναν ενδοκρινολόγο. Οι εξετάσεις έδειξαν:
- Αυξημένη προλακτίνη (γύρω στα 30), την ορμόνη που εκκρίνεται όταν ολοκληρώνει κανείς.
- Χαμηλή τεστοστερόνη (300–350), κάτι που εξηγεί γιατί, παρόλο που γυμνάζομαι, δεν φαίνεται και δεν μπορώ να χάσω την κοιλίτσα, ενώ η διατροφή μου είναι μετρημένη.
Βρίσκομαι σε αυτή τη φάση που φαίνεται στη φωτογραφία.
Και έχουμε και λέμε:
- Η μινοξιδίλη απαγορεύεται.
- Η φιναστερίδη δεν είναι καλή ιδέα, όπως μου είπε και ο ουρολόγος μου, λόγω των ορμονικών μου τιμών.
- Η εμφύτευση μαλλιών:
- Με αντιπηκτικά, λειτουργεί; Ή θα πεθάνουν θυλάκια λόγω πληγών που δεν επουλώνονται;
- Χωρίς μινοξιδίλη και φιναστερίδη για συντήρηση, έχει νόημα;
Τι λέτε, ρε παιδιά; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;
Συνημμένα
Τελευταία επεξεργασία: