Θεραπεία με ιατρικά θέματα.

panos_moschato

New Member
Καλησπέρα,

Στα 30 μου ξεκίνησε η τριχόπτωση, και αφού επισκέφθηκα 2-3 δερματολόγους, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ μινοξιδίλη για αρκετό καιρό.
Στην αρχή τη χρησιμοποιούσα περιστασιακά, καθώς δεν έβλεπα το πρόβλημα να εξελίσσεται ραγδαία. Σιγά σιγά όμως συμμορφώθηκα και άρχισα να τη χρησιμοποιώ κάθε βράδυ.

Κάπου στα 41 μου, ξεκίνησε μια περίοδος ήπιας κατάθλιψης λόγω ασθενειών κοντινών μου ανθρώπων (αυτό το αφήνω για πιο μετά).
Στα 42 μου, και ενώ είχα ήδη χάσει αρκετό έδαφος στη μάχη με την τριχόπτωση, υπέστην έμφραγμα.

Ο καρδιολόγος μου ήταν ξεκάθαρος:
"Να κόψεις τη μινοξιδίλη. Είναι γνωστό ότι προκαλεί αρρυθμίες μακροπρόθεσμα."
"Μα την παίρνω τοπικά,"
του είπα.
"Όταν απορροφάται, περνάει στο σύστημα," μου απάντησε.

Έτσι, έκοψα τη μινοξιδίλη και επικεντρώθηκα στην υγεία μου.
Οι εξετάσεις μου ήταν εξ αρχής πολύ καλές, κάτι που έκανε το έμφραγμα παράξενο, δεδομένου ότι έκανα γυμναστική και δεν είχα ποτέ περιττά κιλά. Σταμάτησα τη γυμναστική μόνο για τον πρώτο μήνα και μετά άρχισα σταδιακά να αυξάνω τη δραστηριότητα και τη συχνότητά μου. Στην προτελευταία μου εξέταση, ο γιατρός μου είπε ότι είμαι καλύτερα από τον μέσο υγιή άνθρωπο καρδιολογικά.

Παρόλα αυτά, από τα 41 μου, η λίμπιντό μου και η ικανότητά μου είτε να ξεκινήσω είτε να ολοκληρώσω μια σεξουαλική επαφή έπεσε κατακόρυφα. Ίσως έφταιγε η καρδιά που με περίμενε στη γωνία, ίσως η κατάθλιψη που με είχε πιάσει.

Πηγαίνοντας σε διάφορους ουρολόγους, όλοι μιλούσαν για κατάθλιψη και μου έδιναν ταδαλαφίλη. Με αυτή όλα λειτουργούσαν όπως έπρεπε, αλλά όταν ερχόταν η στιγμή, η όρεξή μου εξαφανιζόταν στα μισά.

Αποφάσισα να επισκεφθώ έναν ενδοκρινολόγο. Οι εξετάσεις έδειξαν:

• Αυξημένη προλακτίνη (γύρω στα 30), την ορμόνη που εκκρίνεται όταν ολοκληρώνει κανείς.
  • Χαμηλή τεστοστερόνη (300–350), κάτι που εξηγεί γιατί, παρόλο που γυμνάζομαι, δεν φαίνεται και δεν μπορώ να χάσω την κοιλίτσα, ενώ η διατροφή μου είναι μετρημένη.
Σχετικά με την τριχόπτωση...
Βρίσκομαι σε αυτή τη φάση που φαίνεται στη φωτογραφία.

Και έχουμε και λέμε:

• Η μινοξιδίλη απαγορεύεται.
  • Η φιναστερίδη δεν είναι καλή ιδέα, όπως μου είπε και ο ουρολόγος μου, λόγω των ορμονικών μου τιμών.
  • Η εμφύτευση μαλλιών:
    • Με αντιπηκτικά, λειτουργεί; Ή θα πεθάνουν θυλάκια λόγω πληγών που δεν επουλώνονται;
    • Χωρίς μινοξιδίλη και φιναστερίδη για συντήρηση, έχει νόημα;
Αυτές τις μέρες κούρεψα τα μαλλιά μου κοντά (στο 2, όπως καταλαβαίνω) με σκοπό να το πάω στο 1. Αυτό το στυλ όμως δεν με εκφράζει ιδιαίτερα, αλλά και το "μπιφτέκι" πίσω μου τη σπάει. Όταν τα μαλλιά μου είναι πιο μακριά, το μπροστινό έχει μια μικρή τρύπα, αλλά παλεύεται (καμιά φορά). Οι κρόταφοι είναι εντάξει και δεν με χαλάνε καθόλου, αλλά το ξέφωτο στο crown μου με ενοχλεί.

Τι λέτε, ρε παιδιά; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;

Συνημμένα

• photo.jpg
    photo.jpg
    1.1 MB · Προβολές: 68
  • δφηφθξ.jpg
    δφηφθξ.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 68
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

panos_moschato

New Member
Τις προάλλες γνώρισα έναν τύπο ο οποίος μου είπε έκανε μμ χωρίς καμία φαρμακευτική αγωγή. Έκανε την επέμβασή του στα 43 και ο γιατρός του είχε πει οτι το pattern του ήταν ολοκληρωμένο και έτσι δεν υπήρχε κάποιος λόγος να "σταματήσει" την τριχόπτωση.
Εγώ βρίσκομαι στα 45, λέτε να έχει ολοκληρωθεί η "ζημία";

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Καλημέρα φίλε λογικό να είσαι πεσμένος ψυχολογικά μετα το θέμα υγείας με συνδιασμό και το μαλλί η και όσα άλλα σε απασχολούν με δικούς σου ανθρώπους δεν είναι εύκολο θέλει χρόνο.
Τώρα όσο για το μαλλί. Πιστεύω υπάρχει ελπίδα για την ηλικία που έχεις και χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Εγώ στα 33 ήμουν χειρότερα από εσένα έκανα δύο μεταμοσχεύσεις τώρα είμαι 45 και ακόμη είμαι πολύ καλά.
Η πρώτη μου μμ ήταν το 2012 και η άλλη το 2019.
Βλέπω καλή δότρια με καλό χρώμα τρίχας και καλή ηλικία.
Και να σου πέσουν τα ήδη μαλλιά που έχεις τα αποτελέσματα θα είναι καλά αλλά θα χρειαστείς δύο μεταμοσχεύσεις μελλοντικά.

Kostas97

Well-Known Member
Φιλε μου καλησπερα.

Η Τ ειναι χαμηλη δεδομενου οτι εχεις και συμπτωματα( και καταθλιψη) δε θα ηταν κακη ιδεα να μιλησεις για θεραπεια υποκαταστασης. Υπαρχουν μελετες που δειχνουν οτι βοηθαει και στην καρδια.

Free T, μετρησες?

Στη θεση σου θα το διερευνουσα.

panos_moschato

New Member
Φιλε μου καλησπερα.

Η Τ ειναι χαμηλη δεδομενου οτι εχεις και συμπτωματα( και καταθλιψη) δε θα ηταν κακη ιδεα να μιλησεις για θεραπεια υποκαταστασης. Υπαρχουν μελετες που δειχνουν οτι βοηθαει και στην καρδια.

Free T, μετρησες?

Στη θεση σου θα το διερευνουσα.

Η αυξημένη τέστο κάνει το αίμα πιο πηχτό (δημιουργεί κίνδυνο θρόμβων) και η χαμηλή συμβάλει σε καρδιολογικά προβλήματα.
To κοιτάμε με τον γιατρό και έχω πλακωθεί στη γυμναστική μπας και την ανεβάσουμε με φυσικό τρόπο γιατί η TRT ενέχει κινδύνους σχετικούς με τη γονιμότητα (και δεν θα ήθελα να έχουμε και άλλα)...

Τοποθέτησε φωτός και από τα πλαϊνά σου και από πίσω παλι και δώσε απόσταση.
Θα το κάνω μόλις επιστρέψω από εργασία.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Η αυξημένη τέστο κάνει το αίμα πιο πυχτό (δημιουργεί κίνδυνο θρόμβων) και η χαμηλή συμβάλει σε καρδιολογικά προβλήματα.
To κοιτάμε με τον γιατρό και έχω πλακωθεί στη γυμναστική μπας και την ανεβάσουμε με φυσικό τρόπο γιατί η TRT ενέχει κινδύνους σχετικούς με τη γονιμότητα (και δεν θα ήθελα να έχουμε και άλλα)...

Σωστα για αυτο συνδυαζεται αλλωστε με χοριακη γοναδοτροπινη για την γονιμοτητα.

Αφου το ψαχνεις θα βρεις ακρη. Διοτι υπαρχουν και γιατροι που το 300 δεν το θεωρουν προβλημα, αφου εισαι εντος οριων :p

Λογικο πρωτα να προσπαθεις να την ανεβασεις φυσικα, ο υπνος ειναι ο ν.1 παραγοντας.

Οσον αφορα τη φινα σε αυτη τη φαση νομιζω ηταν σωστη η συμβουλη του γιατρου σου.

Dimos_

Member
Η αυξημένη τέστο κάνει το αίμα πιο πυχτό (δημιουργεί κίνδυνο θρόμβων) και η χαμηλή συμβάλει σε καρδιολογικά προβλήματα.

1.Η γυμναστική απο μόνη της και σε αυτή την ηλικία θα σου δώσει λίγα πράγματα στο θεμα αύξησης της τεστοστερόνης ακόμα κι αν τη συνδυάζεις με την καλύτερη διατροφή.
2.Η λυση δεν ειναι μονο το ΤRT.
3.Τι σου πρότεινε ο γιατρός σου για την αυξημένη προλακτινη, καθώς αυτή ειναι που κανει τη ζημιά.

panos_moschato

New Member
1.Η γυμναστική απο μόνη της και σε αυτή την ηλικία θα σου δώσει λίγα πράγματα στο θεμα αύξησης της τεστοστερόνης ακόμα κι αν τη συνδυάζεις με την καλύτερη διατροφή.
2.Η λυση δεν ειναι μονο το ΤRT.
3.Τι σου πρότεινε ο γιατρός σου για την αυξημένη προλακτινη, καθώς αυτή ειναι που κανει τη ζημιά.

1. Το ξέρω, αλλά οφείλω να προσπαθήσω και επίσης κάνει καλό στη ψυχολογία και ταιριάζει με τη καράφλα :)
2. Αυτό δεν τον ξέρω. Ο γιατρός μου έδωσε ταμοξιφένη. Του είπα οτι προκαλεί φρόμβους ( = εμφραγμα) και μου είπε οτι επειδή παίρνω σαλοσπίρ (αιμολυτικό) θα είμαι σχετικά πιο ασφαλής. Μετά κοίταξε μια έρευνα και μου είπε "εδώ λέει οτι το 8% των ασθενών είχε φρόμβους. Δεν ξέρω τι να σου πω... Πάντως να ξέρεις οτι αν έχεις κατάθλιψη η λίμπιντός σου δεν μπορεί να είναι στα καλά της"...
Έκοψα τη ταμοξιφένη, πλακώθηκα σε challenging βάρη για εμένα και θα πάω σε ένα παθολόγο να μου γράψει βιταμίνη b που δεν έχω καθόλου και τη χρειάζεται η τέστο.
3. Μου είπε οτι κάτω από 100 δεν ασχολούνται κάν. Έκανα μαγνητική και έχω ένα μικρό προλακτίνωμα.

Σωστα για αυτο συνδυαζεται αλλωστε με χοριακη γοναδοτροπινη για την γονιμοτητα.

Αφου το ψαχνεις θα βρεις ακρη. Διοτι υπαρχουν και γιατροι που το 300 δεν το θεωρουν προβλημα, αφου εισαι εντος οριων :p

Λογικο πρωτα να προσπαθεις να την ανεβασεις φυσικα, ο υπνος ειναι ο ν.1 παραγοντας.

Οσον αφορα τη φινα σε αυτη τη φαση νομιζω ηταν σωστη η συμβουλη του γιατρου σου.

Κώστα, αυτό που δεν είπα είναι οτι κάνω και άπνοιες τις οποίες τις έλεγξα τώρα πριν τρείς μήνες (με cpap), αλλά κοιμάμαι περίπου 6-7 ώρες την ημέρα. Πριν λίγο καιρό ήταν 4-6 αλλά πλακώθηκα στη γυμναστική μπας και κοιμάμαι καλύτερα.
Ακόμα και τώρα ο ύπνος είναι διακοπτώμενος για κατούρημα, ή χωρίς λόγο. Δεν έχω θέμα στο να κοιμηθώ, έχω θέμα στο να παραμείνω ξύπνιος.

Τώρα παίζει η εξης λούπα:
Λίγος/κακός ύπνος -> τεστο
λίγη τέστο -> κακός ύπνος

Από ότι καταλάβατε θα αλλάξω ενδοκρινολόγο :)

Dimos_

Member
Φαίνεται πως έχεις αρκετά καλή δότρια πισω αλλά οχι τοσο στα πλάγια και η τριχα σου φαίνεται να είναι παχιά και σκληρή.
Αν προχωρήσεις σε ΜΜ νομίζω θα έχεις ενα πολυ καλο αποτέλεσμα και χωρίς θεραπείες.
Βέβαια η τριχόπτωση είναι διαδικασία που συνεχως εξελίσσεται και ποτε δεν ξέρεις που σταματάει.
Να έχεις στο νου σου παντως, πως θα χρειαστείς δυο επεμβάσεις για να λύσεις το πρόβλημά σου.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

panos_moschato

New Member
Φαίνεται πως έχεις αρκετά καλή δότρια πισω αλλά οχι τοσο στα πλάγια και η τριχα σου φαίνεται να είναι παχιά και σκληρή.
Αν προχωρήσεις σε ΜΜ νομίζω θα έχεις ενα πολυ καλο αποτέλεσμα και χωρίς θεραπείες.
Βέβαια η τριχόπτωση είναι διαδικασία που συνεχως εξελίσσεται και ποτε δεν ξέρεις που σταματάει.
Να έχεις στο νου σου παντως, πως θα χρειαστείς δυο επεμβάσεις για να λύσεις το πρόβλημά σου.

Δύο εννοείς για να φτιάξω και hairline?
Αυτό που με ενδιαφέρει προτίστως είναι να κλείσω το crown και τη τρύπα μπροστά.
Από τα 30 μου έχω κροτάφους και δεν θέλω να τους κλείσω.

Dimos_

Member
Δύο εννοείς για να φτιάξω και hairline?
Αυτό που με ενδιαφέρει προτίστως είναι να κλείσω το crown και τη τρύπα μπροστά.
Από τα 30 μου έχω κροτάφους και δεν θέλω να τους κλείσω.
Πρώτα φτιαχνεις το μπροστά κομματι που ειναι η βιτρίνα και μετά πας στο crown.
Το σχεδιασμό της hairline θα τον συζητήσεις με το γιατρο σου και θα του πεις τι ειναι αυτο που ζητάς.
Κάνε μονο την έρευνά σου όσον αφορά την επιλογή γιατρού και ολα θα σου πάνε καλά.

Μπλουζα