Κρεμα Fungoral

tsiou

New Member
Απ: Κρεμα Fungoral

φίλε μου εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο αθώα γενικά όλα αυτά ...

αν υπάρχει όμως μέτρο, δεν νομίζω να δημιουργούνται σοβαρές παρενέργειες, έστω και μετά απο πολλά χρόνια ...

π.χ. για την μινοξιδίλ λένε ότι έχουν πρήξιμο σε πρόσωπο, τριχοφυία σε μάγουλα, αυτιά, πλάτη κλπ κλπ ...

έτσι και με την κετοκοναζόλη ... εγώ αισθάνομαι ένα βάρος στα μάτια, πιθανώς επειδή βάζω στους κροτάφους που είναι απο πάνω ... αλλά μπορεί να είναι και απο ξηροφθαλμία που έχω κάποιες φορές

πολλές παρενέργειες δεν ξέρω αν μπορούν να εντοπιστούν ή να συσχετισθούν άμεσα ...

γι' αυτό και εγώ προσωπικά απλά βάζω μικρότερες ποσότητες απο αυτές που προτείνονται και λίγο πιο αραιά ... καλύτερα λιγότερα μαλλιά, παρά περισσότερα χημικά στο σώμα μου ... ότι αισθάνεται βέβαια ο καθένας

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

spi είπε:
Παιδια εχω μπερδευτει.Εκανα ενα γρηγορο search και ξεσκαρταρισμα και λενε παιδια εδω στο forum ο Παναγιωτης συγκεκριμενα οτι η κετο δεν ειναι τοσο αθωα ουσια.Κανει να βαζουμε την κρεμα καθε μερα η οχι???και αν ναι για ποσο καιρο?

γνωμη μου ειναι καθημερινα οχι
σαφως και δεν ειναι αθωα και σαφως εχει αντενδειξεις

και επιβαρυνει σημαντικα την επιδερμιδα του κεφαλιου μας
και επειδη λιγο πολυ βαζουμε αρκετα πραγματα ολοι μας
δεν ειναι σωστο να βαζουμε ολοι μερα

επισης αν σκεφτεις τις δοσολογιες σε σχεση με την γνωστη χρηση
αλλα και την διαρκεια που εχει η αλλη χρηση η ποσοτητα φανταζει τεραστια αυτη φανταζει μεγαλη για μενα

spi

Well-Known Member

Παιδια χρησιμοποιω εδω κι ενα μηνα περιπου την κρεμα και βλεπω χνουδι μπροστα και μικρες τριχες.Βεβαια την εχω ελλατωσει απο τοτε που μου ειπε αυτα ο Παναγιωτης αλλα βλεπω τριχες και πιστευω οταν αρχισω μινοξ να γινουν κανονικες.

tsiou

New Member

γειά σας παίδες,

επειδή έλαβα ένα pm απο νέο φίλο της παρέας ...

χρησιμοποιώ την κρέμα κετοκοναζόλης εδώ και κανά 3μηνο, αλλά επειδή είναι καλοκαίρι και ιδρώνω ακόμα και το βράδυ και πάω για μπάνια κλπ κλπ δεν την βάζω τόσο τακτικά. απο χειμώνα πιστεύω θα είμαι πιο προσεκτικός.

μέχρι στιγμής πιστεύω ότι έχει σταματήσει η τρομερή τριχόπτωση που είχα επειδή σταμάτησα την μινοξιδίλι. δεν νομίζω ότι έχω επανέκφυση (ακόμη), αλλά και το που μου σταμάτησε η τριχόπτωση μου αρκεί σε πρώτο στάδιο ...

επειδή είναι πάμφτηνη προτείνω να την δοκιμάσετε, απλά όχι πάνω απο 2 φορές την εβδομάδα αν μιλάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποφύγουμε τις όποιες παρενέργειες υπάρχουν και δεν τις ξέρουμε ...

Υ.Γ. ενδιάμεσα χρησιμοποιώ σαμπουάν κετοκοναζόλης και φυτικά σαμπουάν και καμιά βιταμίνη κατά περιόδους

vag25

Well-Known Member

Μηχαλη ξεκινησες πιο εντατικα και μετα το μειωσες ή απο την αρχη εβαζες καθε 2 εβδομαδες?

Ειπες οτι εκοψες την μινοξιδίλι.Tελικα η κρεμα (συμφωνα με οτι γνωριζουμε μεχρι τωρα) λειτουργει ως ''μινι'' αναστολέας DHT ή ως κατι σαν growth stimulant ή και τα 2?Ειχα την εντυπωση οτι λειτουργουσε ως αναστολέας DHT.

tsiou

New Member

vag25 είπε:
Μηχαλη ξεκινησες πιο εντατικα και μετα το μειωσες ή απο την αρχη εβαζες καθε 2 εβδομαδες?

Ειπες οτι εκοψες την μινοξιδίλι.Tελικα η κρεμα (συμφωνα με οτι γνωριζουμε μεχρι τωρα) λειτουργει ως ''μινι'' αναστολέας DHT ή ως κατι σαν growth stimulant ή και τα 2?Ειχα την εντυπωση οτι λειτουργουσε ως αναστολέας DHT.

φίλε βαγκ,

την κρέμα την ξεκίνησα πολύ εντατικά .... τον 1ο μήνα την έβαζα κάθε ημέρα ευλαβικά ...

είχα σταματήσει περίπου κανά 8μηνο την μινοξιδίλι και όπως καταλαβαίνες ήμουν στο στάδιο της τρομακτικής τριχόπτωσης. 1 χρόνο που την χρησιμοποιούσα είχα δει τρομερή βελτίωση και επανέκφυση, οπότε όλα αυτά χανόντουσαν ... ???

δεν ήθελα να ξαναξεκινήσω μινοξιδίλι για πολλούς λόγους, αν και δεν είχαν παρατηρήσει αξιόλογες παρενέργειες ...

οπότε όταν (ξανά)διάβασα για την κρέμα, με 2,5 ευρώ ;) και το σημαντικό ότι καθαρίζει/"αναβάλει" την τριχόπτωση και όχι απλά να διατηρεί τις "νεκρές" ρίζες λέω εδώ είμαστε ...

είχα δοκιμάσει και σαμπουάν κετοκοναζόλης, οπότε λέω όλο και κάπως θα βοηθάει αυτή η κρέμα ...

αλλά μετά ήρθε καλοκαίρι και ζέστη και ιδρώτας και μπάνια και ίσως και κάποιο πρήξιμο στα μάτια, οπότε λέω να την μειώσω ... αν και έτσι υπολόγιζα να το κάνω το πρόγραμμα ... 1 μήνα φουλ για να καθαρίσει το κεφάλι απο DHT και να σταματήσει η τρομερή τριχόπτωση μετά απλά συντήρηση 2 φορές την εβδομάδα (3 ημέρες κενό) ...

Υ.Γ. 1) πιστεύω αφού καθαρίζει καλά το κεφάλι και δεν υπάρχει διυτοστερόνη τότε δεν βλέπω το λόγο να μην ξαναβγούν κάποιες "φρέσκες" ρίζες ...
2) αν χρησιμοποιηθεί με μινοξιδίλι ίσως δει κάποιος "θαύματα" ...
3) όσοι έχουν πιο σοβαρό πρόβλημα ας παίρνουν ελαφρές ποσότητες απο τα χαπάκια που προτείνουν τα παιδιά απο εδώ και πιστεύω και αυτοί θα δουν σοβαρότατη διαφορά προς το καλύτερο ...

4) μην έχουμε στόχο να μην κάνουμε καράφλα, απλά να την καθυστερήσουμε όσο μπορούμε χωρίς παρενέργειες ... ;)

kakashi

Member

μιχάλης είπε:
4) μην έχουμε στόχο να μην κάνουμε καράφλα, απλά να την καθυστερήσουμε όσο μπορούμε χωρίς παρενέργειες ... ;)
εδω μαζι σ και εγω πιστευω...αφου ειναι να κανουμε θα κανουμε...απλα ας καθυστερησει λιγο...εγω πχ που ειμαι 20 τωρα θελω να τα κρατησω οσο μπορω περισσοτερο μεχρι τα 30+και μετα να τα κοβω πολυ πολυ κοντα με την μηχανη στυλ κανακης...βεβαια ελπιζω να μην φυγουν τελειως(Ν7)γιατι για να φαινεται πιο ωραια αυτο το λουκ θα πρεπει να εχεις λιγες τριχουλες να φαινονται μπροστα.εστω λιγες να μην ειναι τελειως αδειο...μακαρι βεβαια να κρατησω τα μαλλια μ μεχρι τα γεραματα αλλα κ για μια 10ετια θα ειμαι ευχαριστημενος...μην ειμαι αχαριστος ;D

giannis1991

Well-Known Member

εγω παλι λεω να τα κρατησω οσο γινεται για 10 χρονια και οταν η κατασταση θα γινετε δραμα θα ανακαλυφθει κατι καλο και θα σωθω...καλο ε??

vag25

Well-Known Member

Φιλε μιχάλη ευχαριστω για την διευκρινηση.

Εγω δεν εχω εντοπισει ακριβως το προβλημα μου,μιας και εχω τριχοπτωση οταν εχω φαγουρα,αλλα δυστυχως φαγουρα εχω σχεδον παντα εδω και 7 χρονια. :D

Θεωρω οτι το σιγουρο προβλημα ειναι καταρχην η ΣΔ,οποτε εκει θελω να σταθω και αυτο να αντιμετωπισω για αρχη.Αν τα καταφερω και βλεπω να λιγοστευουν τα μαλια μου και παλι.τοτε θα στραφω και σε αλλες λυσεις.

Γι αυτο και στεκομαι στην κρεμα και λεω αφου ετσι και αλλιως το σαμπουαν φανκοραλ κανει για ΣΔ,h κρεμα θα ειναι καλυτερη και θα καθαρισει και εμενα το κεφαλι μου.Αλλα και εκτος απο αυτο,αν τυχον το προβλημα μου δεν ειναι μονο η ΣΔ,θα καταπολεμω παραλληλα(αφου η κρεμα κανει αυτη τη δουλεια) και το αλλο προβλημα(εφοσον τελικα υπαρχει).

Για την ιστορια εδω και 7 χρονια βλεπω οτι μαλλια λιγοστευουν χωρις να υπαρχει εμφανεστατη αραιωση.Για την ακριβεια μονο εμπειρο ματι και σε ειδικες συνθηκες(πολυ φως ισως) ,μπορει να το δει.Αλλα ειναι βεβαιο οτι καποια στιγμη δεν θα εχω μαλλι, με αυτον τον ρυθμο που λιγοστευουν. :)

Οποτε λεω να αρχισω κρεμα σιγα σιγα.

takis7

New Member

Ξεθαβω το θρεντ για την κρενα φουνγκοραλ γιατι μαλον θα την αρχισω.Ερωτω λοιπον τους γνώστες,αναφερουν μερικοι οτι φιναστεριδη και ντουταστεριδη μακροπροθεσμα αυξανουν την τεστοστερονη και καταλαβαινω οτι αν τις χρησιμοποιουμε για καποιο διαστημα και καπου στα 35 μας τις σταματησουμε,σε ενα χρονο μετα δηλαδη στα 36, τα μαλλια θα ειναι λιγοτερα απο το αν δεν περναμε τιποτα ως τοτε.
Ενδεχεται με την κρεμα φουνγκοραλ να ισχύει το ιδιο???? :chinscratch

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

heyya

New Member

tropheus είπε:
[quote author=kapamarou link=topic=468.msg41859#msg41859 date=1288880603]
ειναι dht blocker,και εχει καλη αποροφηση ;) :(

To θέμα είναι ότι ψιλολαδώνει τα μαλλάκια...
[/quote]

μπα, σε μένα κομπλέ... σαν να βάζω κερί ένα πράγμα. στο κοντό μαλλί πάντως το αραιωμένο σημείο γυαλίζει... σαν να λεπτένει την τρίχα :chinscratch

spi

Well-Known Member

Δε λαδωνει ουτε εμενα το μαλλι.Σαν να βαζω οπως ειπε το παιδι κερι,αλλα μετα στεγνωνει και μενει και το μαλλι.χεχε 2 σε 1 ενα πραγμα :p Παντως ξερω οτι μπορει να δωσει και καποια επανεκφυση...

akishellas3

Well-Known Member

ρε παιδια την βαζω μια φορα την μερα στους κροταφους ,εχει παρατηρησει κανεις ξηροδερμια η ,για πολυ μιλαμε καθε μερα,τι βαζω λαδι κ παλι επειτα ξηροδερμια κ μου φαινεται λες κ εχει λεπτυνει το δερμα μου στο κουτελιο,ιδεα μου μπορει να ειναι το δευτερο απο την ξηροδερμια,τι να κανω ρε μαγκες βαζω αλοη λαδι αλλα τιποτα .

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Χρησιμοποιώ αλοιφή fungoral περίπου 6 μήνες. Παρατηρώ μια διαφορά τον τελευταίο μήνα ώς προς το πάχος της τρίχας. Για επανέκφυση δεν μπορώ να πω γιατί πάντα τέτοια εποχή τα μαλλιά μου είναι σε καλύτερη μοίρα. Τους πρώτους μήνες έβαζα κάθε μέρα στις προβληματικές περιοχές, αλλά μου δημιούργησε ξηροδερμία και μάλιστα έντονη. Χρησιμοποιούσα δαφνέλαιο, η ξηροδερμία ηρεμούσε για 2 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Τον τελευταίο μήνα βάζω fungoral μέρα πάρα μέρα και πριν το λούσιμο έβαζα λάδι jojoba και το άφηνα όσο πιο πολύ μπορούσα. Η ξηροδερμία εξαφανίστηκε.....

tsiou

New Member

γειά σας παίδες,

εγώ χρησιμοποιώ κρέμα κετοκοναζόλης 2% κάπου 6 μήνες ... δεν έχω δει ποτέ ξηροδερμία !!! και το περίεργο είναι ότι αισθάνομαι ότι όση ποσότητα και να βάλω δεν θα δω ποτέ ξηρό το δέρμα ... για την "λέπτυνση" της τρίχας δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη ακόμη, δεν έχω δει τίποτα αν και το έχω ξανακούσει ...

σε κοντό μαλλί η κρέμα απλώνεται εξαιρετικά και φαίνεται στην χειρότερη περίπτωση ως κερί και η τιμή είναι "εξευτελιστική" ... 2,5 ευρώ και κρατάει αρκετούς μήνες

αντίθετα με το σαμπουάν κετοκοναζόλης όταν έτυχε 1-2 φορές και δεν είχα αφήσει 2-3 ημέρες κενό το κεφάλι μου είχε τρομερή φαγούρα και ξηροδερμία ...

η κρέμα πιστεύω έχει πολύ καλή απορρόφηση και αποτελέσματα επειδή μένει αρκετές ώρες στο κεφάλι και κυρίως επειδή επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. κροτάφους ή πίσω μέρος) χωρίς να επιβαρύνει τα άλλα μέρη που δεν έχουν πρόβλημα (για αρχικά στάδια τριχόπτωσης)

για παιδιά που τώρα ξεκινάει το πρόβλημα τους προτείνω ...

1-2 φορές την εβδομάδα σαμπουάν κετοκοναζόλης 2% (3 ημέρες κενό ή και παραπάνω για μακροχρόνια χρήση που θέλουμε εμείς)
1-2 φορές την εβδομάδα κρέμα κετοκοναζόλης 2% (3 ημέρες κενό ή και παραπάνω για μακροχρόνια χρήση που θέλουμε εμείς)

όσοι έχουν μεγαλύτερη αραίωση ας πάρουν και σε λογικές ποσότητες κάποιο χαπάκι που προτείνουν εδώ κάποιοι φίλοι και πιστεύω θα δουν τρομερή διαφορά ...

Υ.Γ. το να σταματήσει ή να μειωθεί η τριχόπτωση εγώ το θεωρω μεγάλο κατόρθωμα και πολύ καλό σαν αποτέλεσμα ... μην κυνηγάμε τις υπερβολές επιβαρύνοντας την υγεία μας

manosthegreek

New Member

ειμαι νεος εδω.. ειμαι 20 ετων και βλεπω μια αραιωση στους κροταφους. Πηρα το σαμπουαν FREZYDERM HAIR FORCE FOR MEN και την κρεμα Fungoral, που απ οτι ακουω εδω ειναι πολυ καλη. Στις ενδειξεις ομως δε λεει τιποτα για τριχοπτωση ή επανεκφυση τριχων. Λεει απλα για πυτιριδα και αλλα.
Μηπως να τη σταματησω πριν καν την αρχισω? Μηπως κανει χειροτερη την κατασταση γιατι δεν εχω πυτιριδα.?

Μπλουζα