panos_6
Active Member
rocknrolla είπε:panos_6 είπε:rocknrolla είπε:αν το είχες διαβάσει θα ήξερες ότι δεν έχει καμία διαφορά -και επίσης θα σου λύνονταν όλες οι υπόλοιπες απορίες.
ενταξει ρε φιλε εψαξα και μπερδευτικα τελειως. και στο αλλο θεμα εχει 55 σελιδες. δεν σκοτωσαμε κιολας.
ναι βρε παλικάρι μου, αλλά όταν αυτός που άνοιξε το θέμα γράφει ήδη στο πρώτο ποστ
"παρακολουθω μια συζητηση-πειραμα σε ενα γερμανικο φορουμ εδω και λιγες βδομαδες οπου δοκιμαζουν Cetirizine http://www.galinos.gr/web/drugs/main/atc...07#content κυριως zyrtec σε τοπικο διάλυμα με νερο εθανολη και προπυλενη με μεχρι τωρα καλα αποτελεσματα,"
τι δεν καταλαβαίνεις και ρωτάς ποια η διαφορά;
Ακριβώς επειδή το θρεντ είναι 55 σελίδες όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι ήδη απαντημένες εκεί. Γιατί δεν μπαίνεις στον κόπο να ρίξεις μια ματιά στα πεταχτά στις απορίες των υπολοίπων, ακόμη και για να καταλάβεις για ποιο λόγο το βάζουμε αυτό το πράγμα στα κεφάλια μας; Καλό για εσένα είναι πρώτα απ'όλα. Να ξέρεις ο ίδιος τι βάζεις στο κεφάλι σου, γιατί το βάζεις, με ποια σειρά πρέπει να το βάζεις και γιατί. Και μόνο η ιδέα ότι αυτή η ουσία μπορεί να δώσει τέλος στην τριχόπτωσή σου (δεν μπορεί, αλλά λέμε τώρα χάριν παραδείγματος) δεν σε εξιτάρει να ανακαλύψεις, να διαβάσεις, να πειραματιστείς, να χρησιμοποιήσεις τις εμπειρίες και τις ήδη απαντημένες απορίες των άλλων και να γλιτώσεις τον εαυτό σου από χαμένο κόπο και χρόνο; Οκ, πάμε ένα γρήγορο briefing...
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες βρέθηκε ότι στα φαλακρά σημεία σε άνδρες με ΑΑ υπάρχει υπερσυγκεντρωση της προσταγλανδίνης PGD2. Οι προσταγλανδίνες είναι βιοχημικά λιπίδια με ορμονική δράση.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=pgd2%20alopecia
Το ζιρτέκ ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που μπλοκάρουν την PGD2, οπότε από την ημέρα που ανακοινώθηκε αυτή η έρευνα οι απανταχού συναγωνιστές ξεκίνησαν ένα πείραμα: αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ζιρτέκ σαν τοπική λοσιόν. Λογικό ακούγεται, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχει αποτελέσματα, μιας και οι μηχανισμοί του ανθρώπινου οργανισμού είναι αρκετά περίπλοκοι και τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.
Η χρήση της λοσιόν γίνεται από τους περισσότερους μια φορά την ημέρα και είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, καθώς 100% επιβεβαιωμένα αποτελέσματα δεν υπάρχουν. Μπορεί να χρειάζεται 2 φορές την ημέρα. Μπορεί να χρειάζεται παραπάνω από 2 φορές την ημέρα. Μπορεί να μην χρειάζεται καθόλου. Κανείς δεν ξέρει. Όλοι ψάχνουμε.
Επίσης κανείς δεν ξέρει σε τι συγκέντρωση πρέπει να μπαίνει, καθώς κανείς δεν ξέρει αν πρέπει να μπαίνει καν (αν λειτουργεί). Εγώ τη χρησιμοποιώ όπως είναι σε συγκέντρωση 1%. Άλλοι σε συγκέντρωση 0.5%. Άλλοι σε χαμηλότερη συγκέντρωση. Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπάρχει ακόμα κάτι στέρεο για να το ακολουθήσουμε.
Σχετικά με τη μινοξιδίλη, κάποιοι λένε ότι τη βοηθάει και καλό είναι να μπαίνουν με μικρή ώρα διαφορά. Εγώ αφήνω να περάσουν κάποιες ώρες, δε θέλω να βάζω κοντινά το ένα τοπικό με το άλλο.
Πραγματικά με κάθε φιλική διάθεση.
οταν διαβασα καταλαβα οτι προκειται για το ιδιο πραγμα απλα σκεφτηκα ποια η διαφορα κ εχει καινουργιο θεμα; εδω μου φανηκε πιο ευκολο να το φτιαξουμε κ λεω μηπως κανει μικροτερη δουλεια; στ αλλο εψαξα λιγο δεξια λιγο αριστερα ειδα οτι πολλοι το βαζουν καθε μερα. δεν ειναι οτι δεν εψαξα. στον φιλο weznem δεν απανταω γιατι απο οτι βλεπω το εχει συνηθησμενο να κανεις επιθεσεις στ φορουμ. και εγω με καθε φιλικη διαθεση ρωτησα. δεν θεωρω κανεναν μαλακα που ψαχνει και κοιταζει. ναι και εγω εχω φαει ολο το φορουμ να δω τι ειναι καλυτερο για μενα. ναι πολλοι εχουν κανει τις ιδιες ερωτησεις με μενα. αλλα εγω μπορει να θελω πχ κατι παραπανω στην απαντηση. απο το να πειραματιστω μονος μου και να κανω καμια πατατα καλυτερα να φαω 3 εκατατοστα σε μια σελιδα στ ιντερνετ που σκοπος της ειναι να βοηθησει ολους εμας.
σε ευχαριστω για την απαντηση.
θα βαζω καμια ωρα πριν και εγω γιατι βαζω και airol μαζι. αν και δεν εχω παρει την τελικα αποφαση να το ξεκινησω η οχι γιατι κατι με κραταει να περιμενω να δω αποτελεσματα απο την airol.
:beerc