Όσον αφορά την συνολική διαδικασία τώρα.Νομίζω κάπου το έχω ξαναγράψει αλλά θα το αναφέρω ξανά εδω.
Όταν άρχισα την διερέυνηση για να κάνω την μεταμόσχευση, είτε στέλνοντας email, είτε πηγαίνωντας σε κλινικές, συνειδητοποίησα ότι η δοτριά μου ήταν κάτω του μετρίου. Για μένα λοιπόν,έχοντας ήδη μια τομή, το στριπ φάνταζε μονόδομος. H επιλογή της κλινικής ήταν επίσης μονόδρομος.Απαγορευτικό δυτυχώς για μένα το εξωτερικό,όπου ήταν και η πρώτη μου επιλογή, λόγω οικονομικών κυρίως λόγων (Hattinghen, Bisanga, Karadeniz) Σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα επέλεγα την κλινική. Για αυτό άλλωστε το πρώτο ραντεβού επέλεξα να το κάνω δωρεαν με κάποια συνεγατιδα του γιατρού,η οποία φυσικά δεν έιναι γιατρός και από ότι μου είπε και η ίδια δούλευε παλιά σε αλλη κλινική ( μπορούσες να επιλέξεις 70 ευρω με τον γιατρό ή δωρεάν και να σε δεί κάποιος υπέυθυνος) και το έκανα μόνο και μόνο για να μου κάνουν μετρήσεις, πριν αντιλήφθώ ότι πρέπεί να κάνω στριπ.Εν συνεχεία όταν καταστάλαξα,ζήτησα και έκανα και δευτερο ραντεβού πληρωνοντας, με τον γιατρό.
Consultation. To έχουμε αναλύσει, τι ειπώθηκε και τι τελικά έγινε.Απογοητευτικό.
Λήπτρια. Το ανέλυσα στο προηγούμενο ποστ ως προς την φύτρωση. Συνδεση στους κροτάφους, απογοητευτική. Τεχνική που εφαρμόσθηκε, νομίζω δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Διαδικασία. Τα έχω γράψει αναλυτικά σχετικά με την εξαγωγή, είσαγωγή κ.τ.λ. που συμμετέχει ο γιατρός και που όχι.
Δότρια. Δυστυχώς εδώ είχαμε το θέμα με τις ουλές.Η κλινική ισχυρίσθηκε ότι αιτία είναι η ιδιοσυγκρασία του δέρματος και όχι κάποιο λάθος που έγινε κατά την διαδικασία. Εγώ δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αυτό καθώς αν έιχε γίνει λάθος, έιμαι σιγουρος ότι ο γιατρός θα το παραδεχόταν και θα αναλάμβανε τις ευθύνες του. Το θέμα εδώ όμως είναι άλλο. Ουδέποτε η κλινική και ο γιατρός δεν έχουν αναφέρει κάπου, στα δεκάδες ενημερωτικά βίντεο,στην σελίδα της κλινικής, εδώ στο φόρουμ,πριν από την επέμβαση, ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο αν κάνεις στριπ. Να δημιουργηθούν μεγάλες ουλές εξαιτίας του οργανισμού σου.Yπάρχει δηλαδή έλλειψη ενημέρωσης. Σίγουρα βέβαια κάπου θα έιναι γραμμένο στα βιβλία. Ευκαιρία έιναι λοιπόν μέσα από την περίπτωσή μου να γωνρίζει κάποιος τί μπορεί να περιμένει μετά από επέμβαση FUT.
Επικοινωνία. Καμία επικοινωνία μετά το τρίμηνο.
Αυτή ήταν η δική μου συνολική αποτίμηση και αφορά φυσικά την δική μου ξεχωριστή περίπτωση.Επίσης προσωπική μου κρίση και άποψη χωρίς να είναι κανείς υποχρεωμένος να την ασπασθεί, έιναι ότι από μένα δεν προτεινεται η κλινική στα μέλη του φόρουμ.