Μια άλλη θεωρία για την τριχόπτωση (σμήγμα)

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μια άλλη θεωρία για την τριχόπτωση (σμήγμα)

FreeThinker είπε:
Παιδες, θα ηθελα να σας κανω μια σημαντικη ερωτηση, για το fungoral 2% το σαμπουαν. Πρωτα απ' ολα, συμφωνα με το χαρτι των οδηγιων, πρεπει να γινεται χρηση το πολυ μεχρι 2 φορες την εβδομαδα για 1 μηνα. Παρα πολλα μελη ομως, κι ο Ακης ο administrator, γραφουν πως το χρησιμοποιουν 3 φορες τη βδομαδα επ' αοριστον(για το αν το χρησιμοποιουν επ' αοριστον δεν ειμαι 100% σιγουρος, δεν θυμαμαι). Αλλα γιατι 3 φορες?

Εγω, που ειμαι 17 χρονων, κι ως τωρα σοβαρη θεραπεια δεν κανω (πρεπει να ειμαι nw1-nw2 αναμεσα), ποσες φορες τη βδομαδα μπορω να το χρησιμοποιω και για ποσο καιρο? Αν οντως τα αποτελεσματα ερχονται μετα απο κανα χρονο, πως θα ξερω αν οντως κανει δουλεια? ή πως θα καταλαβω αν μου κανει κακο?

ΥΓ: η φαρμακοποιος μου ειπε αν δεν εχω πυτιριδα να μην το χρησιμοποιησω. Αλλα εγω το χω αγορασει. :'(

Χρησιμοποίησέ το αν θες, δεν παθένεις τίποτα, κι εγώ το είχα χρησιμοποιήσει για αρκετούς μήνες σε μιρκότερη ηλικία απο την δική σου (γύρω στα 15) για πιτυρίδα όμως. 2 ή 3 φορές / βδομάδα είναι το ίδιο, δεν αλλάζει κάτι η μια φορά παρπάνω..., δεν έχουν όλοι το ίδιο δέρμα... μπορεί καποιον να τον ερεθίζει για παράδειγμα, ενω άλλος να μην καταλαβαίνει τίποτα. Προσωπικά είμαι κατά της πολύ μακροχρόνιας χρήση του συγκεκριμένου σαμπουάν αλλά υπάρχουν και άτομα που το χρησιμοποιούν για χρόνια. Να ξέρεις πάντως ότι οποιοδήποτε σαμπουάν όσο καλό και να είναι, ούτε σοβαρές παρενέργειες θα έχει ούτε και αποτελέσματα από μόνο του για την τριχόπτωση.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

FreeThinker

Well-Known Member

ημουν σιγουρος οτι θα μου απανταγες εσυ feni ;) . μηπως ομως θα ηταν σκοπιμο να σταματαω για λιγο τη χρηση του ανα τριμηνο? για καμια βδομαδα ας πουμε? (πραγματικα ακομα δεν εχω αρχισει καποια θεραπεια και δεν ξερω αν συμφερει να το αρχισω μονο του )

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

FreeThinker είπε:
ημουν σιγουρος οτι θα μου απανταγες εσυ feni ;) . μηπως ομως θα ηταν σκοπιμο να σταματαω για λιγο τη χρηση του ανα τριμηνο? για καμια βδομαδα ας πουμε? (πραγματικα ακομα δεν εχω αρχισει καποια θεραπεια και δεν ξερω αν συμφερει να το αρχισω μονο του )

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις... απλά είτε το χρησιμοποιείς συνέχεια, είτε διακεκομμένα από μόνο του δεν θα κάνει πολλά. Μπορείς να το αρχίσεις και βλέπεις αργότερα τι άλλο θα προσθέσεις στην θεραπεία σου.

MANKAR

Active Member

εγω παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τη χρηση του εδω και 1,5 μηνα!!!μου εχει μειωσει την πτωση μαλλιιων η οποια μαλλον οφειλοταν στο σμηγμα και με το σαμπουαν ειδα τεραστια διαφορα !!!!

nmousios

New Member

Χρησιμοποιεί κανείς κάποιο άλλο σαμπουάν ή λοσιόν για το σμηγμα εκτος του fungoral (το οποίο δεν δουλεύει σε εμενα..)?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

nmousios είπε:
Χρησιμοποιεί κανείς κάποιο άλλο σαμπουάν ή λοσιόν για το σμηγμα εκτος του fungoral (το οποίο δεν δουλεύει σε εμενα..)?

Μπορείς να δοκιμάσεις fungoral σε αλοιφή αν δεν σου έκανε δουλειά το σαμπουάν, "fungoral cream" λέγετε, από φαρμακείο, φθηνή και πιο αποτελεσματική από το σαμπουάν.

toxotis18

Member

nmousios είπε:

Θα σε βοηθησει πολυ να κανεις μασκα αργιλου 2 φορες την εβδομαδα.Παρε πρασινη αργιλο ή καολίνη,ανακατευεις με νερο να γινει λαπση ,εφαρμοζεις στο κεφαλι για 1/2 - 1 ωρα και λουζεσαι.Θα νιωσεις αμεσως την διαφορα!

nmousios

New Member

thanks! Από που μπορώ να αγοράσω πράσινη άργιλο? Πήγα στο φαρμακείο και μου έδωσε μια έτοιμη μασκα προσώπου με πράσινο άργιλο της apivita

toxotis18

Member

Ειναι ακριβες οι ετοιμες και σε μικρη ποσοτητα... Λοιπον μπορεις να βρεις πρασινη αργιλο σε σκονη 1gk στον" Μανης χημικα -πρωτες υλες καλλυντικων " Γερανιου 13 / ομονοια και ακριβως διπλα στη γωνια στο "Πλατων" αρωματικες υλες. Ο Μανης πρεπει να το εχει πιο φθηνα!
Δεν θυμαμαι τιμη /kg αλλα γυρω στα 6-10 ευρω.Σε αλλα καταστηματα (π.χ. καλλυντικων) ή φαρμακεια αν τυχη να βρεις ισως να σου πουλησουν με αυτη την τιμη μερικα γραμαρια...
Επειδη εχω ασχηληθει πολυ εντατικα με την παραγωγη παντος τυπου καλλυντικων τους ξερω χρονια αυτους στην ομονοια... :)

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835893/

http://edrv.endojournals.org/content/21/6/585.full

Νομίζω ότι τα παραπάνω εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο τον μηχανισμό που δημιουργεί το σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Επίσης συμπληρώνει ένα παζλ που έχει να κάνει ως εξής.....Ελεύθερα λιπαρά οξέα στο αίμα-----> αντίσταση στην ινσουλίνη-----> διοχεύτεση της παραπάνω ποσότητας λίπους ή (σμήγματος) στους ιστούς, συκώτι, μυς ΚΑΙ ΔΕΡΜΑ καθώς και στους σμηματογόνους αδένες------>αύξηση προσταγλαδίνων-----> δημιουργία φλεγμονής------> τριχόπτωση.

Αν κάποιος θέλει να δει αυτή τη θεωρία στην πράξη, μπορεί να παρατηρήσει το σμήγμα που συγκεντρώνεται στο τριχωτό καθώς και στο πρόσωπο για ορισμένους με το να μείνει αρκετή ώρα νηστικός, μετά από ξενύχτι ή ακόμα (αν γυμνάζεται) κάνοντας την λεγόμενη High-intensity interval training (hiit) καθώς όλα τα παραπάνω και όχι μόνο απελευθερώνουν μεγάλη ποσότητα ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα. Προσωπικά τα έχω δοκιμάσει και τα τρια και όντως ισχύει...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

somari

Active Member

Ωραία, κάπου βαδίζουμε τώρα... Και πως μπορείο κάποιος να αλλάξει την καθημερινή του ζωή ώστε να πάψει να ισχύει ο παραπάνω κύκλος. Το λέω γιατί όντως πιστεύω πως υπάρχει σχέση, για μένα λιπαρότητα και αα ξεκλινησαν ταυτόχρονα μετά από μια crash diet που είχα πριν 2+ κάτι χρόνια

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

somari, όλη αυτή η έρευνα εξηγεί το πρόβλημα αλλά προς το παρόν δεν δίνει και την λύση. Εξάλλου δεν παύει να είναι άλλη μια θεωρία η οποία όμως εκτός του ότι έχει λογική, μπορεί κάποιος να δει εύκολα κατά πόσο ισχύει και στην πράξη με τους τρόπους που προανέφερα.
Από κει και πέρα, με ένα googling μπορεί κάποιος να βρει πολλά και διάφορα για τον περιορισμό των free fatty acids
Εδώ για όποιον έχει όρεξη για διάβασμα περιγράφεται πλήρως η όλη διαδικασία της απελευθέρωσης και του ελέγχου αυτών των λιπαρών οξέων
http://themedicalbiochemistrypage.org/fatty-acid-oxidation.php

Προφανώς ο έλεγχος της ινσουλίνης και της γλυκαγόνης παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη διαδιακασία καθώς η μεν πρώτη μειώνει ενώ η δεύτερη απελευθερώνει τα λιπαρά οξέα στο αίμα.
Κάτι απλό θα μπορούσε να είναι η συνεχή παροχή μικρών γευμάτων ανά 3 ώρες περίπου που να περιέχουν και σύνθετους υδατάνθρακες, κυρίως από άμυλο. Αυτό μπορεί να το δοκιμάσει και όταν κάποια στιγμή παρατηρήσει υπερβολικό σμήγμα να φάει γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και να παρατηρήσει τι θα συμβεί στις επόμενες 2 ώρες. Εγώ το είχα παρατηρήσει συχνά αλλά ποτέ δεν μου πήγε το μυαλό σ αυτό το μηχανισμό.
Από συμπληρώματα, ίσως το χρώμιο να βοηθούσε αρκετά καθώς και τα all time classics ιχθυέλαια.
Επίσης, είναι μια πολύ λογική εξήγηση γιατί οι λανθασμένες δίαιτες που λίγο πολύ όλοι έχουμε κάνει κατά καιρούς, οδήγησαν αργότερα σε τριχόπτωση με τη χειρότερη να ονομάζεται κετογονική...δηλαδή δίαιτα ιδιαίτερα χαμηλή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε λιπαρά και πρωτείνες η οποία σύμφωνα με τα παραπάνω μοιάζει να είναι καταστροφική για τα μαλλιά.

Τώρα, όσον αφορά την διαχρονική ερώτηση χωρίς απάντηση, δηλαδή γιατί ο φίλος μου που έχει λιπαρά μαλλιά ή που είναι χοντρός ή που έχασε 50 κιλά δεν έχει χάσει τρίχα από τα μαλλιά του, furious3 τι να πω....life is a bitch

somari

Active Member

Η απαντηση στο τελευταιο ειναι απλα οτι αυτος δεν ειχε ευαισθητα μαλλια στα ανδρογονα εξαρχης , ενω καποιος που ειχε του επιταχυνε το η ορμονικη ταλαντευση τη διαδικασια

vag25

Well-Known Member

Ωραιο ποστ GOMI.Αν και ειμαι καπως ασχετος με ολα αυτα.Δεν εχω τις γνωσεις και δεν εχω ψαχτει(κακως),με βοηθας να αρχισω.

Καταρχην οπως εχω γραψει πολλες φορες το προβλημα μου εχει να κανει με την λιπαροτητα,φαγουρα που θεωρω εγω οτι εχει ως αποτελεσμα της τριχοπτωση.Δεν ξερω με ποιον τροπο.Μπορει να προκαλει ΑΑ,μπορει απλα να ειναι πιο ευαισθητα τα μαλλια και να πεφτουν.Δεν εχω ιδεα.Η ουσια ειναι οτι χανω μαλλι και πυκνοτητα.

Ολα αυτα τα χρονια,οι δερματολογοι δεν με βοηθησαν ουτε στο ελαχιστο.Τα τελευταια χρονια και εχοντας απογοητευτει σε γενικες γραμμες απο τα τοπικα προιοντα(σαμπουαν,λοσιον για καταπολεμιση λιπαροτητας) εχω την αποψη του S.Spark (εχω βαλει κομματια απο διαφορα ποστ του παρακατω).
Θεωρω οτι καπου μεσα στον οργανισμο δεν υπαρχει ισορροπια που θα επρεπε και εκει χανετε το παιχνιδι.Τα διαφορα τοπικα προιοντα σκεπαζουν (αλλες φορες ουτε αυτο καταφερνουν)το προβλημα κατω απο το χαλακι και κατω απο το χαλακι ειναι ΚΑΙ ο οργανισμος μας,οπου ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να ''συζει'' με το προβλημα.
Με λιγα λογια αρχιζω να πιστευω οτι θα βοηθουσε περισσοτερο η ολιστικη Ιατρικη,η οποια εχει βοηθησει αποδεδειγμενα(τουλαχιστον εγω ειμαι σιγουρος απο δικους μου ανθρωπους) διαφορες παθησεις.

Τα κομματια απο τα ποστ του S.Spark(ο οποιος 16-17 χρονια παλευει με το προβλημα)

S.Spark είπε:
Δεν γνωρίζω τι περίειχε η antiforforale. Οτι και αν περιείχε, εχω καταλάβει οτι η λύση (μιλάω πάντα για την δική μου περίπτωση) δύσκολα θα προέλθει απο μία λοσιον και ένα σαμπουάν.

Απο τότε έχω στρέψει όλες μου τις προσπάθειες στις εναλλακτικές θεραπείες.
Πήγα και σε ομοιοπαθητικούς δερματολόγους και άκουσα και άλλες απόψεις για το θέμα.
Η ομοιοπαθητική συνδέει τη Σ.Δ. με την κακή λειτουργία του εντέρου. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή ο οργανισμός χρησιμοποιεί το παχύ έντερο ως μέσο αποβολής τοξινών. Όταν το παχύ έντερο δεν λειτουργεί σωστά, ο οργανισμός χρησιμοποιεί ένα δευτερογενές όργανο για να αποβάλει τις τοξίνες, το δέρμα.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φθηνά, αλλά απο όσο γνωρίζω, η θεραπεία δεν είναι συμβατή με αρκέτες ουσίες, όπως καφές, αντιβίωση, μέντα (πχ η μενθόλη στις οδοντόκρεμες), κανέλλα, καμφορά... και πολλές άλλες που θεωρειται οτι διεγείρουν τον οργανισμό.

Αν και με έχει βοηθήσει σε πολλά άλλα θέματα, όπως ορθοπαιδικά, φαρυγγίτιδες, βρογχίτιδες... για την Σ.Δ. ακόμα δεν έχω βρει μόνιμη λύση. Ισως γιατί η Σ.Δ. να απαιτεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θεραπείας που συνεπάγεται μεγαλύτερη αποχή πχ απο την καφείνη.

Δεν είναι εύκολο να αποφέυγεις όλες τις μη συμβατές ουσίες. Πόσο πια να ζήσεις χωρίς καφέ ::)

S.Spark είπε:
Πήγα σε πολλούς δερματολόγους σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αθήνα. Διαφόρων ηλικιών και νοοτροπιών, από νεαρούς με απλά ταπεινά ιατρεία μέχρι καθηγητές πανεπιστημίων και μεγάλα ονόματα.
Δυστυχώς ο συγκεκριμένος κλάδος της ιατρικής λειτουργεί συμπτωματικά, δηλαδή προσπαθεί να θεραπεύσει το σύμπτωμα και όχι την αιτία που το προκάλεσε.

Και εδω θα ηθελα να ρωτησω γιατι ειμαι ασχετος με το θεμα.
Το παχυ εντερο και η αποβολη τοξινων(και οι τοξινες γενικοτερα) μπορουν να εχουν σχεση με τα παραπανω που εγραψε ο φιλος GOMI.Μπορει να ειναι κομματι του puzzle ή αλλη θεωρια?

vag25

Well-Known Member

GOMI είπε:
Αν κάποιος θέλει να δει αυτή τη θεωρία στην πράξη, μπορεί να παρατηρήσει το σμήγμα που συγκεντρώνεται στο τριχωτό καθώς και στο πρόσωπο για ορισμένους με το να μείνει αρκετή ώρα νηστικός, μετά από ξενύχτι ή ακόμα (αν γυμνάζεται) κάνοντας την λεγόμενη High-intensity interval training (hiit) καθώς όλα τα παραπάνω και όχι μόνο απελευθερώνουν μεγάλη ποσότητα ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα. Προσωπικά τα έχω δοκιμάσει και τα τρια και όντως ισχύει...

Η δημιουργια φλεγμονης εχει σχεση με μυκητες?

somari

Active Member

Αντι να το γυρισουμε στην ολιστικη δε ξεκιναμε αρχικα με αυτα που ξερουμε; Δηλαδη να βρουμε καμμια διατροφη που να μειωνει τα επιπεδα ινσουλινης;

toxotis18

Member

Εγω πιστευώ οτι ενδεχομενος η περιττη λιπαροτητα να χειροτερευει απλα το προβλημα λογω το οτι η Dht ειναι λιποδιαλυτη αλλα δεν νομιζω οτι αποτελει την αιτια.Ποσοι λιγδιαρηδες υπαρχουν με το μαλλι φουντα...? !!!
Δεν εχω λιπαροτητα καθολου,εξι χρονια απο την ληξη της θεραπειας μου με ρετινοειδη (roaccutane) εχω μόνιμη (παθολικη θα ελεγα) ξηροτητα "απο την κορφη ως τα νυχια" !!!

toxotis18

Member

somari είπε:
Αντι να το γυρισουμε στην ολιστικη δε ξεκιναμε αρχικα με αυτα που ξερουμε; Δηλαδη να βρουμε καμμια διατροφη που να μειωνει τα επιπεδα ινσουλινης;

Τροφές χαμηλου γλυκεμικου δεικτη, οχι απλους υδατανθρακες και πολλες φυτικες ινες που ριχνουν το σακχαρο το αιμα...
Στο κατω κατω ετι θα επρεπε να τρεφομαστε ετσι και αλλιως ..

somari

Active Member

Απλοι υδατανθρακες ειναι το σακχαρα και συνθετοι οι αμυλουχοι;

Μπλουζα