Μια βοηθεια σας παρακαλω εγκαρδια

panoulis321

New Member
Καλησπερα στο forum και χαιρομαι πολυ που δεν εκανα καμια χαζομαρα πριν ακουσω την γνωμη σας..

Ειμαι 24 και απο καιρο τωρα επεφταν καποιες τριχες μου, σε σημειο που δεν ηταν φυσιολογικο, ποτε δεν εδωσα σημασια.τωρα οπως βλεπεται στις εικονες οι τριχες μου ειδικα στο πισω μερος σιγα σιγα με αποχαιρετανε

Και κατι ακομα αστειο λογικα, ο δεξιος κροταφος μου και γενικα η δεξια πλευρα του κεφαλιου μου εχει λιγο μεγαλυτερη αραιωση αποτι το αριστερο,και τα γενια μου το αναποδο..δεξια ειναι πυκνα και αριστερα ειναι αραιωμενα

Γενικα δεν εχω τεραστιο θεμα ομως αν το αφησω σιγουρα θα αποκτησω..ειμαι διατεθημενος να κανω και μεταμοσχευση αλλα δεν γνωριζω τιποτα περι του θεματος και οσα κοιταξα λιγο εδω μεσα δεν τα πολυ καταλαβα να πω και την αληθεια..δεν ειμαι τεμπελης και βαριεμαι να ψαχνω, ειμαι μαγειρας και δουλευω 2 δουλειες,και απλα γυρναω σπιτι και κοιμαμαι γιατι ειμαι πτωμα ζητω ειλικρινα συγνωμη μεσα απο την καρδια μου αλλα αν εχετε τον χρονο πειτε μου την γνωμη σας.

να σημειωσω επισης οτι παιρνω μια αγωγη λογω του αγχους ζαναξ και escitalopram, salospir( αραιωνει το αιμα για να μην κανω θρομβους) και amplopen(για την υπερταση) ναι και ακομα ειμαι ζωντανος χαχα
δεν νομιζω να οφειλεται στην αγωγη μου η τριχοπτωση γιατι και οταν δεν επαιρνα χαπια εχανα αρκετα μαλλια απλα τα αναφερω για παν ενδεχομενο γιατι σιγουρα εχετε καποια γνωση παραπανω απο μενα...
τελος αν νομιζετε οτι καποια σαμπουαν, αφροι ή ακομα και χαπια θα μπορουν να με βοηθησουν μπορειται να μου τα προτεινεται αλλα θα ηθελα μεταμοσχευση για να ειμαι (απο τι νομιζω δηλαδη) καλυμμενος
Σας ευχομαι να ειστε ολοι καλα και ελπιζω να μου απαντησετε γιατι αρχιζω να φοβαμαι

Συνημμένα

• 20190216_214544.jpg
    20190216_214544.jpg
    994.4 KB · Προβολές: 106
  • 20190216_214549.jpg
    20190216_214549.jpg
    932.8 KB · Προβολές: 94
  • 20190216_214656.jpg
    20190216_214656.jpg
    756.4 KB · Προβολές: 99
  • 20190216_214734.jpg
    20190216_214734.jpg
    662.2 KB · Προβολές: 92
  • 20190216_214745.jpg
    20190216_214745.jpg
    617 KB · Προβολές: 91
  • 20190216_214805.jpg
    20190216_214805.jpg
    319.4 KB · Προβολές: 98

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Και κατι ακομα αστειο λογικα, ο δεξιος κροταφος μου και γενικα η δεξια πλευρα του κεφαλιου μου εχει λιγο μεγαλυτερη αραιωση αποτι το αριστερο,και τα γενια μου το αναποδο..δεξια ειναι πυκνα και αριστερα ειναι αραιωμενα

Δεν μου φαινεται αστειο, γιατι για καποιο λογο η δεξια μερια μου γερνα πιο γρηγορα απο την αριστερη. Ειτε μιλαμε για ρυτιδες, ειτε για αραιωση ειτε για ασπρες τριχες(μαλλι,μουσι)

να σημειωσω επισης οτι παιρνω μια αγωγη λογω του αγχους ζαναξ και escitalopram, salospir( αραιωνει το αιμα για να μην κανω θρομβους) και amplopen(για την υπερταση) ναι και ακομα ειμαι ζωντανος χαχα

escitalopram και ζαναξ το καταλαβαινω αφου μιλας για αγχος(αν και το πρωτο δεν στο εδωσε μονο για το αγχος), τα αλλα γιατι τα παιρνεις?

panoulis321

New Member
Δεν μου φαινεται αστειο, γιατι για καποιο λογο η δεξια μερια μου γερνα πιο γρηγορα απο την αριστερη. Ειτε μιλαμε για ρυτιδες, ειτε για αραιωση ειτε για ασπρες τριχες(μαλλι,μουσι)

escitalopram και ζαναξ το καταλαβαινω αφου μιλας για αγχος(αν και το πρωτο δεν στο εδωσε μονο για το αγχος), τα αλλα γιατι τα παιρνεις?
γιατι εχω υπερταση και γιατι εχω ενα προβλημα στο ποδι μου απο τροχαιο και δεν πρεπει να δημιουργηθει καποιος θρομβος..αν και ειμαι 99% σιγουρος οτι η αγωγη δεν μου δημιουργει κατι οσο αναφορα τα μαλλια πριν 1 χρονο δεν επερνα ουτε ενα χαπι και ημουν σχεδον στην ιδια κατασταση

makis25

Well-Known Member
στα 24 υπερταση; κληρονομικοτητα ; η διαγνωση ποια ειναι; εχεις καποιο καρδιολογικο προβλημα ; Εχεις κανει καποιο ελεγχο για υπερπαραθυρεοειδισμο; Διαταραχη αγχους μαζι με υπερταση θα μπορουσαν να ειναι και απο το αυξημενο ασβεστιο , βλεπω πως το αντιυπερτασικο που παιρνεις ειναι αναστολεας ασβεστιου . Για τα νευρολογικα συμπτωματα το ασβεστιο δε χρειαζεται να ειναι πολυ ανεβασμενο , εχει μεγαλυτερη σημασια το ποσο χρονο ειναι ανεβασμενο. Για παραδειγμα μπορει να ειναι 10,5 , στα ανωτερα φυσιολογικα , αλλα να ειναι εκει για χρονια , και να συμβαλει στο αγχος που νοιωθεις και στην υπερταση. Εχεις μετρησει παραθορμονη , ασβεστιο και αλβουμινη ( ωστε να δεις το διορθωμενο ασβεστιο) ; Ειναι φθηνες και ευκολες εξετασεις , καλου κακου κανε . Επειδη εισαι αγχωδης και εξαιτιας της παθολογιας δε θα σου προτεινα κανενα απο τα γνωστα φαρμακα για την τριχοπτωση . Επειδη ομως εισαι πολυ νεαρος , μηπως ειναι πολυ νωρις για μεταμοσχευση τωρα; Παντως το σίγουρο ειναι πως δε χρειαζεται να φοβασαι τιποτα .

vag25

Well-Known Member
escitalopram παιρνεις καιρο? Τα ζαναξ στα εδωσε παραλληλα με την αγωγη η για τις πρωτες 10-15 μερες?

Τελευταία επεξεργασία:

panoulis321

New Member
στα 24 υπερταση; κληρονομικοτητα ; η διαγνωση ποια ειναι; εχεις καποιο καρδιολογικο προβλημα ; Εχεις κανει καποιο ελεγχο για υπερπαραθυρεοειδισμο; Διαταραχη αγχους μαζι με υπερταση θα μπορουσαν να ειναι και απο το αυξημενο ασβεστιο , βλεπω πως το αντιυπερτασικο που παιρνεις ειναι αναστολεας ασβεστιου . Για τα νευρολογικα συμπτωματα το ασβεστιο δε χρειαζεται να ειναι πολυ ανεβασμενο , εχει μεγαλυτερη σημασια το ποσο χρονο ειναι ανεβασμενο. Για παραδειγμα μπορει να ειναι 10,5 , στα ανωτερα φυσιολογικα , αλλα να ειναι εκει για χρονια , και να συμβαλει στο αγχος που νοιωθεις και στην υπερταση. Εχεις μετρησει παραθορμονη , ασβεστιο και αλβουμινη ( ωστε να δεις το διορθωμενο ασβεστιο) ; Ειναι φθηνες και ευκολες εξετασεις , καλου κακου κανε . Επειδη εισαι αγχωδης και εξαιτιας της παθολογιας δε θα σου προτεινα κανενα απο τα γνωστα φαρμακα για την τριχοπτωση . Επειδη ομως εισαι πολυ νεαρος , μηπως ειναι πολυ νωρις για μεταμοσχευση τωρα; Παντως το σίγουρο ειναι πως δε χρειαζεται να φοβασαι τιποτα .
γεια σου μακη η υπερταση μου ειναι απο περιβαλλοντικους παραγοντες..κληρονομικοτητα θα σε γελασω γιατι ο πατερας μου πεθανε οταν ημουν 4 χρονων και την οικογενεια μου δεν την εχω γνωρισει μονο για την μητερα μου μπορω να σου πω η οποια εχει θυροειδη,ειχα παει για εξετασεις (μονο για θυροειδη) πριν 1 χρονο και ημουν οκ..για ολα τα αλλα που αναφερεις δεν ειχα πασα ιδεα και θα παω να τα τσεκαρω γιατι το αγχος πραγματικα με βασανιζει απο κρισης πανικου και οφειλεται στο να μην ξαναπαθω κριση(και οχι απο την δουλεια μου που ειναι εξισου αγχωδης) στις γενικες αιματος θα βρεθουν ολα τα παραπανω; συγνωμη αλλα δεν γνωριζω και ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να ψαξεις τα φαρμακα μου ειλικρινα.

την μεταμοσχευση την αναφερω γιατι δεν μπορω να με φανταστω να χανω τα μαλλια μου και θα κανω το παν να τα προλαβω(γιατι οι πιο πολλοι που ειχα κουβεντα μαζι τους στο θεμα αυτο μου ελεγαν μακαρι να ξεκινουσα την αντιμετωπιση περι τριχοπτωσης οταν ακομα ειχα αρκετα μαλλια)ισως αυτη την μεταμοσχευση που δεν σε κουρευουν;;μακαρι να βρω καποια ακρη γιαυτο κιολας εγραψα εδω και παλι ευχαριστω

panoulis321

New Member
escitalopram παιρνεις καιρο? Τα ζαναξ στα εδωσε παραλληλα με την αγωγη η για τις πρωτες 10-15 μερες?
ενα 6μηνο σιγουρα παιρνω escitalopram.Tο ιδιο και τα ζαναξ τα παιρνω κανονικα καθημερινα με την αγωγη..και να σου πω την αληθεια ακομα παθαινω κρισεις πανικου ακριβως οπως παλια

vag25

Well-Known Member
ενα 6μηνο σιγουρα παιρνω escitalopram.Tο ιδιο και τα ζαναξ τα παιρνω κανονικα καθημερινα με την αγωγη..και να σου πω την αληθεια ακομα παθαινω κρισεις πανικου ακριβως οπως παλια
Δεν ειδες διαφορα προς το καλυτερο μετα τις 15 μερες-μηνα? Εστω στην διαθεση σου. Μου κανει εντυπωση. Ο Γιατρος τι λεει? Στους 6 μηνες θα επρεπε να υπαρχει μεγαλη διαφορα.

οταν μπορεις βαλε και ηπια ασκηση στο προγραμμα σου. Αν δεν το κανεις ηδη.

panoulis321

New Member
Δεν ειδες διαφορα προς το καλυτερο μετα τις 15 μερες-μηνα? Εστω στην διαθεση σου. Μου κανει εντυπωση. Ο Γιατρος τι λεει? Στους 6 μηνες θα επρεπε να υπαρχει μεγαλη διαφορα.

οταν μπορεις βαλε και ηπια ασκηση στο προγραμμα σου. Αν δεν το κανεις ηδη.
ειδα σιγουρα στον πρωτο μηνα..μετα παρατησα την δουλεια και κλειστηκα στο σπιτι και απο τοτε με πηρε ο κατηφορος..με δυσκολια πηγαινω στην δουλεια μου..και ειδα και τα μαλλια τωρα να φευγουν και ηρθε και εδεσε το γλυκο

makis25

Well-Known Member
Πανο στην απλη γενικη αιματος δε φαινεται η παραθορμονη , ουτε το ασβεστιο. Η παραθορμονη μαζι με ασβεστιο και αλβουμινη θα σου κοστισει σε καποιο ιδιωτικο φανταζομαι 15-17 ευρω . Ελπιζω να μη κανω λαθος . Απλα την επομενη φορα που θα κανεις τσεκ απ , εξετασεις γενικα , μπορεις να τα βαλεις και αυτα μεσα , καθως επισης και τη βιταμινη d που θα ειναι πεσμενη πιστευω . Επισης ανεφερες καποιο τροχαιο ατυχημα . Μηπως το αγχος σου ξεκινησε απο το ατυχημα και μετα; Επειδη ακουγεσαι τσιτωμενος , θα σου προτεινα επισης ενα συμπληρωμα διατροφης με μαγνησιο , μια μικρη δοση απο μαγνησιο θα σε βοηθησει γενικα στην υγεια σου . Καταλαβαινω πως το μαλλι σου δημιουργει παραπανω στρες , εξαλλου αν δε το εκανε δε θα εμπαινες στον κοπο να γραψεις εδω περα . Ωστοσο πρεπει να σκεφτομαστε λογικα και να βαζουμε τα πραγματα στη σειρα απο το πιο σημαντικο στο λιγοτερο σημαντικο . Για αρχη , εισαι πολυ νεος και δεν εχεις χασει δα και τοσο μαλλι , εχεις μικρες απωλειες . Δε σε κυνηγα κανενας ! Πρεπει πρωτα να επικεντρωθεις στο να βελτιωσεις την υγεια σου γενικα , ωστε επειτα με καθαρο μυαλο και ηρεμια να σκεφτεις τις καλυτερες δυνατες λυσεις για το μαλλι σου . Εδω μεσα υπαρχουν πολλα παιδια με πολλες διαφορετικες προσεγγισεις στην τριχοπτωση, σιγουρα θα βρεις μια λυση που να ταιριαζει σε σενα.

Tsek

Well-Known Member
@panoulis321 ξεκινάς με μινοξιδιλη και μένεις εκεί μέχρι να εξελιχθεί η αραίωση. Πριν τα 30 δεν ακουμπάς τίποτα.
Το να υπάρχει διαφορά αριστερά με δεξιά είναι φυσιολογικό και το εχουν όλοι

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Owly

New Member
Τα ssri γενικα ειναι πρωτα στν τελογενη αλωπεκια ισως λοιπον πρεπει να σκεφτεις και αυτο τ ενδεχομενο. Για την υπερταση τοσο νεος εχουν δικιο οι συμφορουμιτες που σε ρωτανε γτ συμηθως σε τοσο νεαρες ηλικιες ειναι δευτεροπαθης. Τωρα αυτο π διαβασα παραπανω για τ ασβεστιο και τν τριχοπτωση εγω πρωτη φορα τ ακουω οπως και γ τ αγχος κ τ ασβεστιο γενικα η χρονια υπερασβεστιαιμια ειναι καλως ανεκτη απο τν οργανισμο με πολυ ελαφρα συμπτωματα.

panoulis321

New Member
Πανο στην απλη γενικη αιματος δε φαινεται η παραθορμονη , ουτε το ασβεστιο. Η παραθορμονη μαζι με ασβεστιο και αλβουμινη θα σου κοστισει σε καποιο ιδιωτικο φανταζομαι 15-17 ευρω . Ελπιζω να μη κανω λαθος . Απλα την επομενη φορα που θα κανεις τσεκ απ , εξετασεις γενικα , μπορεις να τα βαλεις και αυτα μεσα , καθως επισης και τη βιταμινη d που θα ειναι πεσμενη πιστευω . Επισης ανεφερες καποιο τροχαιο ατυχημα . Μηπως το αγχος σου ξεκινησε απο το ατυχημα και μετα; Επειδη ακουγεσαι τσιτωμενος , θα σου προτεινα επισης ενα συμπληρωμα διατροφης με μαγνησιο , μια μικρη δοση απο μαγνησιο θα σε βοηθησει γενικα στην υγεια σου . Καταλαβαινω πως το μαλλι σου δημιουργει παραπανω στρες , εξαλλου αν δε το εκανε δε θα εμπαινες στον κοπο να γραψεις εδω περα . Ωστοσο πρεπει να σκεφτομαστε λογικα και να βαζουμε τα πραγματα στη σειρα απο το πιο σημαντικο στο λιγοτερο σημαντικο . Για αρχη , εισαι πολυ νεος και δεν εχεις χασει δα και τοσο μαλλι , εχεις μικρες απωλειες . Δε σε κυνηγα κανενας ! Πρεπει πρωτα να επικεντρωθεις στο να βελτιωσεις την υγεια σου γενικα , ωστε επειτα με καθαρο μυαλο και ηρεμια να σκεφτεις τις καλυτερες δυνατες λυσεις για το μαλλι σου . Εδω μεσα υπαρχουν πολλα παιδια με πολλες διαφορετικες προσεγγισεις στην τριχοπτωση, σιγουρα θα βρεις μια λυση που να ταιριαζει σε σενα.
ευχαριστω μακη τα σημειωσα ηδη και θα παω να τα τσεκαρω..το αγχος μου ξεκινησε μετα την πρωτη κριση πανικου που ειχα και φοβαμαι οτι θα ξαναπαθω με αποτελεσμα να αγχωνομαι για να μην αγχωθω...

για να παρω καποιο συμπληρωμα δεν θα πρεπει να ρωτησω καποιον;γιατι ηδη χαπακονομαι με τοσα χαπια χαχα

panoulis321

New Member
@panoulis321 ξεκινάς με μινοξιδιλη και μένεις εκεί μέχρι να εξελιχθεί η αραίωση. Πριν τα 30 δεν ακουμπάς τίποτα.
Το να υπάρχει διαφορά αριστερά με δεξιά είναι φυσιολογικό και το εχουν όλοι
Ναι εχω ακουσει για την μινοξιδιλη..παιζει ρολο ποιας εταιριας; να παρω αφρο;; και αν θυμαμαι καλα μπορω να συνδιασω την μινοξιδιλη με κατι αλλο για καλυτερα αποτελεσματα

makis25

Well-Known Member
θελω να κανω μια παρεμβαση εδω . Μην αγορασεις μινοξιδιλη . Μην ξεκινησεις ουτε αυτη ουτε κατι αλλο σε συνδιασμο προς το παρον . Πρωτα θα το συζητησεις με το γιατρο που σου εγραψε το φαρμακο για την υπερταση . Παρε τον ενα τηλεφωνο και ρωτησε τον .Επισης περα απο το καρδιολογικο ζητημα ,Ειμαι αρνητικος διοτι πιστευω πως καποιες απο τις παρενεργειες της μινοξ μπορει να σε οδηγησουν σε κρισεις πανικου . ( ταχυκαρδια , ζαλαδα κτλ )

makis25

Well-Known Member
Τα ssri γενικα ειναι πρωτα στν τελογενη αλωπεκια ισως λοιπον πρεπει να σκεφτεις και αυτο τ ενδεχομενο. Για την υπερταση τοσο νεος εχουν δικιο οι συμφορουμιτες που σε ρωτανε γτ συμηθως σε τοσο νεαρες ηλικιες ειναι δευτεροπαθης. Τωρα αυτο π διαβασα παραπανω για τ ασβεστιο και τν τριχοπτωση εγω πρωτη φορα τ ακουω οπως και γ τ αγχος κ τ ασβεστιο γενικα η χρονια υπερασβεστιαιμια ειναι καλως ανεκτη απο τν οργανισμο με πολυ ελαφρα συμπτωματα.
συνατησα δυο περιστατικα με υπερπαραθυρεοειδισμο , ενα κοριτσακι 21 χρονων , και αντρας 62 ετων , χειρουργικη αντιμετωπιση και οι δυο , με το ασβεστιο κατω του 10 έγιναν αλλοι ανθρωποι . Αυπνια , νευρικοτητα , διαταραχη αγχους , κοπωση κατα τη διαρκεια της μερας , ταχυαρρυθμιες , υπερταση, πολυουρια , πολυδιψια . Δεν λεω πως το παιδι εδω εχει κατι τετοιο , σε αυτες τις ηλικιες ειναι σπανιο ωστοσο αυτο που λεω ειναι πως πρεπει να γινει ενας εμπεριστατωμενος ενδοκρινολογικός ελεγχος , να αποκλεισουμε παθολογιες πριν παμε στα ψυχιατρικα , νευρολογικα . Μεχρι τοτε θα πρεπει φυσικα να ακολουθει τις οδηγιες των γιατρων του , να λαμβανει την αγωγή κανονικα και να μην κανει παρεμβασεις μονος του.

Owly

New Member
συνατησα δυο περιστατικα με υπερπαραθυρεοειδισμο , ενα κοριτσακι 21 χρονων , και αντρας 62 ετων , χειρουργικη αντιμετωπιση και οι δυο , με το ασβεστιο κατω του 10 έγιναν αλλοι ανθρωποι . Αυπνια , νευρικοτητα , διαταραχη αγχους , κοπωση κατα τη διαρκεια της μερας , ταχυαρρυθμιες , υπερταση, πολυουρια , πολυδιψια . Δεν λεω πως το παιδι εδω εχει κατι τετοιο , σε αυτες τις ηλικιες ειναι σπανιο ωστοσο αυτο που λεω ειναι πως πρεπει να γινει ενας εμπεριστατωμενος ενδοκρινολογικός ελεγχος , να αποκλεισουμε παθολογιες πριν παμε στα ψυχιατρικα , νευρολογικα . Μεχρι τοτε θα πρεπει φυσικα να ακολουθει τις οδηγιες των γιατρων του , να λαμβανει την αγωγή κανονικα και να μην κανει παρεμβασεις μονος του.
Εχεις δικιο σιγουρα οτι πρεπει να διερευνηθουν ολα αυτα, ωστοσο χωρις να θελω να τ παιξω ξερολας η υπερασβεστιαιμια απο οσο ξερω κανει πιο πολυ αναιμια αδυναμια ληθαργο κωμα ισως διαταραχες τ συναισθηματος συγχυση οσον αφορα τα νευροψυχιατρικα δλδ παει πιο πολυ προς καταστολη για αυτο μ φανηκε παραξενο. Ωστοσο καθε διορθωση δεκτη μπορει να κανω και λαθος να τ κανει και ν μν τ ξερω.

vag25

Well-Known Member
Τα ssri γενικα ειναι πρωτα στν τελογενη αλωπεκια ισως λοιπον πρεπει να σκεφτεις και αυτο τ ενδεχομενο.

Δεν ειναι μεγαλο το ποσοστο αυτο. Και ο φιλος λεει οτι δεν εχει αρνητικη διαφορα οταν αρχισε ssri.
by the way ειχα δοκιμασει στο παρελθον για ενα χρονο και ειχα λιγοτερη τριχοπτωση κατα την διαρκεια της αγωγης.

felaini

Active Member
Για την μινοξιδιλη(επειδη επηρεαζει την πιεση του αιματος) σε συνδυασμο με το υπερτασικο φαρμακο που παιρνεις(αρκετα δυνατο) θα πρεπει πρωτα να ρωτησεις τον καρδιολογο μηπως σου ριξει πολλυ την πιεση και πας σε αντιθετα αποτελεσματα υποτασης μετα..
Βημα βημα μην αγχωνεσαι ολα καλα θα πανε..

Owly

New Member
Δεν ειναι μεγαλο το ποσοστο αυτο. Και ο φιλος λεει οτι δεν εχει αρνητικη διαφορα οταν αρχισε ssri.
by the way ειχα δοκιμασει στο παρελθον για ενα χρονο και ειχα λιγοτερη τριχοπτωση κατα την διαρκεια της αγωγης.
Λεγοντας πρωτα (με χειροτερο τν φλουοξεντινη) εννοω μεταξυ τν αντικαταθληπτικων π ανηκει η εσιταλοπραμη (ssri) ασχετα που τν δινουν και γ τ αγχος, δν εννοουσα τν συχνοτητα που εμφανιζει την παρενεργεια. Τεσπα δν ηθελα να τν αγχωσω απλα τ πα σαν ενδεχομενο.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα