Παντως χωρις να θελω να αφησω αιχμες , θεωρω πως η συγκεκριμενη φωτο εχει καποια περιεργα σημεια. Ασχολουμαι χρονια με επεξεργασια φωτογραφιας ερασιτεχνικα και εχω καποια ερωτηματικα.
Πως γινεται οι πρωτες τριχες να ειναι σωστα εστιασμενες απο την καμερα και φαινονται πεντακαθαρα (3) αλλα αποτομα η εικονα θολωνει Αυτο δεν ειναι νορμαλ. Αν δεν ειχε σωστη εστιαση η φωτογραφια δεν θα ειχαν ουτε οι πρωτες τριχες στο hairline (3) .
Στην περιοχη (1) , η εικονα μου θυμιζει λανθασμενη χρηση του εργαλειου "stamp" του photoshop (σφραγιδα) Αυτο το εργαλειο αντιγραφει τα pixels απο ενα σημειο της φωτογραφιας που οριζει ο χρηστης και τα κανει επικολληση σε ενα αλλο . Αρα μπορεις πχ να παρεις μια περιοχη που εχει πολυ μαλλι και να την επικολλησεις σε μια αλλα περιοχη διατηροντας τα χαρακτηριστικα της φωτογραφιας οπως ο φωτισμος , τα επιπεδα του λευκου κτλ. Αν γινει σωστα , πολυ δυσκολα καποιος καταλαβαινει την διαφορα με γυμνο οφθαλμο. Δειτε τις τριχες στην περιοχη (1). Καποιες φαινονται να μην ξεκινουν απο το κεφαλι αλλα να εμφανιζονται μισες σαν να εχουν επικολληθει απο μια αλλη περιοχη . Αυτο θα μπορουσε να σημαινει λανθασμενη χρηση του stamp.
Τελος στο σχεδον στο συνολο του τριχωτου αλλα κυριως στο σημειο 2 φαινεται σαν να χρησιμοποιηθηκε ενα αλλο εργαλειο που "τραβας" τα pixels της φωτογραφιας σαν να το κανεις με το δαχτυλο σου (ειναι και το εικονιδιο του στο photoshop) .Φανταστειτε να βαλεις το δαχτυλο σου σε ενα νωπο πινακα ζωγραφικης και να αναμειξεις ελαφρα τα χρωματα .Αν ομως χρησιμοποιησεις λαθος ρυθμισεις και το κανεις με μεγαλυτερη πιεση απο αυτη που πρεπει εχει ενα αφυσικο αποτελεσμα.
Τα παραπανω ειναι απο ερασιτεχνικες γνωσεις μου σε επεξεργασια φωτογραφιας και ειναι εικασιες.
Προβολή συνημμένου 43392