Παρενέργειες από χάπι φιναστερίδης, να πάω τοπικά;

Kostas97

Well-Known Member
Πιθανότατα πολλοί θα είχαν σεξουαλικό πρόβλημα και πριν την Φίνα........Πήραν Φίνα και το ρίξανε εκεί.......Επίσης όταν γνωρίζεις ότι θα λάβεις ένα χάπι που ακούγεται ότι έχει σεξουαλικές παρενέργειες τότε κατά 50% θα στις βγάλει!
Υπάρχει όντως και αυτή η παρενέργεια αλλά δεν φταίει η Φίνα αν έχεις την ίδια γυναίκα πάνω απο 10 χρόνια.......Λογικό και επόμενο να πέφτει η λίμπιντο.....Δεν είμαστε 20 χρονών που είμαστε φόρτσα τα πανιά!
Λοβερ όσοι με τις παρέες κάναμε και 5 παραπάνω κουβέντες εκτός του χαβαλέ , ξέρουμε τι παίζει... Συμφωνώ σε όλα μαζί σου εκτός από τη γυναίκα, γιατί δεν έχω παντρευτεί χαχαχα
Και για τα σιαλις και για τις ανασφάλειες μήκους που όλοι είναι με 18 εκατοστά κλπ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Συμφωνούμε απόλυτα. Πήγαινε όμως στην πρώτη σελίδα της συζήτησης και δες την συμπεριφορά σε ένα μέλος του φόρουμ, που ζήτησε την βοήθεια μας
Η φιναστεριδη τη σωστή στιγμή μπορεί να σε κρατήσει σε πολύ καλό επίπεδο για χρόνια.
Πολλοί που δεν τα κατάφεραν μαζί της, έχουν την τάση αντί να δηλώνουν άτυχοι, να κατηγορούν το φάρμακο.
Ο λόγος?
Αφού δεν έπιασε σε μένα, μη το πάρει και ο άλλος. Το γνωστό κομπλεξ.

Τη μεγαλύτερη βοήθεια τη χρειάζεται ο νέος που μπαίνει εδώ και νομιζει ότι με φιναστεριδη θα γίνει γυναίκα ή ο,τι όλοι βγάζουν παρενέργειες. Μια μικρή μειοψηφία είναι...
Τόσα χρόνια εδώ διάβαζαν για φιδελαια και μασάζ μαλλιού, αγνοώντας τα ελάχιστα που δουλεύουν επειδή όλοι είχαν κάποια παρενέργεια. Από μειωμένη λίμπιντο μέχρι το οτι το μηχανάκι το πρωί δε δούλευε.

Kostas97

Well-Known Member
Εγω παλι απτους 4 φιλους που εχω και εχουν παρει φινα εβγαλαν και οι 4 παρενεργειες, παριεργο για ενα φαρμακο που εχει 2-3% παρενεργειες, μηπως τελικα δεν ειναι 2-3% αυτοι που εχουν παρανεργειες ;;
Και εγώ αν άκουγα από φίλους κάτι τέτοιο δεν ξέρω τι θα έκανα.

Είχα την τύχη μια δερματολογος υπερβολικά ενημερωμένη, να μου πει εννοείται θα πάμε σε φιναστεριδη.
Όταν μου πρότεινε να διακόψω την πρωτεΐνη αλλά και δε με απασχόλησε με άλλες θεραπείες που η αναλογία κόστους οφελους μάλλον δεν εξναι η καλύτερη.

Παρόλα αυτά 3 χρόνια μετά είμαι ο φίλος που θα έλεγα σε κάποιον, πάρτη να σώσεις το μαλλί, εφόσον σε απασχολεί και μη ασχοληθείς με κανένα άλλο φάρμακο. Όπως ήμουν είμαι και σωματικά στην καλύτερη φόρμα από ποτε.

Vdupa

Well-Known Member
Ο άνθρωπος σας λέει ότι το δοκίμασε και του έβγαλε παρενέργειες....γι αυτό τον λόγο ψάχνει εναλλακτικές....μπαίνει λοιπόν στο φόρουμ και ρωτάει την άποψη μας για την τοπική φιναστερίδη και σεις τον βγάζετε κατά φαντασία ασθενή. Πραγματικά....αναρωτιέμαι γιατί;;;; Ποιος ο λόγος; ;;;;
Μπορείς να μου βρεις το μήνυμα του που λεει κατα λέξη οτι δοκιμασε χαπι φιναστεριδης και εβγαλε παρενέργειες; και το δικο μου - να βρίσκεται - απο κάτω να αμφισβητεί τις δικες του παρενεργειες; (και δεν μιλαω για το παιδί που έκανε το νήμα, αλλά για αυτόν στου οποίου το μήνυμα απάντησα και στην συνέχεια εσύ χρησιμοποίησες την απάντηση μου για μου την πεις).

Γιατί άλλα και σε άλλον απάντησα εγώ, άλλα κατάλαβες εσύ. Εγω απαντούσα γενικά στην εκστρατεία που έκανε εκείνη την περίοδο ο συγκεκριμένος συνφορουμίτης (οχι αυτός που έκανε το νήμα!) κατά του χαπιού με φαντάσματα για τερατογενέσεις αν κάνεις παιδί και ευνουχισμούς.

Τελευταία επεξεργασία:

giaderty

Member
Και εγώ αν άκουγα από φίλους κάτι τέτοιο δεν ξέρω τι θα έκανα.

Είχα την τύχη μια δερματολογος υπερβολικά ενημερωμένη, να μου πει εννοείται θα πάμε σε φιναστεριδη.
Όταν μου πρότεινε να διακόψω την πρωτεΐνη αλλά και δε με απασχόλησε με άλλες θεραπείες που η αναλογία κόστους οφελους μάλλον δεν εξναι η καλύτερη.

Παρόλα αυτά 3 χρόνια μετά είμαι ο φίλος που θα έλεγα σε κάποιον, πάρτη να σώσεις το μαλλί, εφόσον σε απασχολεί και μη ασχοληθείς με κανένα άλλο φάρμακο. Όπως ήμουν είμαι και σωματικά στην καλύτερη φόρμα από ποτε.
Πώς την έλεγαν αυτή την ενημερωμένη δερματολόγο;;;;;Πολύ θα ήθελα να την επισκεφτώ για να μου κάνει σωστή ενημέρωση. Να μου φύγουν και οι φοβίες μου ρε αδερφέ

Kostas97

Well-Known Member
Πώς την έλεγαν αυτή την ενημερωμένη δερματολόγο;;;;;Πολύ θα ήθελα να την επισκεφτώ για να μου κάνει σωστή ενημέρωση. Να μου φύγουν και οι φοβίες μου ρε αδερφέ
Ευχαριστως. Δρ. Εφη Μαρκου, Ιωαννινα.
Περιμένω την εμπειρία σου.

Report παρενεργειών από προσωπική χρήση φίνας τοπικά: Ελαφριά εώς αμελητέα πτώση διάθεσης, λίγο πιο moody απ ότι συνήθως, καμιά φορά νευριασμένος πιο εύκολα αλλά όχι κάτι το ακραίο. Από την άλλη πλευρά και εντελώς παράδοξα, σημαντική αύξηση στη λίμπιντο σε σημείο του να μην ελέγχεται. Όλες οι παρενέργεις φεύγουν εντός 3 ημερών και επιστροφή στο νορμάλ. Θεωρώ αξίζει το trade off για long term.

Vdupa

Well-Known Member
Από την άλλη πλευρά και εντελώς παράδοξα, σημαντική αύξηση στη λίμπιντο σε σημείο του να μην ελέγχεται.
Και σε μένα αυτό έγινε.
Είχα επίσης νερωμένο σπέρμα τους πρώτους μήνες και μετά επέστρεψε στα κανονικά του.
Επίσης παρατηρώ ελαφρώς μειωμένη ποσότητα σπέρματος. Αλλά αυτό είχα διαβάσει συμβαίνει όσο μεγαλώνεις, οπότε δεν ξέρω αν μπορώ να το συνδέσω με φίνα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλησπέρα στο φόρουμ, έκανα πρόσφατα ΜΜ και θέλοντας να διατηρήσω το αποτέλεσμα είπα να δοκιμάσω μινοξιδίλη και χάπι φιναστερίδης. Με τη φιναστερίδη εμφάνισα κατευθείαν παρενέργειες ακόμα και σε μικρή δόση(brain fog, short term memory loss, χαμηλή λίμπιντο, υπνηλία, δεν ένιωθα άντρας, πόνο στους όρχεις) και λέω άστο καλύτερα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω την τοπική αλλά φοβάμαι ότι και αυτή θα απορροφηθεί από τον οργανισμό και θα κάνει παρενέργειες. Έχει κανεις εμπειρία με τη συγκεκριμένη; Ξέρω ότι κάποιοι δεν έχουν συμπτώματα από φίνα αλλά εμένα προσωπικά με ισοπέδωσε κατευθείαν και μου πήρε μια βδομάδα να επανέλθω
Μπορείς να προσδιορίσεις χρονικά το κατευθείαν;

Τελευταία επεξεργασία:

Greg072

Member
λιγο αγχος, λιγο moody, λιγο πιο συναισθηματικος απ οτι συνηθως και λιγο πιο κουρασμενος. κανω κ διαλειμματα για να ηρεμησει ο οργανισμος
Έχω περίπου 1 μήνα και κάτι που ξεκίνησα και εγώ τοπική φινα.Αρχικα παράτησα κάποιες μικροαλλαγές στην διάθεση όπως λίγο περισσότερο άγχος, αλλά τώρα όλα καλά ευτυχώς . Όσο αναφορά τα μαλλιά μου συνεχίζουν να πέφτουν ανεξέλεγκτα /:
Ειδικά τώρα Σεπτέμβριο που είναι και η εποχική τριχόπτωση άστο. Ελπίζω σε 2-3 μήνες ακομα Ότι θα αρχισω να βλέπω κάποια βελτίωση. Αλλιώς θα σκεφτώ σοβαρά να ξεκινήσω αγωγή με χάπι 0,5 mg.

ziggy

Active Member
H δικη μου αποψη ειναι οτι δεν υφισταται επιχειρημα"Δεν υπαρχει επειδη το λεει ο Kevin απο το Haircafe".

Μπλουζα