kapa είπε:
οι μαρτυριες σας ειναι ενδιαφερον.
δωστε και κανενα λινκ της πρωτεινης και ποσα σκουπ την ημερα χρησιμοποιειτε η χρησιμοποιησατε.
οι πρωτεινες αποτελουνται απο αμινοξεα.
καποια αμινοξεα συμβαλουν στην ποιοτητα της τριχας.
καμια φορα απο το πουθενα μπορει να βγει λαυρακι
Εγω χρησιμοποιώ τη 100% whey gold standard της ΟΝ. Eίναι εξαιρετικά γνωστή πρωτεινη και εδώ και στο εξωτερικό ίσως η πιο γνωστή.
Τη βρίσκει κανείς σε μαγαζιά με συμπληρωματα/είδη γυμναστικής στην Ελλάδα, περίπου 20 ευρώ κάνει το μισόκιλο, έχει και μικρότερες ποσοτητες σε φακελάκια,
απλά οκ δεν ξέρω κατά πόσο ένας που δεν γυμνάζεται αξίζει να κάνει χρήση της. Στο γυμναστήριο βοηθάει μετά τη γυμναστική ως απλό ρόφημα και τίποτα άλλο..
Γιατί και διατροφικά ένα συμπλήρωμα είναι που δεν συγκρίνεται με καθαρή στερεα τροφή πχ κρεας ...
1 scoop χρησιμοποιώ μετα την προπονηση και δίνει περίπου 25 γρ. πρωτεινης, χοντρικά δλδ όσο 100 γρ μοσχαρίσιου κρέατος ή κοτόπουλο .
Πάντως έχει διάφορες γέυσεις, εγώ παίρνω φράουλα είναι πολύ νόστιμη αλλά έχω διαβάσει κορυφαία λόγια και για άλλες γεύσεις...
Ξέρεις με αυτό μπορείς να αυτοσχεδιάζεις σε δικά σου γεύματα... πχ αν το βάλεις μέσα σε νερό με βρώμη (η οποία είναι εντελώς άνοστη όσοι έχουν δοκιμάσει) γίνεται απίστευτα νόστιμη και δεν ξεκολλάς από το πιάτο... Και σε γάλα μπαίνει και γίνεται απίστευτο ρόφημα αλλά και σε νερό σκετο μια χαρά είναι. Επίσης κάποιοι τη φτιαχνουν σαν παγωτό με άλλα υλικά και μπανάνες και είναι διαίτερα θρεπτική και υγιεινό σνακ...
Πάντως όπως έγραψα επιπλέον κάνω και καθαρή διατροφή, δεν τρώω σκουπίδια. Απλά όταν έβαλα τη whey στη διατροφή μου είδα αισθητή μείωση τριχόπτωσης που πριν με τη διατροφή δεν είχα θα έλεγα... Επίσης τα μαλλιά μακραίνουν στο φουλ... Τι να πω θα το παρατηρώ περισσότερο για να καταλήξω σε ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα...
Διατροφικά στοιχεία αναλυτικά (αμινοξέα κλπ) βρίσκεις εύκολα με ένα googlαρισμα.