Πως συνεχίζουμε ?

lazos07

Member
Καλησπέρα σε όλους!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά !

Αρχικά παρακολουθώ το φόρουμ τα τελευταία 6 χρόνια περίπου, απ όταν άρχισε να εμφανίζεται έντονα το πρόβλημα της τριχόπτωσης μου.
Παρακάτω θα ήθελα να σας παραθέσω την εικόνα μου στο πέρασμα του χρόνου & να σας ρωτήσω - ζητήσω την άποψη σας με το πως να κινηθώ από εδώ και πέρα.

- Φωτογραφίες τέλος του 2018, μόνο χρήση μινοξιδίλης κι αυτή όχι ευλαβικά. Τα μαύρα σημάδια στο κεφάλι ειναι από toppik που δεν έχει αφαιρεθεί 100%.

1635860289813.png1635860386944.png1635860407358.png

- 12/02/2019, μεταμόσχευση. περίπου 2.500 μοσχεύματα κυρίως στο μπροστινό μέρος.

1635860682581.png1635860704094.png1635860741973.png

- 08/2020: μετά από πολλά κείμενα που διάβασα εδώ ξεκίνησα finasteride 1mg κάθε βράδυ την οποία και συνεχίζω μέχρι και σήμερα

- Φωτογραφίες 2020 (δεν θυμάμαι ακριβείς ημερομηνίες)

1635861413528.png1635861434463.png1635861475546.png

(συνέχεια παρακάτω)

Συνημμένα

• 1635861622081.png
    1635861622081.png
    525.9 KB · Προβολές: 25

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

lazos07

Member
(συνέχεια)

- 02/11/2021 τρέχουσα εικόνα

1635861751119.png1635861773444.png

1635861734448.png1635861799181.png1635861823394.png

Φαίνεται με την τρέχουσα εικόνα σαν να μην έγινε ποτέ η μεταμόσχευση και η φιναστερίδη αν και την παίρνω 1,5 σχεδόν χρόνο να έχει κρατήσει μόνο ότι είχε μείνει με μηδέν regrowth.
Απ' όταν ξεκίνησα finasteride μετά από λίγο έκοψα μινοξιδίλη.

Σημειώνω ότι είμαι 28 χρονών και έκανα την μεταμόσχευση στα 26.

Αυτά που σκέφτομαι σαν λύσεις είναι οι εξής:

1) Ίσως εμφύτευση στα τρία μικρά strips για να μην φαίνονται καθόλου (τώρα έχω κάνει τατου εκεί πριν 1 χρόνο). Όσο με κρατήσει έτσι το μαλλί και μετά ξύρισμα. Με κανενα smp πάνω για να μην φαίνεται κρανίο.

2) Ξύρισμα και τοποθέτηση συστήματος μαλλιών τύπου maco ή δε ξέρω και εγώ τι. Αν και η ιδέα αυτή μου φαίνεται λίγο περίεργη.

3) Χρήση duta για έναν χρόνο, για το αν θα μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω στην περίπτωση μου και αποφασίζω μετά

4) Αρχίζω και ψάχνω εκ νέου για μεταμόσχευση μαλλιών για να γεμίσω ότι μπορώ. Αν και νομίζω πως και η δότρια μου ειναι γενικά αδύναμη.

Πως βλέπετε την περίπτωση μου ?
Τι έχετε να προτείνετε να κάνω και τι να μην κάνω από εμπειρίες αλλά και γνώσεις που έχετε παραπάνω στο θέμα από εμένα?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Λ.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Αγορίνα μου καλησπέρα περι φιναστεριδης θα σου πω ότι στη φάση που τη ξεκινησες λίγα πράγματα μπορούσε να κάνει πέρα από διατήρηση των τριχών που είχες αλλά και μια χ παχυνση αυτών. Δυστυχώς οι περισσότεροι θυλακες στο κεφάλι σου έχουν πεθάνει οπότε το regrowth δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό. Δε θέλω να σε ξενερώσω απλά να σε βοηθήσω να καταλάβεις πώς έχει η φάση.

dlazaros

Well-Known Member
Το έκανες λίγο ανάποδα. Έκανες ΜΜ χωρίς να έχεις ξεκινήσει φίνα και όταν το έκανες ήταν 1μιση χρόνο μετά. Με λίγα λόγια έφυγαν όλα τα μαμά μαλλιά και σου έχουν μείνει μόνο τα ΜΜ. Τώρα έγινε μην σκεφτόμαστε τι μπορούσε, καλά κάνεις και ρωτάς τι μπορείς να κάνεις τώρα. Νομίζω πολύ κοντό και smp είναι μια λύση που δεν θα σε "προδόσει". Παίξε με άλλα σημεία για να βελτιώσεις την εμφάνιση όπως γένια και σωματική διάπλαση, ντύσιμο κλπ. Εάν όμως θέλεις να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στο ψυχολογικό σου πόλεμο με την ΑΓΑ τότε μπορείς να πάς με φίνα 5 φορές την εβδομάδα και 2χ 0,5mg ντουτα και να δεις μήπως σου βελτιώσει την δότρια σε βαθμό που να μπορείς να κάνεις πράγματα. Την φίνα όμως δεν θα την σταματήσεις για αρκετά χρόνια μετά. Εδώ είμαστε, θα σου προτείνουν και άλλοι πράγματα να έχεις τροφή για σκέψη.

bobby

Well-Known Member
Δύσκολη περίπτωση, θα συμφωνήσω με James ότι πρώτα έπρεπε να ξεκινήσεις φίνα και μετά να δεις για ΜΜ, αλλά αυτό πάει τέλος. Αν θες να έχεις κάποι ελπίδα για μαλλιά την φίνα θα την συνεχίσεις χωρίς διακοπές. Ίσως και ντούτα, όπως λέει ο Λάζαρος.

Η περιοχή που πρέπει να καλύψεις είναι πολύ μεγάλη (140-180 cm2) αν υποθέσουμε ότι έχεις 1000 graft ζωντανα σε αυτήν την περιοχή τότε θές (για ΜΟ 40 graft/cm2) 5600-7200 grafts. Αν βγάλουμε τα 1000 που περίπου έχεις θες 4600-6200. Μεσοσταθμικά θες 5400 Grafts. Αν πάμε με ΜΟ 45 graft/cm2 (η τρίχα σου φαίνεται λεπτή οπότε μάλλον προς εκεί θα κινηθείς) τότε 6300-8100, μείον τα 1000 που έχεις, 5300-7100. Μεσοσταθμικά δηλαδή 6200. Μεγάλο νούμερο. Μιλάμε για 2 ίσως 3 ΜΜ σε βάθος χρόνου.

Πρέπει να δεις αν τα έχει η δότρια σου με μετρήσεις ή/και αν μπορείς να συμπληρώσεις με γένια. Σίγουρα επειδή είναι repair η περίπτωσή σου πρέπει να απευθυνθείς σε πάρα πολύ καλό γιατρό με εμπειρία σε τέτοια cases και βέβαια να σε εξετάσει για DUPA-BUPA κλπ. Κοινώς δύσκολο εώς αδύνατο στην Ελλάδα.

Αν όλα τα παραπάνω μπορούν να ικανοποηθούν, έχεις την διάθεση και το κουράγιο για 2-3 ΜΜ και βέβαια ένα σημαντικό ποσό (γιατί πρέπει να πας σε πολύ καλό γιατρό) τότε μπορείς να προχωρήσεις, αλλιώς ακολούθα την συμβουλή του Λάζαρου.

giorgosv

Active Member
Εγκληματικό να κάνεις στριπ σε μια περίπτωση σαν τη δική σου. Γενικά και η μεταμόσχευση που έκανες όπως διαπίστωσες είχε μικρή σημασία. Δεν πρόλαβες καν να χαρείς κάποιο αποτέλεσμα.
Ήδη από πολύ μικρή ηλικία είχες πολύ μεγάλη αραίωση και οι τρίχες που υπήρχαν δεν έδιναν κάλυψη πιο πολύ σαν χνούδι ήταν.
Το να δοκιμάσεις φίνα να δεις πως θα πάει το δέχομαι αλλά ούτε η μακροχρόνια θεραπεία θα σε βοηθήσει. Είσαι από τις περιπτώσεις που η πλειονότητα των γιατρών δεν θα σε αναλάμβανε γιατί όλο το τριχωτό του κεφαλιού σου είναι χτυπημένο από την ΑΓΑ.
Η γνώμη μου είναι μην παιδευεσαι με θεραπείες. Δοκίμασε ξύρισμα η σύστημα μαλλιών και ότι σου αρέσει. Επίσης μπορείς να πειραματιστεις με κοντό μαλλί και smp.
Δεν έπρεπε να σου κάνουν στριπ γιατί υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταλήξεις όπως τώρα και το στριπ να σε έχει σημαδέψει για πάντα.
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η μεταμόσχευση μπορεί να δώσει λίγα πράγματα όταν η δοτρια είναι τόσο αδύναμη.
Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα ένα smp στον καλύτερο αν δεν μου άρεσε το ξύρισμα. Θα κάλυπταν και τις ουλες.

Nik.Mos

Well-Known Member
Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα σοβαρο consultation με καλο γιατρο.Μονο τοτε θα γνωριζεις πως μπορεις να κινηθεις και τι επιλογες εχεις.Μεχρι τοτε κρατα τις αποψεις περι αδρανειας και αποδοχης υφισταμενης καταστασης στον παγο,με λιγα λογια πριν εξεταστουν οι αναγκες ληπτριας και οι δυνατοτητες δοτριας μην ακους κανεναν.Κρατα την φινα και ξεκινα τα cons,φιλικα

lazos07

Member
Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο που διαθέσατε.

Το έκανες λίγο ανάποδα. Έκανες ΜΜ χωρίς να έχεις ξεκινήσει φίνα και όταν το έκανες ήταν 1μιση χρόνο μετά. Με λίγα λόγια έφυγαν όλα τα μαμά μαλλιά και σου έχουν μείνει μόνο τα ΜΜ. Τώρα έγινε μην σκεφτόμαστε τι μπορούσε, καλά κάνεις και ρωτάς τι μπορείς να κάνεις τώρα. Νομίζω πολύ κοντό και smp είναι μια λύση που δεν θα σε "προδόσει". Παίξε με άλλα σημεία για να βελτιώσεις την εμφάνιση όπως γένια και σωματική διάπλαση, ντύσιμο κλπ. Εάν όμως θέλεις να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στο ψυχολογικό σου πόλεμο με την ΑΓΑ τότε μπορείς να πάς με φίνα 5 φορές την εβδομάδα και 2χ 0,5mg ντουτα και να δεις μήπως σου βελτιώσει την δότρια σε βαθμό που να μπορείς να κάνεις πράγματα. Την φίνα όμως δεν θα την σταματήσεις για αρκετά χρόνια μετά. Εδώ είμαστε, θα σου προτείνουν και άλλοι πράγματα να έχεις τροφή για σκέψη.

@dlazaros συμφωνώ μαζί σου. τα έκανα λίγο ανάποδα, αλλά όταν δεν ξέρεις αυτά παθαίνεις! δεν νιώθω οτι μπορεί να αντιστραφεί η εικόνα. Αρά νιώθω πιο κοντά σε κοντό και smp. Υπάρχει κάποιος για smp που να προτείνεις?

@bobby σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν κάποιος μπορούσε να μου "εγγυηθεί" να έχω τα μαλλιά που είχα στα 17 μου να διέθετα ένα μεγάλο ποσό. Αλλά νομίζω αυτό μοιάζει όνειρο θερινής νυχτός για εμένα.

Εγκληματικό να κάνεις στριπ σε μια περίπτωση σαν τη δική σου. Γενικά και η μεταμόσχευση που έκανες όπως διαπίστωσες είχε μικρή σημασία. Δεν πρόλαβες καν να χαρείς κάποιο αποτέλεσμα.
Ήδη από πολύ μικρή ηλικία είχες πολύ μεγάλη αραίωση και οι τρίχες που υπήρχαν δεν έδιναν κάλυψη πιο πολύ σαν χνούδι ήταν.
Το να δοκιμάσεις φίνα να δεις πως θα πάει το δέχομαι αλλά ούτε η μακροχρόνια θεραπεία θα σε βοηθήσει. Είσαι από τις περιπτώσεις που η πλειονότητα των γιατρών δεν θα σε αναλάμβανε γιατί όλο το τριχωτό του κεφαλιού σου είναι χτυπημένο από την ΑΓΑ.
Η γνώμη μου είναι μην παιδευεσαι με θεραπείες. Δοκίμασε ξύρισμα η σύστημα μαλλιών και ότι σου αρέσει. Επίσης μπορείς να πειραματιστεις με κοντό μαλλί και smp.
Δεν έπρεπε να σου κάνουν στριπ γιατί υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταλήξεις όπως τώρα και το στριπ να σε έχει σημαδέψει για πάντα.
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η μεταμόσχευση μπορεί να δώσει λίγα πράγματα όταν η δοτρια είναι τόσο αδύναμη.
Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα ένα smp στον καλύτερο αν δεν μου άρεσε το ξύρισμα. Θα κάλυπταν και τις ουλες.

@giorgosv το σκεπτικό του γιατρού ήταν να γίνει αρχικά strip με 3 μικρές λωρίδες και στην δεύτερη που θεωρούσε σίγουρο ότι θα χρειαστώ στο μέλλον να πάω για τρίχα τρίχα. Δυστυχώς το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να ευδοκιμεί. Συνεπώς από αυτά που γράφεις δεν προτείνεις να διορθώσω τα σημάδια της strip με τρίχα τρίχα αλλά να πάω για smp. Έχεις δει κάποιον που να κάνει καλά αποτελέσματα στην Αθήνα? δοκίμασα να καλύψω τις ουλές στην dhi αλλά δεν έμεινα ούτε ευχαριστημένος ούτε δυσαρεστημένος. Μου έκανε κι ένα μικρό δοκιμαστικό στο πάνω μέρος του κεφαλιού, πίσω το οποίο όσοι το είδαν δεν καταλαβαν οτι ηταν τατου. Επίσης όταν λές κοντό μαλλί με smp εννοείς τελείως ξυρισμένο και smp dots ?
Να πω την αλήθεια το σκέφτομαι τελευταία και για σύστημα μαλλιων. Αν και εδώ μέσα όσα διάβασα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Το έχει δοκιμάσει κάνεις που να ειναι ευχαριστημένος ή να έχει να προτείνει κάποιον για σύστημα?

Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα σοβαρο consultation με καλο γιατρο.Μονο τοτε θα γνωριζεις πως μπορεις να κινηθεις και τι επιλογες εχεις.Μεχρι τοτε κρατα τις αποψεις περι αδρανειας και αποδοχης υφισταμενης καταστασης στον παγο,με λιγα λογια πριν εξεταστουν οι αναγκες ληπτριας και οι δυνατοτητες δοτριας μην ακους κανεναν.Κρατα την φινα και ξεκινα τα cons,φιλικα

@Nik.Mos σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το σοβαρό cons ειναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Επίσης δεν σου κρύβω οτι με όσους έχω μιλήσει και λένε οτι πάμε για δεύτερη μεταμόσχευση κλπ μιλάμε για ενα φτωχό αποτέλεσμα με πολύ ακριβό κόστος. Υπάρχει κάποιος γιατρός που θα πρότεινες εσύ ?

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις και κάθε νέα συμβουλή/πρόταση καλοδεχούμενη!

prothanks

Member
Κατα την ταπεινή μου άποψη , το smp θα σου ταίριαζε πολύ. Πολύ καλή σ' αυτό είναι η Μαρία Κόλονι στη Θεσσαλονίκη, έχω δει αποτελέσματά της από κοντά σε δυο γνωστούς μου που είχαν shaved look, και φαινόταν απολύτως φυσικό.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

lazos07

Member
Κατα την ταπεινή μου άποψη , το smp θα σου ταίριαζε πολύ. Πολύ καλή σ' αυτό είναι η Μαρία Κόλονι στη Θεσσαλονίκη, έχω δει αποτελέσματά της από κοντά σε δυο γνωστούς μου που είχαν shaved look, και φαινόταν απολύτως φυσικό.

Σε ευχαριστώ έχω διαβάσει γι αυτην εδώ μέσα πάλι.
Θα πας κι εσύ να κάνεις αν διάβασα καλά σε άλλο threat?

Aldo

Well-Known Member
@bobby σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν κάποιος μπορούσε να μου "εγγυηθεί" να έχω τα μαλλιά που είχα στα 17 μου να διέθετα ένα μεγάλο ποσό. Αλλά νομίζω αυτό μοιάζει όνειρο θερινής νυχτός για εμένα.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις και κάθε νέα συμβουλή/πρόταση καλοδεχούμενη!
Φίλε γεια σου, στη θέση σου θα πρόσεχα παρά πολύ, ειδικά με το από πάνω.
Μόλις σε κτλβουν κάποιοι ότι είσαι απελπισμένος θ σου πουν αυτά ακριβώς που θες να ακούσει θα σου πλασάρουν και το ποσό καλοί είναι να πληρώσεις κουκο Αϊδονι, μπορεί να κονομησεις και κανενα σουβενίρ.

Κάνε οτι σου είπε ο Νικ, τέτοια cons γίνονται στην Ισπανία και στην Τουρκία από erdogan .

Ότι καλύτερο εύχομαι .

giorgosv

Active Member
@giorgosv το σκεπτικό του γιατρού ήταν να γίνει αρχικά strip με 3 μικρές λωρίδες και στην δεύτερη που θεωρούσε σίγουρο ότι θα χρειαστώ στο μέλλον να πάω για τρίχα τρίχα. Δυστυχώς το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να ευδοκιμεί. Συνεπώς από αυτά που γράφεις δεν προτείνεις να διορθώσω τα σημάδια της strip με τρίχα τρίχα αλλά να πάω για smp. Έχεις δει κάποιον που να κάνει καλά αποτελέσματα στην Αθήνα? δοκίμασα να καλύψω τις ουλές στην dhi αλλά δεν έμεινα ούτε ευχαριστημένος ούτε δυσαρεστημένος. Μου έκανε κι ένα μικρό δοκιμαστικό στο πάνω μέρος του κεφαλιού, πίσω το οποίο όσοι το είδαν δεν καταλαβαν οτι ηταν τατου. Επίσης όταν λές κοντό μαλλί με smp εννοείς τελείως ξυρισμένο και smp dots ?
Να πω την αλήθεια το σκέφτομαι τελευταία και για σύστημα μαλλιων. Αν και εδώ μέσα όσα διάβασα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Το έχει δοκιμάσει κάνεις που να ειναι ευχαριστημένος ή να έχει να προτείνει κάποιον για σύστημα?

Το συστημα μαλλιων μπορει να σου αρεσει αλλα φανταζομαι οτι εχει και δυσκολιες πολλες. Εγω πχ δεν θα μπορουσα να εχω τετοιο πραγμα στο κεφαλι. θελω να λουζομαι καθε μερα και γενικα να μη με περιοριζει κατι. Εφοσον βαλεις κατι τετοιο πρεπει να εμφανιζεσαι παντα με αυτο. Ειναι λιγο σκλαβια.
Κανε ερευνα για smp με την ησυχια σου. Ριξε ενα ξυρισμα και ξεχνα τη ληψη φαρμακων για το μαλλι. Αν παρεις μπορει να σου κανει λιγο πιο χοντρη την τριχα και?
θα σε γεμισει? οχι.
Δες πως εισαι με το ξυρισμα και μετα την ερευνα για το smp πηγαινε στους καλυτερους και κανε dots με κουρεμενο κεφαλι.
Βρες κατι να σου αρεσει στην εικονα σου και να μη σε περιοριζει οπως ενα hair system η η καθημερινη ληψη φαρμακων.

lazos07

Member
Καλησπέρα σε όλους,

έχω κάνει τρεις επικοινωνίες (Erdogan, Lorenzo & DHI).

έλαβα τις παρακάτω απαντήσεις:

- Erdogan

First of all, thank you for your interest in our services. We have studied the information and the pictures you sent us and Dr. Koray has indicated that in your case the hair transplant is not a viable option given that the capacity of the donor area is not enough to cover the area affected by hair loss, therefore it is impossible to make an extraction without causing damages related to homogeneity and density.

Hair transplant surgery relies on donor hair. Insufficient donor hair usually leads to a poor result. The basic premise is to move hair from one part of the head to another. This means taking hair from the back and sides and placing it around the frontal hairline and crown. The back and sides means donor area, so if we take hair from this donor area we will cause damages related to homogeneity and density there and also the result would not be a satisfying one. Therefore, the hair transplantation is not viable.

- DHI
254437554_625344228604463_3255458628557337204_n.jpg

Χμ όχι οτι δεν το περίμενα αλλα απογοητεύτηκα.

pablopaolinio

Active Member
Σύστημα μαλλιών με τίποτα για τόσο νέο άνθρωπο. Έχει πάρα πολύ μεγάλη δέσμευση, πολλούς περιορισμούς και ψεύτικη ψυχολογία που είναι το βασικό. Εμφύτευση σε κόβω δύσκολα, οπότε θα δοκίμαζα ένα δοκιμαστικό smp, σε πολύ καλό γιατρό που κάνει fade σε 1-2 χρόνια και αν μου άρεσε θα το χτυπούσα μόνιμα.

Καλή επιλογή σε ότι και αν κάνεις.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Σύστημα μαλλιών με τίποτα για τόσο νέο άνθρωπο. Έχει πάρα πολύ μεγάλη δέσμευση, πολλούς περιορισμούς και ψεύτικη ψυχολογία που είναι το βασικό. Εμφύτευση σε κόβω δύσκολα, οπότε θα δοκίμαζα ένα δοκιμαστικό smp, σε πολύ καλό γιατρό που κάνει fade σε 1-2 χρόνια και αν μου άρεσε θα το χτυπούσα μόνιμα.

Καλή επιλογή σε ότι και αν κάνεις.

Συστημα μαλλιων γιατί όχι ; Φαίνεται ότι είναι φεικ ( για οσους δεν τον ξερουν ) ; Ρωτάω γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθολου με το κομματι αυτο.

Μπλουζα