ΣΔ και Accuran

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

gianniskritikos

New Member
Παιδια ακουγοντε πολα για το φουνκοραλ στο αρθρο που λεει ΦΟυνκοραλ και τριχοπτωση..... εψαξα κατι ωρες στο ιντερνετ και βρηκα οτι το Accuran χαπια κατα της ακμης λογο της Βιταμινης Α αν καταλαβα καλλα και οχι μονο επαναφερουν τους σμηγματογονους αδενες στην προεγιβικη τους μορφη πολοι θελοντας να εξαφανισουν τα σπυρακια απαλαγικαν και απο την ΣΔ εχω μπει σε σκεψεις εχω λιγα σπυρακια ουτος η αλλος... σκευτομε οτι με μια 6 μηνη θεραπια μπορει να απαλαγω απο το σμηγμα επιτελους... αν ξερει κανεις τιποτα να με ενημερωση παρακαλο ..και αν βρητε κιολλας τιποτα παραπανο καλλο ειναι ... ευχαριστο

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Ρίσκο μεγάλο.
Το roaccutan μπορεί να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα και να κάψει τους θύλακες.
Στην ποσότητα της ακμής μειώνει εσωτερικά το 90% της παραγωγής σμηγματος και προκαλεί αραιωση φέρνοντας σε τελογενη κατάσταση τις τρίχες.
Τους πρώτους 12 μήνες μετα την διακοπη του δεν πρέπει να τεκνοποιησεις.
Σαν ουσία ειναι ένα ησχυροτερο αντιανδρογονο απο την dutasteride και σε ποσότητες 2mg/h έχει θετικά αποτελέσματα στο μαλλι

toxotis18

Member
Πριν 7-8 χρόνια τα πήρα λογω ακμής.Μπορει να ηταν συμπτωματικό...αλλά τοτε αρχισα να χανω μαλλια!
Εχω πλέον μονιμα ξηρό δερμα...οπως και πολυ αλλο κόσμο που γνωρίζω και τα εχει πάρει.Κατα την διαρκεια της θεαραπειας δε...ολα ξηρά...παλάμες...πληγες στα χειλη...φευγουν οταν τελειωσεις βεβαια αλλα μια ξηροδερμια μπορει να αφησει!
Ειναι σωτηριο φαρμακο για την ακμή (καθαριζεις πλήρως και μονιμα) αλλα επικινδυνο (εξετάσεις καθε 20-30 ημέρες ,ανεβαζει τρανσαμινασες)
Ναι, είναι τερατογονο αλλα αυτο αφορα μονο τις γυναικες απο οτι θυμαμαι...

kapa

Μέλος του προσωπικού
και τους αντρες δυστυχως.
μαλιστα ειχε παρει το ματι μου ετοιμαζουν ανδρικο αντισυλληπτικο χαπι απο ενα παραγωγο βιταμινης Α.
κουμπωνεις το χαπι,δεν τεκνοποιεις χωρις προφυλακτικο οσο το χρησιμοποιεις και οταν το σταματησεις επανερχονται ολα στα φυσιολογικα

toxotis18

Member
kapa είπε:
και τους αντρες δυστυχως.
μαλιστα ειχε παρει το ματι μου ετοιμαζουν ανδρικο αντισυλληπτικο χαπι απο ενα παραγωγο βιταμινης Α.
κουμπωνεις το χαπι,δεν τεκνοποιεις χωρις προφυλακτικο οσο το χρησιμοποιεις και οταν το σταματησεις επανερχονται ολα στα φυσιολογικα

ουτε και με προφυλακτικό φανταζομαι... :p

gianniskritikos

New Member
ρε σι καπα πως καιει τους θυλακες? και μετα λες σε 2μγ κανει καλο στα μαλλια αρα αν εγω το παρω 2μγ δεν εχω φοβο για καψιμο θυλακων και τελογενες φασεις?

Καπα απο αθηνα εισαι? ρωταω εδω γιατι δεν μπορω να επικινωνισω μαζι σου.... θα ηθελα να τα λεγαμε απο κοντα...αν εισαι αθηνα βεβεα

kapa

Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos είπε:
ρε σι καπα πως καιει τους θυλακες? και μετα λες σε 2μγ κανει καλο στα μαλλια αρα αν εγω το παρω 2μγ δεν εχω φοβο για καψιμο θυλακων και τελογενες φασεις?

Κάποιο ποσοστο σμηγματος χρειάζεται για το μαλλι,αν το μηδενισεις :angel:
Η ποσότητα ακμής 20 mg μπορεί εύκολα να το μηδενίσει και αν οχι ειναι οριακά κατα 90% κάτω
Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι μικρή ποσότητα roaccutan ειναι ευεργετική για το μαλλι.
Εγω δεν θα το πρότεινα

gianniskritikos είπε:
Καπα απο αθηνα εισαι? ρωταω εδω γιατι δεν μπορω να επικινωνισω μαζι σου.... θα ηθελα να τα λεγαμε απο κοντα...αν εισαι αθηνα βεβεα

Απο Τρίκαλα,και τώρα βρίσκομαι βόλτα Θεσσαλονίκη.

gianniskritikos

New Member
αχ... οκ :) ΤΗΧ για τις πληροφοριες περι ακκουραν με εβαλες σε σκεψεις.. για το 2μγ βεβαια οχι για παραπανω αμα δω οτι το σμηγμα δεν με αφηνει με τιποτα μπορει να καταληξω σε 2μγ αν και 2μγ θα κανουν κατι στο σμηγμα ετσι δεν ειναι πολυ λιγα?

kapa

Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos είπε:
αχ... οκ :) ΤΗΧ για τις πληροφοριες περι ακκουραν με εβαλες σε σκεψεις.. για το 2μγ βεβαια οχι για παραπανω αμα δω οτι το σμηγμα δεν με αφηνει με τιποτα μπορει να καταληξω σε 2μγ αν και 2μγ θα κανουν κατι στο σμηγμα ετσι δεν ειναι πολυ λιγα?

Θα κάνει δουλειά στο σμηγμα.
Να ξέρεις ότι χρειάζεται αιματολογικες εξετάσεις και ιατρικη παρακολούθηση.
Ειναι τοξικό φάρμακο.
Πολλά χρόνια πριν ο κολλητός μου που το χρησιμοποιούσε για την ακμή,στον δεύτερο μήνα ο γιατρός του είπε στοπ μετα τις τελευταίες εξετάσεις.
Μην το ξεκινήσεις μόνος σου

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giannis1991

Well-Known Member
καπα ή καποιος αλλος περα απο τα σαμπουαν κετο που δεν θελω μην μου αντιδρασει ασχημα με τη μινοξ ξερει κανα καλο σαμπουαν για το σμηγμα????καθε μερα εχω πολυ λιπαροτητα και εννοειται δεν μενω μερα αλουστος...

gianniskritikos

New Member
gianni1991 ειχα κανει μια ερωτηση περι σμηγματος και απλης ξυροδερμιας ειχα καποτε σμηγμα 100% πλεων ιστερα απο καθημερινο λουσιμο εχει ελατοθει αλλα εχω υποψιες οτι πλεων δεν εχω σμηγμα αλλα απλη ξυροδερμια το ξεφλουδισμα σου ειναι λιπαρο και κιτρινοπο?? πες μου πως ειναι....γιατι πλεων εμενα ειναι λευκο πλεων οχι οπως παλιοτερα κιτρινο βεβαια δεν ξερω αν οφιλετε στην ποσοτιτα στο δηλαδει οτι αν βγαλω περισσοτερο ισως να κιτρινισει γιατι πλεων ειναι μικρης ποσοτιτας εβγαλα χτες μετα απο 15 μινα πο το λουσιμο με μπατονετα προσεκτικα εβγαλα ενα κοματι απο το κεφαλι πανο απο τι ρυζα τηςς τριχας και μονο λιπαρο δεν ηταν ηταν σαν δερμα ξερο.....μηπως το γυρισα ευτιχως και πλεων δεν υποφερο απο ΣΔ?? γιαυτο σε ρωταω αν εσυ εισαι σιγουρος οτι εχεις ΣΔ δεν ειναι δυσκολο με μι αμπατονετα η οτιδιποτε μετα στο λουσιμο ακριβος που μαλακονει να το βγαλεις απο μια τριχα με μπατονετα να δεις πως ειναι αν ειναι ασπουμε σαν ζημη καπως ετσι...

giannis1991

Well-Known Member
βασικα εχω και λιπαροτητα και ταυτοχρονα εχω ξηροδερμια...οχι δεν εχει χρωμα κιτρινο...απλως τα μαλλια μου παντα λαδωναν ευκολα και το κουτελο μου εχει αυτη τη γυαλαδα αν δεν το σκουπισω λες και ειμαι ιδρωμενος...

kapa

Μέλος του προσωπικού
giannis1991 είπε:
καπα ή καποιος αλλος περα απο τα σαμπουαν κετο που δεν θελω μην μου αντιδρασει ασχημα με τη μινοξ ξερει κανα καλο σαμπουαν για το σμηγμα????καθε μερα εχω πολυ λιπαροτητα και εννοειται δεν μενω μερα αλουστος...

Δεν έχω δοκιμάσει πολλά σαμπου,μονο libroman fungoral,johnson,ultrex,και λίγα ακόμα απο super market.
Αν θες ουδέτερο σαμπου johnson.
Αν έχεις ξηροδερμια η πιτυριδα εμένα το ultrex με βοήθησε πολυ το διάστημα που είχα

gianniskritikos

New Member
εγω σκεφτομε αυτο που μου ειχε πει ο καπα γιαννι.... 2μγ δεν μπορει να προκαλει παρενεργιες στα μαλλια με ακκουραν παντα.... και ετσι δεν θα εχω θεμα ΣΔ λιπαροτιτας λογικα αμα με ξερανει λιγο δεν θα λαδονω αρα οχι καθημερινο λουσιμο...

kapa

Μέλος του προσωπικού
Αν θέλετε να το ξεκινήσετε πάντα με παρακολούθηση γιατρού που θα καθορησει την συχνοτητα των εξετασεων με την ποσοτητα του φαρμακου,και μακριά απο τεκνοποιηση

rocknrolla είπε:
Κάπα, αλήθεια έχεις δει καλυτέρευση της ποιότητας των τριχών με τον ψευδάργυρο και τον χαλκό;

Οχι,ειμαι στα ίδια,έχω πολυυυυυ ελάχιστο regrowth στους κροταφους με ένα κοκτέιλ xalatan μεσα στην μινοξιδιλη και daktodor

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα