Σαμπουάν με filloxane

Joan87

Active Member
Καλημέρα! Χρόνια πολλά σε όλους :)
Τελευταία βλέπω πολλές διαφημίσεις από σαμπουάν του εμπορίου, να υπόσχονται όγκο στα μαλλιά με ανάλογη αύξηση της διαμέτρου των τριχών. Αν θυμάμαι καλά λένε για κάποιο συστατικό "filloxane". Τι ακριβώς είναι; Σε ποιές περιπτώσεις θα μπορούσε να βοηθήσει ένα τέτοιο σαμπουάν; Είναι για όσους έχουν προβλήματα αλωπεκίας ή όχι;
Ίσως να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω πως όλο και κάτι θα βρεθεί για επανέκφυση κτλ, εφόσον ήδη άρχισαν και διάφορες εταιρίες όπως η loreal κτλ να υπόσχονται αύξηση της διαμέτρου και δεν συμμαζεύεται....
Μακάρι..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Το συγκεκριμένο συστατικό φαίνεται ότι κάνει δουλειά στην αύξηση όγκου (παρεμπιπτόντως χρησιμοποιείται και στην επισκευή παρμπρίζ αυτοκινήτων).
Η αύξηση όγκου που βλέπει κανείς από διάφορα προϊόντα είναι παροδική, στην ουσία ένα illusion, καθότι η διάμετρος της τρίχας είναι συγκεκριμένη σε κάθε άτομο και με διάφορους τρόπους μπορούμε να δώσουμε την εφήμερη αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερη (πχ ξέπλυμα με τσάι ή μπύρα).
Το Filoxane υπόσχεται περισσότερο μόνιμα αποτελέσματα με συχνότερη χρήση καθώς δεν δουλεύει εξωτερικά της τρίχας αλλά έχει τη δυνατότητα να εισχωρήσει.
Εν κατακλείδι, αξίζει μια δοκιμή και η τιμή δεν είναι απαγορευτική. Περισσότερο ενδιαφέρον φυσικά είναι το serum και λιγότερο το σαμπουάν.

Joan87

Active Member
Τώρα είδα την απάντηση soralteno. Με συγχωρείς, αλλά απέχω από το φόρουμ για να μην "τρελαίνομαι".
Θα έλεγες λοιπόν να το δοκιμάσω;; Τα φοβάμαι λίγο αυτά τα προϊόντα, γι'αυτό και σε ρωτάω. Δεν κάνουν ζημιά ε;; Έπαιρνα σαμπουάν από το φαρμακείο για άυξηση της διαμέτρου. Να το αντικαταστήσω λες;;;;

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Joan87 είπε:
Τώρα είδα την απάντηση soralteno. Με συγχωρείς, αλλά απέχω από το φόρουμ για να μην "τρελαίνομαι".
Θα έλεγες λοιπόν να το δοκιμάσω;; Τα φοβάμαι λίγο αυτά τα προϊόντα, γι'αυτό και σε ρωτάω. Δεν κάνουν ζημιά ε;; Έπαιρνα σαμπουάν από το φαρμακείο για άυξηση της διαμέτρου. Να το αντικαταστήσω λες;;;;

Αξίζει μια δοκιμή, αλλά την τρίχα θεωρητικά θα την "καταστρέψει" εφ' όσον εισχωρεί (?) και δεν μένει στην επιφάνεια.

Joan87

Active Member
Εφόσον "θεωρητικά"¨την καταστρέφει...λέω να αφήσω το πρακτικό κομμάτι στην άκρη τελικά! Ευχαριστώ πάντως. :)

nucky

Active Member
Θα ζητήσω τη βοήθεια του dermatologist εδώ , αλλά δεν βλέπω γιατί το γεγονός οτι το filloxane εισχωρεί στο στέλεχος της τρίχας σημαίνει οτι την καταστρέφει έστω και θεωρητικά . Η συγκεκριμένη σειρά , που δεν ξέρω αν κάνει αυτό που υπόσχεται , παράγεται από έναν γίγαντα της βιομηχανίας καλλυντικών που υποθέτω δεν θα ρίσκαρε να βγάλει ένα προιόν επικίνδυνο χωρίς εξαντλητικές δοκιμές . Εγώ λέω να το δοκιμάσω

nucky είπε:
Θα ζητήσω τη βοήθεια του dermatologist εδώ , αλλά δεν βλέπω γιατί το γεγονός οτι το filloxane εισχωρεί στο στέλεχος της τρίχας σημαίνει οτι την καταστρέφει έστω και θεωρητικά . Η συγκεκριμένη σειρά , που δεν ξέρω αν κάνει αυτό που υπόσχεται , παράγεται από έναν γίγαντα της βιομηχανίας καλλυντικών που υποθέτω δεν θα ρίσκαρε να βγάλει ένα προιόν επικίνδυνο χωρίς εξαντλητικές δοκιμές . Εγώ λέω να το δοκιμάσω

Ευχαρίστως. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι διάφορα προϊόντα του εμπορίου που υπόσχονται "πάχυνση" της τρίχας για το λόγο ότι το πάχος της τρίχας προκαθορίζεται γενετικά, εκτός αν συντρέχουν παθολογικά αίτια ή ΑΓΑ. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούν διάφορες σιλικονούχα τα οποία επικάθονται στην τρίχα και αδιάβροχα καθώς είναι, την κάνουν να δείχνει πιο παχιά, γυαλιστερή και υγιής.

Την ουσία "filloxane" δεν την γνωρίζω γιατί η L'Oreal δεν αποκαλύπτει τίποτα γι' αυτήν. Αν ισχύει ότι είναι συστατικό της κόλλας για τα παρμπριζ, εικάζω ότι πρόκειται για κάποιο σιλάνιο. Πάντως εγώ δεν θα περίμενα θεαματικά αποτελέσματα.

nucky

Active Member
dermatologist είπε:
nucky είπε:

Ευχαρίστως. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι διάφορα προϊόντα του εμπορίου που υπόσχονται "πάχυνση" της τρίχας για το λόγο ότι το πάχος της τρίχας προκαθορίζεται γενετικά, εκτός αν συντρέχουν παθολογικά αίτια ή ΑΓΑ. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούν διάφορες σιλικονούχα τα οποία επικάθονται στην τρίχα και αδιάβροχα καθώς είναι, την κάνουν να δείχνει πιο παχιά, γυαλιστερή και υγιής.

Την ουσία "filloxane" δεν την γνωρίζω γιατί η L'Oreal δεν αποκαλύπτει τίποτα γι' αυτήν. Αν ισχύει ότι είναι συστατικό της κόλλας για τα παρμπριζ, εικάζω ότι πρόκειται για κάποιο σιλάνιο. Πάντως εγώ δεν θα περίμενα θεαματικά αποτελέσματα.

Πιθανόν είναι υπερβολικοί οι ισχυρισμοί της εταιρείας αλλά αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα με δοκιμή . Απ οτι είδα τα προιόντα της σειράς είναι σχετικά φτηνά , για μια δοκιμή μερικών ημερών/εβδομάδων τουλάχιστον . Το θέμα είναι , derm , πιστεύεις οτι μπορεί να είναι επικίνδυνα για την τρίχα;

¨Τί κακό μπορεί να σου κάνει ένα σαμπουάν? :)

Ok τάζει λαγούς με πετραχήλια αλλά δεν είναι κακό να το δοκιμάσεις για να σου φύγει η απορία.

http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/multimedia/dynamic/00398/STN_HAIR_THICKENING_398398k.jpg

Joan87

Active Member
Η εταιρία αναφέρει πως το συστατικό αυτό εισχωρεί σε βάθος και δίνει σώμα στην τρίχα εσωτερικά, το οποίο παραμένει για τουλάχιστον 10 λουσίματα. Κάποια παρόμοια προϊόντα επιτρέπουν την χρήση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!
Απορία:το ίδιο κάνουν και τα φαρμακευτικά σαμπουάν; Έχουν κάποιο συστατικό που προσθέτει σώμα προσωρινά; Γιατί τελευταία που μου έχει τελειώσει το σαμπουάν που έπαιρνα για αύξηση της διαμέτρου και χρησιμοποιώ ένα απλό του εμπορίου, νιώθω τα μαλλιά πάλι αδύναμα και γενικά χάλια!!! δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό. Έτσι υποθέτω....

Μπλουζα