Σας ευχαριστώ για την υποδοχή!
Δεν καταλαβαινω που ακριβως διαφωνείτε.
Αν ειναι κατι που έχω δει στο φόρουμ , ειναι το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο από αυτο που γραφετε: γεμάτο ΔΙΚΑΣΤΕΣ!
Δεν ειναι καιρός να ...δικάσετε και την πραγματική αιτία του προβλήματος της ΜΕΤ στην Ελλάδα: την χαμηλή ποιότητα ΜΕΤ
επειδη δεν την εκτελούν ΜΗ εξειδικευμενοι ιατροί σε 9 στις 10 περιπτώσεις?
Μήπως να αρχισουμε να βαραμε το γαιδούρι αντι για το σαμάρι? Μια πρόταση κανω για σκέψη.
ΔΕΝ υπάρχει κενό νομου!
Ειναι παρανομο , ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
Αλλα, ας αφησουμε το θέμα τησ νομιμότητας, μιας και στην Ελλάδα ειμαστε πιο ...μονταδωροι.
Το ΤΕΧΝΙΚΟ κομμάτι ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ επέμβασης μπορεί να το κάνει ο περισσότερος κόσμος με μικρή εκπαίδευση.
Το να πυροβολήσει κάποιος ένα όπλο το μπορεί ο καθενας και μάλιστα να έχει και κάποιο σημαδι με λίγη εκπαιδευση.
Το να γίνει ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ , το να παίρνει σωστες αποφάσεις, να ειναι ψύχραιμος, να ζυγιζει δεκάδες ή εκατονταδες παραμετρους σε δευτερόλεπτα, το να ξερει ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΝ και ΑΝ θα ...πυροβολήσει είναι άλλο θέμα.
Η Χειρουργική ειναι ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΓΝΩΣΕΙΣ και ΠΑΙΔΕΙΑ.
Και ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ μέχρι να πεθάνεις!
Εγω πήγαινα στο σπίτι του νονού μου που ήταν Καθηγητης ΩΡΛ και μιλούσαμε καθε δευτερη Κυριακή για ωωωωωρες!
Ακόμα και πριν φύγει, στο κρεββατι του νοσκομείου, όταν πήγαινα με ρωταγε λεπτομέρειες γαι τη δουλεία μου!
Ένας παγκοσμίας κλάσεως, 85χρονος Ωτοχειρουργός, ενδιαφερόταν να μάθει για τις λεπτομέρειες σχεδιασμού,αλλά κυρίως της
κλινικής απόφασης σε μια μικρο ΥΠΟ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ τηςν Χειρουργικής Κεφαλής Τραχηλου.
(ο ίδιος ήταν σταδιο ...8, αλλα ειχε παντα καψούρα να έχει μαλλια!)
Καταλαβαίνω ότι πολλοι επειδή ειναι πιο οικονομικό και έχουν πειστει ότι "ελα μωρε, σιγα την επιστημη, ολοι μπορούν να το κανουν",
θα "κατσουν" και σε κομμωτη σε δωμάτιο ξενοδοχειου να κανουν ΜΕΤ.
Στο κάτω-κάτω οι άνδρες ειμαστε λίγο ελλειπέις στο να εκτιμούμε το επίπεδο ρισκου για τον εαυτό μας.
Δείτε πόσα εκατομμύρια πάνε στην Τουρκια για ΜΕΤ!
Ερωτηση:
Το παιδι σας θα το βαζατε να το χειρουργησει η "έμπειρη νοσηλευτρια" σε μια τετοια κλινική για να του βγαλει τις αμυγδαλές?
Τέλος, το νόημα της τελευταιας παραγραφου δεν το καταλαβαίνω.
Φαίνεται σαν να σας ενοχλέι ή αλλαγή της ΓΝΩΜΗΣ πολλών.
Θα ήθελα να βάλω τα πράγματα σε μια άλλη σειρά.
Αρχικά, όσοι είχαν αρνητική γνώμη, τη είχαν ΧΩΡΙΣ να με γνωρίζουν ή να γνωρίζουν τη δουλεία μου.
Άρα, αν "ξεκίνησα" με αρνητικό πρόσημο, μαλλον ήμουν θύμα της γενικότερης απαξίωσης των ιατρών του κλάδου.
Δεύτερον, αν άλλαξε η γνώμη καποιον, νομίζω ότι άλλαξε λόγω της συμπεριφοράς μου εδω μέσα και του χαρακτήρα μου,
και όχι επειδή ΓΕΝΙΚΑ ειμαι ιατρός, αν αυτο εννοείτε.
ΕΙΔΙΚΑ εδω μεσα, που ΟΛΟΙ ειναι ανώνυμοι, κανείς δεν έχει πρόβλημα να ειναι αγενής και να με βριζει, και την άλλη μέρα
να έρθει στο ιατρειο όλο γλύκες και σεβασμο χωρίς ποτε να ξέρω ότι ειναι το ίδιο άτομο.
Καταλαβαινω πως ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαν να απέκτησα ΚΥΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΕΛΟΥΣ επειδή πολλοι συμφωνούν με αυτα που γραφω και αυτο εοχλεί κάποιους που ΕΙΝΑΙ παλιά μέλη με κυρος.
Δεν σκοπέυω να "κλεψω" το κύρος καποιου ή να "φάω το ψωμί" κάποιου.
Απλά, επειδή όπως πολύ σωστά ειπατε και εσεις, τα μέλη εδω έχουν σχηματίσει απόψεις ΕΞ' ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΩΣ, έρχομαι να σας προσφερω άμεση, τεκμηριωμένη γνώση χωρίς μεροληψία ή δόλο. (σε ΟΤΙ γραφω σχεδόν παραθέτω καιτις βιβλιογραφικές αναφορες.)
Κάποιοι θα το εκτιμήσουν.
Κάποιοι θα ενοχληθούν και θα απειληθούν.
Κάποιοι θα γίνουν φίλοι, κάποιοι θα γινουν "fans", κάποιοι θα γινουν εχθροι.
Κάποιοι θα "σωθούν" από λάθος αποφάσεις.
Σε ποια κατηγορία θα καταλήξει ο καθένας ειναι θέμα επιλογών.