Θα ήταν αφελές εκ μέρους μου να του την "πέσω" απλά για να την "πέσω", πχ για την πύκνωση στο κέντρο της hairline στο τελευταίο περιστατικό, όταν είναι προφανές (και το ανέλυσα) ότι δεν ήταν σωστή επιλογή. Το ίδιο για την μονόπλευρη εξαγωγή όταν ο ίδιος μας είπε ότι είναι "ΕΞΑΙΡΕΣΗ". Άρα τι μένει (ως προς αυτά που έχουμε δει προς στιγμήν)? Τίποτα.
Φιλε CVIAL, μαλλον δεν προσεξες στο αντιστοιχο νημα την απαντηση που μου εδωσε ο κ. Αναστασακης.
Για να σας "εχθρεψω" ακομα περισσότερο, να σας εξομολογηθώ πως συχνα εξάγω από το ΜΙΑ πλευρα ΜΟΝΟ!!!
ΤΡΟΜΕΡΟ????????
Εχεί να δεις ....ασυμμετρια!
1500-2000 μοσχεύματα ΜΟΝΟ από τη μια πλευρα, μεχρι τη μέση της ινιακής περιοχής!
Οπως παρατηρεις, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ.
Ο γιατρος ομολογει οτι ΣΥΧΝΑ προβαινει σε τετοια τακτικη.
Επομενως, θα ηθελα, εφοσον και ο ιδιος το επιθυμουσες, να τοποθετηθεις επ' αυτου του θεματος.
Προσωπικα επιμενω οτι ειναι ακατανοητη και λανθασμενη μια τετοια τακτικη που προκαλει ανομοιομορφια στη δοτρια.
Γιατι θα πρεπει, με το ζορι, ο πελατης να αναγκαστει να κανει και δευτερη μεταμοσχευση μελλοντικα, ωστε ο κ. Αναστασακης να παρει grafts και απο την αλλη πλευρα και να ομογενοποιηθει η δοτρια;
Κυριε Κωνσταντινε, μια αφελης ερωτηση...
Δεχομαι τη "δικαιολογια" περι δυσκολης εξαγωγης μοσχευματων... ομως επιμενω ...
Θα ηταν τοσο δυσκολο, αντι να επεκταθειτε 4 εκατοστα στα αριστερα πλαϊνα του πελατη, να επεκταθειτε 2 εκατοστα εκατερωθεν (δεξια και αριστερα); Δεν μπορω να το καταλαβω ... ο ιδιος βαθμος δυσκολιας υπαρχει.
Για να σας προκαταλαβω, κυριε Κωνσταντινε .... μην αρχισετε με τη "δικαιολογια" (που ο ιδιος αναφερατε) οτι δηθεν επροκειτο για λιγα μοσχευματα που δε θα διακρινονται καθολου.
Οπως ο ιδιος ομολογειτε, εξαγετε συχνα (ακομη και 2000 grafts) απο μια μονο πλευρα!!!!
Δε νομιζω να θεωρουμαστε τοσο αφελεις, ωστε να πιστεψουμε οτι 2000 grafts δε θα ειναι ορατα στα πολυ κοντα κουρεματα.
Ακομη και ο ιδιος ο Λορεντζο να ησασταν, ειναι φυσει αδυνατο σε πολυ κοντο κουρεμα να μη φαινεται η εξαγωγη των grafts.
Ο μονος τροπος να μη χτυπα ασχημα σε εμπειρα ματια μια μεταμοσχευση μαλλιων ειναι να γινεται ομοιομορφη εξαγωγη μοσχευματων απο ολο το πλατος και μηκος τηςδοτριας.
Κοινη, απλη λογικη.
Προσωπικα η λογικη μου υπαγορευει οτι ακολουθειτε αυτη την τακτικη για προσωπικο οφελος...ειτε για να εχετε παρθενα δοτρια μελλοντικα (ωστε να ειναι πιο ευκολο το εργο μιας δευτερης μεταμοσχευσης), ειτε για οικονομικους λογους (εξασφαλιζοντας "πελατες" που θα αναγκαστουν να ξαναερθουν, για να καλυψουν την ανομοιομορφια με δευτερη επεμβαση).
Οπως στο παρελθον εχω κατακεραυνωσει την DHI για την επαισχυντη πολιτικη που ακολουθει (βαζοντας καθε φορα το πολυ 1500 grafts, εκ των οποιων φυτρωνουν τα 1200) προσδοκωντας να εξασφαλιζει μελλοντικη πελατεια, ετσι και σε αυτο το σημειο νιωθω την αναγκη να αποδοκιμασω τη συγκεκριμενη εσφαλμενη, παντα κατα την ταπεινη μου αποψη, μονοπλευρη εξαγωγη μοσχευματων.
Θα ημουν ευγνωμων, αν εσεις και ο φιλος CVIAL, απαντουσατε στις ενστασεις μου. Ευχαριστω εκ των προτερων.