Συμβουλές για μεταμόσχευση στο crown

JORJE

Active Member
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ!
Είμαι αρκετό διάστημα μέλος αντλώντας και μαθαίνοντας πολλές πληροφορίες για την ΑΓΑ,χωρίς να συμμετέχω ενεργά στα νήματα.
Το ιστορικό μου:
Είμαι 43 χρονών και λαμβάνω φίνα 1,25 mg τη μέρα( proscar) εδώ και 3 χρόνια χωρίς απολύτως καμία παρενέργεια.
Παράλληλα βάζω μίνοξ(είτε αφρούς,είτε υγρά) για 18 έτη από τα 25 που ξεκίνησε το πρόβλημα στο crown.Πλέον θεωρώ,ότι είναι πλέον νερό και απλά κάνω συντήρηση.Τώρα είμαι norwood 3v και δεν ξέρω που θα βρισκόμουνα αν δεν ξεκινούσα φίνα στα 40(!) γιατί ξαφνικά σε αυτή την ηλικία αρχίζα να χάνω ΄'τόνους' μαλλί..Κυριολεκτικά με έσωσε!!Έχω σταθεροποιηθεί πλήρως και είμαι σε διαδικασία μετά το καλοκαίρι για ΜΜ στή κορυφή του κεφαλιού κυρίως,γιατί με ενοχλεί ψυχολογικά και οπτικά.Τόπικ δεν χρησιμοποιώ..Δεν έχω κλείσει με κάποια κλινική ακόμα..Μπροστά ναι μεν θα φτιάξω κρόταφους και hairline,αλλά δεν έχω τοσο σοβαρό θέμα αραίωσης.Θα επικεντρωθώ crown.Ανά διαστήματα βάζω κοκταιηλ μινοξ με κορτικοστεροειδή,δίνει κάποιο προσωρινό boost,αλλά μετά επιστρέφουμε στην ίδια κατάσταση.Εν ολίγοις πέρα από φίνα και μίνοξ,όλα τα υπόλοιπα είναι μια τρύπα στο νερό(έχω δοκιμάσει τα πάντα τόσα χρόνια στο κεφάλι μου!!!).Μηδέν!
Τέλος για το αμφιλεγόμενο PRP δεν σκοπεύω να κάνω,γιατί το θεωρώ σπατάλη χρημάτων.Τα χρήματα τα θέλουμε για ΜΜ!!
Επισυνάπτω κάποιες φώτο.Θέλω τη γνώμη των έμπειρων και παλιών μελών του forum και για τη δότρια.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνημμένα

• 20210130_131417_1024.jpg
    20210130_131417_1024.jpg
    152.6 KB · Προβολές: 66
  • 20210130_131732_1024.jpg
    20210130_131732_1024.jpg
    127.7 KB · Προβολές: 56
  • 20210130_131630_1024.jpg
    20210130_131630_1024.jpg
    134.7 KB · Προβολές: 49
  • 20210130_145120_1024.jpg
    20210130_145120_1024.jpg
    180.5 KB · Προβολές: 58
  • 20210130_131542_1024.jpg
    20210130_131542_1024.jpg
    153.9 KB · Προβολές: 65

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Καλησπέρα φίλε
Έχω μια απορία.
Πώς τόσα χρόνια για δεκαετίες εσύ και αλλά μέλη όπως ο tol βάζετε μίνοξ?
Μια βδομάδα και δεν την αντέχω όλο φαγούρα είμαι.Δεν ξέρω με τον αφρό πιστεύω θα είναι καλύτερα τα πράγματα,το κάνω μόνο και μόνο για να βοηθήσω τη μμ μου.Πέρα από το γεγονός ότι δεν σου προσφέρει τίποτα δεν είναι σαν τη φίνα.
Στο πρόβλημα σου τώρα μια χαρά είσαι για την ηλικία σου και μπροστά και εγώ στη θέση σου θα έκανα για αρχή μόνο crown.
Μπορεί να τα χάσεις αυτά που έχεις γιατί είναι αδύνατα, αλλά με ένα καλό γιατρό και μια μμ των 3000g θα είσαι σούπερ.
Ίσως και πολλά σου λέω αλλά μάλλον εκεί είσαι.
Από δότρια είσαι τοπ.

JORJE

Active Member
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε vlafo,μιας κ η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα,γιατί είσαι πολύ έμπειρος στο θέμα τριχόπτωσης-μεταμόσχευσης.Η αλήθεια είναι,ότι κατά διαστήματα το κεφάλι μου ερεθιζεται με τις λοσιόν μινοξιδίλης έντονα κ μετά για 1 τρίμηνο το γυρίζω στον αφρό κ αντίστροφα..Χειρότερα,όταν καποια φεγγάρια βάζω στις λοσιόν και τρετινοίνη.Εκεί ερεθίζεται πάρα πολύ..Δεν έχω τη δύναμη να τη κόψω,γιατί φοβάμαι μην χειροτερεύσω και δεν είμαι σίγουρος ότι μόνο με την φίνα θα κρατηθώ στα ίδια επίπεδα..Όλο λέω να τη σταματήσω κ όλο το τρενάρω..Τώρα όσον αφορά το θέμα μμ,παρακολουθώντας κ τη δικιά σου περίπτωση με τον κ.Τυρκάλα,έχω μείνει πολύ ενθουσιασμένος κ μόλις ηρεμήσει λίγο η κατάσταση με το covid(??) σε κάνα δύο μήνες,σκοπεύω να κάνω ένα consultation μαζί του.

vlafo

Well-Known Member
Φίλε Jorje
Μόνος σου το λες ότι πλέον η μινόξ είναι νερό δε σου κάνει τίποτα,πιο πολύ ψευδαίσθηση είναι πλέον μετά από τόσα χρόνια και ο φόβος.
Προσωπικά θα σου έλεγα να τα κόψεις όλα και μόνο φίνα να παίρνεις αν και πίσω δεν θα σου προσφέρει πλέον και πολλά πράγματα.
Σου ξέφυγε λίγο η κατάσταση,άρα είναι μονόδρομος η μμ για σένα.
Δεν υπάρχει κάποιος φόβος αντίθετα θα μεταμορφωθείς γιατί είσαι σε πολύ καλή κατάσταση μπροστά.
Φυσικά και να κάνεις μαζί του,πάντα αξίζει να βλέπει κανείς μόνος του και να αξιολογεί το γιατρό και τα δεδομένα που θα προκύψουν.
Θεωρώ ότι δεν έχεις κάτι να φοβάσαι,και σου εύχομαι ολόψυχα να προχωρήσεις σε μμ το συντομότερο δυνατό.

JORJE

Active Member
Σ΄ευχαριστώ!!Nαι το έχω στα πλάνα μου στο εγγύς μέλλον να την κάνω τη μμ γιατί όσο να΄ναι με βαρύνει λίγο ψυχολογικά..Και θα έρθω σε επαφή με τον κ.Τυρκάλα να αξιολογήσει την κατάσταση.Επίσης θα μιλήσω και με την ΗDC στην Κύπρο,μου αρέσουν οι δουλείες τους κ σοβαρή κλινική.. Μου άνοιξε το πρόβλημα στο crown,γιατί τόσα χρόνια εφησυχάστηκα με τη μινοξ και άργησα να ξεκινήσω φίνα..Θεωρώ αν είχα ξεκινήσει μια 5ετία νωρίτερα,θα είχα σώσει κάποιο μαλλί στο crown παραπάνω..Βέβαια,κάλλιο αργά παρά ποτέ..Επίσης παλιότερα δεν είχα δώσει και την πρέπουσα σημασία στο θέμα ΑΑ και άρχισα να ενεργοποιούμαι από την περίοδο που εγγράφηκα στο forum.Στα πλην και η δουλειά μου,γιατί είμαι ναυτικός,αλλά οκ,το παλεύω..Τη μίνοξ σκοπεύω να τη σταματήσω μες την εβδομάδα να αναπνεύσει λίγο το κεφάλι μου,πολλά χρόνια χρήσης και τα τελευταία θεωρώ αχρείαστα..

tol

Well-Known Member
Μου άνοιξε το πρόβλημα στο crown,γιατί τόσα χρόνια εφησυχάστηκα με τη μινοξ και άργησα να ξεκινήσω φίνα..Θεωρώ αν είχα ξεκινήσει μια 5ετία νωρίτερα,θα είχα σώσει κάποιο μαλλί στο crown
Φιλε JORLE, εδω και τεσσερα χρονια αυτο προσπαθω να μεταδωσω στα νεαρα μελη του forum, την αναγκαιοτητα δηλαδη της αποβολης του φοβου και της αμεσης εναρξης θεραπειας με φιναστεριδη.

Δυστυχως, οι περισσοτεροι παρασυρμενοι απο υπερβολικες φημολογιες, μενουν αδρανεις, αφηνουν την τριχοπτωση να εξελισσεται και στο τελος η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη.

Εστω και λιγο καθυστερημενα, πηρες την καταλληλη αποφαση να αρχισεις τη ληψη φιναστεριδης.

Επισης, πηρες την καταλληλη αποφαση για μεταμοσχευση. Βρισκεσαι σε καλη ηλικια και φαινεται να εχεις καλη δοτρια. Οι δυο επιλογες που εχεις στο μυαλο σου (Τυρκαλας και Βρυωνιδου στην Κυπρο) , ειναι αρκετα καλες.

Απλα, θα διαφωνησω εν μερει με τον φιλτατο vlafo.

Απο τη στιγμη που θελεις να διορθωσεις μονο το crown (ορθη κατ' εμε επιλογη, αφου μπροστα εχεις ακομη μαλλι) και με την εμπειρικη ετιμηση οτι η εκταση του crown ειναι περιπου 60-70 cm2 (με καποιες μαμα τριχες να υπαρχουν), μια μονή συνεδρια των 2000-2200 grafts θα ειναι αρκετη να αλλαξει την εικονα σου. Εξαλλου, αν η τριχοπτωση επεκταθει, μπορεις μετα απο μια πενταετια να κάνεις μια δευτερη μμ συπληρωνοντας καποια κενα και διορθωνοντας και τις μπροστινες ζωνες.

Σου ευχομαι ολοθερμες ευχες για ευοδωση των σχεδιων σου και για ενα πολυ καλο αποτελεσμα στη μελλοντικη μεταμοσχευση που θα πραγματοποιησεις.

vlafo

Well-Known Member
Φίλε tol
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αλλάξει η εικόνα του Jorje πολύ.
Η εκτίμηση μου είναι,ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η έκταση του και όχι μόνο 60-70τμ.
Αν δεις ένα ανάλογο παράδειγμα του Gogo αν θυμάμαι σωστά,που έκανε στο Lorenzo σε ίδια έκταση έβαλε 3500 και τελείωσε μια για πάντα.
Γιατί να μη βάλει όσα χρειάζεται και να τελειώνει μια και καλή με το crown αφου δότρια έχει δεν έχει πρόβλημα.
Τώρα, είτε είναι 2000 είτε 3000 αυτό δεν έχει σημασία,αλλά θεωρώ πως είναι λίγα για αυτή την έκταση.

JORJE

Active Member
Σ'ευχαριστώ φίλε τοl για τα καλά σου λόγια!!Θα το λέω συνέχεια η φίνα,αν την ξεκινήσεις είναι πυρηνικό όπλο,βοηθάει αφάνταστα στην αντιμετώπιση της αντρικής τριχόπτωσης κ εγκλημάτισα που δεν την ξεκίνησα μια 5ετία νωρίτερα,ίσως γλίτωνα κ την μμ στην κορυφή,αφού θα ενεργοποιούσε πολλούς ημιθανείς θύλακες,σε αντίθεση με τώρα που ''ψόφησαν΄'..Είναι άριστα ανεκτό φάρμακο με πάρα πολλές μέλετες πίσω του.Και σε καταλαβαίνω που πολλές φορές προσπαθείς να το μεταδώσεις αυτό σε νεώτερα μέλη του φόρουμ με εκτεταμένη αα,φοβούμενα να λάβουν φίνα για τις γνωστές παρενέργειες που όμως είναι σε πάρα πολύ μικρά ποσοστά κ πλήρως αναστρέψιμες..Και μπράβο σου ειλικρινά που επιμένεις να αφυπνίζεις ειδικά τους πιτσιρικάδες των 20-25 ετών και πολλές φορές γίνεσαι ''κακός''..Στερνή μου γνώση να σε είχα νωρίτερα,όπως λέει κ ο σοφός λαός,φίλε tol!!!

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: tol

JORJE

Active Member
Jorje σαν αποτελεσμα τι ειδες με φινα; μονο συντηρηση 3 χρονια η και κατι παραπανω;
Γεια σου Βαγγέλη!!Αντικειμενικά αυτά τα 3 χρόνια που λαμβάνω αγωγή με φιναστερίδη(επαναλαμβάνω αν και με καθυστέρηση),ότι μαλλί βλέπεις στην περιοχή του crown,είναι από το φάρμακο!!!Θα ήμουν εντελώς άδειος κ αφάνταστα επιβαρυμένος ψυχολογικά!!Για τη μίνοξ ουδέν σχόλιον μετά από τόσα χρόνια.Απλά τη βάζω για να λέω ότι τη βάζω!!!

Τελευταία επεξεργασία:

ΛΕΣ

Active Member
Καλησπέρα φίλε
Έχω μια απορία.
Πώς τόσα χρόνια για δεκαετίες εσύ και αλλά μέλη όπως ο tol βάζετε μίνοξ?
Μια βδομάδα και δεν την αντέχω όλο φαγούρα είμαι.Δεν ξέρω με τον αφρό πιστεύω θα είναι καλύτερα τα πράγματα,το κάνω μόνο και μόνο για να βοηθήσω τη μμ μου.Πέρα από το γεγονός ότι δεν σου προσφέρει τίποτα δεν είναι σαν τη φίνα.
Στο πρόβλημα σου τώρα μια χαρά είσαι για την ηλικία σου και μπροστά και εγώ στη θέση σου θα έκανα για αρχή μόνο crown.
Μπορεί να τα χάσεις αυτά που έχεις γιατί είναι αδύνατα, αλλά με ένα καλό γιατρό και μια μμ των 3000g θα είσαι σούπερ.
Ίσως και πολλά σου λέω αλλά μάλλον εκεί είσαι.
Από δότρια είσαι τοπ.
Εγω εχω αλλο θεμα με την μινοξ, μια μερα μπορει να κοιμηθω με γκομενα, μια μερα μπορει να κοιμηθω με φιλους να παω διακοπες καμπινγκ ιστοριες και δεν μπορω να σκεφτομαι παντα οτι θα εχω να κανω και αυτο το βραδυ. Για αυτο ενω βαζω περναω διαστηματα που δεν μπορω να βαλω για τους παραπανω λογους. Μετα γυρναω σπιτι μια δυο φορες το χρονο ξεκιναει η μανα μου γιατι εισαι ετσι γιατι ειναι ετσι τα μαλλια σου τι εβαλες κλπ. Με κουραζει ενω η φινα ενα χαπακι μια φορα τη μερα τοσο ευκολο και απλο. Αυτα οποιος το εχει λυσει το θεμα πειτε μου να ξερω!!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JORJE

Active Member
Εγω εχω αλλο θεμα με την μινοξ, μια μερα μπορει να κοιμηθω με γκομενα, μια μερα μπορει να κοιμηθω με φιλους να παω διακοπες καμπινγκ ιστοριες και δεν μπορω να σκεφτομαι παντα οτι θα εχω να κανω και αυτο το βραδυ. Για αυτο ενω βαζω περναω διαστηματα που δεν μπορω να βαλω για τους παραπανω λογους. Μετα γυρναω σπιτι μια δυο φορες το χρονο ξεκιναει η μανα μου γιατι εισαι ετσι γιατι ειναι ετσι τα μαλλια σου τι εβαλες κλπ. Με κουραζει ενω η φινα ενα χαπακι μια φορα τη μερα τοσο ευκολο και απλο. Αυτα οποιος το εχει λυσει το θεμα πειτε μου να ξερω!!!
Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα!Και γω που τη χρησιμοποιώ τόσα χρόνια,μηχανικά τη βάζω ουσιαστικά,δεν έχει πλέον να μου προσφέρει κάτι..Η φίνα είναι το βασικό όπλο κατά της αα..

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Γεια σου Jorje και από έμενα,
Οκ,συστάσεις δεν χρειάζονται φυσικά...
Είσαι σε καλή ηλικία και ιδανική περίπτωση για έναν κάλο γιατρό.
Θα χρειαστείς περίπου 2800 μοσχεύματα στο στέμμα όσα χρειάστηκα και εγώ άλλα και σε περιστατικά τις HDC με παρόμοια αραίωση στα οποία έχει επιμεληθεί σε αρκετά η Δρ. Βρυωνιδου η οποία το έχει στην κορυφή.
Η δότρια σου από πίσω καλή στα πλαϊνά διακρίνω αραίωση η παραπλανούν οι φώτος?
Όπως και να έχει είσαι διαβασμένο μέλος με λογική και σίγουρα όπου και να πας θα έχεις κάνει σωστή επιλογή.

Τελευταία επεξεργασία:

JORJE

Active Member
Γεια σου Jorje και από έμενα,
Οκ,συστάσεις δεν χρειάζονται φυσικά...
Είσαι σε καλή ηλικία και ιδανική περίπτωση για έναν κάλο γιατρό.
Θα χρειαστείς περίπου 2800 μοσχεύματα στο στέμμα όσα χρειάστηκα και εγώ άλλα και σε περιστατικά τις HDC με παρόμοια αραίωση στα οποία έχει επιμεληθεί σε αρκετά η Δρ. Βρυωνιδου η οποία το έχει στην κορυφή.
Η δότρια σου από πίσω καλή στα πλαϊνά διακρίνω αραίωση η παραπλανούν οι φώτος?
Όπως και να έχει είσαι διαβασμένο μέλος με λογική και σίγουρα οποί και να πας θα έχεις κάνει σωστή επιλογή.
Καλημέρα john και από μένα,έχω δει στο νήμα σου τη περίπτωσή σου στο στέμμα κ οφείλω να ομολογήσω πως μοιάζει με τη δική μου!(ίσως λίγο παραπάνω είχε ανοίξει το δικό σου).Σε γενικές γραμμες το ψάχνω πολύ για τη μμ,αλλά η κλινική σας μαζί με τον κ.
Τυρκάλα είναι μακράν στις 2 πρώτες επιλογές μου..(Τουρκία με τίποτε για άλλους λόγους).Όσον αφορά τα πλαινά είναι παραπλανητικός ο φωτισμός,το είδα κ γω,αλλά το βασικό που μπερδεύει είναι ότι όλες οι τρίχες ειδικά εκεί είναι άσπρες..Γι'αυτό φαίνεται κάπως η πλαινή..

Τελευταία επεξεργασία:

Giorgos-3

Well-Known Member
Καλημέρα john και από μένα,έχω δει στο νήμα σου τη περίπτωσή σου στο στέμμα κ οφείλω να ομολογήσω πως μοιάζει με τη δική μου!(ίσως λίγο παραπάνω είχε ανοίξει το δικό σου).Σε γενικές γραμμες το ψάχνω πολύ για τη μμ,αλλά η κλινική σας μαζί με τον κ.
Τυρκάλα είναι μακράν στις 2 πρώτες επιλογές μου..(Τουρκία με τίποτε για άλλους λόγους).Όσον αφορά τα πλαινά είναι παραπλανητικός ο φωτισμός,το είδα κ γω,αλλά το βασικό που μπερδεύει είναι ότι όλες οι τρίχες ειδικά εκεί είναι άσπρες..Γι'αυτό φαίνεται κάπως η πλαινή..
ΟΠου κ να πας είναι δεδομένη η επιτυχία....

vlafo

Well-Known Member
Η μίνοξ γενικά είναι απίστευτα εκνευριστική.
Σου μαυρίζει τα μάτια σε δείχνει κουρασμένο και το πιο ουσιαστικό είναι ότι δεν προσφέρει τίποτα,ούτε επανέκφυση ούτε συντήρηση καν κάνει,καμία σχέση με φίνα.
Εύχομαι ο αφρός να είναι πολύ πιο light.

JORJE

Active Member
Η μίνοξ γενικά είναι απίστευτα εκνευριστική.
Σου μαυρίζει τα μάτια σε δείχνει κουρασμένο και το πιο ουσιαστικό είναι ότι δεν προσφέρει τίποτα,ούτε επανέκφυση ούτε συντήρηση καν κάνει,καμία σχέση με φίνα.
Εύχομαι ο αφρός να είναι πολύ πιο light.
Έτσι όπως τα λες,αν παρατηρήσεις τα μάτια μου πως είναι στις φώτο που είμαι προφίλ,θα λες αυτός έχει φάει μπουνιά!!Προσπαθώ να τα συνεφέρω με κρέμες ματιών απεγνωσμένα,αλλά αν δεν την κόψω τη μινοξ,προκοπή δεν θα δω..

vlafo

Well-Known Member
Έτσι όπως τα λες,αν παρατηρήσεις τα μάτια μου πως είναι στις φώτο που είμαι προφίλ,θα λες αυτός έχει φάει μπουνιά!!Προσπαθώ να τα συνεφέρω με κρέμες ματιών απεγνωσμένα,αλλά αν δεν την κόψω τη μινοξ,προκοπή δεν θα δω..
Θα επανέλθεις αμέσως μόλις την κόψεις,αλλά εγώ είμαι ακόμα στην αρχή και δεν ξέρω πως θα τη βγάλω για 6 η 8 μήνες.
Ελπίζω στον αφρό γιατί το υγρό είναι δράμα.

Georgie

Well-Known Member
Θα επανέλθεις αμέσως μόλις την κόψεις,αλλά εγώ είμαι ακόμα στην αρχή και δεν ξέρω πως θα τη βγάλω για 6 η 8 μήνες.
Ελπίζω στον αφρό γιατί το υγρό είναι δράμα.
6 μηνες αφρο .
Μετα σούταρε τη .
Παρε cerave για τα ματια, βοηθάει .

Μπλουζα