Συνθέτοντας τα κομμάτια του παζλ

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
rocknrolla είπε:
Fenimore, οι προκάτοχοί σου, Σπύρος, Άκης, κ.λπ., εκτός του ότι ήταν διαχειριστές πόσταραν και έρευνες. Δώσε ένα λόγο ύπαρξής σου σε αυτό το φόρουμ που αφορά στην τριχόπτωση και αντί να το παίζεις τροχονόμος βρες καμιά έρευνα με λίγη θεωρία αν θες να κάνεις κάτι ουσιαστικό. Αν σκοπός αυτού του φόρουμ είναι να ακούμε για συγκεκριμένες κλινικές και για ανούσια σκευάσματα που δεν έχουν πίσω τους καμία έρευνα (βλέπε μηλόξιδο) πολύ ορθώς μου κάνεις παρατήρηση και πολύ κακώς επέστρεψα.

Και για να σου απαντήσω με την ατάκα που έκανες like, ναι, ορισμένους σας έκανα χάρη που επέστρεψα.

Πρώτον ο Παναγιώτης και ο Σπύρος δεν είναι προκάτοχοί μου όπως λες, αφού είναι ακόμα συντονιστές σε αυτό το φόρουμ. Ήταν από την αρχή αρχή του φόρουμ ως μέλη και είναι φυσικό και να έχουν γράψει πιο πολλά και να έχουν συνισφέρει πιο πολλά, σε μια εποχή δηλαδή που η μόνο ενημέρωση στην Ελλάδα για την τριχόπτωση ήταν το c@pilarine.

Δεύτερον δεν υποχρεώνετε κανένα μέλος να ποστάρει έρευνες ούτε καν να γράφει ενεργά στο φορουμ για να μπορεί να είναι μέλος του site.

Τρίτων το τι έχω προσφέρει ακριβώς στο φόρουμ άστο να το κρίνουν οι άλλοι. Όχι εσύ. Αυτά τα ανούσια σκευάσματα και οι αναξιόπιστες κλινικές θα έκαναν παρέλαση διαφήμισης στο φόρουμ αν εγω και άλλοι δεν το έπεζαν τροχονόμοι όπως λες.
Ισα ισα κι όλας που εγώ είμαι από τους λίγους που υποστηρίζουν τόσο πολύ το homemade και τους πειραματισμούς και από καιρό διατυμπανίζω ότι δεν πρέπει να εξαρτώμαστε από την βιομηχανία φαρμάκων - συμπληρωμάτων κτλ.

Αν σε ενοχλούν αυτά που έχω γράψει για το μηλόξιδο... πιες ξυδάκι.

Έχουμε σιχαθεί πια κομπλεξικούς παντογνώστες σαν τα μούρη σου επειδεί βρήκαν 2 έρευνες παραπάνω να το παίζουν ιστορία και να μιλάνε όπως θέλουν σε όποιον θέλουν.
Άμα είσαι τοσο πολύ μαγκάκι, στήσε το δικό σου εργαστήριο και κάνε τις δικές σου κλινικες μελέτες και έλα πες τις μας. Από έτοιμες μελέτες και θεωρία έχουμε χωρτάσει τόσο καιρό, και τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

panoslydios

New Member
η πληροφορια βρισκεται στο διαδικτυο...καλα κανουμε που διαβαζουμε ετοιμες μελετες και
ακομα καλυτερα που εχουμε την ανεση του χρονου να τις συνδυαζουμε ...
σε καποια φορουμ( δεν το επικροτω καθολου,ειναι εντελως αντιθετο στην ελευθερια ιδεων)
αν καποιος συνεχιζει να ποσταρει με ανουσιες ερωτησεις και λεπτομερειες(οπως συμβαινει κατα μεγαλο ποσοστο εδω)
κατευθειαν διαγραφεται... καλο θα ηταν περισσοτερο να μας νοιαζει αν ο αλλος καθεται και ψαχνει
και μελετα παρα ο τροπος με τον οποιο μιλαει ...στην τελικη φορουμ ειναι και ολοι εχουμε ενα κοινο σκοπο
οποτε καλο θα ηταν να μην θιγομαστε τοσο ευκολα η και να φτασω στο σημειο να πω ''να μην το
παιζουμε οτι θιγομαστε)...
φιλικα

baldy

Member
εμενα παλι με βριζουν που ψαχνω στο ιντερνετ!Και οτι δεν πρεπει να κοιταω τι γραφουν εκει καθως ειναι ανευθυνα.Τελος παντων απορω πως ο καπα δεν ειναι mod

dk1984

Member
Δεν συμφωνω μαζι σου πανο δεν γινεται να μιλαει ο καθενας οπως γουσταρει η οπως εχει συνηθισει στο σπιτι του ή με τους φιλου του, δε βρισκομαστε σε γηπεδο. Εδω μεσα μπαινουν επισκεπτες που δεν ειναι μελη για φαντασου τι εικονα θα εδινε το φορουμ αν βριζομασταν μεταξυ μας συνεχεια.
Φαντασου δε τι θα γινονταν αν ολοι εδω μπαιναμε με ερριστικο υφος ο ενας γιατι ψαχνει νεες μελετες ο αλλος γιατι εχει κανει 10 μεταμοσχευσεις ή γιατι εχει δοκιμασει οτι drug υπαρχει ειναι πολυ ευκολο να ξεφυγουμε και θα καταντησουμε να υπαρχουν 150 σελιδες για ενα φαρμακο και στις μισες να ξεκατινιαζομαστε.
Μιλαω πανω σε αυτο που ειπες και οχι συγκεκριμενα για ατομα εδω μεσα στην τελικη δεν γνωριζω προσωπικα καποιον ωστε να εχω λογο να τον υποστηριξω

weznem

Well-Known Member
Fenimore είπε:
rocknrolla είπε:
Έχουμε σιχαθεί πια κομπλεξικούς παντογνώστες σαν τα μούρη σου επειδεί βρήκαν 2 έρευνες παραπάνω να το παίζουν ιστορία και να μιλάνε όπως θέλουν σε όποιον θέλουν.
Άμα είσαι τοσο πολύ μαγκάκι, στήσε το δικό σου εργαστήριο και κάνε τις δικές σου κλινικες μελέτες και έλα πες τις μας. Από έτοιμες μελέτες και θεωρία έχουμε χωρτάσει τόσο καιρό, και τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει.
:yeah:​
σημασια εχει ο τροπος ο οποιος θες να πεις κατι
οταν αποδεικνύεις οτι δεν εχεις μαθει να αντιλαμβανεσαι τα λαθη σου και συνεπως να τα αναγνωριζεις,μην απαιτείς απο τους άλλους αυτο που δεν πράττεις ....σεβασμο..

sito

Active Member
rocknrolla είπε:
Αν και πήρα την απόφαση να απομακρυνθώ από το φόρουμ ύστερα από κάποια γεγονότα που δεν μου άρεσαν καθόλου, κατόπιν επιμονής ορισμένων φίλων που επικοινώνησαν μαζί μου ξαναμπαίνω στο παιχνίδι για να τους βοηθήσω όσο μπορώ. Πάμε λοιπόν.

Τα μαστοκύτταρα παράγονται από τον μυελό των οστών και βρίσκονται κυρίως κάτω από το δέρμα και στους βλεννογόνους του αναπνευστικού και πεπτικού σωλήνα. Ο ρόλος τους είναι όταν αντιληφθούν έναν αλλεργιογόνο παράγοντα (όπως τα τοξικά παράγωγα των μικροβίων που αναπτύσσονται στο σμήγμα) να απελευθερώνουν μεσολαβητές όπως η ισταμίνη και οι προσταγλανδίνες. Αυτοί οι μεσολαβητές προκαλούν τα γνωστά σε όλους μας συμπτώματα της φαγούρας, του άσθματος, κ.λπ. Στην ουσία τα μαστοκύτταρα αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ανάλογα το πού εντοπίζονται, τα μαστοκύτταρα μπορεί να εκφράζονται από διαφορετικό φαινότυπο.

http://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev.iy.07.040189.000423?journalCode=immunol

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1716825

Αυτό σημαίνει ότι ένα φάρμακο που μπορεί να μπλοκάρει την απελεύθερωση μεσολαβητών στα μαστοκύτταρα του πνεύμονα δε σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι ικανό και να μπλοκάρει την απελευθέρωση μεσολαβητών από τα δερματικά μαστοκύτταρα.

Το Nedocromil, για παράδειγμα, μπορεί να μπλοκάρει την απελευθέρωση PGD2 και ισταμίνης στα πνευμονικά μαστοκύτταρα, αλλά όχι και από τα δερματικά.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11544467

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1375128

Ως εκ τούτου, η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί για να έχουμε σοβαρά αποτελέσματα κατά της τριχόπτωσης είναι η αποτροπή της απελευθέρωσης μεσολαβητών από τα δερματικά μαστοκύτταρα, κάτι που έχει αποδειχθεί για την κυκλοσπορίνη. (Θυμάται κανείς εκείνο το ωραίο τόπικ για την τοπική χρήση κυκλοσπορίνης που δίνει κατευθείαν regrowth;)

Στην παρακάτω έρευνα ο ρόλος της κυκλοσπορίνης στην αποτροπή απελευθέρωσης PGD2 από τα δερματικά μαστοκύτταρα.

http://www.researchgate.net/publication/21781461_Anti-inflammatory_effect_of_cyclosporin_A_on_human_skin_mast_cells

Και τώρα, μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα για το πώς απλώνεται το Regain.

ενδιαφέρον.... με το OC τι γίνεται; γνωρίζεις; Αν θυμάμαι καλά αυτό oral είναι για το ασθμα...

danceworld_2001

Well-Known Member
Παίδες δεν θέλω να σας στεναχωρήσω όμως όλα ειναι μηδαμινής ωφέλειας για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, το λέει και ο guru τροφέας, μόνο φίνα - ντούτα κάνουν πραγματική δουλειά σε βάθος χρόνου αλλά με το ανάλογο ρίσκο.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Danceworld 2001 καλα τα λες αλλα οντως μονο η φινα κ η ντουτα κανουν δουλεια στο θεμα μαλλιων αλλα καταστρεφουν πολυ πιο βασικα πραγματα στον οργανισμο.Εχουμε ακουσει τοσα κ τοσα ασχημα περιστατικα.Ο Tropheus που αναφερεις πιο πανω με ολο το σεβασμο,κουμπωνει χιλια δυο.Χαιρομαι που υπαρχουν ατομα που γνωριζουν παρα πολλα πραγματα και στην τελικη δεν επιβαλουν στον αλλον με τον α η β τροπο να ακολουθησει το δρομο που ακολουθουν αυτοι πχ Tropheus αλλα για εμενα ειναι παραδειγματα προς αποφυγην.Εγω δεν δεχομαι οτι ολα αυτα τα χαπια δεν κανουν ζημια σε ζωτικα οργανα.

weznem

Well-Known Member
ΜΙΚΕΣ είπε:
Danceworld 2001 καλα τα λες αλλα οντως μονο η φινα κ η ντουτα κανουν δουλεια στο θεμα μαλλιων αλλα καταστρεφουν πολυ πιο βασικα πραγματα στον οργανισμο.Εχουμε ακουσει τοσα κ τοσα ασχημα περιστατικα.Ο Tropheus που αναφερεις πιο πανω με ολο το σεβασμο,κουμπωνει χιλια δυο.Χαιρομαι που υπαρχουν ατομα που γνωριζουν παρα πολλα πραγματα και στην τελικη δεν επιβαλουν στον αλλον με τον α η β τροπο να ακολουθησει το δρομο που ακολουθουν αυτοι πχ Tropheus αλλα για εμενα ειναι παραδειγματα προς αποφυγην.Εγω δεν δεχομαι οτι ολα αυτα τα χαπια δεν κανουν ζημια σε ζωτικα οργανα.

γιατι ποιος επεβαλε να ξεκινησεις φινα??δεν σε καταλαβαινω.
μα το γραφει ο ανθρωπος με το αναλογο ρισκο..ειναι ευστοχο αυτο που λεει,το μονο σιγουρο ειναι αν το παρεις στην αρχη θα εχεις μαλλια για 20 χρονια με φινα,ασχεετα με τις παρενεργειες..αλλο κοματι αυτο,θα σσε σωσει η κυκλοσπορινη απο το γονιδιακο norwod δεν θα εχω μαλλια??δεν νομιζω..ασχετα με τον αν ειναι καρκινογονα η συγκεκριμενη ουσια.. μακροπροε=θεσμα το ΜΟΝΟ μεχριστιγμης που το παιρνεις και εχεις μαλλια ειναι χαπια μειωσης dht γι αυτο και στην ουσια λεμε,οτι ειμαστε πισω δεν υπαρχει κατι καλυτερο ακομα,τι θα συγκριθει μη την φινα ως προς τα αποτελεσματα που δινει??τιποτα μεχρι τωρα και δεν εννοω να μου πειτε την ντουντα..
απλα ειναι τα πραγματα εχει επιθετικη τριχοπτωση?αν δεν κπουμπωσεις αντιο μαλλι,εισαι τυχερος και εχεις αργη τριχοπτωση?κατι θα κανεις και χωρις φινα..αυτα ειναι τα φαρμακα για την καραφλα μας ως τωρα φινα.μινοξιδηλ εδω και δεκαετιες..αλλο που ψαχνομαστε μη τυχον και βρυμε κατι αλλο...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sito

Active Member
danceworld_2001 είπε:
Παίδες δεν θέλω να σας στεναχωρήσω όμως όλα ειναι μηδαμινής ωφέλειας για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, το λέει και ο guru τροφέας, μόνο φίνα - ντούτα κάνουν πραγματική δουλειά σε βάθος χρόνου αλλά με το ανάλογο ρίσκο.

Πιστεύω οτι ίσως σε κανένα δυο χρόνια θα μπορούμε να λέμε το ίδιο για το ru.... μπορεί να μην υπάρχουν κλινικές μελέτες από πίσω ώστε να στηρίξουν αυτον τον ισχυρισμό όμως υπάρχει η εμπειρία στα φόρουμ, που εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια αρκετά μέλη ξένων φόρουμ χρησιμοποιούν συστηματικά ru. Βέβαια ως τοπικό έχει ένα μειονέκτημα σε σχέση με φίνα/ντουτα. Τα άλλα είναι χαπια, τα κοπανας και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου (που λεει ο λόγος) ενώ το άλλο θέλει καθημερινά πασάλιμα στο κεφάλι

weznem

Well-Known Member
sito είπε:
Πιστεύω οτι ίσως σε κανένα δυο χρόνια θα μπορούμε να λέμε το ίδιο για το ru.... μπορεί να μην υπάρχουν κλινικές μελέτες από πίσω ώστε να στηρίξουν αυτον τον ισχυρισμό όμως υπάρχει η εμπειρία στα φόρουμ, που εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια αρκετά μέλη ξένων φόρουμ χρησιμοποιούν συστηματικά ru. Βέβαια ως τοπικό έχει ένα μειονέκτημα σε σχέση με φίνα/ντουτα. Τα άλλα είναι χαπια, τα κοπανας και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου (που λεει ο λόγος) ενώ το άλλο θέλει καθημερινά πασάλιμα στο κεφάλι

σιγουρα καποια τοπικα δουλευουν καλα,αλλα δεν συγκρίνονται με την φινα..
αν παρουν 100 ατομα φινα τα 95 θα δουν αποτελεσματα στο μαλλι(ασε τις παρενεργειες στην ακρη)
αν παρουν 100 ατομα ru δεν θα δουν αποτελεσματα οι 95.. δεν θα εχει την επιτυχία της φινας.. αυτο τα λεει ολα νομιζω.

sito

Active Member
weznem είπε:
sito είπε:

σιγουρα καποια τοπικα δουλευουν καλα,αλλα δεν συγκρίνονται με την φινα..
αν παρουν 100 ατομα φινα τα 95 θα δουν αποτελεσματα στο μαλλι(ασε τις παρενεργειες στην ακρη)
αν παρουν 100 ατομα ru δεν θα δουν αποτελεσματα οι 95.. δεν θα εχει την επιτυχία της φινας.. αυτο τα λεει ολα νομιζω.

Αυτό κανένας μας δεν το ξέρει, γιατί δεν υπάρχουν έρευνες σε ανθρώπους για το ru.... το ru δεν είναι ουτε σπιρο, ούτε zix, είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής ανδογονικών υποδοχέων με όλες τις επιθυμητές χημικές ιδιότητες ώστε να υπάρχει σε μια απλή λοσιόν οινοπνεύματος - πγ. Σταματάω την συζήτηση για να μην ξεφύγουμε....

danceworld_2001

Well-Known Member
MIKE εννοείτε οτι κανείς δεν ανάγκασε κανέναν να πάρει φίνα. Και εμείς οι παλαιοί και μακροχρόνιοι χρήστες, παρότι δίνουμε τις συμβουλές μας, προειδοποιούμε εντόνως για το ρίσκο. Ο Τροφέας παρότι όντως κουμπώνει της παναγιάς τα μάτια και το λέει, ειναι απο τα πιο cool άτομα που έχω γνωρίσει με απίστευτες γνώσεις και ενέργεια. Και παρότι κουμπώνει ειναι ζυγισμένος και μελετημένος... ειναι 40φεύγα και δείχνει 25 ο τρελός!!! Και δόξα τον θεο έκανε και παιδάκι!!! Φυσικά ρισκάρει πολυ περισσότερο απο εμένα που παίρνω μόνο 1,25 mg φίνας ημερησίως, αυτός 2 avodart την μέρα, πραγματικά απίστευτος!!! Είχα μεγάλες συζητήσεις στο φόρουμ μου, μου είπε.. άντε πες τα αυτά στο φόρουμ, άντε να σε ακούσουν. Και έχει δίκιο. Παιδιά σας θαυμάζω γιατί διαβάζετε πολύ, πειραματίζεστε, προσπαθείτε για το κοινό καλό. Και εμείς πειραματιζόμαστε, και ίσως χειρότερα, ειναι τα μακροχρόνια παιδιά της φίνας, και πανω μας θα δείξει το φάρμακο αν έκανε δουλειά χωρίς ζημιά ή οχι. Για μένα η επιτομή ειναι πως αν θες να κρατήσεις μαλλί, κλειδώνεις φίνα εφόρου ζωής, εφόσον το αντέχεις. Για μένα ειναι σαν καραμέλα η φίνα, ο κάθε οργανισμός την δέχεται διαφορετικά. Ρισκάρω όμως, ίσως μια μέρα πάθω μεγάλο κακό, το ξέρω, και αμα χάσω όλα τα μαλλιά μου τόσο νέος θα πάθω μεγάλο ψυχολογικό κακό όμως, βέβαια η υγεία σημαντικότερη... αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του σε ένα δρόμο με πολλά μονοπάτια και απρόσμενες εξελίξεις. Η μινόξ ειναι για τα πρώτα χρόνια, ισχυρότατος παράγοντας επανέκφυσης αλλά περιορισμένης διάρκειας. Τα ψεύτικα μαλλάκια της μινόξ είπε κάποιος ποιητής εδώ μέσα... πόσο δίκιο είχε. Επίσης άλλος guru ονόματι τροφέας είχε πει πως οι θεραπείες έχουν περιορισμένη ζωή... τότε το 2009 έλεγα άσε, παίρνω φίνα δεν έχω θέμα.. πόσο άδικο είχα.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
danceworld_2001 είπε:
MIKE εννοείτε οτι κανείς δεν ανάγκασε κανέναν να πάρει φίνα. Και εμείς οι παλαιοί και μακροχρόνιοι χρήστες, παρότι δίνουμε τις συμβουλές μας, προειδοποιούμε εντόνως για το ρίσκο. Ο Τροφέας παρότι όντως κουμπώνει της παναγιάς τα μάτια και το λέει, ειναι απο τα πιο cool άτομα που έχω γνωρίσει με απίστευτες γνώσεις και ενέργεια. Και παρότι κουμπώνει ειναι ζυγισμένος και μελετημένος... ειναι 40φεύγα και δείχνει 25 ο τρελός!!! Και δόξα τον θεο έκανε και παιδάκι!!! Φυσικά ρισκάρει πολυ περισσότερο απο εμένα που παίρνω μόνο 1,25 mg φίνας ημερησίως, αυτός 2 avodart την μέρα, πραγματικά απίστευτος!!! Είχα μεγάλες συζητήσεις στο φόρουμ μου, μου είπε.. άντε πες τα αυτά στο φόρουμ, άντε να σε ακούσουν. Και έχει δίκιο. Παιδιά σας θαυμάζω γιατί διαβάζετε πολύ, πειραματίζεστε, προσπαθείτε για το κοινό καλό. Και εμείς πειραματιζόμαστε, και ίσως χειρότερα, ειναι τα μακροχρόνια παιδιά της φίνας, και πανω μας θα δείξει το φάρμακο αν έκανε δουλειά χωρίς ζημιά ή οχι. Για μένα η επιτομή ειναι πως αν θες να κρατήσεις μαλλί, κλειδώνεις φίνα εφόρου ζωής, εφόσον το αντέχεις. Για μένα ειναι σαν καραμέλα η φίνα, ο κάθε οργανισμός την δέχεται διαφορετικά. Ρισκάρω όμως, ίσως μια μέρα πάθω μεγάλο κακό, το ξέρω, και αμα χάσω όλα τα μαλλιά μου τόσο νέος θα πάθω μεγάλο ψυχολογικό κακό όμως, βέβαια η υγεία σημαντικότερη... αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του σε ένα δρόμο με πολλά μονοπάτια και απρόσμενες εξελίξεις. Η μινόξ ειναι για τα πρώτα χρόνια, ισχυρότατος παράγοντας επανέκφυσης αλλά περιορισμένης διάρκειας. Τα ψεύτικα μαλλάκια της μινόξ είπε κάποιος ποιητής εδώ μέσα... πόσο δίκιο είχε. Επίσης άλλος guru ονόματι τροφέας είχε πει πως οι θεραπείες έχουν περιορισμένη ζωή... τότε το 2009 έλεγα άσε, παίρνω φίνα δεν έχω θέμα.. πόσο άδικο είχα.
το έγραψα και παραπάνω - λάθος που χαλάμε το θέμα...

προσωπικά δεν θέλω να μετατρέψω πάλι το forum σε fight club - έγινε στο παρελθόν και δεν βοήθησε κανέναν ...

ό,τι θέλετε σχολιασμό για προσωπική θεραπεία μέλους,
πηγαίνετε στο θέμα της επιτυχημένης του θεραπείας και ρωτήστε ή με π.μ

η λογική του forum μας-όλων μας-είναι η ανταλλαγή απόψεων, η ενημέρωση και η συμβουλή-υποστήριξη

αυτό το thread τελικά είναι για όποιον επιμένει σε προσωπικό επίπεδο..:exclaim:

rocknrolla

New Member
sito είπε:
rocknrolla είπε:
Αν και πήρα την απόφαση να απομακρυνθώ από το φόρουμ ύστερα από κάποια γεγονότα που δεν μου άρεσαν καθόλου, κατόπιν επιμονής ορισμένων φίλων που επικοινώνησαν μαζί μου ξαναμπαίνω στο παιχνίδι για να τους βοηθήσω όσο μπορώ. Πάμε λοιπόν.

Τα μαστοκύτταρα παράγονται από τον μυελό των οστών και βρίσκονται κυρίως κάτω από το δέρμα και στους βλεννογόνους του αναπνευστικού και πεπτικού σωλήνα. Ο ρόλος τους είναι όταν αντιληφθούν έναν αλλεργιογόνο παράγοντα (όπως τα τοξικά παράγωγα των μικροβίων που αναπτύσσονται στο σμήγμα) να απελευθερώνουν μεσολαβητές όπως η ισταμίνη και οι προσταγλανδίνες. Αυτοί οι μεσολαβητές προκαλούν τα γνωστά σε όλους μας συμπτώματα της φαγούρας, του άσθματος, κ.λπ. Στην ουσία τα μαστοκύτταρα αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ανάλογα το πού εντοπίζονται, τα μαστοκύτταρα μπορεί να εκφράζονται από διαφορετικό φαινότυπο.

http://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev.iy.07.040189.000423?journalCode=immunol

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1716825

Αυτό σημαίνει ότι ένα φάρμακο που μπορεί να μπλοκάρει την απελεύθερωση μεσολαβητών στα μαστοκύτταρα του πνεύμονα δε σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι ικανό και να μπλοκάρει την απελευθέρωση μεσολαβητών από τα δερματικά μαστοκύτταρα.

Το Nedocromil, για παράδειγμα, μπορεί να μπλοκάρει την απελευθέρωση PGD2 και ισταμίνης στα πνευμονικά μαστοκύτταρα, αλλά όχι και από τα δερματικά.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11544467

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1375128

Ως εκ τούτου, η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί για να έχουμε σοβαρά αποτελέσματα κατά της τριχόπτωσης είναι η αποτροπή της απελευθέρωσης μεσολαβητών από τα δερματικά μαστοκύτταρα, κάτι που έχει αποδειχθεί για την κυκλοσπορίνη. (Θυμάται κανείς εκείνο το ωραίο τόπικ για την τοπική χρήση κυκλοσπορίνης που δίνει κατευθείαν regrowth;)

Στην παρακάτω έρευνα ο ρόλος της κυκλοσπορίνης στην αποτροπή απελευθέρωσης PGD2 από τα δερματικά μαστοκύτταρα.

http://www.researchgate.net/publication/21781461_Anti-inflammatory_effect_of_cyclosporin_A_on_human_skin_mast_cells

Και τώρα, μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα για το πώς απλώνεται το Regain.

ενδιαφέρον.... με το OC τι γίνεται; γνωρίζεις; Αν θυμάμαι καλά αυτό oral είναι για το ασθμα...

Δεν έχει αποτελέσματα, ενδεχομένως επειδή δεν στοχεύει στον μηχανισμό των δερματικών μαστοκυττάρων.

Σε πειραματικό στάδιο, ένα φάρμακο για το οποίο έχουν ακουστεί θετικά σχόλια είναι το SALOPYRINE.

Πρόκειται για αντιφλεγμονώδες φάρμακο κατά της αρθρίτιδας και θεωρείται καλά ανεκτό από τον οργανισμό με μικρές παρενέργειες. Όσοι έκαναν χρήση του για μεγάλο χρονικό διάστημα είπαν ότι έβγαλαν μαλλιά ακόμη και σε περιοχές που δεν είχαν. Εικάζεται ότι η αποτελεσματικότητά του οφείλεται στο ότι διπλασιάζει την PGE2 και μπλοκάρει καθολικά τη σύνθεση όλων των υπόλοιπων εικοσανοειδών (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι προσταγλανδίνες).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1673814

Θυμίζει λίγο την περίπτωση του Benoxaprofen. Αυτό βέβαια σταμάτησε λόγω σοβαρών παρενεργειών. Το Salopyrine είναι πολλά χρόνια στην αγορά και δεν θεωρείται επικίνδυνο. Έχουν κυκλοφορήσει και κανα δυο έρευνες για την αποτελεσματικότητά του στην τριχόπτωση in vivo σε ανθρώπους, όχι σε ποντίκια.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα