Παιδιά, προσπαθώ να το σκεφτώ λίγο σφαιρικά το όλο θέμα. Όλοι αυτοί που υπέγραψαν κάτι με τις κλινικές τους, προφανώς το έκαναν για να πάρουν κάτι (αποζημιώση κλπ) για το κακό αποτέλεσμα που πηραν. Αν δεν υπέγραφαν, δεν θα έπαιρναν τίποτα. Στη πορεία όμως, αφού υπέγραψαν και κοιτώντας στον καθρέφτη ότι συνέβη (το οποίο είναι πολυ ψυχοφθόρο) θέλανε να πουν όσα γινόταν στο φόρουμ και ένιωθαν θυμό. Δεν μπορούσαν γιατί είχαν συμβιβαστεί και έτσι προσπάθησαν να το πουν στο CVial. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Αν όμως, το να μιλούσαν τους έκανε ζημιά. Πχ να επιστρέψουν την αποζημιώση που χαν πάρει ή πολλά άλλα, λογικό να φοβόντουσαν να ανοίξουν νήμα κλπ. Οπότε απλά την έλεγαν στην κλινική, χωρίς να μιλάνε ή να παραθέτουν στοιχεία για ότι τους συνέβη.
Το γεγονός ότι οι κλινικές (περίπου πάει το μυαλό μας ποιες είναι) ήθελαν να μην αναφερθεί τπτ στο φόρουμ δείχνει τη δύναμη που έχει/έχουμε σαν πελάτες και αυτό σημαίνει πως και εγώ που έχω ρωτήσει για μπαν 3-4 φορές, βλακεία λέω. Καλύτερα να έχουν λόγο να εκτίθονται.
Σχετικά τώρα με τον aldo και το jacksmith, ήδη ο γιατρός μ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκανα, αλλά σχετικά με τα δυο αυτά μέλη είπε ότι δεν απαντάει σε ανώνυμους δικαστές. Δεν το διέψευσε... Τώρα, ο Aldo λέει και άλλα, ενώ ήδη ο jacksmith μίλησε για αλλαγή στάσης που όπως είπα και πριν δεν διαψεύστηκε. Ενολίγεις, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα(γιατί υπάρχουν αρκετές φωνές πλέον) και όπως είπε και ο cvial δεν μας εμποδίζει τπτ από το να αναφερουμαι ελλειπή στοιχεία και κακές συμπεριφόρες/πρακτικές της κλινικής για ενημέρωση νεων μελών, αν θέλουμε.
Σε όλες τις καταστάσεις όταν σβήνεις τη φωτιά γρήγορα,μόνο υπέρ σου είναι.
Όταν έχεις μια άμεση και καλή επικοινωνία με την κλινική-γιατρό σου,τότε όλα λύνονται.
Και εγώ είχα πρόβλημα όπως είναι γνωστό,όχι φυσικά με το αποτέλεσμα αλλά με το γνωστό θέμα,υπήρξε άμεσα αντίδραση και λύθηκε το θέμα, παρόλο που διάφορα μέλη μου λέγανε τι το ψάχνεις και για ποιό λόγο να βρεις τι έγινε από τη στιγμή που είσαι ευχαριστημένος.
Αλλά το ένα θέμα είναι ανεξάρτητο από το άλλο.
Απλά θέλω να ξέρω πάντα τι έχει συμβεί.
Έτσι λειτουργώ εγώ,άλλοι πιθανόν να μην τους ενδιέφερε.
Όσον αφορά τώρα τη συμφωνία που πιθανόν να γίνεται μεταξύ ασθενούς κλινικής,αυτό δεν είναι μεμπτό αρκεί να γίνεται πάντα στα πλαίσια της μεταξύ τους συμφωνίας.
Όχι πρώτα βρίζουμε και κατηγορούμε μέσα από το φόρουμ και μετά τα συμφωνούμε.
Αντιστρόφως πρέπει να λειτουργεί.
Όταν ήμουν Γρηγόρη στην αρχή της καριέρας μου,όπως γνωρίζεις σαν broker όλες τις εντολές που δινόντουσαν από τους πελάτες,μαγνητοφωνούνταν με αποτέλεσμα τα πάντα ήταν τεκμηριωμένα.
Παρόλα αυτά υπήρχαν περιπτώσεις που δεν αναγνώριζαν οι πελάτες ότι δώσανε κάποια συγκεκριμένη εντολή,με αποτέλεσμα αν εκεί έκανε λάθος η εταιρία,εκεί ερχόμαστε σε συμφωνία με τον πελάτη και υπογράφαμε "Contract Obligations Confidentiality",κοινώς συμφωνητικό εχεμύθειας,συνεπώς δεσμευόντουσαν να μη μιλήσουν γιατί προφανώς υπήρχαν νομικές κυρώσεις.
Άρα δικαιολογούνται τα μέλη αλλά υπάρχει και ένα αλλά...
Είναι μια δύσκολη κατάσταση με δύσκολες ισορροπίες,αλλά θα πρέπει να είναι όλα ανοιχτά και να έχουν λόγο όλοι,και τα μέλη θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικά στο πως λειτουργούν σε περίπτωση που δεν μείνουν ικανοποιημένοι με την εκάστοτε κλινική.
Πρώτα μιλάς με την κλινική και το λύνεις το θέμα,αλλιώς αν δεν υπάρχει ανταπόκριση η αδιαφορία,ή μη ανάκτηση ευθυνών τότε κινείσαι ανάλογα και πράττεις.