**προτιμώ στη χειρότερη των χειρότερων να κάνω shaved look smp (Skalp ,Skalptec κάνουν εξαιρετική δουλειά) παρά να τζογάρω τον "ανδρισμό" μου ...
Μπραβο σε ενα νεο παιδι στα 24 του που σκεφτεται ετσι.... συνηθως στην ηλικια σου ολοι νιωθουν "ατρωτοι" κ υπερβαλλουν εαυτου κ καταστασεων.... ( κ εγω ο ιδιος στο παρελθον αρκετα εντονα ) Ωστοσο να σου πω οτι δεν ρισκαρεις μονο τον αντρισμο σου αλλα πολυ περισσοτερα..... την τελεια ισσοροπια κ λειτουργια του σωματος σου. Την ρωμη του την ενεργεια του τα emotions κ την ψυχικη του υγεια.
Κ οσο πιο μικρος εισαι χρησιμοποιοντας αναστολεις 5α2 τοσο πιο πολυ ρισκαρεις κ τοσο πιο εντονα βιωνεις τις αλλαγες.....δεν συγκρινεται το ορμονολογικο προφιλ κ τα επιπεδα λειτουργιας ενος 24 χρονου με ενος 50-60-70 κ ουτε οι επιπτωσεις που βιωνει ειναι καθολου ομοιες....
Μπραβο σου κ να ξερεις οτι κανεις την πιο σοφη επιλογη για τον εαυτο σου , για το μαλλι σου ισως οχι, για τον εαυτο σου ομως ναι !!
Ο ενδοκρινολόγος που πάω χρόνια για τον θυρεοειδή μου μου είπε μια λέξη :"Μακριά..."
Παρ'όλα αυτά ,υπάρχει κάτι άλλο εκτός απο μινοξιδίλη και biotin που θα μπορούσε να βοηθήσει σε καλό βαθμό ;
Ο ενδοκρινολογος πολυ καλα κανει κ στο λεει.
Δεν γινεται να μεταβαλεις την ισχυροτερη ανδρικη (ειτε οποιαδήποτε αλλη γενικα) ορμονη στο σωμα σου κατα 70% κ να μην τρεχει τιποτα....ειναι ευκόλως εννοούμενο.....
Για να καταλαβεις πως λειτουργει η" πιατσα " τα χαπια αναστολης 5α2 τυπου φινα +5α1 τυπου ντουτα
τα προωθουν κυριως οι γιατροι μεταμοσχευσης μαλλιων για να κανουν την "δουλεια" τους.....
Οταν ομως αποκτησεις το οποιοδηποτε προβλημα απ το χαπι δεν θα ανατρεξεις σε αυτους για την λυση του....
Αλλα στους ορμονολογους κ τους ουρολογους.... που σου ελεγαν να μεινεις μακρυα.....
Κι εγω το μακρινο 2009 πηρα αυτο το χαπι με προτροπη μεγαλογιατρου του εξωτερικου.... 2μησι χρονια....
3 ατομα ειχαμε παει τοτε βανκουβερ μαζι..... κ στους 3 μας ειπε να παρουμε χαπι ....κ οι 3 ειχαμε παρενεργειες... νεα παιδια 25 και 30 χρονων ειμασταν.
Κ δες εδω ενα ωραιο....μεγαλογιατρος της ισπανικης σχολης ο freitas ....
προτρεπει σε υποψηφιο ασθενη να παρει φινα κ μινοξ χωρις να εχει καν ΑΑ ( ανδρογενετικη αλωπεκεια)
ηθελε απλα να κατεβασει hairline λογο του οτι ειχε φυσικα την χερλαιν ψηλα απο παιδακι....χωρις σημαδια τριχοπτωσης απλα τον ενοχλουσε...κ τον προετρεψαν να παρει χαπια αλλιως ΔΕΝ τον αναλαμβανουν.....καταλαβαινεις λοιπον πως λειτουργει η " πιατσα"
Πιστεύω ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να ζει με αυτές ,προσωπικά όπως είπα και πάνω ,και χωρίς να διεκδικώ την απόλυτη γνώση , προτιμώ να ζήσω με ένα shaved look με SMP στο μέλλον(αν αποκτήσω τόσο εκτεταμένο πρόβλημα) παρά να ρισκάρω το έστω και μικρό ποσοστό μιας επιπλοκής .
Ακριβως Αυτο !! Κανεις τις επιλογες σου κ ζεις με αυτες !!
Η μονη κλινικη που εχω δει να εχει σταθει αξιοπρεπως κ υπευθυνα σε αυτο το σοβαρο θεμα για τους ασθενης της ειναι η DHI.
Dεν συνιστουν αλλα εφ οσων ο ασθενης το ζυγισει κ το επιθυμει τον προτρεπουν να το κανει μονο με συνεχομενο ελεγχο απο ειδικους γιατρους κ εξετασεις. Κ επισης οι ασθενης θα επρεπε να ενημερωνονται σωστα κ να γνωριζουν ολα τα δεδομενα πριν αποφασισουν να προβουν στη ληψη τετοιων ουσιων κ οχι να "ξεγελουνται" απο αλλους γιατρους που προωθουν τετοια χαπια σαν να ειναι καραμελες κ δημιουργουν προβληματα σε υγιης κατα τ αλλα ανθρωπους.
Ιατρική Ομάδα DHI: "Δεν συστήνουμε τη χρήση Φιναστερίδης".
dhi.gr