Καλησπέρα!!!
Χρειάζομαι οπωσδήποτε μια γνώμη, έχω φτάσει σε αδιέξοδο..
Μιας κι έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν θα ήθελα μια γνώμη.
Όπως διαβάζεται στο παρακάτω λινκ, εδώ και 3-4 χρόνια φτιάχνω διαλύματα με εναλλαγές και τα παρακάτω συστατικά.. Διάβαστε τις δυο πρώτες παραγράφους!
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3625-page-37.html?highlight=%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B7
το καλοκαίρι σκεφτόμουν να κάνω αυτό που λέγατε για την τρετινοίνη σε αλοιφή αλλα δεν το έκανα. συνέχισα αραιά και που τα διαλύματα προσπαθώντας να μειώσω την κορτιζόνη.
όλο το καλοκαίρι μαδούσα, δεν εχει σταματήσει καθόλου, ειδικά τώρα το χάος. είπα τον σεπτέμρη να ακολουθήσω τα γνωστά μου διαλύματα μπας και τα επαναφέρω αλλά τίποτα. τώρα είμαι στη φάση που προσπαθώ να μειώσω πάλι τη κορτιζόνη.
το δέρμα μου είναι χάλια έχω όλη την ώρα μια φαγούρα. έχει αλλάξει εντελώς η συμπεριφορά της τρίχας, λαδώνει και φυσικά είναι λεπτά και αραιά.
λούζομαι και πεφτουν τούφες, στο δε χτένισμα χαμός.
σκέφτομαι οτι αυτό οφείλεται στη κορτιζόνη και ότι αν τη κόψω απότομα να γίνουν χειρότερα. ίσως να φταίει και η μινοξιδίλη.
αυτές τις μέρες έχω την παρακάτω σκέψη.
να φτιάξω δύο διαλύματα και να τα εναλλάσω με σκοπό να σταματήσω κάποια στιγμή τη κορτιζόνη. στο ένα σκέφτομαι να προσθέσω προγεστερόνη, το φιαλίδιο proluton depot.
δλδ:
1o διάλυμα:
minoxidil 5%
κάποια λοσιόν τύπου lariviere, novorid κτλ που έχει συστατικά που απαλέινουν ερεθισμούς και όχι μόνο αλλά και διάφορα άλλα στοιχεία
zin; gluconate
fremomete I
tretinoin 0,01% ή 0,02%
2ο διάλυμα:
minoxidil 5%
καποια λοσιον οπως στο πρωτο
zinq gluconate
προγεστερόνη
θα με ενδιέφεραν κάποιες παρατηρήσεις. ποια θεωρείτε τη σωστή ποσότητα zinq?
να επιμείνω στον φαρμακοποιό η μινοξιδίλη να είναι regain? γιατί ως τώρα έγραφα minoxidil σκετο.
τι να αφαιρέσω τελείως?
οποιαδήποτε άλλη γνώμη δεκτή..