aporias είπε:Ορέστη χρειάζεται να πάρεις λίγο πιο ανοιχτό από το χρώμα των μαλλιών σου ή την απόχρωση που έχεις?
πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να το βάζεις πριν το κούρεμα ή μετά?
Εγω πηρα υποτιθετε την αποχρωση των μαλλιων μου. Λεω υποτιθετε , γιατι δεν το διαλεξα εγω. Ρωτησα μια πωλητρια , και μου λεει αυτη την αποχρωση θα παρεις.
Εγω κανω το εξης. Το βαζω λιγο πριν παω για κουρεμα. Οποτε και λιγο παραπανω να το αφησεις και να βγει πιο εντονο το χρωμα, με το κουρεμα θα φυγει το πολυ.
Εννοητε οτι αν καποιες τριχες δεν εχουν παρει χρωμα μεχρι τη ριζα, θα φαινονται λιγο γκριζες, αλλα για μενα αυτο το κανει πιο φυσικο.
Απο εκει και περα μετα απο λιγες μερες που αρχιζουν και μακρενουν, και αρχιζουν να εμφανιζονται περισσοτερο γκριζες, φτιαχνω μια πολυ μικρη ποσοστητα, και περναω μονο τα γκριζα.
Θα σου προτεινα να το δοκιμασεις πριν το κουρεμα, γιατι ετσι αν δεν σου αρεσει κατι ή αν το αφησεις πολυ και βγει εντονο το χρωμα, τα κοβεις και εισαι οκ.
Παντως κανοντας δοκιμη , θα βρεις τον τροπο και το χρονο που χρειαζονται τα δικα σου μαλλια. Εγω το αφηνω μονο 4-5 λεπτα. Στην ουσια ξεκιναω απο εκει που υπαρχουν περισσοτερες γκριζες και μεχρι να τα περασω ολα εχουν περασει και τα 5 λεπτα και λουζομαι.
Εγω εχω σκουρο καστανο μαλλι. Η αποχρωση που μου βγαινει, δεν ειναι σκουρα. Θα ελεγα πως περισσοτερο κανει καστανες τις γκριζες.
redknap είπε:Γεια σας,
Αγόρασα το men perfect της schwarzkopf. Το εφάρμοσα στο κεφάλι κι ολα καλα. Στις οδηγίες ομως λεει οτι απαξ και χρησιμοποιηθεί μια φορά πρεπει να πεταχτεί το υπόλοιπο μίγμα. Επειδή χρησιμοποιησα ελάχιστο και ειναι αμαρτια να παει υπερ πίστεως και πατρίδως ,γνωρίζετε:
1) η προειδοποίηση της εταιρίας οτι "χαλάει" ισχύει ή απλα το λένε για περισσότερες πωλήσεις;
2) αν ισχύει πως μπορώ να διατηρήσω το μίγμα ,ας πουμε πχ για 15 ακόμα μερες;
ευχαριστω
Οταν δεν θελουμε να χρησιμοποιησουμε ολο το υλικο για μια φορα κανουμε το εξης.
Προμηθευομαστε ενα πινελο για βαψιμο μαλλιων απο τα hondos, περνουμε και ενα μικρο πλαστικο μπολακι, και ριχνουμε εκει μεσα μονο την ποσοτητα που χρειαζομαστε για να φτιαξουμε το μιγμα. Αντι για το απλικατερ , χρησιμοποιουμε το πινελο για να απλωσουμε τη βαφη στα μαλλια.
Με αυτο τον τροπο δεν αναμιγνύουμε ολο το υλικο, αλλα το υπαλοιπο μενει το καθενα στο μπουκαλακι του και ετσι δεν χαλαει, και μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε οσες φορες θελουμε, φτιαχνοντας μικρες ποσοτητες ξεχωριστα.