Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Απ: Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Σ ευχαριστω φιλε μου ακη για την απαντηση σου ... δεν εχω προβλημα αλωπεκιας , ουτε κληρονομικοτητα , εχω σμηγματογενης δερματιτιδα . Δηλαδη αμα καταφερω και περιορισω τη δερματιτιδα και περιοριστει και η τριχοπτωση απο τη φιναστεριδη , οταν διακοψω τη χρηση της το μαλλι μου θα βρισκεται σε σταθερα επιπεδα ετσι ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator

Αν δεν έχεις αλωπεκία, ΔΕΝ χρειάζεσαι φιναστερίδη. Μπορεί (μια πιθανότητα λέω, χωρίς σιγουριά), να σε περιορίσει λίγο το σμήγμα.
Ωστόσο θα σε συνιστούσα, επειδή είναι στο κεφάλι η δερματίτιδα, να την περιορίσεις με τοπικά σκευάσματα, παρά με χάπια.
πχ μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν με σαλικυλικό οξύ (πχ της foltene) , το T-Gel (με coal tar), το Head & Shoulders (με zinc pyrithione).

Τώρα, στην ερώτηση σου, όχι ότι και να κάνεις με την δερματιτιδα, η φινα δεν θα επηρεάσει την τριχόπτωση (μείωση ή αύξηση της).

Δηλαδη πιστευεις πως η φιναστερινη δεν θα μου περιορισει την τριχοπτωση ;
Η δερματολογος μου προτεινε το anti dandrut shamboo της frenzyderm (sebum control) το γνωριζετε;

qwert

New Member

Γεια χαρα κ απο μενα :)!

Θελω να ρωτησω, οποιον ξερει, για ποσο χρονο ενδεικνυται να λαμβανει καποιος φιναστεριδη. Μηπως υπαρχει καποιος χρονος μαξιμουμ ή αν δεν εχεις παρενεργειες μπορεις να το παιρνεις μια ζωη?

kakashi

Member

ερευνες εχουν γινει μονο για 5 χρονια χρησης....για μακροχρονια χρηση δεν ξερουμε τι μπορει να προκαλεσει

George-7

New Member

παιδια, εδω και παρα πολυ καιρο βαζω regain στα μαλλια μου, συγκεκριμενα απο 17 χρονων που αρχισα να χανω μαλλια...δεν ειμαι καραφλος ακομα, απλα εχουν αραιωσει τα μαλλια μου τα μπροστινα, λιγο ομως, αλλα οταν ειναι κοντα, τοτε φαινεται η αραιωση...αλλα ο πατερας μου εχει πολυ αραια μαλλια μπροστα, η μανα μου εχει και αυτη λιγα μαλλια για γυναικα, ο ααδερφος μου που ειναι και νεοτερος απο μενα ειναι καραφλος, οι θειοι μου ειναι καραφλοι...αρα οι προγονοι μου με ''καινε'' εν ολιγοις...

μου ειχαν δωσει απο παλια, μαζι με το regain, και καποια συπμληρωματα διατροφης, οπως Folliplus, Folligro, κλπ...και ενα σαμπουαν το Lavilon της Castalia...

πριν απο περιπου 1 χρονο κοντα αρχισα να παιρνω Finasteride (Propecia, ή απο οτι θυμαμαι εχει και ενα αλλο ονομα), μαζι με Regain, και ενα σαμπουαν το Pregain, το οποιο καταργηθηκε...
συνεχιζω ακομα, αλλα η τριχοπτωση συνεχιζει...και με γοργους ρυθμους...
ξερει κανεις καμμια εναλακτικη θεραπεια...?? απλα κατι διαφορετικο, μηπως και καλα αλλαξει τιποτα...εδω που φτασαμε, δε θα ελεγα οχι σε καμμια δοκιμη ακομα !!
τα συμπληρωματα διατροφης, τα επαιρνα οσο ημουν στο στρατο, αλλα δεν εκαναν τιποτα, αν και τωρα με τι finasteride ειμαι χειροτερα απο οτι με τα συμπληρωματα διατροφης...

George-7

New Member

δεν ανηκω στο Norwood το συγκεκριμενο, αλλα σε λιγο καιρο ετσι θα εχουν γινει τα μαλλια μου...απλα ανεφερα μια μελλοντικη κατασταση...ειμαι 25 χρονων τωρα και χανω μαλλια απο 17 !! αλλα σταδιακα !!

msc

New Member

Λοιπον το οτι η φιναστεριδη βοηθαει στην τριχοπτωση ειναι γνωστο και αποδεδειγμενο.Το οτι ειμαστε μ*****ς και την παιρνουμε το ξερουμε η πρεπει να παθουμε κατι για να το καταλαβουμε???? Καλα ειστε σοβαροι οτι παιρνετε φαρμακο και μαλιστα σε μορφη χαπιου και δεν θα εχετε καποιο προβλημα ???Και τι φαρμακο κιολας φαρμακο που παιρνουμε για να μειωσουμε τις αντρικες ορμονες.Και λεω παιρνουμε γιατι το επαιρνα για 4 μηνες και ξερω τι παρενεργειες εχει, οποιος θελει ας ψαξει στο φορουμ να επιβεβαιωσει μεσα απο τα μηνυματα και τις ερωτησεις μου αν επαιρνα, συνολικα εβαλα στον οργανισμο μου ενα κουτι προσκαρ αλλα ειπα τερμα .Το καταλαβαινω οτι οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε τοσο απελπισμενοι που αμα δουμε ενα καλο αποτελεσμα δεν σκεφτομαστε το κοστος και ακολουθουμε σαν τα προβατα την ιδια θεραπεια.Αλλα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και δυστυχως οι περισσοτεροι και οχι οι λιγοτεροι εχουν παρενεργειες (το 2% της μερκ μπορει να ειναι και 102% πραγματικα αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο).Μετα απο 5 χρονια που η φινα δεν θα δουλευει και θα σας πεσουν τα μαλλια αλλα για να σας σηκωθει θα θελετε γρυλο τι θα λετε?Και καραφλας και ανικανος?????????Χώρια οτι μπορει να παθετε και οποιαδηποτε αρρωστια στον διαβητη οπως προστατιτιδα και να τρεχετε στους γιατρους για αρκετο διαστημα.
Το οτι ειμαστε ανδρες το οφειλουμε στον προστατη και πρεπει να τον ''φροντιζουμε'' και να τον ''προσεχουμε''
Με το να χρησιμοποιουμε φινα ή ντουτα ή παλμετο ή οτι αλλο αντιανδρογονο θελετε μειωνουμε τον προστατη μας αρα μειωνουμε και τον ανδρισμο μας και αυτο ισχυει για ολους ειτε εχουμε ειτε δεν εχουμε παρενεργειες
Οποιος θελει να ειναι ''λιγοτερο ανδρας'' ας ειναι αλλα δεν ειναι αναγκη να προτεινει το ιδιο και σε αλλους και μαλιστα σε νεαρα ατομα που μπαινουν σε αυτο το φορουμ
Με ποιο δικαιωμα εγινε καποιος εμπειρικα γιατρος και εχει φτασει σε σημειο να κανει διαγνωσεις και να προτεινει θεραπειες μεσα απο το ιντερνετ , σε ατομα που εχουν προβλημα τριχοπτωσης αλλα κυριως προβλημα ψυχολογιας και τα παρασερνει σε λαθος κατευθυνση π.χ παρε λιγη φινα και ειναι σαν να λεει φαε μια τσιχλα.
Γιατι δεν ειναι μικρο πραγμα να παιρνεις φινα ή την οποια φινα(ντουτα κλπ) καταληγεις πρεζακι κυριολεκτικα και ερμαιο μιας βιομηχανιας που θελει να σου τα παρει και μαλιστα χοντρα...
Και οποιος πει τι προτεινω αντι για φινα ,ντουτα ,παλμετο ,σπιρο η οτι αλλο τελοσπαντων δεν προτινω τπτ που να παρει η ευχη, δεν ειναι αναγκη να προτινω κατι γιατι οτι και να προτεινω ειναι παρωδικο.
Τερμα τα φαρμακα και τα γιατροσοφια απο τους ''γιατρους'' του ιντερνετ .

Βγειτε εξω διασκεδαστε, πιειτε, μεθυστε, καντε φιλους ,φιλες ,ζηστε τι ζωη σας στο κοκκινο και μη ζειτε μια ζωη με το φοβο της τριχοπτωσης

Αντιμετωπιστε ολες τις καταστασεις αντρικια και μην κρυβεστε πισω απο την οποια ''φινα'' ετσι στερειτε απο τον εαυτο σας τη χαρα τη ζωης αυτο δεν ειναι ζωη ειναι ενα ψεμα και οι ψευτες τον πρωτο χρονο χαιρονται..................

George-7

New Member

msc, καλα τα λες ολα αυτα...αλλα ισως εχεισ μαλλια εσυ...χοχο !! παντως μετραει πολυ στην αυτοπεποιθηση καποιου να εχει μαλλια...ειδικα αν βλεπει τους γυρω του να εχουν...τωρα αυτο που μπορεις να πεις και θα εχεισ δικιο ειναι οτι ολα αυτα ειναι κουραφεξαλα και δεν κανουν τιποτα και ειναι απλα για να μας παιρνουν τα λεφτα !!! ακομα και οι εμφυτευσεις ειναι της πλακας !! απλα εχεις μαλλια για 1 χρονο και μετα πεφτουν...αλλα παρολα αυτα, ολοι μας προσπαθουμε να σωσουμε οτι μπορουμε !! μην υπολογιζοντας τις μελλοντικες συνεπειες...

παιδια ξερει κανενας κανενα συμπληρωμα διατροφης ή τιποτε αλλο, ωστε να αντικαταστησω τη finasteride με αυτα ?? δε μου κανει και πολλα η finasteride...εξακολουθω και βαζω regain στα μαλλια, 5 % minoxidil...η δερματολογος μου τα ειχε δωσει ολα αυτα...

απλα πρωτα ειχα παει σε μια αλλη δερματολογο και δε μου εδινε ποτε φινα, μονο συμπληρωματα, οπως folligro, folliplus κλπ...

kismet

New Member

Να ρωτήσω κάτι; Για να πάρεις Proscar θέλει ιατρική συνταγή; Σήμερα σε ένα φαρμακείο έτσι μου είπανε. Και ότι κάποιοι δερματολόγοι το συστήνουν ενώ κάποιοι άλλοι είναι κάθετα αντίθετοι με αυτό το φάρμακο. Είμαι λίγο διχασμένη.

sofo85

New Member

εαν δεν κανω λαθος το προσκαρ απαγορευεται στις γυναικες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kismet

New Member

Γιατί να απαγορεύεται στις γυναίκες; ??? ??? ??? Ίσως λόγω πιθανής κύησης και ζημιάς του εμβρύου; :-[ :-[ :-[
Γιατί εγώ προσωπικά έχω κλείσει τον κύκλο αυτό. Έχω 4 παιδάκια και μου φτάνουν. ;D ;D
Το θέμα είναι αν κάνει ίσως κάποια ζημιά στην ίδια την γυναίκα ή ίσως αν δεν έχει καν αποτέλεσμα. Θα με διαφωτίσει κάποιος πάνω σ' αυτό; Ή ας μου πει κάποιος τί να πάρω εκτός από ragain γιατί πραγματικά θέλω κάτι πιο δραστικό και το θέλω ΤΩΡΑ! :worshipper :worshipper :knup: :knup: :knup: :'( :'( :'(

kyris

Member

msc είπε:
Λοιπον το οτι η φιναστεριδη βοηθαει στην τριχοπτωση ειναι γνωστο και αποδεδειγμενο.Το οτι ειμαστε μ*****ς και την παιρνουμε το ξερουμε η πρεπει να παθουμε κατι για να το καταλαβουμε???? Καλα ειστε σοβαροι οτι παιρνετε φαρμακο και μαλιστα σε μορφη χαπιου και δεν θα εχετε καποιο προβλημα ???Και τι φαρμακο κιολας φαρμακο που παιρνουμε για να μειωσουμε τις αντρικες ορμονες.Και λεω παιρνουμε γιατι το επαιρνα για 4 μηνες και ξερω τι παρενεργειες εχει, οποιος θελει ας ψαξει στο φορουμ να επιβεβαιωσει μεσα απο τα μηνυματα και τις ερωτησεις μου αν επαιρνα, συνολικα εβαλα στον οργανισμο μου ενα κουτι προσκαρ αλλα ειπα τερμα .Το καταλαβαινω οτι οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε τοσο απελπισμενοι που αμα δουμε ενα καλο αποτελεσμα δεν σκεφτομαστε το κοστος και ακολουθουμε σαν τα προβατα την ιδια θεραπεια.Αλλα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και δυστυχως οι περισσοτεροι και οχι οι λιγοτεροι εχουν παρενεργειες (το 2% της μερκ μπορει να ειναι και 102% πραγματικα αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο).Μετα απο 5 χρονια που η φινα δεν θα δουλευει και θα σας πεσουν τα μαλλια αλλα για να σας σηκωθει θα θελετε γρυλο τι θα λετε?Και καραφλας και ανικανος?????????Χώρια οτι μπορει να παθετε και οποιαδηποτε αρρωστια στον διαβητη οπως προστατιτιδα και να τρεχετε στους γιατρους για αρκετο διαστημα.
Το οτι ειμαστε ανδρες το οφειλουμε στον προστατη και πρεπει να τον ''φροντιζουμε'' και να τον ''προσεχουμε''
Με το να χρησιμοποιουμε φινα ή ντουτα ή παλμετο ή οτι αλλο αντιανδρογονο θελετε μειωνουμε τον προστατη μας αρα μειωνουμε και τον ανδρισμο μας και αυτο ισχυει για ολους ειτε εχουμε ειτε δεν εχουμε παρενεργειες
Οποιος θελει να ειναι ''λιγοτερο ανδρας'' ας ειναι αλλα δεν ειναι αναγκη να προτεινει το ιδιο και σε αλλους και μαλιστα σε νεαρα ατομα που μπαινουν σε αυτο το φορουμ
Με ποιο δικαιωμα εγινε καποιος εμπειρικα γιατρος και εχει φτασει σε σημειο να κανει διαγνωσεις και να προτεινει θεραπειες μεσα απο το ιντερνετ , σε ατομα που εχουν προβλημα τριχοπτωσης αλλα κυριως προβλημα ψυχολογιας και τα παρασερνει σε λαθος κατευθυνση π.χ παρε λιγη φινα και ειναι σαν να λεει φαε μια τσιχλα.
Γιατι δεν ειναι μικρο πραγμα να παιρνεις φινα ή την οποια φινα(ντουτα κλπ) καταληγεις πρεζακι κυριολεκτικα και ερμαιο μιας βιομηχανιας που θελει να σου τα παρει και μαλιστα χοντρα...
Και οποιος πει τι προτεινω αντι για φινα ,ντουτα ,παλμετο ,σπιρο η οτι αλλο τελοσπαντων δεν προτινω τπτ που να παρει η ευχη, δεν ειναι αναγκη να προτινω κατι γιατι οτι και να προτεινω ειναι παρωδικο.
Τερμα τα φαρμακα και τα γιατροσοφια απο τους ''γιατρους'' του ιντερνετ .

Βγειτε εξω διασκεδαστε, πιειτε, μεθυστε, καντε φιλους ,φιλες ,ζηστε τι ζωη σας στο κοκκινο και μη ζειτε μια ζωη με το φοβο της τριχοπτωσης

Αντιμετωπιστε ολες τις καταστασεις αντρικια και μην κρυβεστε πισω απο την οποια ''φινα'' ετσι στερειτε απο τον εαυτο σας τη χαρα τη ζωης αυτο δεν ειναι ζωη ειναι ενα ψεμα και οι ψευτες τον πρωτο χρονο χαιρονται..................
φιλε μου θα συμφωνησο απολυτα μαζι σου γιατι και εγο ειμαι μολις 19 κ εχο καπιο ειδος τριχοπτοσης αλλα δεν θελο να δοκιμαδο τιποτα απο αυτα γιατι δεν θελο να καταστρεψω τον εαυτο μου απο τορα..αν ειναι να πεσουν ας πεσουν!!! καραφλας κ οραιος!! ;)

cmos516

Member

msc είπε:

Φιλε συμφωνω μαζι σου 200%,εχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αποψη και την ιδια αντιληψη ,σχετικα με τα φαρμακα αυτα και για αυτα που γραφεις γενικα.(Αφου να φανταστεις διαβαζα το ποστ σου,και κανω μια ετσι να δω μηπως ηταν το δικο μου ,μην.που το χα γραψει εγω στο παρελθον).

msc είπε:
ΕΕτσι ακριβως τα χω γραψει και εγω αυτα.
Βλεπεις φιλε μου μερικες φορες στην ζωη για γινει και το πιο απλο κατανοητο ,απαιτει να εισαι πολυ εξυπνος τελικα,για να το καταλαβεις.

akishellas3

Well-Known Member

χμμμ παιδια με 0,5-0,8mg ανα μια μερα εμενα δεν πειραζεται ο ανδρισμος μου 8) ,ουτε καμια παρενεργεια , Τωρα στο μελλον τι θα γινει δεν ξερω απο το θεμα ανδρισμου δεν νομιζω να μου σηκωνεται κ μολις σταματησω να μου πεσει ετσι δεν ειναι ;) ;D ....
Ολα ειναι παροδικα κ το να σταθεροποιησουμε την κατασταση μεχρι να κερδισουμε κ κατι παραπανω,αυτο τι παει να πει οτι θα κλαιγομαι οτι επειδη ειναι παροδικο κ δεν θα παλεψω ? Αν δεν θελεις να παλεψεις απλα μην ασχολησε ,ξυρισε τα κ τελος .
Παρτε το χαμπαρι δεν λεει κανεις με το ζορι να το παρει το χαπι αλλα αυτη τι στιγμη ειναι η πιο ενδεδιγμενη λυση για την τριχοπτωση με θετικα κ αδιαμαφισβητητα απολετεσματα ,τωρα αν καποιος φοβατε παρενεργειες απλα μην ασχοληθει η ας ριξει την δοση μηπως καταφερει κατι.
Πηγαινετε κ δειτε τα θετικα αποτελεσματα ,την ψυχολογια που εδωσε στα παιδια κ ας ειναι παροδικα αν κ μερικοι εχουν κρατησει κ μετα απο χρονια χωρις παρενεργειες σε πολυ καλη κατασταση τα μαλια τους κ που ξερεις μεχρι τοτε μποει να εχει βγει καμια θεραπεια που να μην μας φοβιζει.
Ολα ειναι στην ψυχολογια το λεω κ θα το ξαναλεω κ οχι στις υπερβολικες δοσεις κ αγχος.

παιδια καλησπέρα και απο μένα... εγω παίρνω φινα ενα χρόνο και κατι... δεν εχω παρατηρησει κατι αρνητικο. μόνο το νερουλο σπερμα που και πάλι δεν ειναι κατι φοβερο. κατα τα αλλα ολα καλα. οταν ξεκινησα την θεραπεια σταδικα εβλεπα αποτελεσματα. και η τριχοπτωση ειχε περιοριστει αλλα και νέες τριχες. τωρα όμως ενα χρονο μετα εχω καταληξει στα ιδια, η αραιωση συνεχίζεται.

να σημειωσω οτι κάνω 3 μήνες θερπεια σταματαω 1 μηνα και ξανασυνεχιζω. ισως να φταιει κ αυτο. δεν ξέρω

Nio

New Member

captainman είπε:
παιδια καλησπέρα και απο μένα... εγω παίρνω φινα ενα χρόνο και κατι... δεν εχω παρατηρησει κατι αρνητικο. μόνο το νερουλο σπερμα που και πάλι δεν ειναι κατι φοβερο. κατα τα αλλα ολα καλα. οταν ξεκινησα την θεραπεια σταδικα εβλεπα αποτελεσματα. και η τριχοπτωση ειχε περιοριστει αλλα και νέες τριχες. τωρα όμως ενα χρονο μετα εχω καταληξει στα ιδια, η αραιωση συνεχίζεται.

να σημειωσω οτι κάνω 3 μήνες θερπεια σταματαω 1 μηνα και ξανασυνεχιζω. ισως να φταιει κ αυτο. δεν ξέρω

Να ρωτήσω γιατί το κάνεις αυτο? Λόγω sides? Μαλλον αυτός ειναι ο λόγος για μένα. άλλώστε και στο site του propecia λεει οτι μέχρι 2 εβδομάδες αν το σταματήσεις μαλλον δεν θα δεις κατι αρνητικο αλλά απο εκεί και πέρα ίσως τα επίπεδα DHT ανεβαίνουν δραστικά.

Panos1982

Well-Known Member

captainman είπε:

τσαμπα το περνεις βασικα.......η κανε σωστη χρηση η σταματησε το.....δεν εχει νοημα ετσι.....
ασε που αυτο που κανεις ανεβοκατεβαζει τις τιμες της dht συνεχως και μπορει να σου δημιουργησει τιποτα επιπλοκες.......

zoel

New Member

Γεια σας παιδια. Δεν εβγαλα ακρη με αυτά που διαβασα. Τελικά χρειάζεται συνταγη για να πάρεις proscar απο το φαρμακείο;

kapa

Μέλος του προσωπικού

zoel είπε:
Γεια σας παιδια. Δεν εβγαλα ακρη με αυτά που διαβασα. Τελικά χρειάζεται συνταγη για να πάρεις proscar απο το φαρμακείο;
δεν χρειαζετε,αν σε ρωτησουν για ποιον ειναι,για τον πατερα σου πες ;)

Μπλουζα