Η ζωη με Covid-19

vlafo

Well-Known Member
Vlafo, «φεύγουν» και υγιείς όπως και νέοι. Επίσης είναι αδιευκρίνιστο τι κουσούρι σου αφήνει στα πνευμονία. Είναι να μην σου κάτσει.
Εννοείται φεύγουνε και νέοι άρα εσύ που τείνεις?
Και εγώ θετικός είμαι στο να το κάνεις αλλά πιθανότατα θα κοιτάξω να το αποφύγω.
Άστα είναι όπως το λες.Μην σου κάτσει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Giorgos-3

Well-Known Member
Θέλω να καταλάβω, ένα υγιής άνθρωπος που προσέχει πολύ και πάνω από όλα δεν έρχεται σε επαφή με πολλούς και συνεπώς θέτει σε κίνδυνο τους άλλους,γιατί να το κάνει?
Δε λέω ότι είναι κακό αλλά πες μου ένα λόγο σοβαρό.
Το κανεις για να αποκτήσεις τα αντισώματα....όπως κάνουν όλα τα εμβόλια ...οπως κανεις της γρίπης ( αν κ γω προσωπικά πρώτη φορά το έκανα φέτος λόγω μωρού)...

Nik.Mos

Well-Known Member
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα μηπως εχει να κανει με την λεγομενη ανοσια της αγελης;Εννοω για το κατα ποσο πρεπει να κανουν το εμβολιο ολοι,υγιεις και μη.
Οχι ομως της φυσικης ανοσιας μεσω εκθεσης στον ιο(οπως το αποτυχημενο μοντελο Σουηδιας) αλλα μεσω του εμβολιασμου του μεγαλυτερου μερους του πληθυσμου.Νομιζω η ανοσια θα επιτευχθει με εμβολιασμο του 70-90 % του πληθυσμου

Georgie

Well-Known Member
Περιμένετε να δείτε αν θα βγάλουμε ουρά εμείς που θα το κανουμε .

Βλέπω να γερνάμε στη καραντίνα !

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ αυτά που σου λέω δεν τά έβγαλα από το κεφάλι μου....ακούω ραδιόφωνο τηλ διαβάζω άρθρα και τα λένε άνθρωποι ειδικοί υποτίθεται....ακούω τα πάντα και προβληματίζομαι...κ αυτά που σου είπα λοιπόν δεν μου φαίνονται παράλογα ....για παραδειγμα ήδη η frizer ετρεξε ναμλει ότι θα βγάλουν εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει και την μεταλι....ειναι υπαρκτά διλήμματα....είναι λογικές απορίες για εμένα που με κάνουν διστακτικό στο να τρέξω να κάνω το εμβόλιο φέτος .....εμένα αυτές οι βιασύνες και αυτήν τρεμουρα των εταιριών με κανουν διστακτικό ....

Εγώ δεν ακούω ραδιόφωνα ούτε media. Ενημερώνομαι μόνο από συγκεκριμένες πηγές που θεωρώ αξιόπιστες. Το τι μαϊντανός (και επιστημονικός) κυκλοφορεί στα media και τι παραπληροφόρηση υπάρχει δεν λέγεται.

Δεν υπάρχει καμμία τσαπατσουλιά εταιριών. Βιασύνη ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει τσαπατσουλιά. Οι μεταλλάξεις ιών είναι business as usual. Κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης αλλάζει λίγο για να πιάνει και τις μεταλλάξεις, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ούτε τρομερό.

vlafo

Well-Known Member
Σε λίγο δεν θα πηγαίνει κάνεις και δεν θα υπάρχει το 70% εμβολιασμένων και θα τρέχουμε.
Ευτυχώς που ανοίγουν τα σχολεία τουλάχιστον.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοείται φεύγουνε και νέοι άρα εσύ που τείνεις?
Και εγώ θετικός είμαι στο να το κάνεις αλλά πιθανότατα θα κοιτάξω να το αποφύγω.
Άστα είναι όπως το λες.Μην σου κάτσει.

Εγώ θέλω να το κάνω χθες. Επειδή η Ουρσουλα δεν έκανε καλά κουμάντα και Ελλάδα δεν βλέπω να με φωνάζουν πριν το Μαη μάλλον θα το κάνω Ισραήλ τέλη Γενάρη (έχω άκρες εκεί).

Τέλος να υπενθυμίσω ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί Αμερική, Αγγλία και άλλες χώρες κάποια εκατομμύρια κόσμος. Μέχρι να το κάνει κάποιος στην Ελλάδα, στις ηλικίες μας, θα περάσουν τουλάχιστον 3-4 μήνες ακόμα, οπότε θα υπάρχει και τεράστιο δείγμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Georgie

Well-Known Member
Εγώ θέλω να το κάνω χθες. Επειδή η Ουρσουλα δεν έκανε καλά κουμάντα και Ελλάδα δεν βλέπω να με φωνάζουν πριν το Μαη μάλλον θα το κάνω Ισραήλ τέλη Γενάρη (έχω άκρες εκεί).

Τέλος να υπενθυμίσω ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί Αμερική, Αγγλία και άλλες χώρες κάποια εκατομμύρια κόσμος. Μέχρι να το κάνει κάποιος στην Ελλάδα, στις ηλικίες μας, θα περάσουν τουλάχιστον 3-4 μήνες ακόμα, οπότε θα υπάρχει και τεράστιο δείγμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εννοείς οτι σε 3-4 μηνες θα εχει εμβολιαστεί η μισή + χωρα ?
Που ειναι πανω απο 55.
Αισιόδοξος ξανά .
Ασε που οι περισσότεροι θα προτιμήσουν το ξεμάτιασμα και τη θεία κοινωνία !
Μακάρι έστω και τον Μάιο να ξεκινήσουν οι κατω των 60.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοείς οτι σε 3-4 μηνες θα εχει εμβολιαστεί η μισή + χωρα ?
Που ειναι πανω απο 55.
Αισιόδοξος ξανά .
Ασε που οι περισσότεροι θα προτιμήσουν το ξεμάτιασμα και τη θεία κοινωνία !
Μακάρι έστω και τον Μάιο να ξεκινήσουν οι κατω των 60.

Είπα τουλάχιστον. Αισιόδοξος είμαι.

Georgie

Well-Known Member
Προσωπικά απο όσους γνωρίζω ελάχιστοι ειναι αυτοί που θα το κανουν εάν δε γινει υποχρεωτικό .
Και δεν αναφέρομαι μονο σε Ελληνες , αλλα και σε Ιρλανδούς και σε Άγγλους κλπ .
Έν´το μεταξυ το νέο strain βαράει δυνατά .
4960 cases εχθές , 6200σημερα ,και Βαλε και 2000 απο τη Βόρεια Ιρλανδία !
Σε συνολικα 6.5εκ πληθυσμό , 8200 κρούσματα , και ανεβαίνουμε .
Σε λιγο καιρο το εμβόλιο θα ειναι περιττό

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προσωπικά απο όσους γνωρίζω ελάχιστοι ειναι αυτοί που θα το κανουν εάν δε γινει υποχρεωτικό .
Και δεν αναφέρομαι μονο σε Ελληνες , αλλα και σε Ιρλανδούς και σε Άγγλους κλπ .
Έν´το μεταξυ το νέο strain βαράει δυνατά .
4960 cases εχθές , 6200σημερα ,και Βαλε και 2000 απο τη Βόρεια Ιρλανδία !
Σε συνολικα 6.5εκ πληθυσμό , 8200 κρούσματα , και ανεβαίνουμε .
Σε λιγο καιρο το εμβόλιο θα ειναι περιττό

Καλύτερα, να εμβολιαστούνε εμείς που θελουμε νωρίτερα.

Nik.Mos

Well-Known Member
Ναι αλλα αυτο δεν αναιρει την αναγκη για εμβολιασμο,σωστα;Και η Σουηδια δεν προσπαθησε να εφαρμοσει την στρατηγικη της ανοσιας αγελης με τις γνωστες ολεθριες συνεπειες ;Συμφωνα με τον ΠΟΥ μονο ενα 10% μπορει να αποκτησει φυσικη ανοσια ενω το υπολοιπο 90% ειναι ευαλωτο στον ιο,οπως το ειπες πριν δεν ξερεις τι κουσουρι σου αφηνει στο αναπνευστικο ή και αλλου.
Νομιζω η φυσικη ανοσια δεν οδηγει στην εξαλειψη του ιου ουτε βοηθα πουθενα,υπαρχουν τοσες παραμετροι που δεν ειναι γνωστες και οποιος επιβιωνει απο τον ιο δεν αποκτα απαραιτητα ανοσια.Ο εμβολιασμος θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικου χαρακτηρα κατα την αποψη μου για ολους, δεν γινεται να αντιμετωπισουμε αλλιως αυτη την απειλη.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φυσική ανοσία θα έρθει μόνο με βιβλικών διαστάσεων (και θανάτων) διάδοση της πανδημίας, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από κανέναν.

kapa

Μέλος του προσωπικού
επειδη παρακολουθω καθημερινα τα δελτια ειδησεων τελευταια και γενικα οτι πληροφορια υπαρχει σε αυτο το θεμα θα σας πω μερικα πραγματα.
καταρχας ο κορονοιος υπαρχει...ξερω 10 ατομα που νοσησαν και τα 4 πεθανανε.
οι υπολοιποι 5 απλα χασανε γευση και οσφηση για εναν μηνα,και ενας διασωληνωθηκε 3 εβδομαδες,μη καπνιστης 40 ετων.
θα εχετε σιγουρα πετυχει οσοι το παρακολουθειτε τους αριθμους εμβολιων που παραλαμβανουμε 9.000-83.000-430.000-330.000.1.200.000
παραλαβαμε τον δεκεμβρη του 2020 τα 9.000 εμβολια και τα 83.750 εμβολια,καθε βδομαδα περιμενουμε 83.750 εμβολια οποτε πηραμε 83750+9.000 εμβολια τον δεκεμβρη και αλλες 4 φορες τον ιανουαριο βγαινει το 430.000 εμβολια
περιμενουμε ακομα 4 παρτιδες δηλαδη 330.000 εμβολια τον φεβρουαριο.
και με τα εμβολια του μαρτιου φτανουμε τα 1.200.000 απο την pfizer μονο.
σταδιακα θα μπαινουν και αλλες φαρμακευτικες που εχουμε κανει συμφωνια οποτε θα πολαπλασιαστουν τα εμβολια.
το προβλημα που μενει τωρα ειναι το ποσα μπορουμε να απορροφησουμε.
μεχρι χθες 4/1/2021 καταφεραμε να εμβολιαζονται 5.000 την ημερα,σταδιακα στο επομενο 4ημερο θα παμε στα 8.000 εμβολια την ημερα που ανοιγουν και αλλα εμβολιαστικα κεντρα.
τα προβληματα υπαρχουν

kapa

Μέλος του προσωπικού
ο λογος που εχουμε lockdown ειναι επειδη δεν χωρανε αλλους διασωληνομενους οι ΜΕΘ.
απο προσωπικη εκτιμηση βλεπω σε εναν μηνα να ληγει και αυτην την φορα θα ειναι οριστικο,θα εχουν εμβολιαστει οι ευπαθεις ομαδες και στην μεθ θα μεινει διψηφιος αριθμος διασωληνωμενων ατυχων 40αρηδων και 50αρηδων που τους βρηκε βαρια η ιωση.
ξερω οτι ολοι εχουμε κουραστει απο την κατασταση αλλα φτανει στο τελος.
και εγω καραστηκα,ειμαι εναμιση χρονο ανεργος απο την κατασταση και παρολο που δεν ειμαι φανατικος του εξω μου ελειψε να παω για εναν καφε.
αυριο παω να κανω το εμβολιο του πνευμονιοκοκου,καντε την δικη σας ερευνα το κατα ποσο βοηθαει στο θανατηφορο χτυπημα του κορονοιου που ειναι η πνευμονια,θα χρειαστει κανενα 3 μηνο να ερθει η σειρα μας για το εμβολιο του κορονοιου και μολις το κανουμε μετα απο 2 εβδομαδες θα αποκτησουμε ανοσια 50% και 2 εβδομαδες μετα την δευτερη δοση θα αποκτησουμε ανοσια 90%

Μπλουζα