Η ζωη με Covid-19

Nik.Mos

Well-Known Member
Το προβλημα ειναι με τους επαναληπτικους εμβολιασμους.Η να αναβαλλουν χρονικα την δευτερη δοση με την προυποθεση οτι η επιδραση της πρωτης δεν εξασθενει με την παροδο του χρονου ή η δευτερη δοση να γινεται με την χορηγηση διαφορετικου εμβολιου απο το πρωτο,αυτη ειναι και η βρετανικη προσεγγιση.
Σιγουρα η pfizer αδυνατει να καλυψει τις παγκοσμιες αναγκες για εμβολιασμο,στο παιχνιδι μπηκε απο σημερα και το εμβολιο του πανεπιστημιου της Οξφορδης που και πιο φθηνο ειναι και δεν απαιτει εξειδικευμενες δομες μεταφορας και αποθηκευσης.Το κοστος των δυο δοσεων της pfizer ανερχεται στα 24 δολλαρια ενω του πανεπιστημιου της οξφορδης στα 3 δολλαρια.Αυτο γιατι το πανεπιστημιο απαιτησε να χορηγειται το εμβολιο στο κοστος παραγωγης χωρις να αποκομιζει κερδος η εταιρια χορηγησης του.
Ευχομαι μονο να μην ερθει το καλοκαιρι και βρουμε τους εαυτους μας παλι σε σημειο εκκινησης.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Aldo

Well-Known Member
Το προβλημα ειναι με τους επαναληπτικους εμβολιασμους.Η να αναβαλλουν χρονικα την δευτερη δοση με την προυποθεση οτι η επιδραση της πρωτης δεν εξασθενει με την παροδο του χρονου ή η δευτερη δοση να γινεται με την χορηγηση διαφορετικου εμβολιου απο το πρωτο,αυτη ειναι και η βρετανικη προσεγγιση.
Σιγουρα η pfizer αδυνατει να καλυψει τις παγκοσμιες αναγκες για εμβολιασμο,στο παιχνιδι μπηκε απο σημερα και το εμβολιο του πανεπιστημιου της Οξφορδης που και πιο φθηνο ειναι και δεν απαιτει εξειδικευμενες δομες μεταφορας και αποθηκευσης.Το κοστος των δυο δοσεων της pfizer ανερχεται στα 24 δολλαρια ενω του πανεπιστημιου της οξφορδης στα 3 δολλαρια.Αυτο γιατι το πανεπιστημιο απαιτησε να χορηγειται το εμβολιο στο κοστος παραγωγης χωρις να αποκομιζει κερδος η εταιρια χορηγησης του.
Ευχομαι μονο να μην ερθει το καλοκαιρι και βρουμε τους εαυτους μας παλι σε σημειο εκκινησης.
Επειδη πρακολουθω την βρετανικη προσεγγιση, εχουν ακυρωσει μεχρι νοτερας την δευτερη δοση ως μη απαραιτητη. Ετσι θα εμβολιαστουν περισσοτεροι σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα.
Επισης, η Γερμανια απ οτι διαβαζα εχθες, συμφωνει με το βρετανικο μοντελο και θελει να το υιοθετηση και η ιδια!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό είναι μια κάποια λύση. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η προμήθεια είναι κεντρική (ΕΕ) και μετά δίνεται ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού η αντίστοιχη ποσότητα. Μπορείς να παίξεις μόνο με τις δόσεις. Η δεύτερη δόση μπορεί να γίνει από 4-12 εβδομάδες. Άρα μπορείς να την καθυστερήσεις μέχρι 3 μήνες.

vlafo

Well-Known Member
Τα συμβόλαια που έχει υπογράψει για 25εκ δόσεις είναι με τις 3 μεγάλες φαρμακευτικές.

vlafo

Well-Known Member
Αυτό είναι το κύριο και δευτερευόντως η γρήγορη διανομή και τροφοδοσία από ΕΕ.
Μόλις παραληφθούν,τότε μπαίνει η δική μας ευθύνη για γρήγορο εμβολιασμό και εκεί θα φανεί η οργάνωση και η προετοιμασία.

Georgie

Well-Known Member
Συμφωνώ με ολους σας για το εμβόλιο .
Το μεγάλο προβλημα όμως ειναι η κόπωση .
Αυτο με άγχωνει περισσότερο .
Σημερα αναγκάστηκα να απολύσω 2 παιδια λογω καυγά με ξυλοδαρμό !!!!!
Απίστευτο πραγματικά, δε μου εχει ξανασυμβεί ποτε.
Και πέρα απο αυτο η συμπεριφορά του κοσμου γενικά εχει αλλάξει προς το χειρότερο .
Δε ξέρω, βλέπω προβλημα.

dim d

Well-Known Member
η ψυχικη κοπωση ειναι το χειροτερο. Σημερα ξαναμπηκα σε αναστολη μεχρι νεωτερας για τριτη φορα φετος...τουλαχιστον στο πρωτο lockdown ειχες 2 μηνες μεσα και μερα υπηρχε μια σχετικη κανονικοτητα για 4 μηνες...τωρα δεν ξερεις βδομαδα με βδομαδα τι θα γινει.

Nik.Mos

Well-Known Member
Και δυστηχως η διαχειριση αυτης της εκφανσης της πανδημιας θα ειναι και η πιο δυσκολη,η αντιμετωπιση του συσσωρευμενου ψυχολογικου φορτιου.
Θυμαμαι το οχι μακρινο 2018 που κανονικα θα σηματοδοτουσε την εξοδο απο την δεκαετη κριση και που προβλεποταν το 2020 να εχουμε ηδη εισελθει σε τροχια αναπτυξης και ευημεριας.Που να γνωριζαμε τοτε τι μας επιφυλλασει το μελλον.

Και κατι ασχετο τελειως,επεσε το ματι μου σε ενα αρθρο που αφορα την επιδραση της πανδημιας στην τριχοπτωση.Ηταν αρθρο που διαφημιζε την dhi και το dhi anagen,ενα προγραμμα που δηθεν προσεγγιζει με ολιστικο τροπο το προβλημα τριχοπτωσης και το οποιο περιλαμβανει μη επιστημονικα αποδεδειγμενους τροπους αντιμετωπισης της με σαμπουαν,λοσιον και prp ,καθως και ψυχολογικη υποστηριξη.Οι τυποι μιλαμε δεμ εχουν τον θεο τους,εκμεταλλευονται την κριση και πραγματικα αναρωτιεμαι ποσοι θα την πατησουν με αυτες τις σαχλαμαρες.

• Like
Reactions: tol

vlafo

Well-Known Member
Αυτή η ολιστική προσέγγιση της dhi που δεν αφορά μόνο την πανδημία αλλά γενικότερα τα συνέδρια που κάνει κατά καιρούς με διάφορους ψυχολόγους και άλλους επιφανείς επιστήμονες,καταντάει τα όρια του φαιδρού.
Αντί να επενδύσει στους γιατρούς της και σε νέα εξελιγμένα πρωτόκολλα ακολουθώντας τις σύγχρονες κλινικές αυτοί κάνουν βήματα προς τα πίσω.
Λυπηρό πραγματικά.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Giorgos-3

Well-Known Member
Αντί να κρίνουμε με βάση τις πολιτικές μας προτιμήσεις πιο σώφρων θα ήταν να περιμένουμε ένα χρονικό διάστημα και μετά να τοποθετηθούμε. Τώρα στο αυτοκίνητο άκουγα έναν κύριο Θεοφάνους (δεν ξέρω ποιος είναι) ο οποίος εξηγούσε αναλυτικά το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και ποιο είναι το πλάνο μέχρι τέλος του μήνα κλπ. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που είμαστε σε σχέση με άλλες χώρες κλπ. Θεωρώ ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη ειδικά όταν μιλάμε για μια άνευ προηγούμενου (και μεγέθους) διαδικασίας, η κριτική πρέπει να γίνει μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (3-4 εβδομάδων).
Δεν κρίνω πολιτικά ...κρίνω μια κατάσταση...μια πραγματικότητα... Από την μια να ακούω σήμερα το πρωί πρωί που ξυπνάω για δουλειά να λέει ο πρόεδρος του εοδυ έχουν παγώσει οι εμβολιασμοί και ακυρώνονται ραντεβού προγραμματισμένα και από την άλλη ρεπορτάζ χθεσινό βραδυνό φαντάζεστε σε πιο κανάλι ότι όλα πάνε βάση προγράμματος και δεν έχουν παρεκκλίνει από αυτό ...και κάτι άλλο ..... υποτίθεται ότι το εμβόλιο δεν μπορούν να κάνουν οι έγκυες και αυτοί που είναι θετικοί...σε ρωτώ λοιπόν πας εσύ να κάνεις το εμβόλιο ; Πώς το ξέρεις ότι δεν είσαι ασιπτοματικος; Δεν κανουν καμιά εξέταση...πας σε τρυπάνε φεύγεις ...και αν έχεις μια μετάλλαξη επίσης του ιού ; Δεν θα σε καλύπτει αυτό το εμβόλιο αλλά πρέπει να πάρεις μια παραλλαγή του ...πως θα το ξέρεις αυτό ; Το πράγμα μλαζει από παντού .....τσαπατσουλιες......γι αυτό κατά την άποψη μου θα συμφωνήσω με τον πατριώτη μου τον Παντελή θαλασσινό που πέσανε να τον φάνε όταν είπε ..."φυσικά και θα το κάνω το εμβόλιο....αλλά θα προτιμήσω τελευταίος ..."

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτού που είπε ότι μήπως κάνουν «φυσιολογικό ορό» αντί για εμβόλιο; Έλεος ρε Γιώργο!

• Like
Reactions: tol

Giorgos-3

Well-Known Member
Αυτού που είπε ότι μήπως κάνουν «φυσιολογικό ορό» αντί για εμβόλιο; Έλεος ρε Γιώργο!
Απόσπασμα του άκουσα εγώ που είπε ο ίδιος ότι απλά εγώ θέλω να το κάνω τελευταίος το εμβόλιο.....δεν ξέρω ολόκληρη την δήλωση του...αυτό που λες τώρα το ακούω ....όπως κ να χει συμφωνώ με αυτή την πρόταση ότι τεσπά δεν καίγεται ο κ@@@ μου να τρέξω για το εμβόλιο .....άσε που από Φλεβάρη θα βγουν νέα εμβόλια από εταιρίες που θα ναι μιας δόσεις και θα καλύπτουν και τις μεταλλάξεις

vlafo

Well-Known Member
Το εμβόλιο για ποιό λόγο να το κάνεις Γιώργο?
Αμα προσέχεις και είσαι υγιής γιατί να μπεις στη διαδικασία?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν κρίνω πολιτικά ...κρίνω μια κατάσταση...μια πραγματικότητα... Από την μια να ακούω σήμερα το πρωί πρωί που ξυπνάω για δουλειά να λέει ο πρόεδρος του εοδυ έχουν παγώσει οι εμβολιασμοί και ακυρώνονται ραντεβού προγραμματισμένα και από την άλλη ρεπορτάζ χθεσινό βραδυνό φαντάζεστε σε πιο κανάλι ότι όλα πάνε βάση προγράμματος και δεν έχουν παρεκκλίνει από αυτό ...και κάτι άλλο ..... υποτίθεται ότι το εμβόλιο δεν μπορούν να κάνουν οι έγκυες και αυτοί που είναι θετικοί...σε ρωτώ λοιπόν πας εσύ να κάνεις το εμβόλιο ; Πώς το ξέρεις ότι δεν είσαι ασιπτοματικος; Δεν κανουν καμιά εξέταση...πας σε τρυπάνε φεύγεις ...και αν έχεις μια μετάλλαξη επίσης του ιού ; Δεν θα σε καλύπτει αυτό το εμβόλιο αλλά πρέπει να πάρεις μια παραλλαγή του ...πως θα το ξέρεις αυτό ; Το πράγμα μλαζει από παντού .....τσαπατσουλιες......γι αυτό κατά την άποψη μου θα συμφωνήσω με τον πατριώτη μου τον Παντελή θαλασσινό που πέσανε να τον φάνε όταν είπε ..."φυσικά και θα το κάνω το εμβόλιο....αλλά θα προτιμήσω τελευταίος ..."

Γιώργο με όλο το συμπάθειο γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. Πρώτον δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνει και θετικός. Πιθανώς να μην έχεις όφελος αλλά βλάβη δεν έχεις. Δεύτερον, πως ξέρεις ότι δεν πιάνουν και τις μεταλλάξεις. Η κυριαρχούσα αντίληψη είναι ότι τις πιάνουν, απλά δεν έχουν επαρκή στοιχεία για να το που με σιγουριά. Τρίτον, ο Παντελής όχι μόνο έκανε την δήλωση αλλά του έκαναν και μήνυση (έτσι δήλωσαν) οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία για αυτό που είπε.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το εμβόλιο για ποιό λόγο να το κάνεις Γιώργο?
Αμα προσέχεις και είσαι υγιής γιατί να μπεις στη διαδικασία?

Vlafo, «φεύγουν» και υγιείς όπως και νέοι. Επίσης είναι αδιευκρίνιστο τι κουσούρι σου αφήνει στα πνευμονία. Είναι να μην σου κάτσει.

Giorgos-3

Well-Known Member
Γιώργο με όλο το συμπάθειο γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. Πρώτον δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνει και θετικός. Πιθανώς να μην έχεις όφελος αλλά βλάβη δεν έχεις. Δεύτερον, πως ξέρεις ότι δεν πιάνουν και τος μεταλλάξεις. Η κυριαρχούσα αντίληψη είναι ότι τις πιάνουν, απλά δεν έχουν επαρκή στοιχεία για να το που με σιγουριά. Τρίτον, ο Παντελής όχι μόνο έκανε την δήλωση αλλά του έκαναν και μήνυση (έτσι δήλωσαν) οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία για αυτό που είπε.
Εγώ αυτά που σου λέω δεν τά έβγαλα από το κεφάλι μου....ακούω ραδιόφωνο τηλ διαβάζω άρθρα και τα λένε άνθρωποι ειδικοί υποτίθεται....ακούω τα πάντα και προβληματίζομαι...κ αυτά που σου είπα λοιπόν δεν μου φαίνονται παράλογα ....για παραδειγμα ήδη η frizer ετρεξε ναμλει ότι θα βγάλουν εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει και την μεταλι....ειναι υπαρκτά διλήμματα....είναι λογικές απορίες για εμένα που με κάνουν διστακτικό στο να τρέξω να κάνω το εμβόλιο φέτος .....εμένα αυτές οι βιασύνες και αυτήν τρεμουρα των εταιριών με κανουν διστακτικό ....

vlafo

Well-Known Member
Θέλω να καταλάβω, ένα υγιής άνθρωπος που προσέχει πολύ και πάνω από όλα δεν έρχεται σε επαφή με πολλούς και συνεπώς θέτει σε κίνδυνο τους άλλους,γιατί να το κάνει?
Δε λέω ότι είναι κακό αλλά πες μου ένα λόγο σοβαρό.

Μπλουζα